Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Nicolae Bănicioiu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În deschiderea Galei au luat cuvântul: domnul Sergiu Nistor, Consilier prezidențial, Reprezentant personal al Președintelui României pentru Francofonie, domnul Bogdan Mănoiu, Secretar de Stat din MAE, doamna Hary Andriamboavonjy, Director a.i. al Biroului regional al OIF pentru Europa Centrală și de Est, domnul Bagnick Ndiaye, Ministrul culturii și comunicațiilor din Senegal, doamna Tomnița Michaela Florescu, viceprimar al Municipiului București.
Programul a inclus un moment muzical susținut de Cantata – Orchestra română de tineret și decernarea Premiilor Francofoniei, din partea Grupului Ambasadelor, delegațiilor și instituțiilor francofone din România (GADIF).
În cursul aceleiași zile a avut loc, în Piața Francofoniei, ceremonia de inaugurare a bustului lui Léopold Sédar Senghor, părinte co-fondator al Francofoniei instituționale, personalitate prestigioasă politică și culturală a Senegalului, în prezența unei delegații senegaleze conduse de Ministrul senegalez al culturii și comunicațiilor. Bustul a fost donat României de către Senegal pentru a fi amplasat în cadrul monumentului Francofoniei la București.
La cele două evenimente au mai participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, oficialități, reprezentanți ai administrației publice, ai societății civile implicați în proiecte francofone, personalități politice și culturale, jurnaliști, membri ai cercurilor universitare și academice cu preocupări în sfera Francofoniei.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 10 august 2022, 7:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro