Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Înregistrări video
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Marian Neacșu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al PSD, domnul deputat Marian Neacșu

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 11 noiembrie 2015, o lege deosebit de importantă pe plan social, aducând majorări salariale pentru toți bugetarii din România.

Adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.35/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, vizează majorarea salariilor medicilor și a întregului personal sanitar cu 25%, iar ca urmare a adoptării actului normativ cu amendamentul inițiat și depus de deputați din cadrul Grupului parlamentar al PSD, toate celelalte categorii de bugetari vor beneficia de o creștere salarială de 10%, începând cu data de 1 decembrie 2015. Proiectul pe care l-am votat alături de colegii mei, cu toată convingerea, prevede, totodată, modificarea Legii nr.152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, în sensul asigurării unui cadru instituțional pentru includerea tinerilor specialiști din sănătate și învățământ în categoria persoanelor care pot închiria locuințe realizate prin programele A.N.L.
Corecția adusă de proiectul de lege reprezintă o măsură de motivare financiară a personalului din sănătate și stoparea migrației personalului către străinătate sau mediul privat, unde salariile sunt mai mari. Serviciile publice de calitate pot fi oferite doar de către oameni motivați! PSD a urmat acest principiu, votând în Camera Deputaților acest proiect de lege. Totodată, prin amendamentul adus de deputați ai Grupului parlamentar al PSD, prin care se măresc salariile tuturor bugetarilor cu 10%, se urmărește motivarea angajaților din serviciile publice.
Guvernarea PSD a lăsat în urmă o situație financiară bună pentru România și ne dorim ca eforturile depuse începând din anul 2012 pentru relansarea economică să fie simțite de fiecare cetățean al acestei țări. Un sistem funcțional și corect nu poate fi susținut decât de oameni care se simt respectați și apreciați pentru munca lor. PSD își dorește ca medicii, profesorii, cercetătorii, specialiștii din administrație să rămână în România, pentru că țara are nevoie de ei!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 4 aprilie 2020, 2:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro