Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Înregistrări video
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Marian Neacșu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al PSD, Marian Neacșu

Parlamentul României a adoptat miercuri, 16 decembrie 2015, proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2016, care conține importante măsuri economice inițiate de Grupul parlamentar al PSD.

Proiectul de buget elaborat de Guvernul Ponta a fost respectat și însușit în proporție covârșitoare de actualul Executiv, iar prin amendamentele aduse de parlamentarii PSD, legea a fost completată astfel încât să configureze un an bun și prosper pentru cetățenii României, ei fiind cei care au contribuit prin taxe și impozite la fondurile pe care autoritățile le gestionează.
Guvernarea PSD a lăsat visteria țării într-o situație bună, fapt ce se reflectă în creșterea alocărilor bugetare pentru domenii esențiale: educație și sănătate. Totodată, au fost prioritare alte două capitole deosebit de importante pentru economia românească, respectiv transporturile și investițiile publice. Ministerul Culturii, al Apărării Naționale, al Agriculturii și al Economiei au primit, de asemenea, fonduri majorate comparativ cu anul trecut.
Având ca țintă dezvoltarea durabilă și reală a întregii țări, Grupul parlamentar al PSD a considerat absolut necesară redistribuirea de fonduri pentru echilibrarea bugetelor comunelor, orașelor și municipiilor, și, ca urmare, a amendat Legea bugetului astfel încât primăriile care au resurse proprii, sub media pe județ, să fie aduse la nivelul mediei sau, dacă se poate, peste medie, pentru ca nicio comună din țară să nu rămână fără minimul de resurse necesare pentru buna funcționare. Cred că această corecție va oferi și zonelor rurale șansa de a se dezvolta, de a prospera și de a se apropia de un standard de viață european.
Sunt bucuros că principalele măsuri luate de PSD au fost adoptate prin noua lege a bugetului. Reducerea fiscalității, majorarea veniturilor populației aprobate de Parlament (creșteri salariale pentru sectorul bugetar), stimularea mediului de afaceri și a creșterii economice prin neimpozitarea profitului reinvestit, reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor la asigurări sociale din partea angajatorilor, reducerea impozitului pe dividende de la 16 la 5%, toate acestea se regăsesc în Legea Bugetului de Stat pe anul 2016. Una din prioritățile Grupului parlamentar al PSD a fost adoptarea unei reglementări care să crească puterea de cumpărare a cetățenilor - scăderea TVA la 20%. Relaxarea fiscală a fost realizată de PSD în etape, începând cu reducerea TVA la produse de panificație și apoi, din vara acestui an, la toate produsele alimentare la 9%, iar din 1 ianuarie 2016 la 20% la toate celelalte produse prezente pe piața economică. Relaxarea fiscală inițiată de PSD s-a dovedit deja a fi o măsură eficientă și justă, impulsionând mediul de afaceri și crescând consumul la nivelul simplului cetățean, ceea ce se traduce prin creșterea calității vieții.
În final, subliniez faptul că PSD își reafirmă poziția cu privire la necesitatea creșterii salariului minim la 1.200 de lei, măsură pe care ne așteptăm ca Guvernul Cioloș să o pună în aplicare cât mai curând, având în vedere creșterea economică realizată ca urmare a programului politic social-democrat.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 4 aprilie 2020, 3:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro