Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Înregistrări video
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Marian Neacșu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la chestorul Camerei Deputaților, domnul Marian Neacșu (Grup PSD)

Am primit, ieri, vizita unei delegații parlamentare a Comisiei pentru politică externă din Marea Adunare Națională a Republicii Turcia, însoțită și de E.S domnul Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Republicii Turcia la București.

Între temele de pe agenda discuțiilor s-au aflat aspecte legate de consolidarea relației bilaterale, cooperarea politică și economică, parteneriatul strategic România-Turcia, precum și necesitatea găsirii unui echilibru pentru asigurarea securității și stabilității Turciei.
Cu această ocazie, am evidențiat relațiile foarte bune pe care am reușit să le stabilim între membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia, cu fostul Ambasador al Republicii Turcia la București, dar și cu actualul Ambasador. De asemenea, am reiterat sprijinul și suportul pe care noi, parlamentarii români, vom continua să-l oferim întotdeauna reprezentanței diplomatice a Republicii Turcia la București. În acest context, ne-am exprimat cele mai profunde regrete pentru persoanele ucise sau rănite în timpul evenimentelor din 15 iulie a.c., și am afirmat că țara noastră condamnă ferm tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia.
Referitor la lupta împotriva terorismului și noua dinamică a relațiilor Uniunii Europene-Turcia, am reiterat că, doar acționând împreună atât în plan bilateral, cât și la nivel european și internațional, vom reuși să identificăm modalități prin care pericolul terorist să fie redus, iar securitatea cetățenilor noștri să fie îmbunătățită. Totodată, am afirmat că sunt necesare eforturi comune pentru păstrarea securității europene și internaționale. În context, am evidențiat și rezultatele foarte bune ale formatului trilateral de cooperare, România-Turcia-Polonia, care poate reprezenta un bastion de stabilitate în această zonă a Europei.
Turcia reprezintă pentru țara noastră un partener comercial foarte bun, iar acțiunile de diplomație parlamentară vin în sprijinul întăririi relațiilor bilaterale româno-turce.
În timpul mandatului de Președinte al Grupului parlamentar de prietenie România-Republica Turcia, din Parlamentul României, au avut loc mai multe întâlniri între reprezentanții celor două grupuri parlamentare, român și, respectiv, turc, care au contribuit la aprofundarea și consolidarea relațiilor parlamentare bilaterale.
Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă cordială.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 4 aprilie 2020, 2:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro