Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Gafeurul de la Educație dă faxuri de demitere ”noaptea ca hoții”

Luni, 21 august, debutează sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, în Vrancea, dar și în restul țării. Chiar înainte de acest examen, ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, alege, folosindu-se de modelul tâlhăresc al predecesorilor săi PSD de la Guvern ca, noaptea ca hoții, să trimită faxuri cu demiterile a nu mai puțin de 13 inspectori generali din țară între care și cel de la Vrancea.

Motivul? Nu se știe! Pentru că de la acest fax dat în toiul nopții, ministrul PSD al școlilor nu este de găsit, de parcă l-ar fi înghițit pământul! Pentru noi toți însă, este clar ca lumina zilei că totul ține de politizarea excesivă a sistemului de învățământ, acolo unde PSD nu vrea performanță ci obediență!
Situația învățământului românesc este cu atât mai gravă cu cât sunt inspectori generali, așa cum este cazul celui din Vrancea, Dorin Cristea, care ocupă acest post în urma unui concurs și care, așa cum este de așteptat, se va îndrepta în instanță împotriva faxului nocturn al ministrului PSD. O face pe bună dreptate, în lipsa unor explicații logice. Cum se va desfășura examenul de Bac în această stare de incertitudine, în care miroase de la o poștă a răzbunări politice?! De ce nu și-a aplecat ministrul Pop atenția asupra statisticilor care arată că rata abandonului școlar este în creștere? De ce nu s-a preocupat mai sârguincios domnul ministru ca elevii care revin în băncile școlii pe 11 septembrie să aibă manuale, să aibă profesori bine pregătiți, să aibă materiale didactice și, mai presus de orice, să vină în unități școlare sigure, unde să nu pice tavanele proaspăt reabilitate, și care să aibă toate avizele necesare?! De ce nu merge ministrul Pop în județe să vadă școlile din mediul rural, acolo unde copiii sunt condamnați să își oprească parcursul de școlarizare din cauza lipsurilor?! Prea multe ”De ce-uri”! La toate am însă același răspuns: pentru că ministrul PSD Liviu Pop este un incompetent, un surd și orb la adevăratele probleme ale școlii românești! Pentru aceste gafe, între care menționez încă o dată faptul că elevii de clasa a V-a nu vor avea manualele pe bănci la primul clopoțel, Pop trebuie să își strângă foile cu ordine politice de la păpușarul Liviu Dragnea și să elibereze biroul de ministru al Educației, demnitate care este cu mult peste capacitățile sale intelectuale! Dacă mai are vreo urmă de demnitate, ministrul PSD ar trebui să își dea demisia. În calitate de părinte care își va pregăti copiii pentru un nou an școlar fără manuale, în calitate de deputat de Vrancea, îi cer să plece! Să lucreze de acasă la celebrul manual de sport, iar la definițiile despre tumbe poate se va consulta și cu anumiți inspectori puși la comanda PSD la Vrancea, fără a avea pregătirea necesară. Nu vă mai amestecați în treburile școlii, pesediștilor!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 28 februarie 2020, 3:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro