Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Petiție online pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu în mediul privat

Partidul Național Liberal a inițiat și depus, la începutul lunii septembrie, la Camera Deputaților, un proiect de lege care vizează acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu pentru angajații firmelor cu capital privat care înregistrează profit. Inițiatorul proiectului legislativ este deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan. Printre scopurile acestei propuneri se numără: eliminarea discrepanțelor salariale între domeniul privat și cel bugetar, fidelizarea salariaților din mediul privat astfel încât forța de muncă bine calificată să rămână în țară și întoarcerea banilor la buget, prin plata de taxe și impozite.

Pentru sprijinirea inițiativei de lege a fost elaborată și o petiție online, care de la lansarea ei, săptămâna trecută, a adunat sute de semnături de susținere.
Proiectul stimulează performanța la locul de muncă în detrimentul lenei
Partidul Național Liberal propune ca firmele cu capital privat, care generează profit, să poată folosi până la 20% din impozitul pe profit pentru acordarea unor prime angajaților (al 13-lea și al 14-lea salariu). Măsura este menită să premieze performanța, în detrimentul lenei. Vrem să lăsăm mai mulți bani în buzunarul celor care muncesc și mai puțini bani statului care finanțează, prin redistribuire, lenea. Performanță, nu ajutoare sociale!
Avantajele acestei măsuri:
1. Angajatorii vor fi motivați să plătească aceste prime deoarece nu se vor încărca cu niște costuri suplimentare. Ele vor fi plătite din impozitul pe profit pe care firma, în caz contrar, îl plătea integral statului.
2. Măsura va fideliza și va motiva angajații. Va crește productivitatea angajaților deoarece aceștia vor fi incluși în împărțirea profitului. Dacă profitul companiei crește, implicit și bugetul pentru acordarea primelor va crește.
Venituri mai mari pentru angajați înseamnă și creșterea competitivității angajatorului privat care, în acest moment, se luptă atât cu creșterea salariilor din administrația publică, cât și cu migrația forței de muncă.
Cei interesați pot semna petiția pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu la următoarea adresă: https://pnl.ro/petitie/al-13-lea-si-al-14-lea-salariu.html
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 6 aprilie 2020, 18:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro