Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Ion Ștefan > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
PSD se face “plumb” în Parlament și pune piedici justiției

Marți s-a derulat un nou episod din epopeea PSD face scut în jurul penalilor și corupților! Cazul Rovana Plumb a cântărit “greu” în Parlament, dovadă că pesediștii l-am apărat pe fostul ministru al Fondurilor Europene de începerea urmăririi penale, cerută de DNA! Majoritatea parlamentară a votat împotriva continuării firești a procesului judiciar, astfel încât Rovana Plumb să nu răspundă pentru eventualele ilegalități comise.

PSD a pus piedică actului de justiție, iar parlamentarii care au făcut acest lucru ar trebui să răspundă în fața cetățenilor pentru alegerea făcută.
Am votat pentru și la vedere, așa cum am anunțat în prealabil, în cazul Rovanei Plumb, fost ministru PSD și deputat, care este acuzată de complicitate la abuz în serviciu în dosarul în care este vizat și fostul vicepremier Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea CJ Teleorman.
Este inacceptabil ca PSD să pună bețe în roate la bunul mers al acestei solicitări, s-a văzut în momentul votului!
Nu a fost de ajuns plecarea doamnelor penale din Guvernul Tudose, pentru că, imediat, PSD le-a găsit posturi căldute și nicidecum nu s-a delimitat de oficialii cu probleme de integritate. Premierul Tudose a spus că foștii miniștri Plumb și Shhaideh nu mai aveau trecere la Bruxelles din cauza acuzațiilor de ordin penal. Oare societatea românească nu îi privește cu aceeași circumspecție ca Bruxelles-ul pe pesediștii certați cu legea? Oare păpușarul Liviu Dragnea și noua sa marionetă Mihai Tudose au uitat revendicările străzii din iarnă, când protestatarii au cerut un Guvern și un Parlament “luminat” și curățat de corupți?
De ce continuă PSD-ALDE să își bată joc de români și să îi sfideze prin păstrarea oamenilor acuzați de corupție în funcții? De ce fac scut în Parlament în jurul lor atunci când DNA cere aviz pentru începerea urmăririi penale?
Dacă ar fi nevinovați, nu ar avea atâtea griji și nu ar veni de mână cu avocații pentru a intimida! Parlamentul nu este instanță de judecată!
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 20 april 2021, 2:15
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro