Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernul Dăncilă, rateuri asemeni guvernelor Grindeanu și Tudose
Se pare că lui Daddy Liviu Dragnea nu îi ies ”cărțile” guvernării nici a treia oară! Din păcate, decontul este trecut în dreptul românilor, al cetățenilor simpli. De ce spun aceste lucruri?

După câteva luni de guvernare, premierul Dăncilă și echipa sa încă orbecăie pe la Palatul Victoria, nefăcând nimic bun pentru români. Au promis creșteri de salarii și nu s-a întâmplat așa. Am văzut oameni în stradă nemulțumiți că la finalul lunii pleacă cu mai puțini bani acasă, au protestat chiar angajați bugetari din Vrancea! În schimb, Guvernul PSD a crescut prețurile, cea mai recentă scumpire fiind cea la gaze naturale, venită chiar în ziua păcălelilor, de 1 aprilie, ca o glumă proastă pentru cetățeni.
Au mințit că nu se ating de pensile românilor și au băgat mâna până la cot în economiile din Pilonul II de pensii. Guvernul PSD-ALDE a micșorat cota virată de la 5,1% la 3,75%, iar consecința a fost că românilor le-au intrat mai puțini bani în contul de pensii. Casa Națională de Pensii a declarat oficial că suma virată de stat la Pilonul II a fost cu 9,32% mai mică, ceea ce înseamnă că statul fură românilor, lunar, câte 65 de milioane de lei.
Iar sarabanda de rateuri guvernamentale continuă cu dezastrul de pe drumurile publice, care se vede cel mai bine acum, la ieșirea din iarnă. Nici până acum nu am aflat când se va apuca Guvernul, dacă o va face, de autostrada Moldova, un drum după care țipă toată regiunea istorică a Moldovei, la o sută de ani de la Unire, ca unică șansă la ieșirea din subdezvoltare. Între timp, aflăm că groparul drumurilor din România, Narcis Neaga, a fost uns de PSD la Compania de Investiții Rutiere, noua entitate care se va ocupa de autostrăzi și marile proiecte.
Tot ceea ce fac pesediștii la nivel central și local este să își angajeze rudele și acoliții în funcții publice. Elitele continuă să plece din România, dezamăgite de haosul din administrație. Inflația a crescut cu aproape 5% de când a venit la guvernare majoritatea PSD-ALDE, la fel, a explodat și cursul leu-euro. Iar aceste creșteri și scumpiri se vor resimți în coșul de cumpărături al românilor care va fi din ce în ce mai sărăcăcios.
Ce să facem, nu toți ne permitem contracte cu statul și vacanțe exotice în Brazilia, printre cocotieri și portocale?!
Între timp, Guvernul PSD-ALDE girează investiții care ridică semne de întrebare, așa cum s-a întâmplat la Vrancea, în Focșani, cu bazinul de înot- polo. Inaugurat cu fast, săptămâna trecută, de Liviu Dragnea, braț la braț cu Marian Oprișan, acum stă închis, existînd bănuieli că deja este degradat și neconform. Statul a investit 35 de milioane de lei într-un bazin care va mai sta mult și bine închis și a cărui destinație a fost schimbată în bazin de înot didactic-bază sportivă. Asta în timp ce drumurile județene din Vrancea plâng după reparații, în timp ce investitorii ocolesc acest județ din cauza lipsei infrastructurii și în timp ce populația cere guvernanților să construiască un nou spital și să aducă investitori. Și, mai nou, în timp ce primarii PSD conduși de Marian Oprișan își permit să lase școlile fără alimentare cu energie electrică, inconștienți că educația este singurul lucru care îi poate ridica din sărăcie și ignoranță pe copiii din zonele rurale.
Cam acestea sunt ”realizările” cu carese poate lăuda guvernarea PSD!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 6 aprilie 2020, 18:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro