Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
PNL este alături de președintele Iohannis, văzut drept garant al democrației în România

În anul în care România celebrează Centenarul de la Unirea din 1 Decembrie 1918, țara încă duce o luptă. Cea pentru a menține valorile europene, occidentale, democratice. Prin ceea ce face în aceste vremuri PSD, prin Liviu Dragnea și marionetele sale de la Guvern și din Parlament, România se îndepărtează de valorile care au călăuzit lupta pentru unitate a străbunilor, de la 1918. Am văzut că PSD încearcă să se lipească ca o râie de momentul Unirii, pozând în așa-numit partid istoric, într-o rescriere a trecutului. Nu, domnilor din PSD, voi sunteți și veți rămâne urmașii comuniștilor! Iar prin acțiunile voastre antidemocratice, de atac permanent la justiție, la valorile occidentale, îndepărtați și mai mult România de la parcursul ei firesc spre Vest, apropiindu-ne mai mult către tovarășul Putin!

A spus-o clar și președintele Franței, Emmanuel Macron, vorbind într-un interviu televizat despre ”unii” în România care atacă pilonii democrației și vor să slăbească Justiția! Acești ”unii” sunt pesediștii. Se vede de la Bruxelles, de la Paris, se vede clar și în România!
Românii trebuie să știe că PNL este alături de președintele Klaus Iohannis în lupta sa politică pentru a menține România pe drumul cel bun. O luptă care nu trebuie pierdută și care se va purta aici, în România, pentru menținerea parcursului nostru european, cel care ne-a adus, în 1918, Marea Unire.
Macron a spus că în toată Europa sunt în creștere tendințele populiste, iliberale. ”În Europa se ridică așa numitele democrații iliberale. Eu văd în Europa democrații în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân atașati de lucruri. Democrații care se obișnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea și inegalitățile, cu furia. Acestea fac să crească populismul care le denunță moral, dar care nu atacă cauzele. Și de celalaltă parte sunt democrațiile iliberale, care spun: “Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democrația, să scăpăm de independența magistraților”. Polonia, Ungaria, unii în România – și salut acum munca președintelui român care nu își lasă țara din mână… Aceste tendințe sunt în urcare peste tot în Europa”, a declarat Macron.
În contextul în care din Occident se vede clar cine poartă atacul la democrație, ce face Guvernul lui PSDragnea? Se pregătește de un nou episod ”noaptea ca hoții” și de o nouă plecare a unui premier, al treilea, într-un singur an de zile. Se pare că Viorica Vasilica Dăncilă a dezvoltat propria sa conștiință și se teme de atenționările externe în cazul în care se va mânji să adopte o ordonanță pe Justiție dictată de Dragnea, pe modelul OUG 13/2017, ordonanța grațierii și modificarea Codurilor penale, din mandatul lui Sorin Grindeanu! Tot mai desele și vocalele scandări ale românilor privind scăderile de salarii sunt un alt motiv pentru care Dăncilă vrea să îl lase pe Dragnea singur în barcă.
Aceasta este realitatea, stimați români, stimați vrânceni! La o sută de ani de Românie modernă, PSD atacă fundamentele democratice care ne-au consolidat ca națiune și îi umilește și își bate joc de români, fie că vorbim de cei de acasă, cărora le taie salariile și le fură pensile, ori de cei din diaspora, care susțin financiar România.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 6 aprilie 2020, 18:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro