Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Autoritățile locale și județene PSD s-au îmbolnăvit de tăcere suspectă când vine vorba de noul spital de la Focșani
Au țipat ca din gură de șarpe că la Focșani va răsări un spital nou-nouț cât ai bate din palme!


Politica PSD, a lui Cristi Misăilă și a lui Marian Oprișan, de a face zarvă fără a avea un fundament real în spate, l-a curprins și pe Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, care trâmbița și el, la inaugurarea bazinului de polo de la Focșani, că în câteva zile se încep procedurile pentru noua unitate spitalicească din municipiu. ”Municipiul Focșani are nevoie de un spital nou și vă pot spune cu siguranță că, dacă nu până la ora asta, atunci în perioada imediat următoare, adică vorbim de zile, se va aproba finanțarea pentru un spital nou la Focșani. Spitalul pe care îl aveți aici nu mai îndeplinește nici măcar niște condiții minime de asigurare a unui nivel minimal de servicii medicale la un nivel civilizat și în perioada imediat următoare va fi făcut anunțul privind sursa de finanțare - din bugetul de stat sau fonduri europene”, spunea Dragnea.

De la vizita lui Liviu Dragnea la Focșani, de la finalul lunii martie, nimeni din conducerea municipiului și a județului nu a mai amintit NIMIC despre noul spital, de parcă ar suferi de amnezie.
Ceea ce arată că minciuna e gogonată!
Mai mult, se pare că Focșaniul nici nu este pe vreo listă a oficialilor de la București. Într-un răspuns oficial al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, trimis colegului meu de Parlament, senatorul Cătălin Toma, se spune clar, negru pe alb, că Focșaniul nu intră în planurile Guvernului privind extinderea și modernizarea rețelei spitalicești. Ministerul Dezvoltării amintește numai de construirea a trei spitale regionale de urgență la Iași, Cluj și Craiova, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Mai mult, Focșaniul nu figurează nici în restul de cinci, de la Timișoara, Tîrgu-Mureș, Brăila-Galați, Constanța și Brașov, care ar urma să fie începute DACĂ se vor găsi banii.
Ipocrizia PSD este fără margini și cu atac direct la sănătatea vrâncenilor! Cetățeni care, până să vadă noua unitate, sunt nevoiți să se trateze la Spitalul din Focșani, unitate spitalicească recordmană la infecții nosocomiale. Reamintesc că, potrivit unui raport al Direcției de Sănătate Publică Vrancea pe anul 2016, la Spitalul de Urgență din Focșani au fost raportate nu mai puțin de 216 infecții intraspitalicești.
Asta nu i-a oprit pe conducătorii județului să facă o întreagă tevatură pe marginea celor 6,2 ha de teren din oraș unde ar urma să se construiască viitoarea unitate spitalicească, la începutul anului.
Privind la modul în care decurg acum lucrurile se pare că aleșii liberali de la Focșani au avut dreptate când au cerut mai multe informații și documente spre clarificare, situația juridică a terenului în cauză fiind cu semne de întrebare. Totul arată cât de multă demagogie este la PSD!
Îi cer public lui Marian Oprișan, dar și primarului Cristi Misăilă, să spună clar ce se întâmplă cu proiectul noului spital de la Focșani!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 28 februarie 2021, 15:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro