Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
Necazuri în ”paradisul” de la guvernare create de Legea offshore!
Legea 408/2017, Legea offshore, a fost întoarsă la comisii după ce partenerii lui Liviu Dragnea, ALDE și UDMR, nu au vrut să susțină amendamentele PSD lucrate ”noaptea ca hoții” și introduse pe sub masă, marți, la comisiile de specialitate.


PSD a dat din coate la comisii să își treacă modificările girate de Dragnea în defavoarea cetățenilor acestei țări, care riscă să ajungă a nu se alege cu nimic, nici la buget, nici în investiții reale, dacă pesediștii lui Dragnea încearcă cu tot dinadinsul să voteze această lege fără o dezbatere reală.

PNL a semnalat modul total nedemocratic prin care PSD încearcă legiferarea și a criticat formula de calcul dezavantajoasă pentru statul român a propunerilor lui Dragnea și PSD.
PNL acuză, în continuare, PSD de lipsă de transparență, de patentarea unui mod de lucru ”noaptea ca hoții” asupra unor legi de interes național. Au făcut-o cu OUG 13, au încercat și cu Legea offshore!
Reamintesc faptul că marți, 2 octombrie, am participat la ședința comisiilor pentru buget, pentru industrii și pentru administrație din Camera Deputaților, care a decurs extrem de tensionat, reprezentanții Puterii ajungând chiar și la jigniri și amenințări la adresa Opoziției care cerea clarificări și oprirea discuțiilor. Încrâncenarea PSD a fost dictată de amendamentele ajunse cu puțin timp înainte de dezbatere, amendamente lucrate peste noapte de PSD. Social democrații arată în mod clar că Legea offshore se scrie după cum dictează un singur om: Dragnea și interesul său!
De altfel, la Legea offshore am depus un amendament prin care redevențele datorate de cei care exploatează gazele naturale din Marea Neagră să poată fi investite în extinderea sistemului național de alimentare cu gaz a localităților din România, amendament pe care PSD nu l-a susținut la Senat.
Amendamentul depus și susținut de PNL vizează modificarea art. 19, alin. 7 din Legea 408/2017, în sensul în care ”Sumele datorate de titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore ca redevențe și impozit asupra veniturilor suplimentare se fac venit 50% la programul național de gaze naturale și 50 % la Fondul special de finanțare a contractelor de parteneriat public – privat, în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 39/2018 privind parteneriatul public privat”.
Programul național de gaze naturale trebuie promovat în scopul sprijinirii populației prin asigurarea infrastructurii de transport, distribuție și rețele de gaze naturale necesare încălzirii locuințelor și pentru conservarea masei lemnoase existente, cât și pentru protejarea mediului înconjurător. Este necesară o distribuție echilibrată, pe termen lung, a beneficiilor între stat, investitori și cetățenii români, mai ales că doar 35% din gospodăriile din România sunt conectate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 18:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro