Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2016-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2016-present > Chamber of Deputies > Ion Ștefan > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
Banca Mondială vrea să știe care sunt proiectele prioritare pentru Focșani: Stradă, spital sau stadion?

Cetățenii din Focșani și din Vrancea pot vota proiectele pe care le consideră prioritare pentru municipiul reședință de județ, în cadrul unei campanii naționale de consultare ”Alege prioritățile orașului tău”, identificate de Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România.


Focșănenii au timp, până pe 22 martie, să ierarhizeze cele zece proiecte selectate în campanie, în funcție de prioritatea pe care fiecare o acordă proiectelor.

Pentru Focșani, Banca Mondială a considerat importante nu mai puțin de șapte proiecte referitoare la modernizarea infrastructurii de transport, fie că vorbim despre cea rutieră ori despre cea feroviară, semn că se vede de departe nevoia de investiții în realizarea Drumului expres Focșani-Brăila-Galați, a Drumului TransRegio Focșani-Tg. Secuiesc, a Drumului expres Buzău-Focșani, a Drumului expres Focșani-Bacău, realizarea unor centuri ocolitoare în zonele de nord și vest ale Focșaniului, realizarea unor terminale intermodale de transport public ori modernizarea căii ferate pe ruta Ploiești-Focșani-Roman.
De asemenea, în topul importanței Băncii Mondiale sunt și construcția unui nou spital județean cu 850 de paturi la Focșani ori a Stadionului Tineretului din municipiu.
Consultarea a fost inițiată pe baza unor proiecte selectate la nivel național, în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către autoritățile locale.
În ceea ce privește nevoile Focșaniului, autoritățile locale decidente recunosc, în al 13-lea ceas, nevoia stringentă a orașului de a avea infrastructura necesară pentru ca județul să devină atractiv pentru potențialii investitori. În acest moment, Focșaniul și Vrancea suferă din cauza lipsei unei autostrăzi, investiție pe care oamenii au cerut-o actualului Guvern, în scris, dar și în stradă! De altfel, autostrada a fost promisă în campanie electorală de șeful Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, ea rămânând la stadiul de minciună a politicianului PSD, care și-a arătat incompetența pe lângă guvernanții socialiști.
La finalul campaniei va fi realizată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană atât pentru București, cât și pentru fiecare dintre cele 40 de reședințe de județ din România.
Focșănenii își pot exprima opțiunile privind proiectele prioritare completând chestionarul la adresa kwiksurveys.com/s/e7k9afsk.com
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania wednesday, 27 may 2020, 3:25
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro