Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
Extinderea rețelelor de gaze va putea fi finanțată prin PNDL

Programul Național de Dezvoltare Locală va fi extins și va integra posibilitatea finanțării lucrărilor de distribuție de gaze naturale pentru primăriile localităților din Vrancea, dar și din întreaga țară. Acest proiect important al Partidului Național Liberal, care va avea un impact major asupra vieții românilor, a fost adoptat marți, 5 martie, în cadrul ședinței Comisiei pentru industrii a Camerei Deputaților.

În acest sens, a fost completat art. 7 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Național de Dezvoltare Locală, care dă posibilitatea finanțării proiectelor autorităților locale care vizează introducerea rețelelor de gaze în cât mai multe localități din România, ca soluție alternativă la încălzirea cu lemne de foc.
PNL și-a asumat, încă de anul trecut, prin campania ”PNL aduce gazul românesc în casele românilor”, modificarea a două legi importante: Legea energiei electrice și a gazului, prin care redăm competența autorităților locale de a înființa distribuții de gaz, și Legea offshore, prin care am asigurat banii necesari pentru finanțarea acestor investiții din taxele încasate de statul român din exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră.
De altfel, la propunerea PNL, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a integrat în cadrul PNDL posibilitatea finanțării lucrărilor de distribuție de gaze naturale pentru UAT-uri, după modelul deja consacrat pentru lucrări de alimentări cu apă, canalizare, drumuri sau poduri, dar și decizia de a constitui un grup de lucru interinstituțional care să elaboreze proiectul de act normativ prin care se va aproba acest program.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 17 aprilie 2021, 10:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro