Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
Ce vor vrâncenii, cer și dâmbovițenii: sprijin pentru fermieri ca produselor românești să ajungă în piețe

Marți, 23 aprilie, am fost la Târgoviște și în comuna Voinești, în cea mai mare zonă pomicolă din România, unde, alături de europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan și colegii liberali de la Dâmbovița, Adi Oros și Virgil Guran, am avut întâlniri cu sute de oameni interesați de propunerile legislative ale PNL destinate micilor fermieri, dar și de modul în care românii care investesc în cultura pământului pot accesa mai ușor banii europeni și își pot duce produsele peste hotare.

Am discutat despre propunerea legislativă care vizează acordarea unei prime de comercializare micilor fermieri, de 100 euro/tonă pentru produsele primare aduse pe piață și de 200 euro/tonă pentru produsele duse la procesatori. Oamenii au fost direct interesați de această propunerea a mea și a PNL, mai ales că majoritatea celor prezenți la întâlnirea cu noi trăiesc din roadele pomilor fructiferi. Cu toții am fost de acord asupra unui fapt: românii apreciază fructele, legumele, cerealele, mierea de albine produse aici, acasă, de fermierii și apicultorii noștri. Încrederea cumpărătorului crește când aude că mărul este din livadă din Dâmbovița, când strugurii de masă sunt din podgoriile Vrancei ori când cerealele sunt recoltate din lanurile din Bărăgan. Iar pentru acest lucru, micii fermieri de peste tot din România au nevoie de sprijin legislativ pentru a fi competitivi și pentru ca, în cele din urmă, noi toți să știm ce punem pe masa copiilor noștri.
De asemenea, discuțiile cu oamenii au atins și o altă problemă, necesitatea adoptării unei strategii naționale pentru cofinanțarea participării producătorilor români la târgurile de produse agricole din țară și din străinătate. Producătorii români au nevoie de piețe de desfacere, iar aceste târguri și expoziții reprezintă un punct de întâlnire cu potențiali parteneri, după cum s-a pronunțat și europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 21:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro