Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
100.000 de vrânceni nu îi mai vor pe Marian Oprișan și PSD

Aproape 100.000 de vrânceni au dat un vot anti-PSD și anti-Marian Oprișan la alegerile europarlamentare de pe 26 mai, în timp ce numai 42.000 de oameni au mai pus ștampila pe trandafiri.

O treime din vrâncenii cu drept de vot nu mai vor social-democrație, convinși de dezastrul lăsat în urmă de baronii roșii. În timp ce în curtea socialiștilor au înflorit averile, pe numele mamelor, mătușilor, iubitelor și interpușilor, și sfidarea baronilor la adresa oamenilor de rând a crescut și ea, nivelul de trai al vrâncenilor onești și muncitori s-a degradat.
Unul din trei vrânceni cu drept de vot au pus ștampila pe ceilalți candidați, convinși că soluțiile guvernărilor sunt la partidele de dreapta și nu la PSD.
Numărul de voturi date împotriva actualei conduceri socialiste ar putea fi cu mult mai mare dacă am avea date exacte privindu-i pe vrâncenii plecați la muncă în străinătate, vrânceni forțați de realitatea economică și de sărăcia în care baronul a ținut județul timp de decenii să caute un trai mai bun în Diaspora. Acea Diaspora pe care pesediștii nu o iubesc și o umilesc și pe care o țin la cozi în fața ambasadelor și a consulatelor când este vreun scrutin. Însă, iată, nici aici PSD nu are niciun interes să spună care este cifra reală a vrâncenilor care au emigrat. Chiar sunt curios dacă copiii baronilor roșii care sunt la studii și la muncă în străinătate au stat la cozi pentru a vota! Chiar sunt curios ce părere au transmis aceste generații către bătrânii pesediști care, iată, se văd și ei în postura de a nu-și mai putea ține copiii în România, o țară pe care ei au secătuit-o de atâta amar de vreme. Ce o fi în sufletul lui Oprișan, nu știu...
Rezultatele de la alegerile europarlamentare, dar și de la referendumul pentru justiție ne-au arătat clar că oamenii au deschis ochii și s-au săturat de conducerea social-democraților. În Vrancea, PNL a obținut peste 37% din voturile valabil exprimate, în timp ce PSD a primit numai 30%, urmat de USR-Plus cu 12%. Ierarhia s-a schimbat și la Focșani, unde PNL a luat peste 28%, urmat de PSD și USR, cu număr aproape egal de voturi.
Aceste rezultate ne dau speranță și încredere și ne motivează să muncim și mai mult pentru ca dorința vrâncenilor, exprimată la scrutinul pentru Parlamentul European, adică fără PSD, să se materializeze și la alegerile care urmează – prezidențiale în toamnă și locale și parlamentare, anul viitor. Personal, îmi doresc ca trendul prezenței la vot a vrâncenilor să crească și să reflecte cât mai bine dorința oamenilor de schimbare și relansare a oportunităților pentru acest județ. Om fi ultimii în ordine alfabetică, dar e timpul să ne ridicăm la adevărata noastră valoare. Prin noi înșine, în mod cinstit și demn, dar mai ales, fără baroni!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 6 aprilie 2020, 18:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro