Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
amendamente
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Lucia-Ana Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Lucia Varga (Grup PNL)
Am votat pentru viitor!

Proiectul de lege prin care indemnizația de creștere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui și se va acorda pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon, a primit votul final.

Astfel, mamele care au gemeni sau mai mulți copii din aceeași sarcină primesc un bonus, pe lângă indemnizația de 85 % din salariul minim brut pe țară pentru fiecare copil începând cu al doilea copil.
Persoanele care în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului obțin venituri supuse impozitului au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50% din indemnizația minim garantată.
Votul pe acest proiect legislativ reprezintă un act de normalitate la care s-a ajuns prin consens politic și maturitate decizională.
Toate aceste prevederi urmează să intre în vigoare de la 1 iulie 2016, dar aprobarea acestei legi se constituie într-un prim-pas din elaborarea și implementarea unui pachet de legi necesar pentru refacerea echilibrului demografic, al cărui inițiator este Partidul Național Liberal.
Partidul Național Liberal este un partid responsabil care se gândește la viitorul României, iar prin acest pachet legislativ al cărui scop este refacerea echilibrului demografic, aprobat prin Rezoluție de către PNL, se urmărește identificarea celor mai adecvate soluții legislative de susținere a familiilor tinere active. În iunie, pachetul legislativ pentru refacerea echilibrului demografic va fi lansat în dezbatere publică, iar societatea civilă direct implicată este invitată să se implice direct, astfel încât împreună să găsim cea mai bună cale pentru ca prezentul să aibă un viitor!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 7 aprilie 2020, 11:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro