Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
amendamente
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Lucia-Ana Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Lucia Varga (Grup PNL)
Legea privind achizițiile publice verzi - un pas către dezvoltarea durabilă a României

Astăzi s-a votat în Parlament proiectul de Lege privind achizițiile publice verzi, care vizează promovarea protecției mediului și a dezvoltării durabile, a eficienței utilizării resurselor, încurajarea dezvoltării și aplicării tehnologiilor curate și prietenoase cu mediul și asigurarea utilizării eficiente a fondurilor, prin susținerea produselor, serviciilor și lucrărilor cu impact minim asupra tuturor factorilor de mediu.

Această lege va responsabiliza autoritatea publică centrală pentru protecția mediului să elaboreze o politică privind achizițiile publice verzi, ca un pas către realizarea obiectivelor pe care ni le-am asumat, ca țară, în fața Comisiei Europene.
Partidul Național Liberal a votat această lege și așteaptă ca Guvernul să pună în aplicare cât mai curând prevederile sale și să elaboreze ordinul ce va include criteriile minime privind protecția mediului pentru grupe de produse și servicii, caietele de sarcini standard, precum și Planul Național privind Achizițiile Publice Verzi, cu țintele multianuale obligatorii pentru achizițiile publice verzi. Se va genera, astfel, creștere economică, crearea unei piețe pentru produsele ecologice, se vor crea locuri de muncă și se va asigura, deci, dezvoltarea durabilă a României.
Legea privind achizițiile verzi a fost elaborată în colaborare cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și Fundația Terra Mileniul III, cărora le mulțumim. Totodată, legea constituie un exemplu de bune practici pentru că deputați cu expertiză în domeniul protecției mediului din toate partidele politice, precum și societatea civilă, și-au adus aportul și au colaborat la elaborarea sa. Ajungându-se la un consens politic și social, legea are șanse mai mari pentru a fi implementată cu succes.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 27 ianuarie 2021, 22:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro