Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
amendamente
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Lucia-Ana Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Lucia Ana Varga (Grup PNL)
Protejarea biodiversității - condiție esențială pentru prosperitate economică, securitate și sănătate

Reducerea drastică a biodiversității este una dintre provocările la care este supusă planeta noastră. Defrișările, desecările, pășunatul, poluarea, vânatul și braconajul sunt câteva dintre cauzele scăderii biodiversității, a cărei distrugere poate genera compromiterea vieții noastre, a tuturor. Biodiversitatea este grav amenințată și constituie astfel o temă prioritară ca preocupare pentru noi toți.

Se estimează că în Europa sunt peste 200.000 de specii de animale și plante, din care peste 800 de specii de plante și peste 300 de specii de animale sunt expuse riscului de dispariție.
Pentru a evita riscul de diminuare a biodiversității în România, am inițiat proiectul de lege privind înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, deoarece, în acest moment, peste 50% din ariile protejate naționale nu au structuri de administrare, iar restul sunt gestionate impropriu și disparat, fără a se transpune complet legislația Uniunii Europene pentru protecția biodiversității.
Legea privind înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate creează cadrul legal pentru administrarea unitară a ariilor protejate și pentru implementarea planurilor de management al acestora, în vederea protejării și conservării biodiversității.
Partidul Național Liberal susține înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, conștient că este necesară o intervenție rapidă și consistentă pentru protejarea biodiversității, astfel încât și generațiile viitoare să se bucure de peisaje frumoase, însuflețite de o varietate de animale și plante, dar care nu au doar un rol estetic, ci sunt esențiale pentru prosperitate economică, reducerea impactului schimbărilor climatice și dezvoltare socială.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 7 aprilie 2020, 11:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro