Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
amendamente
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Lucia-Ana Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Lucia-Ana Varga (Grup PNL)
Legea prevenției în sănătate este șansa unei vieți mai bune

În această săptămână, Comisia pentru sănătate publică a Senatului a dezbătut propunerea legislativă privind activitatea de prevenție în sănătate, care urmărește crearea cadrului legal pentru stabilirea principiilor și obiectivelor prevenției în sănătate, precum și a obligației statului român de a concepe strategii pe termen mediu și lung pentru îmbunătățirea indicatorilor sanitari, prin introducerea unui program național multianual de prevenție în sănătate.

Legea prevenției în sănătate a fost asumată de către PNL ca și proiect politic prioritar și promovat în Parlament cu susținere unanimă. Prevenția în sănătate este un proiect discutat și construit împreună cu societatea civilă, care va genera pe termen mediu și lung îmbunătățirea stării de sănătate punând în aplicare principiul „este mai eficient să previi decât să tratezi”. PNL și-a propus ca statul să faciliteze activitatea de prevenție a bolilor grave care afectează populația prin identificarea și tratarea lor în stadii incipiente.
Senatorii liberali au susținut amendamentele propuse de factorii interesați (asociații profesionale, asociații ale pacienților, organizații neguvernamentale) consultați la dezbaterile publice pe care Partidul Național Liberal le-a organizat în baza inițiativei Organizației Femeilor Liberale.
Astfel, propunerea legislativă privind activitatea de prevenție mai are nevoie de un pas pentru a deveni realitate și de a putea include în bugetul pentru 2017 acțiuni care vor ținti acțiuni de prevenție pentru copii, mame și vârstnici. Această lege trebuie să intre cât mai repede în plenul Senatului pentru votul final astfel încât ministerul de resort să facă normele de aplicare.
Comisia de sănătate publică a Senatului a întocmit Raportul de admitere cu amendamentele Partidului Național Liberal, ce urmează a fi supus plenului Senatului și este important pentru fiecare dintre noi să insistăm ca această lege să treacă dincolo de barierele politice și toți românii să beneficieze cât mai repede de prevenție asigurată de către statul roman.
Avem nevoie de implicarea tuturor celor care doresc să trăim mai bine, avem nevoie să promovăm această lege ca să micșorăm numărul cazurilor de bolnavi grav și să facem din prevenție o prioritate în așa fel încât familiile din România să aibă șansa unei calități mai bune a vieții. Doar astfel, prin prevenție în sănătate, dreptul la sănătate se va transfigura în viața tuturor.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 3 aprilie 2020, 21:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro