Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
amendamente
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Lucia-Ana Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Lucia Varga (Grup PNL)
Prin atitudinea sa duplicitară, Victor Ponta menține pădurile în mâinile mafiei și intereselor baronilor PSD!

În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, miercuri, 17 septembrie, doamna Lucia Varga, deputat PNL, fost ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, a prezentat argumentele prin care premierul Victor Ponta îl contrazice pe deputatul Victor Ponta, având ca temă de această dată proiectul de lege privind Codul Silvic.

Astfel, în octombrie 2013, sub semnătura lui Victor Ponta, era depus la Parlament un proiect de lege pentru modificarea Codului Silvic, care prin prevederile sale, inițiate de doamna Varga, în calitate de ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură și susținute de PNL contribuiau la combaterea corupției, sprijinirea agenților economici din industria lemnului și a proprietarilor de păduri. Însă, odată ajuns în comisiile din Parlament, această formă a Codului Silvic a suferit modificări radicale, iar schimbările reformatoare de protecție și conservare a pădurilor au fost eliminate, premierul Ponta cedând presiunilor baronilor locali ai PSD.
Pe de altă parte, la data de 3 iulie 2014, premierul Victor Ponta, în calitate de deputat a semnat alături de alți 127 colegi din PSD un proiect de lege pentru modificarea Codului Silvic, care menține actuala stare de fapt din domeniul silvic, și, totodată, întreține corupția din sistem.
„Mă întreb cum poate conviețui premierul Victor Ponta cu deputatul Victor Ponta și mi-e și teamă să mă gândesc ce s-ar întâmpla, dacă ar exista și președintele Victor Ponta. Este evident că PSD nu are o viziune în domeniul silvic și că ocrotește interesele de partid. Acest lucru reiese și din graba cu care se dorește dezbaterea proiectului de modificare a Codului Silvic susținut de PSD, pe care doamna ministru Pană îl vrea aprobat până la 8 octombrie 2014, după propriile declarații. Nu cumva graba aceasta este generată de teama pierderii președinției, de teama unei noi majorități care să aprobe un Cod Silvic pro-reformă și nu unul care să mențină mafia lemnului?”, a declarat fostul ministru liberal, Lucia Varga.
Duplicitatea lui Victor Ponta este evidentă și are drept scop girarea unui proiect de Cod Silvic care dă în continuare mână liberă jafului din pădurile României și care protejează mafia binecunoscută din acest domeniu.
Totodată, deputatul liberal a precizat că Partidul Național Liberal va amenda în procesul legislativ de la Camera Deputaților proiectul depus de PSD, semnat și de Victor Ponta, pentru a reduce defrișările ilegale și a scoate pădurile din sfera interseselor oculte ale baronilor PSD.
„PNL rămâne consecvent în ceea ce și-a propus, vom depune amendamente astfel încât să sprijinim dreptul de proprietate, să protejăm pădurile și să păstrăm acest bun național pentru generațiile viitoare. Iar săptămâna viitoare vom asista la un film „Ponta contra Ponta” și mă rog să nu avem un film „Ponta contra românilor”, a concluzionat Lucia Ana Varga, vicepreședinte PNL.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 5 aprilie 2020, 16:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro