Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.budai@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Marius-Constantin Budăi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)
„Câștigul mediu net al românilor a crescut în ultimele două luni”
Parlamentarul social-democrat Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, a anunțat miercuri, 20 septembrie, că în luna iulie câștigul mediu net al românilor a ajuns la 2.391 lei, în creștere cu 15,1% față de aceeași perioadă de anul trecut, și cu 0,5% față de luna precedentă.


„Aceste date statistice arată că măsurile de guvernare ale PSD aduc mai mulți bani în mod real fiecărui cetățean. Creșterea economică nu este doar o creștere pe hârtie, ea se simte efectiv și în buzunarele românilor. În mod cert sunt încă multe lucruri de făcut, pentru că salariile românilor sunt încă mult prea mici în comparație cu cele plătite în Europa pentru aceeași muncă și aceeași calificare”, a declarat Marius Budăi.

Datele oficiale ale Institutului Național de Statistică arată că evoluția economică vine din industrie și servicii cu valoare adăugată ridicată, ceea ce arată că investițiile contribuie pozitiv la creșterea economică din trimestrul doi al acestui an, cu 0,6 puncte procentuale.
„În guvernarea PSD - ALDE toți oamenii de bună credință pot să constate direcția pe care am pornit, aceea de a crește veniturile tuturor categoriilor de populație. Acest lucru se vede în creșterea câștigului salarial mediu, plus 14% în iunie 2017 față de iunie 2016, în creșterea pensiei cu 15% față de iulie 2016 și în reducerea sărăciei. Datoria publică brută raportată la Produsul Intern Brut e mai mică decât în Guvernarea Cioloș. Astfel, a scăzut de la 44,6% în decembrie 2016 la 43,2% în iulie 2017. Informațiile sunt pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice și arată clar cum mint cei care spun că ne împrumutăm pentru a putea plăti creșterile de salarii și de pensii”, a subliniat deputatul botoșănean.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 4 aprilie 2020, 0:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro