Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.budai@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Marius-Constantin Budăi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)

Comisia pentru buget, finanțe și bănci a organizat în data de 14 februarie 2018 o sesiune de dezbateri generale asupra Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Principalele modificări care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018 sunt următoarele: reducerea contribuțiilor sociale, majorarea nivelului brut lunar în funcție de care se acordă deducerea personală, contribuțiile la pensii și sănătate vor fi datorate doar de către salariat, contribuția asiguratorie de muncă se va datora doar de către angajator, impozitul pe venit a scăzut de la 16% la 10%, modificări care vizează persoanele care realizează venituri din activități independente.
La dezbatere au fost invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice, Asociația Română a Băncilor, Asociația Societăților Financiare- ALB România, Consiliul Patronatelor Bancare din România, Asociația Administratorilor de Fonduri, Camera de Comerț Americană în România, Federația Patronatelor Farmaceutice, Consiliul Investitorilor Străini, Coaliția pentru Dezvoltarea României, Romanian Business Leaders, Asociația Investitorilor în Real-Estate din România - AREI, Romanian Bookmarks, Rombet, Asociația Patronală a Industriei de Softwear și Servicii din România -ANIS.
În cadrul ședinței, membrii comisiei au ascultat punctul de vedere al reprezentanților societății civile care au formulat, în scris, propuneri de modificare a actului normativ. Acestea vor fi analizate într-o ședință viitoare.
Doresc ca membrii comisiei să cunoască opinia fiecărei părți implicate, atât din cadrul societății civile, cât și a reprezentanților Ministerului Finanțelor Publice. Astfel, societatea civilă a putut să-și prezinte poziția și să-și argumenteze opiniile.
Consider că participarea societății civile în faza parlamentară a procesului legislativ ne oferă nouă, decidenților politici, oportunitatea de a identifica probleme, de a cunoaște modul în care acest act normativ va funcționa la nivelul celor vizați și de a găsi împreună soluții și alternative.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 29 martie 2020, 21:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro