Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.budai@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Marius-Constantin Budăi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, domnul deputat Marius-Constantin Budăi (Grupul parlamentar al PSD)

Domnul Marius-Constantin Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, a participat vineri, 12 octombrie, la Camera Deputaților, la o întâlnire de lucru cu domnul Martin Selmayr, secretar general al Comisiei Europene și cu doamna Clara Martinez Alberola, director de cabinet al președintelui Comisiei Europene, pe tema pregătirii președinției României la Consiliul UE.

Domnul președinte Budăi consideră de bun augur deschiderea spre dialog și bună colaborare pe care Comisia Europeană o arată în pregătirea președinției României la Consiliul UE. Pe perioada mandatului președinției Consiliului UE sunt de gestionat dosare dificile, precum Cadrul Financiar Multianual și dosarul Brexit. Cadrul Financiar Multianual este unul dintre dosarele prioritare pe care România le va gestiona și, în acest sens, a fost apreciat mesajul președintelui Junker în discursul său referitor la Starea Națiunii privind importanța unui acord cât mai rapid în acest dosar. În ceea ce privește dosarul Brexit, România acordă un interes deosebit acestuia, având în vedere că ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE va avea loc pe durata președinției României la Consiliu UE.
Domnul președinte Budăi a subliniat necesitatea ca în Noul Cadru Financiar Multianual să se aloce sume consistente fondurilor pentru Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, necesare pentru realizarea coeziunii sociale și economice la nivelul UE.
Cu acest prilej, domnul președinte Budăi a asigurat că, în ceea ce privește tematicile, suntem pregătiți pentru a gestiona agenda Dimensiunii Parlamentare a președinției Consiliului UE.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 8 aprilie 2020, 19:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro