Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Corneliu-Florin Buicu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Florin Buicu (Grup PSD)

Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților și Comisia pentru sănătate publică a Senatului României, în colaborare cu Local American Working Group (LAWG) și The Economist Intelligence Unit Healthcare, au desfășurat o dezbatere tehnică privind „Finanțarea sistemului de sănătate din România”, la sediul Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților.

În cadrul acestei dezbateri a fost prezentat Raportul „Modele Europene: opțiuni pentru finanțarea sănătății și medicamentelor inovatoare în România”. Raportul prezintă accesul la asistența medicală și medicamente în 12 țări europene.
România a îmbunătățit accesul la tratamente, în special pentru cele inovatoare, prin introducerea în decontare în anul 2017 a unui număr de 27 de noi molecule. Accesul la medicamentele inovatoare poate fi îmbunătățit prin identificarea barierelor financiare, administrative legate de acces și propunerile de soluții care să poată fi implementate în funcțiile de condițiile socio - economice ale României.
La întâlnirea tehnică au participat: Răzvan Vulcănescu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Alexandru Velicu, președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, conf.univ.dr.Bogdan Dumitrescu, șef serviciu Consiliul Fiscal, Ana Maria Enache, șef serviciu Direcția de Programare Bugetară din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, prof.univ.dr.Ion Anghel, Academia de Științe Economice București precum și experți tehnici în politici de sănătate.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 23 aprilie 2021, 4:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro