Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan-Cristian Chirteș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

„Dezbaterea pe marginea proiectului de Cod Silvic al PSD a fost făcută superficial, în doar câteva ore, deși un proiect amplu precum Codul Silvic necesită discuții serioase și analizarea atentă a fiecărui articol de lege. În opinia mea, graba cu care a fost tratat acest proiect legislativ de o importanță vitală pentru siguranța națională și pentru viitorul țării reprezintă încă un semnal de alarmă și o dovadă că în spatele demersului PSD se ascund interese puternice, de partid. Alături de colegii mei din PNL, am votat împotriva adoptării acestui Cod Silvic care dă liber la defrișarea pădurilor rămase în România”, a declarat doamna deputat PNL Lucia Varga, fost ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură.
În ciuda faptului că deputații liberali au făcut o serie de propuneri pentru a modifica forma proiectului depus de PSD, amendamentele venite din partea reprezentanților PNL s-au lovit de un blocaj din partea deputaților aparținând actualei alianțe guvernamentale.
„Orice tentativă a PNL de a aduce acest Cod Silvic pe o direcție menită să pună capăt furtului de masă lemnoasă sau de eliminare a corupției din sectorul silvic s-a lovit de un refuz categoric din partea majorității parlamentare conduse de PSD” În aceste condiții, PSD a legiferat jaful din pădurile României!”, a spus domnul deputat PNL Nini Săpunaru, președinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.
La rândul său, domnul deputat Cristian Ioan Chirteș, membru al Comisiei pentru agricultură, a fost surprins de rapiditatea adoptării Codului Silvic, nefiind de acord ca o pădure să fie exploatată fără amenajament silvic. De profesie inginer silvic , domnul deputat Chirteș a spus că dorește să voteze „un Cod Silvic mai bun, nu unul valabil de azi pe mâine”.
Având în vedere performanța PSD de a forța dezbaterea și adoptarea în Comisia pentru agricultură - în doar câteva ore, a unui proiect legislativ vital pentru România, respectiv a Codului Silvic inițiat de 127 de deputați și senatori aparținând PSD, parlamentarii PNL își exprimă îngrijorarea privind interesele aflate în spatele acestui proiect de lege cu efecte catastrofale pentru țară. Oare Victor Ponta, conștient că va pierde alegerile prezidențiale, se folosește, pe ultima sută de metri, de majoritatea parlamentară pe care și-a creat-o pentru a deservi mafia lemnului și, foarte posibil, sponsorii electorali ai PSD?
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 5 aprilie 2020, 19:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro