Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.cmpartners.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Cupșa > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ioan Cupșa (Grup PNL)
25 de ani de relații diplomatice româno-sud-coreene

În calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Coreea, salut cu mult respect și cu reală bucurie sărbătorirea zilei naționale a acestei țări, pe 3 octombrie, respectiv cea de-a 4347 aniversare a fondării statului Gojeoson în anul 2 333 î. Hr. Profit de această ocazie pentru a saluta și împlinirea a 25 de ani relații diplomatice româno-coreene și, de asemenea, ma bucur de ocazia de a sublinia importanța pe care Parlamentul României o acordă dezvoltării relațiilor diplomatice parlamentare româno-coreene.

Am participat cu multă plăcere la seara culturală si recepția oferite de ambasada Republicii Coreea în Romania, miercuri, 7 octombrie la Ateneul Român. Manifestare in care ,,Dinamica Coreea” s-a întâlnit in mod fericit cu ,,Țara diminetilor liniștite”, in care tradiția și cultura coreeană și-au relevat forța și eleganța - și astfel ne-au bucurat pe cei care am umplut până la refuz sala Ateneului.
Coreea și poporul coreean au prieteni în România, se bucură de un binemeritat respect! Relațiile diplomatice româno-coreene sunt exemplare, schimburile comerciale și culturale sunt tot mai intense de la an la an, dar pentru că este loc de mai bine, relev necesitatea extinderii în continuare a relațiilor de colaborare dintre România și Republica Coreea în domeniul economic și cel cultural. Coreea de Sud a devenit pentru România primul partener strategic din zona Asia-Pacific, la fel cum pentru UE Seul-ul a devenit primul partener de acest tip. Parteneriatul strategic pe care ni l-am asumat reprezintă nu doar o declarație de voință, ci presupune multă acțiune, eforturi comune și un orizont mai larg de colaborare.
În calitatea mea de președinte al Grupului parlamentar de prietenie îmi afirm sprijinul pentru aprofundarea relațiilor de prietenie și dezvoltarea colaborării bilaterale pe multiple planuri, subliniind importanța relațiilor și schimburilor parlamentare permanente, a diplomației parlamentare.
Mulțumesc, așa cum se cuvine, pentru invitația adresată mie de catre domnul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar, E.S. Dl. Park Hyo-sung, la aniversarea zilei lor nationale si a sărbătoririi a 25 de ani de relații diplomatice între țările noastre.
Țin, în mod special, să îi mulțumesc Excelenței sale pentru eforturile pe care le întreprinde, pentru voința pe care o arată, pentru lucrurile deosebite pe care le săvârșește pentru ca relațiile dintre popoarele noastre să se întărească, să devină cât mai eficiente, benefice pentru noi toți!
Imi manifest în continuare disponibilitatea de a colabora în vederea întăririi relațiilor bilaterale și susținerea unei diplomații parlamentare active, ca element deosebit de important în consolidarea relațiilor dintre cele două țări.
La mulți ani , Coreea!
La mulți ani , popor coreean! Va doresc sa va bucurați de o lungă si senină prosperitate, într-o cât mai curând întregita Republica Coreea!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 3 aprilie 2020, 2:07
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro