Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Proceduri parlamentare > Proces legislativ la Camera Deputatilor > Pl-x 448/2017 > Consultare publică Versiunea pentru printare

Opinii si sugestii depuse pentru Pl-x nr. 448/2017
Propunere legislativă pentru modificarea unor acte normative

1. Vineri, 17 noi 2017, 22:18
  Inlocuirea sintagmei ''salariul de baza'' cu sintagma ''salariul de functie''
2. Vineri, 24 noi 2017, 07:57
  Art. 31 mai are și aliniatul 1, indice 1:

Polițistul numit în prima funcție sau mutat în interesul serviciului în localitatea în care își are domiciliul, dar care nu deține locuință proprietate personală în acea localitate, nici el și nici soția/soțul acestuia, în situația în care nu i se poate asigura spațiul de locuit corespunzător, poate beneficia de compensația lunară pentru chirie, prevăzută la alin. (1), în cazuri justificate, pe baza rezultatelor anchetei sociale efectuate de o comisie constituită prin ordin al ministrului afacerilor interne, însușite de către conducătorul unității din care face parte polițistul, la solicitarea acestuia.

Cred că și aici ar trebui adăugată sintagma "plata ratei/fracțiuni din rata unui împrumut contractat în vederea achiziționării unei locuințe, în cuantum de până la 50% din salariul de bază"
3. Duminică, 26 noi 2017, 14:18
  Rog ca textul nou introdus sa fie urmatorul: "sau plata ratei/fractiunii din rata unui imprumut contractat in vederea achizitionarii unei locuinte SAU PENTRU CONSTRUIREA UNEI LOCUINTE", in cuantum de ....

Este important ca aceasta compensatie sa fie acordata si in situatiile in care se doreste construirea unei locuinte. Aceasta situatie ar avea un efect benefic asupra economiei deoarece ar stimula piata constructiilor, nu numai sectorul imobiliar asa cum poate fi interpretata varianta actuala de propunere legislativa.

Multumesc!
4. Luni, 27 noi 2017, 20:02
  Am onoarea să vă salut!
Având în vedere că în expunerea de motive a acestui proiect de lege se dorește, printre altele și loializarea polițistului/cadrului militar față de instituțiile în care își desfășoară activitatea, propun introducerea în proiectul legislativ a posibilității aplicării acestei legi, în variantă finală, și pentru personalul care a contractat un împrumut în trecut, pentru a putea fi aplicabilă tuturor polițiștilor/cadrelor militare în activitate.
Fără să aduc vreo atingere domnilor deputați care au inițiat acest proiect de lege, ar putea fi introdusă o formulare în proiect, de tipul: "...sau plata ratei/fracțiuni din rata unui împrumut contractat în vederea achiziționării unei locuințe din momentul numirii în prima funcție sau din momentul mutării în interesul serviciului și până la momentul achiziției locuinței".
Cu respect!
5. Miercuri, 29 noi 2017, 08:45
  Prevederile legii se aplică și celor care au în derulare credite bancare pentru achiziționarea unei locuințe
6. Vineri, 01 dec 2017, 23:09
  Bună ziua,
Va trimit atasat cateva propuneri de modificare la "Pl-x nr. 448/2017 LEGE pentru modificarea unor acte normative"

In formularea acestora am avut in vedere eliminarea oricarui echivoc in aplicarea legislatiei prin stipularea clara a faptului ca de prevederile acesteia vor beneficia si cei care si-au achizitionat deja locuinte anterior intrarii in vigoare a acestora.
In argumentarea acestei abordari am avut in vedere:
1 . evitarea inechitatii intre cadrele militare, respectiv intre cei care si-au achizitionat locuinte anterior actualelor modificari si cei care o vor face ulterior acestora.
2. transarea problematicii inca din legislatia de baza pentru a nu se genera discutii pe acest subiect la elaborarea legislatiei subsecvente, respectiv in Hotararea de Guvern care va stipula cuantumul concret si va detalia conditiile in care se va acorda De asemenea, este mai bine ca propunerile sa fie in legea de modificare pentru a nu fi


In al doilea rand, dati-mi voie sa-i felicit pe initiatorii acestei propuneri legislative!
Este ceea ce doream inca de acum vreo 15 ani (sau mai mult) cand incercam sa-i conving pe unii colegi ca aceasta trebuie sa fie abordarea daca se doreste intr-adevar sa se ofere un sprijin real cadrelor militare.
Iar argumentul era acela de a obtine maximumul posibil din suma care se oferea ca si compensație pentru chirie tinand cont ca, din perspectiva bugetului, banii aceia oricum erau dati.

Deci inca o data felicitari initiatorilor dar si celor care vor contribui la aprobarea si ulterior implementarea acestei propuneri legislative.

Cu respect,
Avram IANCU

vizualizează fisier atasat

7. Sâmbătă, 02 dec 2017, 19:15
  Inainte de a promulga aceasta initiativa legislativa va adresez rugamintea ca textul actului normativ sa fie astfel conceput incat sa poata primi plata ratei/ fractiune din imprumutul contractat pentru achizita unei locuinte si militarii care au contractat un credit inainte de intrarea in vigoare a acestei legi.
Altfel acestia vor fii de doua ori discriminati:
- nu pot primii compensatie pt.chirie;
-sa nu li se plateasca plata ratei/ fractiune din imprumutul contractat pentru achizita apartamentului
8. Duminică, 10 dec 2017, 20:31
  Deoarece in ultimul timp tot mai multi din personalul militar au ales, cu mari sacrificii financiare, sa achizitioneze prin credit o locuinta in loc sa plateasca ani nesfarsiti chirie, chiar daca beneficiau de compensatia pentru chirie, cred ca ar fi echitabil si corect ca si cei care au in desfasurare credite ipotecare, sa fie eligibili pentru a beneficia de acest sprijin pentru a-si sustine creditul de locuinta. Au ales astfel, cu toate dificultatile impuse la momentul respectiv de pierderea acestei compensatii, pentru a putea sa-si defineasca un viitor pentru ei si familiile lor, un viitor pe care si l-au dorit in continuare legat de cariera in sistemul de aparare nationala. O astfel de initiativa atat de binevenita cred ca ar trebui sa sustina in egala masura si pe cei care isi incep acum cariera militara cat si pe cei care dau consistenta si experienta sistemului de aparare nationala, fiind in plina evolutie a carierei militare. Multumesc!
9. Miercuri, 13 dec 2017, 12:22
  Domnilor deputati ,, JUR CA-MI APAR TARA CHIAR CU PRETUL VIETI,, asta e juramintul depus de noi. Va multumim ca va ganditi si la noi,si avem tot respectul pt ceea ce aveti de gand sa faceti pt MILITARI si POLITISTI. VA RUGAM SA MODIFICATI PUTIN SI MAI EXACT SA SPECIFICATI CA DE ACESTE DREPTURI DE COMPENSATIA DE CHIRIE SAU FRACTIE A UNEI RATE PT UN CREDIT IMOBILIAR SAU PRIN PROGRAMUL ,,PRIMA CASA,, VOR BENEFICIA SI CEI CARE AU DEJA CREDIT PT ACHIZITIA UNEI LOCUINTEI SI PLATESC RATE DE 5,6,7 ANI . NU AU BENEFICIAT NICIODATA DE COMPENSATIE DE CHIRIE DE LA STAT.AU PREFERAT SA-SI SACRIFICE FAMILIA , NU AU MERS IN CONCEDII SAU AU RENUNTAT SA-SI DUCA COPII LA MEDITATII PT A PLATII RATA LA APARTAMENT,SI A NU LOCUI IN CAMINELE DE GARNIZOANA UNDE SE LOCUIESTE CATE DOUA FAMILII INTR-UN PARTAMENT.AVEM RATA DUBLA FATA DE CE BANI NE AR DECONTA UNITATEA DAR NOI VA MULTUMIM SI PT ASTA. UN MILITAR DIN BUCURESTI PRIMESTE 600lei BANI DE CHIRIE UNDE CHIRIA ESTE intre 1000-2000lei/luna PE LUNA, SI UN MILITAR DE LA CARACAL PRIMESTE TOT 600lei UNDE CHIRIA ESTE 600lei/luna.VA RUGAM MULT REGLEMENTATI SI ABERATIA ASTA.VA MULTUMIM MULT.ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.
10. Miercuri, 13 dec 2017, 12:56
  va rugam dati la titi militari si politisti care au credite la banca .Chiar daca si-au facut credit in urma cu 3-4 ani,altfel vor face DISCRIMINARI intre ei.SUCCES IN ACTIVITATEA DUMNEAVOASTRA
11. Luni, 18 dec 2017, 13:47
  La art. 1 (1), la final, este folosita sintagma ”50% din salariul de baza”. Incepand cu data de 01.07.2017 a intrat in vigoare legea 153 / 2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, (act normativ care prin Anexa VI reglementeaza salarizarea pentru familia ocupationala de functii bugetare ”Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala”) iar in continutul acesteia NU se mai regaseste notiunea de ”salariul functiei de baza”.
12. Marți, 19 dec 2017, 11:08
  Sa trăiți domnilor parlamentari.Va rugam sa luați cât mai in serios propunerea ca bani de chirie a militarilor sa devină rata la banca,Va rugam specificați ca SI CEI CARE PLĂTESC DEJA DE 7-8 ANI RATA LA BANCA SA. BENEFICIEZE DE ACESTE DREPTURI,altfel va fii o nedreptate pt cei care se chinuie de ani de zile.DL PARLAMENTARI AM DEVENIT ASISTAȚI SOCIALI CU STATUT SPECIAL.AVEM MULTE RESTRICȚII DAR DREPTURI NU. AM JURAT PE DRAPELUL ROMÂNIEI CA APĂRĂM ȚARA CHIAR CU PREȚUL VIEȚII.ASA VOM FACE DAR MAI GANDITIVA CA AVEM SI FAMILIE CARE TREBUIE SA LE DAM SA MĂNÂNCE.DOAMNE AJUTA!

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 28 martie 2020, 11:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro