Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Proceduri parlamentare > Proces legislativ la Camera Deputatilor > Pl-x 775/2015 > Consultare publica Versiunea pentru printare

Opinii si sugestii depuse pentru Pl-x nr. 775/2015
Propunere legislativă pentru completarea art.36 alin.(6) din Legea nr.215/2001 a administrației publice locale

1. Iosub Robert info@ziarpiatraneamt.ro Miercuri, 25 noi 2015, 22:12
  0233.222111  
  Forma propusă de inițiator:
20. Accesul gratuit la internetul wireless în spațiile publice din mediul rural și din orașele mici, precum parcuri, piețe centrale, cămine culturale, școli, biblioteci, biserici.


Forma propusă de subsemnatul:
20. Accesul gratuit la internetul wireless în spațiile publice ce sunt în administrarea primăriilor.
20. a) Furnizorul de servicii internet va oferi trafic de internet respectând toate condițiile tehnice impuse de Legea nr. 235/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.


Motivație :
20 ) Unele parcuri, piețe, cămine culturale, etc. nu se află în administrarea U.A.T.-urilor, ci sunt concesionate, închiriate, date în folosință gratuită, etc. altor administratori persoane juridice.
U.A.T. urile nu au pârgiile legale necesare pentru a interveni cu servicii în spațiile pe care nu le administrează direct, motiv pentru care legea trebuie să se refere doar la spațiile unde U.A.T.-ul are putere de decizie în ceea ce privește administrarea.

20.a) Securitatea cibernetică este acum reglementată de legi clare iar accesul la internet din zonele publice presupune o vulnerabilitate deosebită ce rezidă din anonimatul celor care se contectează. Din acest motiv accesul gratuit al anonimilor la internet trebuie să se facă în mod obligatoriu printr-un furnizor specializat pe astfel de servicii și care respectă cadrul legislativ.
Un U.A.T. nu are competența și capacitatea tehnică de a respecta Legea nr. 235/2015 și de a stoca datele de trafic ale unui spațiu public.
Punctual, în municipiul Piatra-Neamț această problemă s-a rezolvat prin oferirea internetului wireless din Parcul Central de pe o conexiune ce aparține S.T.S. (Serviciul de Telecomunicații Speciale) instituție care oferă traficul de internet în condițiile legii.