Plen
Sittings of the Chamber of Deputies of May 29, 2006
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.88/08-06-2006

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002 2001 2000
1999 1998 1997
1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
03-04-2020
02-04-2020
Video archive:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2006 > 29-05-2006 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of May 29, 2006

2. Dezbateri privind constituireaîn cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a unei subcomisii de anchetă parlamentară privind modul în care au fost aplicate și respectate măsurile de prevenire și combatere a gripei aviare pe teritoriul României.

 

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

  ................................................

La pct.2 al ordinii de zi avem constituirea în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a unei subcomisii de anchetă parlamentară privind modul în care au fost aplicate și respectate măsurile de prevenire și combatere a gripei aviare pe teritoriul României.

Domnule președinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice?

Din partea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice?

Din Biroul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, vă rog referiți Camerei care este situația constituirii acestei subcomisii.

Domnul Valeriu Tabără:

Domnule președinte,

Sigur că este o problemă de mare interes, dar procesele de discutare a legilor din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice nu ne-a permis, încă, să luăm o hotărâre și să formăm această subcomisie.

Urmează ca, în această săptămână, la întâlnirea din comisie să formăm această subcomisie.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Domnule vicepreședinte,

Vă solicit, însă, o precizare: dumneavoastră aveați de îndeplinit o hotărâre luată prin vot de către plenul Camerei Deputaților. Este corect?

Domnul Valeriu Tabără:

Am înțeles, domnule președinte, însă, din păcate, v-am spus care a fost cauza pentru care nu s-a putut constitui această subcomisie.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc.

Vă rog, domnule lider.

Domnul Ioan Munteanu:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Haideți să încercăm să lămurim lucrurile, cum s-au desfășurat în Comisia permanentă pentru agricultură.

Grupul parlamentar al P.S.D. a solicitat înființarea acestei subcomisii. Totuși, prin vot majoritar, s-a stabilit ca astăzi, la solicitarea celor aflați în Coaliția guvernamentală, la orele 17,00, domnul ministru Flutur să vină în fața Camerei și să ne explice ce se întâmplă în țară cu virusul gripei aviare.

Probabil că după ce au promis că va veni domnul ministru și după ce au realizat că se poate întâmplă ca dânsul aici să fie luat la întrebări, știu eu, urma o dezbatere politică, s-a ajuns în situația în care discutăm, acum, după o săptămână, că nu avem subcomisie, și este adevărat ce spunea domnul vicepreședinte Tabără: la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice nu s-a făcut acest lucru.

Deci, aceasta este realitatea și voiam să informez plenul Camerei.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc, domnule deputat.

Vă rog, domnule deputat.

Dau cuvântul câte unui reprezentant din fiecare grup parlamentar pentru această problemă, dacă doresc.

Domnul Nicolae Popa:

Mulțumesc, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor colegi,

Eu cred că trebuie să dăm dovadă de seriozitate și consecvență. A promova, eu știu, o situație alambicată, suntem sau nu suntem, uite popa, nu e popa, nu e vorba de mine!, e corect că lucrurile nu merg bine.

Dacă mi-aduc bine aminte, domnule președinte, unde ați fost și dumneavoastră prezent, la Biroul permanent de miercurea trecută s-a stabilit foarte clar că trebuie înființată această subcomisie în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, cu precizarea expresă a domnului președinte Bogdan Olteanu că va lua legătura cu președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice să întocmească formalitățile necesare pentru ca astăzi, în plenul Camerei Deputaților, să putem să înființăm această comisie.

Nu știu de ce nu s-au făcut aceste documente și aceste proceduri. Eu cred că este o lipsă de seriozitate și, indiferent din ce parte suntem, noi trebuie să fim consecvenți și trebuie să facem lucrurile să fie bine pentru toată lumea, pentru că altminteri dăm naștere discuțiilor din partea Opoziției, justificate bineînțeles aceste discuții, că noi nu ne asumăm răspunderile pe care le luăm în Biroul permanent.

Vă mulțumesc.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc.

Stimați colegi,

În calitate de deputat independent, da? Vă rog.

Domnul Mircia Giurgiu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Vă informez că în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice de marți, 23 mai, s-a hotărât trimiterea unei adrese către Biroul permanent, prin care să fie chemat domnul ministru Flutur, astăzi, în ședința de plen a Camerei Deputaților, urmând ca, în funcție de ceea ce ne va spune aici, mâine, adică în ședința din 30 mai, a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice să se ia decizia de înființare sau nu a subcomisiei.

Vă mulțumesc.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Iertați-mă, domnule deputat Ponta, dar din partea Grupului dumneavoastră s-a vorbit pe această problemă.

 

Domnul Victor Viorel Ponta:

Pe procedură!

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Numai pe procedură.

Domnul deputat Dragoș Dumitriu, din partea Grupului parlamentar al P.R.M.

Deci, domnule Ponta, dacă aveți o problemă de procedură, atât.

Domnul Victor Viorel Ponta:

Am, domnule președinte. Domnul Munteanu a luat cuvântul în calitate de secretar al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

Sunt convins că dumneavoastră veți da posibilitatea și Grupului social-democrat să-și prezinte poziția față de această problemă aflată pe ordinea de zi.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Nu, domnule deputat. Din partea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a luat cuvântul domnul deputat Tabără, atunci când am invitat președintele sau biroul.

Domnul Victor Viorel Ponta:

Îmi pare rău.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Domnul deputat Munteanu a vorbit din partea Grupului parlamentar al P.S.D. și aceste lucruri președintele de ședință le stabilește.

Vă mulțumesc.

Domnul Victor Viorel Ponta:

Domnule președinte,

Eu cred că trebuie să luați stenograma să vedeți că domnul Munteanu v-a spus că a vorbit în calitate de secretar.

Sigur, nimeni nu greșește aici, și nu pretind că dumneavoastră veți greși vreodată, ca președinte de ședință. Dar, sunt convins, încă o dată, că nu veți lua dreptul unui grup, Grupul social-democrat, să-și susțină punctul de vedere asupra acestei probleme aflate la ordinea de zi.

Dacă dumneavoastră doriți să vorbească întâi Grupul parlamentar al P.R.M., n-avem nimic împotrivă, dar, în nici un caz, nu ne puteți limita acest drept.

Vă mulțumesc.

Dacă nu, aș dori chiar acum să expun punctul de vedere al grupului.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Domnule deputat, poziția mea nu-mi permite să discut în contradictoriu cu dumneavoastră. Am stabilit această ordine. Dacă sunteți nemulțumit de deciziile mele, vă rog să vă adresați Biroului permanent.

Doamna deputat Mona Muscă, numai pe procedură, vă rog.

Doamna Monica Octavia Muscă:

Mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Sunt două lucruri diferite: prezența domnului ministru Flutur aici este de dorit, și este o chestiune. Hotărârea pe care a luat-o însă Camera Deputaților nu poate să fie sub hotărârea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

Noi, aici, am votat cu toții că vom face o subcomisie. Drept urmare, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să facem această subcomisie. Cum și ce va face pe urmă comisia, în funcție de această hotărâre, este cu totul altceva. Prezența domnului ministru Flutur aici este iarăși o altă chestiune.

Drept urmare, domnule președinte, vă rog frumos să votăm comisia, instituirea comisiei respective, și pe urmă putem discuta și problemele celelalte din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

Mulțumesc frumos.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Îngăduiți ca să întrerup pentru un moment dezbaterile și să salut, în calitate de președinte de ședință și în numele Camerei Deputaților, întrunită în plen astăzi, pe Excelența Sa, domnul Nayef Al-Fayez, prim-vicepreședinte al Camerei Deputaților din Parlamentul Regatului Hașemit al Iordaniei.

Bine ați venit, domnule președinte! (Aplauze îndelungate.)

Domnul deputat Dragoș Dumitriu, v-ați înscris la cuvânt.

Domnul Dragoș Petre Dumitriu:

Mulțumesc, domnule președinte.

După intervenția antevorbitoarei mele, am impresia că Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal este format de fapt din două grupuri cu direcții distincte, pentru că, în ceea ce privește lucrările din comisie, trebuie spus că au existat două motive pentru care s-a apelat la această formulă: audierea domnului ministru Flutur în plen, astăzi.

Primul motiv a fost unul tehnic, și anume că, până la sfârșitul săptămânii, nu puteau fi obținute datele exacte de la laboratoarele din Anglia. Deci am fi ascultat o simplă declarație politică, fără ca noi să avem niște date exacte.

A doua problemă a fost o chestiune de eleganță, să zicem, din partea unui partener de Coaliție, și anume mă refer la domnul Kelemen Attila, care, din păcate, nu este prezent aici ca să-și susțină punctul de vedere, anume domnul Kelemen Attila a fost rugat de domnul Bogdan Olteanu, din câte ne-ați spus, să apeleze la această audiere a domnului ministru Flutur.

Deci, faptul că acum doamna deputat, care a vorbit înaintea mea, spune că nu era obligatorie prezența domnului ministru, și asta contravine celor cerute, sigur, în culise de domnul Bogdan Olteanu.

Deci, aș vrea să se facă totuși o lămurire, o limpezire în această privință, a poziției politice a Coaliției, pentru că este o chestiune foarte importantă. Cel puțin aceasta este părerea noastră.

Eu, în comisie, am cerut, de altfel, să evităm declarațiile politice, drept pentru care am solicitat audierea, în cadrul comisiei, a domnului ministru Flutur, dar cu ușile închise.

Chestiunea aceasta este prevăzută în regulamentul de funcționare a comisiei dar, în condițiile în care noi facem această audiere cu presa de față, vom avea parte numai și numai de declarații politice.

Or, noi, P.R.M.-ul, cel puțin, tratăm această problemă, a gripei aviare, ca o chestiune serioasă, nu ca un fond pe care să apărem toți, cu tot felul de trâmbițe politice și să ne mai câștigăm electoratul, așa, pe ultima sută de metri.

Mulțumesc.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Iertați-mă, cred că s-a luat cuvântul din partea tuturor grupurilor parlamentare pentru această problemă.

A vorbit doamna deputat Mona Muscă pentru această problemă; din partea Grupul parlamentar al P.S.D. s-a luat cuvântul; din partea Grupul parlamentar al U.D.M.R.?

Stimați colegi, situația este următoarea: independent de cât am discuta noi, avem următorii parametri: hotărârea plenului Camerei Deputaților a fost de constituire a unei subcomisii de anchetă în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

Conform hotărârii Biroului permanent, care s-a supus plenului, pentru astăzi, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice trebuia să ne înfățișeze, conform Regulamentului, modul în care a constituit această comisie.

Nu avem nici un act din partea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice. Explicații nu pot să existe în fața plenului, ci numai constatarea acestei situații, că această comisie a refuzat să îndeplinească hotărârea plenului și a Biroului permanent.

În aceste condiții, deduc Biroului permanent această parte a stenogramei, pentru a hotărî în privința atitudinii Biroului Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, menținându-se obligativitatea constituirii acestei comisii.

Vă mulțumesc.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Da, domnule vicepreședinte, poftiți, pe probleme de procedură numai.

Domnul Miron Tudor Mitrea:

Numai de procedură, domnule președinte. Noi ne-am referit la al doilea vot, or, m-am uitat în regulament, să văd dacă există o ierarhie a deciziilor pe care trebuie să le punem în aplicare, în funcție de momentul în care s-a dat votul.

Căci, vă aduc aminte, primul vot dat de Cameră a fost un vot de înființare a unei comisii de anchetă a Camerei, care nu a fost pusă în practică. După aceea, a venit un vot al Camerei, care a spus: "Comisia va înființa o subcomisie", care n-a fost înființată.

Ori revenim și discutăm primul vot și discutăm Comisia de anchetă, ori luăm o pauză de 20 de minute și merge comisia și-și face treaba. Noi nu putem, ca și plen, să ne derogăm acum, să spunem: "Să vedem ce face Biroul permanent!" Eu fac parte din Biroul permanent, ce o să facem? O să-i sancționăm prin ridicare în picioare pe colegii noștri din biroul comisiei? Nu avem nici un instrument!

Este evident, Comisia pentru agricultură nu și-a făcut datoria, deci, părerea mea este să ne întoarcem la primul vot dat de Parlament, vot prin care am hotărât înființarea unei comisii de anchetă privind anchetarea gripei aviare și facem comisia acum, în sală, este foarte simplu. Altfel, o să trimitem la Comisia pentru agricultură, Comisia pentru agricultură o să-l invite pe domnul Flutur, după aceea, pe domnul Nicolăescu, după aceea, pe doamna nu știu care și o să stăm încă 6 luni de zile, până o să ajungem la 200 de focare de infecție, că 120 nu ne ajung.

Nu putem să ne facem noi, plenul Camerei, că nu s-a întâmplat nimic. Ba, s-a întâmplat! Decizia suverană a plenului Camerei a fost dată de o parte. Propun să ne întoarcem la prima decizie luată prin vot în această sală, de înființare a unei comisii de anchetă. (Aplauze ale Opoziției.)

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc, domnule deputat, pentru că ați subliniat justețea soluției pe care am luat-o, reîntoarcerea la prima decizie, tot Biroul permanent o va hotărî. Deci, această problemă va fi în dezbaterea Biroului permanent de miercuri.

Vă rog, pe procedură.

Domnul Ioan Bivolaru:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

În completarea celor spuse de domnul vicepreședinte Miron Mitrea, țin să vă reamintesc că suntem acum în următoarea fază, în legătură cu ce s-a votat în plenul Camerei, fie că avem o comisie de anchetă, fie că vom constitui o subcomisie de anchetă, sintagmă care nu este prevăzută în Regulamentului Camerei, așa încât, nu putem să vorbim de o subcomisie de anchetă, deci, tot o comisie de anchetă, probabil, de o factură ceva mai restrânsă.

Domnule președinte,

Suntem acum în subordinea prevederilor alin. 2 al art. 72. Din acest moment, componența comisiei și biroul acesteia se stabilesc la propunerea Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare, respectându-se configurația politică. Noi avem obiectivele acestei comisii, sunt stabilite din momentul când s-a votat comisia, nu mai avem nimic de comentat la capitolul obiective. Componența comisiei, să se retragă acest Comitet al Liderilor, să stabilească componența comisiei, conducerea comisiei, respectându-se configurația politică, și să încheiem acest capitol.

Nu este de competența Biroului permanent.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Mulțumesc, am luat act.

Vă rog, domnule, tot pe probleme de procedură.

Domnul Eugen Nicolicea:

Biroul permanent nu poate infirma o hotărâre a Camerei Deputaților, deci nu este o instanță superioară plenului, care este suveran.

De asemenea, la comisiile de anchetă trimiterea se face la art. 72 alin. 2 și nu la 71, unde se vorbește de comisiile care pornesc la inițiativa unei comisii obișnuite. Deci, nici măcar nu se poate pune problema unei subcomisii la Comisia pentru agricultură, dacă nu sunt îndeplinite prevederile art. 71, care cer ca această comisie să solicite ca o subcomisie să facă ancheta. Aici, vă reamintesc că este plenul, care a solicitat să se facă ancheta. Iar plenul, când a hotărât acest lucru, Comisia pentru anchetă este o comisie specială, care are funcționarea reglementată de art. 72 alin. 2.

Deci, solicitarea domnului președinte al Comisiei de regulament este corectă, dacă avem de discutat sau de așteptat, așteptăm ca liderii de grup să nominalizeze persoanele.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Și domnul Brânzan are cuvântul, pe regulament.

Domnul Ovidiu Brînzan:

Mulțumesc, domnule președinte.

Problema de procedură pe care și eu vreau să o ridic este faptul că ceea ce s-a discutat până acum, problema care ar trebui rezolvată de către o așa-zisă "comisie de anchetă", subocomisie de la Comisia pentru agricultură, practic, excede în mod evident competența unei asemenea comisii. Fiindcă noi nu discutăm doar despre gripa aviară și despre problema bolii la găini, discutăm despre faptul că niște medici veterinari, în frunte cu ministrul sănătății, care nici măcar medic veterinar nu este, oameni care se pare că nici diferența între o curcă și o găină nu o știu, și-au permis să instituie carantină asupra oamenilor, fiindcă era o găină bolnavă, domnule președinte! (Aplauze ale Opoziției.)

Asta, în condițiile în care Ministerul Sănătății, în frunte cu distinsul ministru Nicolăescu, dormea și nu spunea nimic! Niciodată în România nu s-a mai întâmplat așa ceva și în nici o țară din lume, vă garantez, domnule președinte! Nici măcar în Africa nu s-a mai întâmplat ca, fiindcă o găină este bolnavă, să se instituie carantină la oameni!

De aceea, eu nu cred că o subcomisie de anchetă a Comisiei pentru agricultură poate să răspundă la întrebarea de ce s-a instituit carantina la oamenii sănătoși. Inclusiv în scrisoarea purtătorului de cuvânt a Organizației Mondiale a Sănătății se spune foarte clar: e inadmisibil să bagi în carantină oameni, când sunt găinile bolnave!

Din acest motiv, domnule președinte, cred că este nevoie de o comisie serioasă, care, într-adevăr, să facă o anchetă serioasă, fiindcă aici s-a greșit grav.

Mulțumesc. (Aplauze ale Opoziției.)

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc, domnule deputat, dar vreau să subliniez că aceste probleme au fost depășite deja prin votul plenului. S-a ajuns într-o altă fază, iar această fază a fost votul plenului, care a respins o comisie specială de anchetă, conform art. 72 alin. 2 (avem un vot, deja, de respingere), și s-a ajuns la soluția adoptată tot de plen, constituirea unei subcomisii de anchetă, în cadrul Comisiei pentru agricultură, adică, realizarea unei anchete prin Comisia pentru agricultură.

Sunt multe inadvertențe aici. Amintirile domnului vicepreședinte Miron Mitrea nu coincid în totalitate cu amintirile mele, ceea ce mă plasează într-o poziție avantajoasă, totuși.

De asemenea, relatările și problemele ridicate de unii dintre colegii noștri - chiar și problemele de regulament, care sunt foarte interesante - nu-și pot găsi o soluție într-o dezbatere aici, în plen.

Eu, ca președinte de ședință, nu am voie să-mi exprim vreo opinie, decât în calitate de deputat, și nu o fac, ci să constat numai că acest punct la ordinea de zi nu poate să fie finalizat astăzi, datorită inacțiunii Comisiei pentru agricultură, punct. Inacțiunea unei comisii este de competența Biroului permanent, căruia i-am dedus spre cenzură această situație.

Vă mulțumesc, încheiem dezbaterile la acest punct.

 

Domnul Victor-Viorel Ponta (din sală):

Pe procedură, domnule președinte!

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Nu vă mai dau cuvântul pentru acest punct, am încheiat dezbaterile. (Domnul Victor-Viorel Ponta insistă.) Orice altă procedură doriți, domnule Ponta, dar pe acest punct, nu!

 

Domnul Victor-Viorel Ponta (din sală):

Pentru altceva!

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Pe acest punct nu, domnule deputat!

 

Domnul Victor-Viorel Ponta (din sală):

Pentru următorul, domnule președinte!

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă rog să poftiți.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Domnule președinte,

Vă rog să-mi faceți o listă de subiecte pe care îmi dați dumneavoastră voie să iau cuvântul astă-seară. Serios, nu o să vorbesc de protocol, deci, lăsați-mă să vorbesc.

Și să vă spun un singur lucru, acum două săptămâni, am votat să instituim o comisie. Acum o săptămână, a căzut la vot acea comisie. Și noi am cerut o comisie de anchetă, ca să nu se mai tergiverseze lucrurile.

Ne spunea domnul Ghișe aici că nu e gripă aviară în Brașov și noi îl credeam pe dânsul. Între timp, domnul președinte Băsescu a aflat că e gripă aviară și au aflat și membrii Guvernului. Și am spus că, dacă o trimitem la Comisia pentru agricultură, tergiversăm.

Iată, astăzi, asta s-a dorit, să nu avem comisie nici astăzi.

Și nu înțeleg de ce dumneavoastră, ca președinte de ședință, pur și simplu, îi ajutați pe colegii noștri liberali să mai ascundă sub preș gripa aviară! Vă rog să ne lăsați să anchetăm și să spunem oamenilor ceea ce se întâmplă cu gripa aviară!

Vă mulțumesc. (Aplauze ale deputaților PSD.)

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Referirile dumneavoastră la calitatea mea de președinte de ședință și acțiunile pe care le fac nu pot să le comentez. Dar nu cred că, în ceea ce am hotărât acum, există vreo tendință de a estompa vreo inacțiune, de care cineva se face culpabil, și Biroul permanent trebuie să-l tragă la răspundere.

Domnilor deputat,

Cu această hotărâre am încheiat, pentru că nu putem rezolva nimic acum, în plen, acest lucru. (Vociferări, proteste ale deputaților din PSD. Mai mulți dintre ei își manifestă intenția de a lua cuvântul pe probleme de procedură. Domnul deputat Ioan Ghișe solicită, de asemenea, să ia cuvântul.)

Nu vă mai dau cuvântul pentru acest punct de vedere. (Proteste, vociferări.)

 

Domnul Ioan Ghișe:

Drept la replică!

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Drept la replică, da, aveți dreptul, conform regulamentului. Vi s-a rostit numele, domnule deputat? Da.

Voci din PSD:

Jos comunismul! Jos turnătorii!

Domnul Ioan Ghișe:

Mulțumesc, domnule președinte. Precizarea este următoarea, la ședința precedentă am menționat faptul că... (Vociferările și protestele deputaților PSD continuă.)

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Iertați-mă, domnule deputat.

Aș dori să păstrați liniștea, suntem totuși în plenul Camerei Deputaților! (Vociferări.) Dacă dumneavoastră doriți să vă manifestați în acest mod, suspend ședința și vă las câmp liber de manifestare.

Vă rog, domnule deputat.

Domnul Ioan Ghișe:

Precizarea mea este că la ședința când am vorbit despre faptul că unul dintre colegii de la PSD a spus că patronii unora dintre firmele de la care a plecat virusul, răspândindu-se în țară, ar fi liberali, atunci, am precizat că nu sunt liberali, sunt de la alte partide, dintre care unul de la PSD. Aceasta este precizarea.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă mulțumesc, v-ați limitat la dreptul la replică.

(Către domnul deputat Eugen Bejinariu, care solicită să ia cuvântul.) Care e problema, aveți un drept la replică, domnule?

 

Domnul Eugen Bejinariu (din sală):

Procedură!

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Probleme de procedură nu mai dau, peste această hotărâre, îmi pare rău! (Vociferări, proteste ale deputaților PSD.)

 

Domnul Eugen Bejinariu (din sală):

Sunt deputat independent, am și eu dreptul să intervin!

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Vă rog, domnule deputat, să luați loc!

 

Domnul Eugen Bejinariu (din sală):

De o jumătate de oră stau cu mâna sus!

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

S-a hotărât într-un anume mod, am ascultat pe toată lumea! Orice altă problemă vă rog să o deduceți Biroului permanent!

 

Domnul Eugen Bejinariu (din sală):

Domnule președinte, pe mine nu m-ați ascultat, nu mi-ați dat voie să vorbesc! (Protestele Opoziției continuă.)

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania friday, 3 april 2020, 21:02
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro