Plen
Ședința Camerei Deputaților din 20 octombrie 2009
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.136/30-10-2009

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Ultimele ședințe (fără stenograme încărcate):
11-12-2019
Arhiva video:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2009 > 20-10-2009 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 20 octombrie 2009

3. Supunerea la votul final:
  3.43 Proiectul de Hotărâre privind cererea de urmărirea penală a doamnei deputat Monica-Maria Iacob-Ridzi, fost ministru (adoptat).  

 

Doamna Roberta Alma Anastase:

  ................................................

Punctul 43. Acum intrăm în votul Proiectului de Hotărâre privind cererea de urmărire penală a doamnei deputat Monica Iacob-Ridzi, fost ministru.

Așa cum știți, acest proiect de hotărâre a fost dezbătut.

Pe procedură, doamna Aura Vasile, vă rog.

Doamna Aurelia Vasile:

Mulțumesc, doamna președinte.

Îmi aduc aminte că în ședințele Biroului permanent s-a spus că votăm raportul doamnei ministru Udrea, votăm proiectele de lege, iar la sfârșit votăm raportul Comisiei juridice, de disciplină și imunități pentru doamna Ridzi, cu bile, doamna președinte.

Socotind că raportul doamnei Udrea se votează cu vot deschis, deci cu cartelă, solicităm să respectăm decizia Biroului permanent, să votăm întâi acest raport și pe urmă să trecem la votul cu bile.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Doamna Aura Vasile, s-a votat raportul Comisiei Udrea și a trecut. Nu-i nicio problemă. (Râsete.)

Doamna Aurelia Vasile:

Îmi cer scuze și-mi pare bine că Partidul Democrat Liberal aplaudă această gafă a mea, dar în același timp sunteți de acord cu raportul Comisiei de anchetă pentru Ministerul Turismului.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc, doamna Aura Vasile.

Domnul Nicolăescu, vă rog.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Doamna președinte,

Poate că dumneavoastră aveați de gând să spuneți și eu n-am mai avut răbdare, dar vreau să vă propun ca raportul pentru începerea urmăririi penale a doamnei deputat Monica Iacob-Ridzi, care se face regulamentar cu vot cu bile, să mergem concomitent și cu votarea vicepreședintelui Camerei Deputaților, a domnului Ludovic Orban. Deci, să mergem odată, ca să câștigăm timp, că se face tot prin vot secret cu bile.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Nu avem cum, procedural. Acestea se fac succesiv, chiar dacă este tot vot cu bile.

Domnul Toader.

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Procedură, doamna președinte.

Pe domnul Nicolăescu îl anunț că nu avem cum să votăm cu bile pentru două persoane, că avem un număr limitat de bile, doar dacă le colorăm invers, ca să le găsim într-o altă formă. Îmi pare rău, nu e cu buletine, e cu bile. Deci, vă aduc aminte că am mai avut disputa asta, cu secretarul Biroului permanent, pe care l-am votat de vreo trei ori tot cu bile.

Pe de altă parte, vreau să vă anunț, stimați colegi, că Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal nu participă la vot, având în vedere că există foarte clar o aprobare, la care am votat și noi pentru, privind ridicarea imunității doamnei Monica Ridzi și mi se pare un nonsens să ridicăm de două ori imunitatea unui fost ministru.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Doamna Aura Vasile, vă rog.

Doamna Aurelia Vasile:

Doamna președinte,

Nu știu de unde știe domnul deputat Toader că nu sunt bile suficiente la secretariatul tehnic, pentru că mi-aduc minte că atunci când s-a discutat problema domnului Adrian Năstase și a domnului Miron, aici, pe acest pupitru sau în spatele meu, erau patru urne și am avut câte două punguțe cu bile, două cu bile albe și două cu bile negre.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă rog, domnul Mihai Voicu.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Am o scurtă replică pentru domnul Mircea Toader și cred că și domnul Marton Arpad vrea să spună același lucru: domnule Toader, imunitatea parlamentarilor nu mai există, deci nu se poate ridica.

Există un singur tip de imunitate, care sper să nu ajungă să fie ridicat niciodată, acela al declarațiilor și voturilor din Parlament, în rest, votăm cererea de începere a urmăririi penale și nu ridicarea imunității. Dacă este pentru cauze diferite, putem vota și de mai multe ori, nu numai de două ori, ci chiar și de mai multe. Imunitatea nu se mai ridică.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnul Marton Arpad, după care era domnul Duvăz.

Dacă-mi permiteți, domnule Marton Arpad, doar o singură afirmație vreau să fac: sunt două chestiuni total diferite. Una este de începere a urmăririi penale, alta este de votare a unui coleg în Biroul permanent. Și cred că ar fi corect să o facem succesiv.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Aveți dreptate, doamna președinte.

Trebuie făcute succesiv cele două voturi.

Încă două precizări: mai există un vot când ni se solicită percheziții și alte asemenea, în cazul deputaților, atunci, într-adevăr, se poate supune votului. Și al treilea element foarte important, creionat parțial de antevorbitori, este că noi atunci când avem o cerere de urmărire penală, ne referim la anumite articole din Codul penal.

Și dacă intervin și alte probleme, de altă natură, deci alte prevederi din alte articole, pentru fiecare asemenea faptă trebuie să avem o hotărâre a Camerei Deputaților.

Deci, este justificat atunci când cererea prevede și alte elemente, să votăm încă o dată.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Doamna Aura Vasile. Era domnul Duvăz, dar...

Doamna Aurelia Vasile:

Doamna președinte,

Cred că este rea intenție și se încearcă din nou o strategie a Partidului Democrat Liberal, dar cred eu că ar fi trebuit și pe solicitarea președintelui României privind votul pentru Parlamentul unicameral să fie tot succesiv și nu odată cu data de 22, atunci când are loc prima oară alegerea președintelui României.

Deci, vă rog, să procedăm așa cum am procedat și altă dată, pentru a nu lăsa interpretări că sunteți pregătiți, știu eu, de ce scenariu, că de altfel suntem obișnuiți ca acest partid să aibă tot timpul pregătite diverse piese pe care să le joace în fața noastră și a opiniei publice.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Eu vă rog, doamna Aura Vasile, cel puțin pe mine să nu mă suspectați de niciun fel de scenariu. Pur și simplu încercam să vă propun o chestiune care, în mod procedural, ar fi succesivă, și în al doilea rând, să nu suprapunem două lucruri care chiar sunt total diferite.

Eu îmi doresc să-l primim cu brațele deschise pe domnul Orban în Biroul permanent.

Vă rog.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Să știți că am încercat să găsesc o justificare regulamentară pentru una sau alta dintre variante. S-a făcut o propunere pe care ar trebui s-o supuneți la vot, aceea de a vota cu două perechi de urne și două perechi de săculeți de bile cele două chestiuni care sunt pe ordinea de zi.

Plenul poate decide dacă votăm împreună sau dacă votăm separat; precedente există și pentru una și pentru alta din variante. De aceea, haideți să lăsăm la latitudinea plenului să decidă dacă votăm împreună sau separat

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnul Sever Voinescu-Cotoi

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Doamna președinte,

Eu înțeleg teama noii majorități că s-ar putea să nu poată să țină oamenii în sală pentru două rânduri de voturi succesive, dar totuși ceea ce contează este Regulamentul și, poate mai presus de Regulament, o logică. Ideea că votăm, în același timp, două chestiuni atât de diferite, atât de diferite, mie mi se pare că nu se poate susține sub nicio formă.

În ceea ce privește chestiunea legată de vot, eu cred că nu aveți cum să supuneți la vot, pentru că, dacă nu mă înșel, pe ordinea de zi sunt puncte diferite: avem pe ordinea de zi un punct, care se referă la votarea acestei cereri legate de doamna deputat Monica Ridzi, și un alt punct pe ordinea de zi, care se referă la acoperirea postului de vicepreședinte.

Iar în ceea ce privește chestiunea legată de începerea urmăririi penale, vreau să vă spun că lucrurile nu stau chiar așa, pentru că, dacă ar sta așa, atunci noua majoritate ar putea lua Codul penal, partea specială, unde sunt vreo sută și ceva de infracțiuni și în fiecare zi să facă câte un raport în legătură cu câte un ministru și de fiecare dată, pentru o sută și ceva de infracțiuni, să avem o sută și ceva de voturi, că oricum trece.

Mai suntem într-o altă situație: gândiți-vă că este posibil ca Parchetul să extindă urmărirea penală și pentru alte fapte, în momentul în care cercetează o faptă pentru care noi am aprobat deja urmărirea penală. Ei bine, Parchetul trebuie să vină, dacă în cercetare găsește o altă învinuire, trebuie să mai vină o dată? Nu știu, nu mi se pare logic.

Deci, sugestia mea, doamna președinte, este să avem, așa cum scrie în ordinea de zi, voturi diferite pentru chestiuni diferite. Și dacă majoritatea vrea să stea în sală să-și susțină propunerile, foarte bine. Dacă nu, nu.

Mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnul Marton Arpad.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Doamna președinte,

Doamnelor și domnilor,

Domnul Sever Voinescu m-a provocat să vin aici, punând o întrebare la care a răspuns Curtea Constituțională cu da.

Dacă Parchetul dorește să extindă și la alte prevederi din Codul penal, atunci Procurorul general ne va sesiza. Și încă o dată: Camera trebuie să ceară pe acele puncte cererea de urmărire penală, pentru că Parchetul nu are dreptul să facă extindere, ci să se ocupe numai cu acele puncte cu care a fost sesizat de Cameră.

Aceasta este interpretarea corectă. Deci, extinderea este imposibilă.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnul Toader, vă rog.

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Aș vrea să-i dau o replică domnului Arpad, să-i spun că noi am aprobat în Parlament o cercetare pentru anumite articole și Procurorul ne-a prezentat cu totul altceva.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Oricum, vă pot spune că avem o procedură diferită pe alegerea Biroului permanent, care la rândul ei trebuie parcursă, ca să fim în regulă.

Vă rog, domnule deputat, și scuze.

Domnul Ciprian Minodor Dobre:

Da, vroiam să afirm cu toată tăria de la acest microfon că am apreciat intervenția domnului coleg Sever Voinescu, care ne-a explicat de principiu de ce două voturi nu pot fi exercitate deodată.

Domnule Sever Voinescu, vă apreciez intervenția și sper ca de astăzi înainte, chiar dacă nu știu cât la sută din populația României se pronunță pe o chestiune, să susțineți de principiu chiar și în cazul referendumului propus de Traian Băsescu pe anumite teme, că nu putem să votăm deodată și pentru președintele României, și o problemă, așa-zis, de interes național, pe care ne-o propune președintele României de această dată.

Acuratețea dumneavoastră intelectuală am apreciat-o și aș fi mândru să vă mențineți consecvența.

Vă mulțumesc. (Aplauze.)

Doamna Roberta Alma Anastase:

O să vă rog, pe aceste dezbateri procedurale, între timp am reușit să am un acord al liderilor, pentru că procedura să meargă așa cum ea a fost aprobată de Biroul permanent, succesiv, și v-aș propune să intrăm practic în vot.

Vă rog din suflet, domnule Sever Voinescu, nu vă mai dau cuvântul.

Înainte de a începe votarea, potrivit art.123 din Regulament, trebuie să constituim o comisie de numărare și validare a voturilor, alcătuită din câte un reprezentant al fiecărui grup parlamentar, asistată de cei doi secretari de ședință.

Grupul parlamentar al PD-L, propunere pentru Comisia de numărare a voturilor? Domnule Toader, Comisia de numărare a voturilor. Domnul Marius Rogin.

Doamna Aura Vasile? Doina Burcău.

Domnul Nicolăescu? Domnul Gigel Știrbu.

UDMR? Domnule Marton Arpad, Comisia de numărare a voturilor? Beres Ștefan.

Și din partea minorităților naționale? Domnul Mihai Radan.

Perfect.

Vă supun la vot această comisie, vot deschis.

Voturi pentru?

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

S-a aprobat în unanimitate Comisia de numărare și validare a voturilor.

În ceea ce privește votul secret cu bile, vă reamintesc că, potrivit art.126 din Regulament, bila albă introdusă în urna albă și bila neagră introdusă în urna neagră înseamnă vot pentru cererea de urmărire penală; bila neagră introdusă în urna albă și bila albă introdusă în urna neagră înseamnă vot contra cererii de urmărire penală; ambele bile introduse în aceeași urnă înseamnă vot nul.

Pentru a începe votarea îi rog pe domnii chestori, care sunt de serviciu în această săptămână, să-și ocupe locul destinat: domnul Motreanu și domnul Bănicioiu.

Dau cuvântul domnului secretar pentru a striga prezența.

Domnul Pardău.

Domnul Dumitru Pardău:

- Adomniței Cristian Mihai - prezent
- Albu Gheorghe - absent
- Alecu Valeriu - prezent, nu votează
- Almăjanu Marin - prezent
- Amet Aledin - prezent
- Ana Gheorghe - prezent
- Anastase Roberta Alma - prezentă, nu votează
- Andon Sergiu - prezent
- Andronache Gabriel - prezent, nu votează
- Anghel Florin Serghei - prezent, nu votează
- Antal István - prezent
- Antochi Gheorghe - prezent
- Apostolache Mihai Cristian - prezent
- Ardeleanu Sanda-Maria - prezentă, nu votează
- Arion Viorel - prezent, nu votează
- Atanasiu Teodor - prezent
- Avram Marian - prezent, nu votează
- Axenie Carmen - prezentă, nu votează
- Balan Ioan - prezent, nu votează
- Balcan Viorel - prezent
- Banu Mihai - prezent
- Barbu Sulfina - prezent, nu votează
- Barna Maria Eugenia - absent
- Bădălan Eugen - prezent, nu votează
- Bădulescu Adrian - prezent, nu votează
- Bănicioiu Nicolae - prezent
- Bărbulescu Daniel-Ionuț - prezent, nu votează
- Bejinariu Eugen - prezent
- Berci Vasile - prezent
- Béres Ștefan Vasile - prezent
- Blaga Iosif Veniamin - prezent, nu votează
- Bleotu Vasile - prezent
- Boabeș Dumitru - absent
- Bobeș Marin - absent
- Bode Lucian Nicolae - prezent, nu votează
- Boghicevici Claudia - prezentă, nu votează
- Boiangiu Victor - prezent, nu votează
- Boldea Mihail - prezent, nu votează
- Borbély László - prezent
- Bordeianu Dan - absent
- Bostan Emil - prezent
- Bot Octavian - prezent, nu votează
- Botiș Ioan-Nelu - prezent, nu votează
- Boureanu Cristian Alexandru - prezent, nu votează
- Brătianu Matei Radu - prezent
- Brînză William Gabriel - prezent, nu votează
- Buciuta Ștefan - prezent, nu votează
- Bud Nicolae - prezent, nu votează
- Buda Daniel - prezent, nu votează
- Buda Viorel-Vasile - prezent
- Budurescu Daniel-Stamate - prezent
- Buhăianu-Obuf Cătălin Ovidiu - prezent, nu votează
- Buican Cristian - prezent
- Burcău Doina - prezentă
- Burlacu Cristian-Ion - prezent, nu votează
- Burnei Ion - prezent
- Buta Sorin Gheorghe - prezent, nu votează
- Calimente Mihăiță - prezent
- Canacheu Costică - prezent, nu votează
- Cantaragiu Bogdan - prezent, nu votează
- Cazan Mircea Vasile - prezent
- Călian Petru - prezent, nu votează
- Călin Ion - prezent
- Cărare Viorel - prezent, nu votează
- Cherecheș Cătălin - prezent
- Chircu Doinița-Mariana - absentă, nu votează
- Chirilă Constantin - prezent, nu votează
- Chiriță Dumitru - prezent
- Chisăliță Ioan-Narcis - absent
- Chițoiu Daniel - prezent
- Chiuariu Tudor-Alexandru - absent
- Cindrea Ioan - prezent
- Ciobanu Gheorghe - prezent, nu votează
- Ciocan Gheorghe - prezent, nu votează
- Cionca-Arghir Iustin-Marinel - prezent, nu votează
- Ciucă Liviu-Bogdan - prezent
- Ciuhodaru Tudor - prezent
- Coclici Radu-Eugeniu - prezent
- Coroamă Gheorghe - prezent, nu votează
- Covaci Dorel - absent
- Cristea Victor - prezent
- Cristian Horia - prezent
- Croitoru Cătălin - prezent, nu votează
- Damian Ioan - absent
- Dascălu Constantin - prezent, nu votează
- Derzsi Ákos - prezent
- Dobre Ciprian Minodor - absent
- Covaci Dorel - prezent
- Dobre Cristina-Elena - prezentă, nu votează
- Dobre Victor-Paul - prezent
- Dolineaschi Andrei - absent
- Donțu Mihai-Aurel - prezent
- Dragomir Gheorghe - prezent
- Drăghici Mircea-Gheorghe - prezent
- Drăghici Sonia-Maria - prezentă
- Drăgulescu Iosif Ștefan - prezent, nu votează
- Dugulescu Marius Cristinel - prezent, nu votează
- Dumitrache Ileana Cristina - absentă
- Dumitrescu Cristian-Sorin - absent
- Dumitrescu Liana - absentă
- Dumitrică George Ionuț - prezent
- Dumitru Georgică - prezent, nu votează
- Dumitru Ion - prezent
- Dușa Mircea - prezent
- Edler András György - absent
- Erdei-Dolóczki István - prezent
- Farago Petru - prezent
- Farkas Anna-Lili - prezentă
- Fenechiu Relu - absent
- Firczak Gheorghe - absent
- Florea Damian - prezent
- Florescu Adrian - prezent, nu votează
- Frunzulică Doru-Claudian - prezent
- Fuia Stelian - prezent, nu votează
- Gabor Gheorghe - prezent
- Ganț Ovidiu Victor - absent
- Gavrilescu Grațiela Leocadia - prezentă
- Geantă Florian Daniel - prezent, nu votează
- Georgescu Filip - prezent
- Gerea Andrei Dominic - prezent
- Gheorghe Tinel - prezent, nu votează
- Gherasim Vasile - prezent, nu votează
- Ghiță Cornel - prezent, nu votează
- Ghiță-Eftemie Stelian - prezent, nu votează
- Ghiveciu Marian - absent
- Giurgiu Mircia - prezent, nu votează
- Gliga Vasile Ghiorghe - prezent
- Göndör Marius-Sorin - prezent, nu votează
- Gorghiu Alina-Ștefania - prezentă
- Gospodaru Gabriel-Dan - prezent, nu votează
- Grama Horia - prezent
- Grosaru Mircea - prezent
- Gurzău Adrian - prezent, nu votează
- Gust-Băloșin Florentin - prezent
- Hogea Gheorghe - prezent, nu votează
- Holban Titi - prezent
- Holdiș Ioan - prezent, nu votează
- Horj Pavel - prezent
- Hrebenciuc Viorel - absent
- Iacob-Ridzi Monica Maria - prezentă, nu votează
- Iacob-Strugaru Stelică - prezent, nu votează
- Ialomițianu Gheorghe - prezent, nu votează
- Iancu Iulian - prezent
- Ibram Iusein - absent
- Iftime Dragoș-Adrian - prezent, nu votează
- Ignat Miron - prezent
- Ionescu George - prezent, nu votează
- Iordache Florin - absent
- Iordache Luminița - prezentă
- Iorguș Zanfir - prezent, nu votează
- Irimescu Mircea - prezent
- Itu Cornel - prezent
- Jipa Florina Ruxandra - prezentă
- Jolța Nicolae - absent
- Kelemen Atilla Béla-Ladislau - prezent
- Kelemen Hunor - absent
- Kerekes Károly - prezent
- Korodi Attila - prezent
- Kötö Iosif - absent
- Lakatos Petru - prezent
- Leșe Doru Brașoan - prezent, nu votează
- Liga Dănuț - prezent, nu votează
- Longher Ghervazen - prezent
- Lubanovici Mircea - prezent, nu votează
- Luca Ciprian-Florin - prezent
- Lup Mircea Silvestru - absent
- Lupu Mihai - prezent
- Macaleți Costică - prezent
- Manda Iulian Claudiu - prezent
- Manolescu Oana - prezentă
- Marian Dan Mihai - prezent, nu votează
- Marin Mircea - prezent, nu votează
- Marinescu Antonella - absentă
- Martin Eduard-Stelian - absent
- Marton Arpad-Francisc - prezent
- Máte András-Levente - prezent
- Mazilu Constantin - prezent
- Merka Adrian-Miroslav - absent
- Militaru Constantin Severus - prezent, nu votează
- Mircovici Nicolae - prezent
- Mitrea Manuela - prezentă
- Mocanu Adrian - prezent
- Mocanu Vasile - prezent
- Mocioalcă Ion - absent
- Moldovan Carmen Ileana - prezentă
- Moldovan Emil Radu - prezent
- Morega Dan Ilie - prezent
- Motreanu Dan-Ștefan - prezent
- Movilă Petru - prezent, nu votează
- Munteanu Ioan - prezent
- Mustea-Șerban Răzvan - prezent, nu votează
- Nassar Rodica - prezentă
- Năstase Adrian - prezent
- Neacșu Marian - prezent
- Nechifor Cătălin-Ioan - absent
- Neculai Marius - prezent, nu votează
- Negoiță Robert Sorin - prezent
- Negruț Clement - prezent, nu votează
- Nica Dan - prezent
- Nica Nicolae-Ciprian - absent
- Nicolăescu Gheorghe-Eugen - prezent
- Nicolicea Eugen - absent
- Niculescu Duvăz Bogdan Nicolae - prezent
- Niculescu-Mizil ȘtefănescuTohmeOana - prezentă
- Nistor Laurențiu - absent
- Niță Constantin - absent
- Nițu Adrian Henorel - prezent, nu votează
- Nosa Iuliu - prezent
- Novac Cornelia Brîndușa - prezent, nu votează
- Oajdea Vasile Daniel - prezent, nu votează
- Olar Corneliu - prezent, nu votează
- Olosz Gergely - prezent
- Oltean Ioan - prezent, nu votează
- Oprea Gabriel - prezent
- Oprișcan Mihai Doru - prezent, nu votează
- Orban Ludovic - prezent
- Pál Árpád - prezent
- Palașcă Viorel - prezent
- Palăr Ionel - prezent
- Paleologu Theodor - absent
- Pálfi Mozes Zoltan - prezent
- Pambuccian Varujan - absent
- Pandele Sorin Andi - prezent, nu votează
- Panțîru Tudor - prezent
- Pardău Dumitru - prezent
- Păduraru Nicușor - prezent, nu votează
- Păsat Dan - prezent, nu votează
- Păun Nicolae - absent
- Pâslaru Florin-Costin - prezent
- Petö Csilla-Mária - prezentă
- Petrescu Cristian - prezent, nu votează
- Petrescu Petre - prezent
- Pieptea Cornel - absent
- Pirpiliu Ștefan Daniel - prezent, nu votează
- Plăiașu Gabriel - prezent
- Pocora Cristina-Ancuța - prezentă
- Ponta Victor-Viorel - absent
- Pop Georgian - prezent
- Pop Virgil - prezent
- Popa Daniela - prezentă
- Popa Florian - absent
- Popa Octavian-Marius - absent
- Popeangă Vasile - prezent
- Popescu Adrian - prezent, nu votează
- Popescu Cosmin Mihai - prezent, nu votează
- Popescu Dan-Mircea - prezent
- Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton - prezent
- Popov Dușan - prezent
- Popoviciu Alin Augustin Florin - prezent, nu votează
- Postolachi Florin - prezent, nu votează
- Potor Călin - prezent, nu votează
- Preda Cezar-Florin - prezent, nu votează
- Prigoană Vasile-Silviu - prezent, nu votează
- Radan Mihai - prezent
- Rățoi Neculai - prezent
- Rebenciuc Neculai - absent
- Resmeriță Cornel-Cristian - prezent
- Riviș-Tipei Lucian - prezent, nu votează
- Rizea Cristian - absent
- Rogin Marius - prezent, nu votează
- Roman Gheorghe - prezent, nu votează
- Roman Ioan Sorin - prezent
- Roșca Lucreția - prezentă
- Rusu Valentin - prezent, nu votează
- Sava Andrei-Valentin - prezent, nu votează
- Săftoiu Ana Adriana - absentă
- Săniuță Marian-Florian - prezent
- Săpunaru Nini - prezent
- Sârbu Marian - absent
- Scutaru Adrian George - absent
- Seremi Ștefan - prezent, nu votează
- Seres Denes - prezent
- Socaciu Victor - prezent
- Solomon Adrian - absent
- Soporan Vasile Filip - prezent
- Spînu Teodor-Marius - prezent, nu votează
- Stan Ioan - prezent
- Stan Ion - prezent
- Stan Nicolae - prezent, nu votează
- Stanciu Anghel - prezent
- Stavrositu Maria - prezentă, nu votează
- Steriu Valeriu-Andrei - prezent
- Stoica Mihaela - prezentă, nu votează
- Stragea Sorin Constantin - prezent
- Stroe Ionuț-Marian - prezent
- Stroe Mihai - prezent, nu votează
- Stroian Toader - prezent, nu votează
- Surdu-Soreanu Raul-Victor - prezent
- Surpățeanu Mihai - prezent, nu votează
- Surupăceanu Mugurel - absent
- Șandru Mihaela Ioana - prezentă, nu votează
- Ștefan Viorel - prezent
- Știrbeț Corneliu - prezent, nu votează
- Știrbu Gigel-Sorinel - prezent
- Tabără Valeriu - prezent, nu votează
- Tabugan Ion - prezent
- Taloș-Gheorghe-Mirel - prezent
- Tărâță Culiță - absent
- Teodorescu Horia - prezent
- Timiș Ioan - prezent
- Tița-Nicolescu Gabriel - prezent
- Tîlvăr Angel - prezent
- Toader Mircea-Nicu - prezent, nu votează
- Trășculescu Alin Silviu - prezent, nu votează
- Tudose Mihai - prezent
- Turcan Raluca - prezentă, nu votează
- Tușa Adriana Diana - prezentă
- Țaga Claudiu - prezent
- Țintean Ioan - prezent
- Țîmpău Radu Bogdan - prezent
- Țurcanu Florin - prezent
- Țurea Răzvan - prezent
- Udrea Elena Gabriela - prezentă, nu votează
- Uioreanu Horea-Dorin - prezent
- Uricec Eugen Constantin - prezent, nu votează
- Vainer Aurel - prezent
- Varga Attila - prezent
- Varga Lucia-Ana - prezentă
- Vasile Aurelia - prezentă
- Vasilică Radu Costin - prezent
- Vișan Gelu - prezent, nu votează
- Vîlcu Samoil - prezent, nu votează
- Vladu Iulian - prezent, nu votează
- Vlase Petru Gabriel - prezent
- Vlădoiu Aurel - prezent
- Voicu Mădălin-Ștefan - prezent
- Voicu Mihai Alexandru - prezent
- Voinescu-Cotoi Sever - prezent, nu votează
- Vreme Valerian - prezent, nu votează
- Zamfirescu Sorin Ștefan - prezent, nu votează
- Zătreanu Dan-Radu - prezent, nu votează
- Zgonea Valeriu Ștefan - absent

Doamna Aurelia Vasile (din sală):

Îți atrag atenția că nu aștepți să vezi prezența și-i treci pe toți cei de la PD prezenți. Nu-mi aduc aminte să fi răspuns "prezent" pe cei pe care i-ai strigat adineauri.

Domnul Dumitru Pardău:

M-am uitat la ei. O să reluăm, dacă doriți. Nu avem nicio problemă.

Doamna Aurelia Vasile (din sală):

Așteaptă, te rog, să spună prezent!

Domnul Dumitru Pardău:

- Zisopol Dragoș Gabriel - prezent
- Zoicaș Gheorghe - prezent

Doamna Aurelia Vasile (din sală):

O să iau prezența de la intrare, ca să văd ...

Domnul Dumitru Pardău:

Fără nicio problemă! Fără nicio problemă! Nu înțeleg de ce ... (Rumoare, comentarii.)

V-am pus prezentă, doamna Aura Vasile!

- Barna Maria Eugenia - absentă
- Boabeș Dumitru - absent
- Bobeș Marin - absent
- Bordeianu Dan - absent
- Chircu Doinița-Mariana - absentă
- Chisăliță Ioan-Narcis - absent
- Chiuariu Tudor-Alexandru - absent
- Damian Ioan - prezent
- Dobre Ciprian Minodor - prezent
- Dolineaschi Andrei - absent
- Dumitrache Ileana Cristina - prezentă
- Dumitrescu Cristian-Sorin - absent
- Dumitrescu Liana - absentă
- Edler András-György - absent
- Fenechiu Relu - prezent
- Firczak Gheorghe - absent
- Ganț Ovidiu Victor - absent
- Ghiveciu Marian - prezent
- Ibram Iusein - absent
- Iordache Florin - absent
- Jolța Nicolae - absent
- Kelemen Hunor - absent
- Kötö Iosif - absent
- Lup Mircea Silvestru - absent
- Marinescu Antonella - absentă
- Martin Eduard-Stelian - prezent
- Merka Adrian-Miroslav - absent
- Mocioalcă Ion - absent
- Nechifor Cătălin-Ioan - absent
- Nica Nicolae-Ciprian - absent
- Nicolicea Eugen - absent
- Nistor Laurențiu - absent
- Niță Constantin - prezent
- Pambuccian Varujan - absent
- Păun Nicolae - absent
- Pieptea Cornel - prezent
- Ponta Victor-Viorel - absent
- Popa Florian - absent
- Popa Octavian-Marius - absent
- Rebenciuc Neculai - absent
- Rizea Cristian - prezent
- Săftoiu Ana Adriana - absentă
- Sârbu Marian - absent
- Scutaru Adrian George - absent
- Solomon Adrian - absent
- Surupăceanu Mugurel - absent
- Zgonea Valeriu Ștefan este în delegație.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Invit membrii comisiei la sala Biroului permanent, pentru a efectua numărarea și procesul-verbal.

Revenim în plen.

 

- după pauză -

Doamna Roberta Alma Anastase:

Doamnelor și domnilor deputați,

Invit secretarii la prezidiu. Domnule Marius Rogin, vă rog să dați citire procesului-verbal.

Domnul Marius Rogin:

Vă mulțumesc, doamnă președinte.

Comisia de numărare și validare a voturilor, procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de deputați, prin vot secret, cu bile, asupra proiectului de hotărâre referitoare la cererea de urmărire penală a doamnei Monica Iacob-Ridzi, fost ministru, a constatat următoarele:

  • Numărul total al deputaților - 333.
  • Numărul deputaților prezenți - 164.
  • Numărul total de voturi exprimate - 164.
  • Numărul de voturi anulate - 3.
  • Numărul de voturi valabil exprimate - 161, din care:
    • voturi pentru - 156;
    • voturi contra - 5.

Potrivit art.76 alin.(2) din Constituția României, republicată, și art.155 din Regulamentul Camerei Deputaților, hotărârea se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți.

Având în vedere că din totalul de 333 de deputați, au fost prezenți 164, din care 156 au votat pentru, se constată că a fost adoptată hotărârea referitoare la cererea de urmărire penală a doamnei deputat Monica Iacob-Ridzi, fost ministru.

Vă mulțumesc.

Vă mulțumesc, doamnă președinte.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 12 decembrie 2019, 8:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro