Plen
Sittings of the Senate of October 5, 2009
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.124/15-10-2009

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Query debates
for legislature: 2020-present
2016-2020
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
25-11-2021
25-11-2021 (joint)
24-11-2021 (joint)
23-11-2021
22-11-2021
15-11-2021 (joint)
09-06-2021 (joint)
11-05-2021
Video archive:2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2009 > 05-10-2009 Printable version

Sittings of the Senate of October 5, 2009

18. Întrebări și interpelări adresate Guvernului de către doamnele și domnii senatori:

 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

  ................................................
 

Trecem la ultimul punct înscris în ordinea de zi de astăzi: întrebări, interpelări și răspunsuri. (Discuții la tribună.)

Stimați colegi,

Pe cei care doresc să participe la discuțiile aferente acestui punct din ordinea de zi îi rog să ia loc.

Cei care doresc să plece, îi rog să o facă în liniște.

Vom începe cu întrebările.

Grupului parlamentar al PD-L îi sunt alocate 11 minute.

 
Dumitru Oprea

O să-l invit la microfon pe domnul senator Dumitru Oprea, care are de adresat două întrebări, una despre bunul-simț și a doua în legătură cu resursele și veniturile pentru evenimentele din Senatul României.

Vă rog să poftiți la microfonul central, domnule senator.

 

Domnul Dumitru Oprea:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Un indicator care arată nivelul de civilizație și de dezvoltare al unei țări îl constituie racordarea populației la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare.

Deși suntem în secolul al XXI-lea, conform ultimului raport al Institutului Național de Statistică, mai mult de jumătate din populația României nu este conectată la... (Rumoare în sală.)

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Domnule senator Oprea, vă cer scuze.

Stimați colegi,

Vă adresez încă o dată rugămintea ca cei care doriți să rămâneți în sală, rămâneți pe locuri, iar cei care alegeți să continuați activitatea politică, o să vă rog să faceți în liniște acest lucru, respectând colegii care au de adresat întrebări, interpelări sau au de primit răspunsuri.

Vă rog, deci, puțină liniște!

Vă rog să continuați, domnule senator.

 
 

Domnul Dumitru Oprea:

Reiau. Mai mult de jumătate din populația României nu este conectată la rețeaua de canalizare și cam tot atâta nu beneficiază de sistemul public de alimentare cu apă.

Pe lângă această stare, în ultima perioadă, cei conectați la sistemul de utilități se confruntă cu sistarea furnizării lor.

Este cazul unor ansambluri rezidențiale din Iași, multe aflate în cartiere cu o creștere alarmantă a șomajului și a sărăciei.

Oamenii de aici știu că au o parte din vină - nu și-au achitat la timp facturile -, dar acuză SC APAVITAL - SA Iași pentru faptul că a oprit apa potabilă fără o notificare prealabilă de 15 zile, conform contractului.

De asemenea, sunt nemulțumiți că societatea nu a binevoit să reia furnizarea apei, deși au plătit o parte din datorii.

Situația s-ar putea să fie generată și de firma aflată în subordinea Primăriei Iași, societatea "Termo-Service", căreia i-au fost încredințate gestiunea și facturarea consumurilor pentru o treime din asociațiile de proprietari.

Indiferent cine este vinovat, autoritățile locale și centrale nu pot rămâne nepăsătoare la problema ieșenilor, și nu numai.

Așa cum pentru multe societăți comerciale și regii autonome care furnizează utilități publice statul a aprobat eșalonarea datoriilor pe timp de criză, considerăm că și ele sunt obligate moral să facă același gest pentru populație.

În aceste condiții, vă rugăm să ne transmiteți când a fost efectuat ultimul control la operatorul economic SC APAVITAL - SA

Iași, concluziile controlului și măsurile pe care le veți lua pentru ca această societate sau intermediarii ei să-și respecte obligațiile contractuale și pe cele de bun-simț.

Solicităm răspuns în scris.

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Vă mulțumesc foarte mult.

 
Doina Silistru

O invit la microfon pe doamna senator Doina Silistru.

Aveți cuvântul, doamna senator. Vă rog.

 

Doamna Doina Silistru:

Vă mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Întrebarea mea a fost adresată președintelui Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

Acum aștept răspuns de la noul președinte - nu știu cine o fi!

Cetățeanul Bosânceanu I. Grigore, domiciliat în județul Vaslui, se află în posesia Deciziei nr. 233, emisă de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului în anul 2005, prin care se propune acordarea de măsuri reparatorii pentru un imobil, teren în suprafață de 428 metri pătrați, situat în județul Vaslui.

La data emiterii, decizia, împreună cu documentele aferente aflate la dosarul AVAS, înregistrat cu nr. 1.385/25.02.2002, a fost înaintată Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, care nu a rezolvat problema petentului nici până la această dată.

Vă rog, doamnă/domnule președinte, să-mi comunicați situația dosarului cetățeanului Bosânceanu I.

Grigore și care sunt demersurile necesare, conform prevederilor legii, pe care persoana în cauză poate să le întreprindă pentru soluționarea acestei cereri într-un termen rezonabil, după atâția ani de când a depus dosarul, respectiv anul 2002.

Mulțumesc.

Solicit răspuns în scris.

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Mulțumesc foarte mult.

 
Emilian Valentin Frâncu

Îi ofer cuvântul domnului senator Emilian Frâncu, Grupul parlamentar al PNL, se pregătește domnul senator Ion Rușeț, Grupul parlamentar al PD-L.

 

Domnul Emilian Valentin Frâncu:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Prima întrebare este adresată domnului Emil Boc, care a devenit, între timp, și ministrul educației, cercetării și inovării.

Domnule ministru, În mai puțin de o lună, scăderea temperaturii și apropierea iernii vor necesita încălzirea tuturor instituțiilor de învățământ pentru buna desfășurare a actului educațional.

Vă rog să-mi spuneți câte instituții de învățământ din județul Vâlcea sunt pregătite, din punct de vedere termic, pentru venirea iernii și ce sume veți aloca până la sfârșitul anului 2009 pentru încălzirea sălilor de curs, ținând cont de faptul că, în prezent, majoritatea bugetelor locale nu dispun de fonduri nici măcar pentru achitarea cheltuielilor de funcționare normală a primăriilor.

Solicit prezentarea răspunsului dumneavoastră oral și în scris.

Pot să citesc și a doua întrebare?

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Sigur, domnule senator.

 
 

Domnul Emilian Valentin Frâncu:

A doua întrebare este adresată domnului Gheorghe Pogea, ministrul finanțelor publice.

Obiectul întrebării: Acordarea sumei restante comunei Galicea în vederea finalizării proiectului de investiții aprobat prin Ordonanța Guvernului nr. 7/2006.

Domnule ministru, Localitatea Galicea din județul Vâlcea are aprobat, prin Ordonanța Guvernului nr. 7/2006, un proiect de 18 miliarde lei vechi pentru construirea unei punți pietonale peste râul Topolog, care face legătura între satele Valea Râului și Cocoru, și pentru construirea unui pod peste gârla Peanca din satul Teiu.

Până în prezent, s-au acordat 12,5 miliarde lei vechi din suma prevăzută, rămânând restantă suma de 5,5 miliarde lei vechi.

Din cauza întârzierii alocării restului de bani, constructorul a întrerupt realizarea lucrării.

Astfel, pentru o mică porțiune de lucrare nefinalizată, o mare parte a comunității locale are de suferit, oamenii fiind nevoiți să ocolească 15 kilometri pentru a ajunge la destinația dorită.

Vă rog, domnule ministru, să-mi spuneți când intenționați să alocați comunei Galicea din județul Vâlcea restul de 5,5 miliarde lei vechi pentru continuarea construirii punții pietonale și a podului.

Solicit prezentarea răspunsului dumneavoastră verbal și în scris.

Mulțumesc.

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Mulțumesc, domnule senator.

 
Ion Rușeț

Îl invit la microfon pe domnul senator Ion Rușeț.

 

Domnul Ion Rușeț:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Întrebarea este adresată domnului Adriean Videanu, ministrul economiei.

La sfârșitul lunii aprilie v-am adus la cunoștință cazul a zeci de familii din comunele Mătăsari și Drăgotești, județul Gorj, ale căror gospodării riscă să fie îngropate în urma alunecărilor de teren.

Fenomenul prezintă evoluții din ce în ce mai accentuate, din cauza amplificării instabilității fenomenelor naturale generate de lucrările miniere.

În punctul Valea Mujii și în zonele fostelor exploatări miniere Mătăsari și Dragotești, s-au produs recent alunecări care au ajuns la 30-40 de metri de anexele gospodărești, iar în zona Cătun - Monument alunecarea de teren s-a activat peste zidul de sprijin existent.

SC CONSERVMIN - SA București a demarat procedura de atribuire a contractului pentru executarea lucrărilor și înlăturarea efectelor produse de alunecările de teren din zonele de influență a abatajelor de la minele Drăgotești și Mătăsari, însă contestațiile la licitațiile organizate au făcut ca atribuirea contractului de execuție să fie blocată încă de la sfârșitul lunii martie, timp în care ploile torențiale favorizează fenomenele și crește riscul ca oamenii să se trezească îngropați de vii.

Pentru a se proteja față de acest sumbru viitor apropiat, familiile în cauză dorm cu rândul, asigurându-și paza pe timpul nopților cu vreme urâtă.

Vă solicit, domnule ministru, să ne comunicați în ce mod vedeți deblocarea situației prezentate și ce măsuri veți lua pentru ca acțiunea de stabilizare a terenurilor afectate de lucrările miniere să poată fi demarată cât mai repede posibil, cu atât mai mult cu cât ipostaza temporară în care ne aflăm va conduce la agravarea stării de fapt.

Solicit răspuns în scris.

Ion Rușeț, senator PD-L de Gorj.

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Vă mulțumesc, foarte mult.

 
 

În afară de colegii care au prezentat astăzi întrebările în plenul Senatului, au mai depus în scris întrebări domnii senatori: Orest Onofrei, Ovidiu Marian, Gabriel Mutu și Gheorghe David - Grupul parlamentar al PD-L, doamna senator Elena Mitrea - Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC și domnul senator Cseke Attila Zoltán - Grupul parlamentar al UDMR.

Doamna senator Elena Mitrea, chiar acum am informat plenul Senatului că dumneavoastră veți depune întrebarea la secretariatul ședinței și o așteptăm cu interes.

Dacă doriți să o citiți, vă rog să o prezentați. (Domnul senator Dumitru Oprea solicită cuvântul.)

Vă rog, domnule senator Oprea.

Mai aveți o întrebare?

 
 

Domnul Emilian Valentin Frâncu (din sală):

Are voie să citească doar două întrebări.

Așa și eu mă apuc să citesc zece!

 
Elena Mitrea

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Dau cuvântul doamnei senator Elena Mitrea, se pregătește domnul senator Dumitru Oprea, Grupul parlamentar al PD-L. Vă rog. Microfonul central.

 

Doamna Elena Mitrea:

Mulțumesc, domnule președinte.

Întrebarea mea este adresată președintelui Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

În urma audiențelor pe care le acordăm în teritoriu prin activitatea desfășurată la birourile parlamentare, apare un număr tot mai mare de solicitări din partea persoanelor îndreptățite a primi drepturi reparatorii prin echivalent pentru proprietățile de care au fost deposedate abuziv în timpul regimului comunist, conform Legii nr. 10/2001.

Întrebarea mea face referire la solicitarea petentului Gheorghe Popa, cu domiciliul în Asău, județul Bacău, în Dosarul înregistrat cu nr. 7.285/CC.

Conform răspunsului transmis de ANRP nr. 434/L/10 din 4 martie 2009, dosarul petentului nu a fost repartizat unui consilier în vederea analizării, fapt pentru care, îndreptățit, vă întreb: Care este starea dosarului și data estimată la care petentul poate intra în posesia titlului de posesiune?

Constat că, în răspunsurile adresate petenților privind starea dosarelor înregistrate la ANRP, invocați de fiecare dată procedura prevăzută de Titlul VII al Legii nr. 247/2005, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 81/2007 și Decizia nr. 2.815 din 16 septembrie 2008, fără să aveți un plan de eșalonare și de programare a achitării datoriilor față de foștii proprietari.

Există demersuri sau o orientare în acest sens?

Doresc să fiu informată dacă veți continua programul de audiențe în teritoriu și dacă pe agenda dumneavoastră se află și județul Bacău.

Solicit răspuns în scris și verbal.

Elena Mitrea, senator de Bacău.

Mulțumesc.

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Mulțumim foarte mult, doamna senator.

 
Dumitru Oprea

Îl invit la microfon pe domnul senator Dumitru Oprea și am rugămintea ca, pe viitor, dacă aveți două întrebări, să le citiți.

Poftiți la microfonul central.

Vă rog, domnule senator.

 

Domnul Dumitru Oprea:

Cer scuze colegilor.

Am vrut să las șansa și colegilor mei să prezinte câte una și eu să mă pedepsesc cu ultima.

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Așa, foarte bine.

 
 

Domnul Dumitru Oprea:

Întrebarea este adresată domnului Ion Moraru, secretar general al Senatului României.

Obiectul întrebării: "Resursele și veniturile pentru evenimentele din Senatul României".

Domnule secretar general, Cu toții știm că în clădirea Senatului se primesc numeroase grupuri de vizitatori și au loc manifestări ce nu se încadrează în specificul activităților parlamentare, toate fiind consumatoare de resurse.

Fiind într-o perioadă în care austeritatea bugetelor se simte în toate domeniile, dorim să aflăm cum sunt alocate resursele Parlamentului pentru vizite, dar mai ales pentru evenimentele ce ar trebui să genereze venituri pentru Senat.

În consecință, vă rugăm să ne răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Câte grupuri și câte persoane, pe grup, au beneficiat de aprobarea Secretariatului general al Senatului pentru vizite, în actuala legislatură?
  2. Din partea căror grupuri parlamentare au venit solicitările pentru vizitarea Senatului și care este distribuția lor pe grupuri politice?
  3. Ce resurse s-au alocat de către Senat, pentru fiecare grup parlamentar, în acest scop?
  4. Ce evenimente au fost organizate în spațiile Senatului României de la nivelul P1, adică în sălile "Constantin Stere", "Avram Iancu" și "Salonul Alb", altele decât cele specifice activităților parlamentare și vizitelor de grup?
  5. Care sunt veniturile cumulate, în legislatura curentă, pentru evenimentele desfășurate în spațiile Senatului de la nivelul P1, specificându-se: ce parlamentar a solicitat evenimentul, dacă este cazul, ce resurse s-au alocat și poziția bugetară din care au fost acoperite costurile, dacă nu există poziție bugetară, cine a suportat aceste costuri?

Solicit răspuns în scris.

Dumitru Oprea, senator PD-L de Iași.

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Mulțumesc foarte mult.

Cu aceasta am încheiat prezentarea întrebărilor.

Trecem la interpelări.

 
Dorel Jurcan

Îl invit pe domnul senator Dorel Jurcan să-și prezinte interpelarea.

Am înțeles că aveți două interpelări, domnule senator.

 

Domnul Dorel Jurcan (din sală):

Una o citesc și una o depun!

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Una o prezentați și una o depuneți la secretariatul ședinței.

Vă rog. Microfonul central.

 
 

Domnul Dorel Jurcan:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Am să citesc o interpelare și una o voi depune.

Interpelarea mea este adresată domnului Radu Berceanu, ministrul interimar al agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale.

Obiectul interpelării: "Crearea unui cadru legislativ corect pentru transferul de proprietate din patrimoniul «Romsilva»

către consiliile locale".

În prezent, municipiul Râmnicu Vâlcea are în componență două parcuri: "Parcul Zăvoi" și "Parcul Mircea Cel Bătrân", la o populație de 120.000 de locuitori.

Zona Capela este emblematică pentru Râmnicu Vâlcea, reprezentând, printre altele, un obiectiv turistic și istoric.

În data de 26 februarie 2009, Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, prin Hotărârea nr. 42, solicită trecerea terenului Capela din domeniul public al statului și administrarea "Romsilva" în domeniul public și administrarea consiliului local, pentru a primi destinația de zonă verde, respectiv parc de odihnă și agrement. "Romsilva" nu poate fi însă de acord cu acest transfer de proprietate, deoarece încalcă dispozițiile prevederilor art. 34 alin. (1) din Legea nr. 46/2008, Codul silvic: "Terenurile forestiere proprietate publică a statului nu fac obiectul constituirii dreptului de proprietate."

Situația este similară și în alte județe din țară.

Autoritățile sunt blocate în posibilitatea de a investi în modernizarea parcului din cauza acestui articol.

Oportunitatea realizării acestui proiect a rezultat din necesitatea creării și amenajării unor spații de civilizație urbană care să ofere condiții de recreere și agrement pentru locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea, și nu numai.

Proiectul municipalității prevede transformarea unei importante suprafețe din acest deal într-un parc de promenadă, cu alei, bănci, iluminat public, locuri de joacă pentru copii, devenind, astfel, cel de-al treilea parc al municipiului Râmnicu Vâlcea.

În prezent, pe dealul Capela aceste activități pentru recreere și agrement se desfășoară într-un cadru neamenajat, total inadecvat unor asemenea activități.

Amenajarea unui parc în această zonă ar crește prestigiul orașului Râmnicu Vâlcea și nota de civilizație specifică unui oraș european.

Stimate domnule ministru, În concluzie, vă rog să vă precizați punctul de vedere cu privire la situația prezentată mai sus și, cu autoritatea de care dispuneți, să găsiți cele mai bune soluții de rezolvare în vederea creării unui cadrul legislativ corect pentru transferul de proprietate din patrimoniul "Romsilva" către consiliile locale.

Vă mulțumesc.

Doresc răspuns în scris și oral.

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Vă mulțumesc, domnule senator.

 
Doina Silistru

O invit la microfon pe doamna senator Doina Silistru - Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC, se pregătește domnul senator Emilian Valentin Frâncu - Grupul parlamentar al PNL.

 

Doamna Doina Silistru:

Mulțumesc, domnule președinte.

Interpelarea mea este adresată domnului Adriean Videanu, ministrul interimar al sănătății.

Domnule ministru,

Conform legislației în vigoare, la intrarea în colectivitate, copii trebuie să efectueze un set minim de analize care să ateste că sunt sănătoși și că nu suferă de boli transmisibile.

La rândul lor, părinții copiilor trebuie să facă radiografii la plămâni.

Toate aceste analize depășesc suma de 150 lei, fără ele copiii neputându-se înscrie la grădinițe sau creșe.

Întrucât fondurile Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui s-au epuizat, asigurații au fost nevoiți să plătească analizele, deși le puteau face gratuit, în baza dreptului garantat de calitatea de cotizanți la Fondul asigurărilor de sănătate.

Având în vedere că înscrierea copiilor la grădinițe și creșe are loc pe toată perioada anului, vă întreb, domnule ministru, dacă pentru astfel de situații există posibilitatea rezervării unui fond special în cadrul caselor de asigurări de sănătate, asigurându-se astfel dreptul garantat de lege pentru cotizanții la Fondul asigurărilor de sănătate.

Solicit răspuns în scris.

Mulțumesc.

 
Emilian Valentin Frâncu

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Îl invit la microfon pe domnul senator Emilian Valentin Frâncu, Grupul parlamentar al PNL, se pregătește domnul senator Gheorghe David, Grupul parlamentar al PD-L.

Aveți cuvântul, domnule senator.

 

Domnul Emilian Valentin Frâncu:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Interpelarea de astăzi este adresată prim-ministrului, domnul Emil Boc.

Obiectul interpelării: "Argumentarea motivului remanierii ministrului Dan Nica".

Domnule prim-ministru, În data de 27 septembrie anul curent ați declarat că ați hotărât remanierea ministrului Dan Nica din considerente care țin de creșterea numărului de infracțiuni în România.

Sunt de acord cu faptul că siguranța cetățenilor trebuie să se afle pe primul loc în atenția autorităților locale și centrale, dar nu aș vrea să interpretez gestul dumneavoastră ca fiind unul legat doar de pregătirea alegerilor prezidențiale.

De aceea, vă rog, domnule prim-ministru, să îmi spuneți în urma căror evaluări ați aflat de această situație și care sunt datele concrete care arată că numărul infracțiunilor a crescut de când ministrul Dan Nica se află la conducerea Ministerului Administrației și Internelor.

Solicit prezentarea răspunsului dumneavoastră verbal și în scris.

Emilian Valentin Frâncu, senator PNL de Vâlcea.

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Mulțumesc foarte mult.

 
Gheorghe David

Domnul senator Gheorghe David.

 

Domnul Gheorghe David:

Mulțumesc, domnule președinte.

Interpelarea mea este adresată domnului Liviu Grădinaru, secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor.

Domnule secretar de stat, Vă aduc la cunoștință situația unui proiect de electrificare care aparține Primăriei Comunei Becicherecu Mic, județul Timiș.

Astfel, Primăria Becicherecu Mic a realizat și depus un proiect în cadrul Programului de electrificare 2007-2009, în valoare de 700.000 lei.

Acest proiect a fost aprobat prin hotărârea Consiliului Județean Timiș și prin raportul cu nr. 4.369 din 3 aprilie 2009.

Prin adresa cu nr. 3.410 din 7 iulie 2009 privind Programul de electrificare 2007-2009, primăria respectivă a fost înștiințată că i-a fost alocată suma de 70.000 lei, adică 10% din suma solicitată conform proiectului.

Din cele constatate, beneficiarii proiectului afirmă că s-a produs o eroare, adică în loc de 700.000 lei s-a trecut 70.000 lei.

Din aceste considerente, vă rog să analizați de urgență situația creată și să găsiți soluții pentru corectarea sumei respective, necesară derulării în bune condiții a lucrărilor prevăzute în proiect.

Totodată, anexăm și adresa din partea Ministerului Administrației și Internelor, cât și adresa din partea Consiliului Județean Timiș.

Vă mulțumesc.

Solicit răspuns în scris.

 
 

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Vă mulțumesc, foarte mult.

Stimați colegi,

Vă informez că, pe lângă interpelările care au fost prezentate astăzi în ședința plenului Senatului, au mai depus interpelări, în scris: domnul senator Dorel Borza și domnul senator Iulian Urban - Grupul parlamentar al PD-L, domnul senator Dan Voiculescu și domnul senator Gheorghe Pop - din partea Grupului parlamentar al Alianței politice PSD+PC, domnul senator Vasile Nedelcu - din partea Grupului parlamentar al PNL și, din partea Grupului parlamentar al UDMR, domnul senator Cseke Attila Zoltán.

 
   

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie jeudi, 2 décembre 2021, 20:29
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro