Plen
Joint sittings of the Chamber of Deputies and the Senate of January 22, 2013
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.1/30-01-2013
Video in format Flash/IOSVideo - Flash & IOS

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002 2001 2000
1999 1998 1997
1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Video archive:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2013 > 22-01-2013 Printable version

Joint sittings of the Chamber of Deputies and the Senate of January 22, 2013

6. Vot pentru:
- Numirea președintelui Consiliului Național al Audiovizualului.
- Numirea Avocatului Poporului

   

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

Trecem la punctul 2 al ordinii de zi: numirea președintelui Consiliului Național al Audiovizualului. Potrivit art. 14 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Național al Audiovizualului este condus de un președinte asimilat funcției de ministru, numit prin votul Parlamentului, dintre membrii Consiliului, la propunerea acestora. Mandatul este de 6 ani.

Prin scrisoarea 18.459 din 28 decembrie, Consiliul Național al Audiovizualului a comunicat Parlamentului că propune numirea în funcția de președinte al Consiliului pe doamna Laura Corina Georgescu, membru al Consiliului.

Conform prevederilor art. 84 din Regulamentul ședințelor comune, votul este secret și se exprimă cu buletine de vot.

Având în vedere că și la numirea Avocatului Poporului, care urmează, votul se exercită tot secret, prin buletine de vot, pentru operativitate, vă propun să dezbatem și acest punct, după care cele două voturi să se desfășoară în același timp.

Aveți vreo obiecție? Liderii grupurilor parlamentare? Nu. Bun.

Supun votului această propunere.

Cine este pentru? Rog secretarii să numere voturile. 309 voturi pentru.

Abțineri? Nicio abținere.

Voturi împotrivă? Un singur vot împotrivă.

Mulțumesc foarte mult. Propunerea a fost aprobată.

Trecem la dezbaterea următorului punct al ordinii de zi, de altfel și ultimul, numirea Avocatului Poporului.

O să rog liderii grupurilor parlamentare să vină un pic până la prezidiu, dacă se poate. (Scurtă consultare.)

Mulțumesc mult liderilor grupurilor parlamentare.

În conformitate cu prevederile art. 6 și 7 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaților și de Senat în ședință comună, în urma audierii candidaților în ședință comună a comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

Numirea se face prin vot secret cu buletine de vot, potrivit art. 84 din Regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului.

Dau cuvântul domnului deputat Bogdan Ciucă pentru prezentarea raportului comun al Comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.

Video in format Flash/IOS

Domnul Liviu-Bogdan Ciucă:

Domnilor președinți,

Doamnelor și domnilor colegi,

Am să dau, pe scurt și în sinteză, chiar dacă se suprapun termenii, raportul Comisiei juridice. Practic, este un raport comun al celor două Comisii juridice, de la Senat și Camera Deputaților. În ședința comună a Biroului permanent al Camerei Deputaților și Senatului din 21 ianuarie, s-a hotărât ca în data de 22 ianuarie să fie audiați candidații propuși pentru funcția de Avocat al Poporului, în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, republicată.

Avocatul Poporului, așa cum a precizat și domnul președinte al Camerei Deputaților, potrivit art. 58 din alin. (1) din Constituție, este numit de Camera Deputaților și Senat în ședință comună, pe o durată de 5 ani, pentru apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice.

În urma audierii, membrii celor două Comisii juridice prezenți la ședința comună au aprobat prin vot secret, cu 20 de voturi pentru, un raport favorabil cu privire la candidatura domnului Anastasiu Crișu pentru ocuparea funcției de Avocat al Poporului.

Conform art. 7 alin. (3) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, republicată, va fi numit ca Avocat al Poporului candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi ale deputaților și senatorilor prezenți la ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult, domnule președinte.

Domnul profesor Crișu, care este propunerea acceptată de către cele două Comisii juridice, se află în dreapta, pe rândul de aici, pentru cei care nu-l cunosc.

Dacă din partea grupurilor politice parlamentare sunt intervenții?

Domnule senator, aveți cuvântul.

Din partea Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal...

Video in format Flash/IOS

Domnul Cristian Rădulescu:

Stimați colegi,

După cum știți, în vara trecută schimbarea, pe lângă lege a Avocatului Poporului, a dat semnalul unui șir de alte schimbări pe lângă lege și a inflamării situației politice în România, în așa fel încât toată Europa să știe ce se întâmplă la noi, pe lângă lege și pe lângă Constituție.

După aceea, unul dintre faimoasele puncte ale listei Barroso a fost numirea Avocatului Poporului într-o manieră care să fie, să respecte nu numai criteriile de profesionalism, vechime și așa mai departe, cuprinse de lege, dar în situația care s-a creat la noi în țară, să fie și o persoană apolitică și o persoană convenită de toate partidele politice.

Drept care, după consultările liderilor parlamentari, la momentul respectiv, s-a convenit data de 15 august pentru a se depune candidaturi, după care să aibă loc iarăși consultări între lideri și a se vedea care candidatură este acceptabilă unanim și să fie, să îndeplinească și toate celelalte criterii, inclusiv cel apolitic.

Am făcut acest lucru până la data de 1 septembrie. Remarcăm faptul că din partea USL persoana care a fost depusă ca și candidat era categoric politică, ocupând funcția de ministru din partea USL, din partea PSD, la un moment dat, după care lucrurile au stagnat, nemaiexistând nici un fel de dorință politică de reglementare a acestei situații cu Avocatul Poporului și persoana aflată acolo interimar continuându-și mandatul luni bune de zile.

Tema a fost reluată acum în pripă și regretăm faptul că la întrebarea pe care am pus-o foarte clar, dacă criteriile pe care le-am discutat în vară, impuse și de către lista Barroso, vor mai fi respectate, respectiv să fie apolitic și să fie convenit de către toate partidele, mi s-a spus foarte clar, există o majoritate suficient de puternică pentru a impune candidatul care se dorește, indiferent care va fi acela.

Ne menținem candidatul pe care în vară l-am propus pentru această funcție, îl vom susține, regretăm în primul rând faptul că lucrurile în ceea ce privește o instituție esențială a statului, lucrurile care au fost promise nu sunt respectate și că promisiunile făcute la momentul acela fierbinte nu sunt deloc respectate de către actuala majoritate.

Vom merge la vot pe candidatul propus de către noi.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc, domnule senator.

Din partea Grupului parlamentar al PSD, domnul senator Ilie Sârbu.

Domnule senator, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ilie Sârbu:

Domnilor președinți,

Stimați colegi,

Cu precizarea că față de domnul Cristian Rădulescu am o stimă deosebită și îl consider un om serios, responsabil și angajat politic, aș vrea totuși să fac câteva precizări. Ceea ce a făcut Europa în primăvara anului trecut și în vara trecută știm cu toții, că n-a făcut întâmplător. A făcut la denigrarea, la insistențele și campania pe care au dus-o unii lideri importanți aflați la Bruxelles, din partea Partidului Democrat.

Am convenit, sigur, cu toții, să fie o largă majoritate, repet, o largă majoritate, nu o absolută majoritate, că nici nu se va putea. Și am să-i și explic de ce. Vedeți, domnul Cristian Rădulescu a spus un adevăr: ne menținem candidatul; candidatul Partidului Democrat Liberal, care știm cu toții că era angajat politic.

Noi am renunțat la candidatura pe care am propus-o atunci și am venit cu un om neangajat politic, un profesor universitar, aveți CV-ul dânsului, nu are nici o legătură nici cu partidul nostru, nici cu Partidul Liberal, încercând să respectăm ceea ce am promis.

Acum există o largă majoritate, fiindcă în afara Partidului Democrat Liberal, alt grup nu și-a exprimat până la acest moment reținerea de la vot, sigur, chiar dacă cei de la PP-DD au plecat din sală, dar ieri au agreat ideea.

Ca atare, eu cred că e bine, totuși, din când în când, dincolo de interesele partinice, fiindcă sunt, n-am fi serioși și nici noi responsabili dacă n-am recunoaște lucrul acesta, trebuie să susținem punctul de vedere al partidului pe care-l reprezentăm, interesele lui, dar din când în când, de la tribuna Parlamentului, ar trebui să încercăm să fim cât se poate sau cât putem, făcând eforturi să fim, totuși, serioși, să nu ducem în derizoriu toate inițiativele pe care le avem, ascunzându-ne în spatele unei demagogii politice pe care nu o mai înțelege nimeni.

Știm cum a fost, știm de ce am ajuns în această situație, încercăm să reparăm lucrurile, sigur, în măsura în care se va putea, dar să stăm în blocaj nu cred eu că este firesc. Și lucrul acesta l-am spus și ieri la Birourile permanente reunite, nu e o noutate. Și îmi pare rău că domnul Cristian Rădulescu a spus că noi am fi afirmat ieri, nu știu care dintre noi, dintre lideri, eu nu-mi amintesc ca cineva să fi spus acest lucru, avem o majoritate, nu ne pasă. Nu! Am spus că avem o largă majoritate, am spus că avem asentimentul celorlalte formațiuni politice, cu excepția PDL-ului. Și aș vrea să-i reamintesc, fiindcă câteodată mai trebuie să ne întoarcem și la trecut, cum s-a negociat în vremea PDL-ului, cum de au spus că trebuie să trecem cu șenila peste tot, cum ne-au scos din sală cu un post din șase și alte lucruri. Nu cred că e bine să uităm, că dacă uităm lucrurile acestea, dincolo de uitare, care e și omenească, e și divină și cum vreți să o luați, s-ar putea să cădem în greșeala pe care au făcut-o ceilalți.

Ca atare, existând această majoritate pe care o avem, existând această înțelegere a tuturor grupurilor parlamentare, eu cred că nu este cazul să ne mai abținem de la vot sau să amânăm cu două săptămâni decizia, fiindcă candidatul PDL-ului va fi același, pe care domnul Traian Băsescu l-a recomandat și Partidul Democrat Liberal l-a luat în brațe și va veni cu el de fiecare dată.

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc, domnule senator.

Domnul deputat Máté András. Bine ați venit în sală, domnule Toader. Vreți să luați cuvântul? Nu v-am văzut de mult!

Video in format Flash/IOS

Domnul Máté András-Levente:

Mulțumesc, domnule președinte.

Vreau să vă anunț și v-aș ruga să luați act de decizia domnului Eckstein Kovács Péter de a renunța la candidatura pentru funcția Avocatul Poporului.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult.

O să fac precizările importante la momentul respectiv.

La rugămintea domnului Ioan Oltean, care a spus că trebuie să fim mai flexibili când citim regulamentul, pentru Grupul PDL pot să vorbească mai mulți colegi, atunci când sunt intervențiile pe grupurile politice parlamentare.

Domnule deputat, aveți cuvântul și bine ați venit în rândurile noastre.

Video in format Flash/IOS

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Domnilor președinți,

Stimați colegi,

Eu vroiam să fac o intervenție referitor la Avocatul Poporului, că am participat la acea discuție și negociere, referitoare la condițiile pentru candidatul propus pentru Avocatul Poporului să fie unanimitate și vroiam să spun că ce a spus și domnul Sârbu, că este apolitic, este apolitic cum este și candidatul nostru, că nu este membru al unui partid, dar domnul Crișu a fost propunerea PSD-ului la vremea aceea, pentru Curtea de Conturi, funcția de consilier și procuror al Curții de Conturi.

Deci, dacă este să fim corecți unii cu alții, în aceleași condiții, ca și candidatul pe care l-am propus noi, este și domnul Crișu.

Deci, vă rog să aveți în vedere faptul că n-am respectat acea condiție și cred că această grabă făcută de azi pe mâine... noi puteam să fim cu toții într-o discuție corectă și apoi să putem să avem o decizie așa cum ne dorim să fie, unanimă, iar eu chiar intenționez să fac o propunere legislativă de modificare a Legii Avocatului Poporului, în care să spunem că la solicitarea unui grup de nu știu câți parlamentari, 20-30, este obligat să transmită către Curtea Constituțională o modificare sau un atac la Curte pentru eventuale ordonanțe de urgență, ca și atunci când un anumit număr de cetățeni solicită o intervenție la Curtea Constituțională, și atunci vom elimina categoric poate și această zonă politică.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc, domnule deputat.

Domnul senator Șerban Mihăilescu, ultima intervenție din această zonă.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru-Șerban Mihăilescu:

Mulțumesc, domnule președinte. Pentru Senat e greu să ajung la microfonul comun.

Am o problemă legată de Avocatul Poporului, de cu totul altă manieră. Așa cum se desfășoară lucrurile - și vom intra în normalitate - cinci ani nu ne vom mai revedea, pentru că mandatul domnului Crișu, și îi urez succes, e pe cinci ani. Avem o mare restanță la Uniunea Europeană privind Avocatul Copilului. Nu vă ascund că precedentul în această funcție, mă refer la precedentul care a stat foarte mulți ani în această funcție, a refuzat categoric această chestiune. E o chestiune pe care noi, ca țară europeană, suntem obligați să o facem, situația actuală o cere și vă rog, domnule avocat al poporului, cu felicitările de rigoare, să vă preocupați de această chestiune.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult, domnule senator.

Doamnelor și domnilor deputați și senatori,

Urmează să începem votul secret cu buletine de vot pentru numirea președintelui CNA și, în același timp, așa cum ați văzut și știți și numirea Avocatului Poporului.

Avem în față două urne, inscripționate pentru fiecare numire. Un buletin de vot pentru președintele Consiliului Național al Audiovizualului și un buletin de vot cu trei nume, așa cum scrie procedura, cele trei nume care au fost înscrise în audierile la comisiile de specialitate. Domnul Péter Eckstein Kovács a renunțat la candidatură. Grupurile parlamentare ale UDMR de la Camera Deputaților și Senat au renunțat la această candidatură, astfel încât vom avea doar doi candidați: domnul Anastasiu Crișu, și domnul Gheorghe Iancu. Pe buletinele de vot cei doi vor fi votați și cea de-a treia propunere este pe buletinul de vot, dar s-a retras înainte de vot.

Vă reamintesc că potrivit art. 37 din Regulamentul ședințelor comune, în cazul unui buletin de vot, se votează pentru, lăsând neatinse pe buletinul de vot, numele și prenumele persoanei propuse. Dacă vorbim despre Consiliul Național al Audiovizualului, dacă îl lăsați în forma aceasta, înseamnă vot pentru, dacă tăiați numele candidatului de președinte al Consiliului Național al Audiovizualului, automat votul este contra.

Se votează contra, așa cum spuneam, conform Regulamentului, art. 37, ștergând numele și prenumele persoanei propuse.

La buletinul de vot pentru Avocatul Poporului, doar primii doi, adică domnul Anastasiu Crișu și domnul Gheorghe Iancu rămân pe buletinul de vot și vor fi votați, pentru că cea de-a treia propunere, domnul Péter Eckstein Kovács s-a retras, nu mai intră în procedura pe care v-am spus-o, de tăiere a celui pe care dumneavoastră nu-l doriți.

Votul pentru înseamnă buletinul așa cum îl doriți dumneavoastră, la candidatul care rămâne netăiat, vot împotrivă înseamnă tăierea ambilor candidați sau a unuia dintre candidați, în funcție de cum doriți, că merg ambele variante și se scad voturile din partea fiecăruia.

Urmează să începem votarea.

Domnii chestori sunt rugați să ocupe locurile rezervate pentru înmânarea buletinelor de vot. Chestorii de la Senat?

Video in format Flash/IOS

Domnul George-Crin-Laurențiu Antonescu:

Chestorii de la Senat!

Domnule președinte, dați-mi voie să reamintesc colegilor senatori că noi aveam programată o ședință a plenului Senatului pentru ora 14,00. Vă reamintesc că avem această ședință pentru bugetul Senatului, la ora 15.00 ne întâlnim la plenul Senatului.

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Noi vă reamintim că membrii Biroului permanent de la Camera Deputaților se întrunesc imediat după această ședință pentru a propune plenului Camerei Deputaților votul cu privire la bugetul Camerei Deputaților pe anul 2013.

Dau cuvântul domnului senator, secretarul Senatului, pentru citirea apelului nominal al senatorilor.

Mai am nevoie de încă un chestor.

Înainte de a...

Domnule senator, aveți cuvântul.

    ................................................
Video in format Flash/IOS

Domnule senator, aveți cuvântul, pentru strigarea prezenței.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion Rotaru:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Domnul senator Ilie Sîrbu.

Domnul senator Antonescu, domnul președinte.

Să câștigăm timp.

Doamna Andronescu Ecaterina - prezentă
Agrigoroaei Ionel - prezent
Anghel Adrian - prezent
Anghel Cristiana-Irina - prezentă
Antonescu George-Crin-Laurențiu - prezent
Arcaș Viorel - prezent
Ardelean Ben-Oni - prezent
Ariton Ion - absent
Atanasiu Teodor - prezent
Badea Leonardo - prezent
Badea Viorel-Riceard - absent
Banias Mircea-Marius - prezent
Barbu Daniel-Constantin - prezent
Barbu Tudor - absent
Bădălău Niculae - prezent
Bălu Marius - absent
Belacurencu Trifon - prezent
Bereanu Neculai - prezent
Biró Rozalia-Ibolya - prezentă
Domnul ministru Teodorovici - prezent
Blaga Vasile - prezent
Boagiu Anca-Daniela - absentă
Boboc Cătălin - prezent
Bodea Cristian-Petru - absent
Bodog Florian-Dorel - prezent
Boeriu Valeriu-Victor - prezent
Bota Marius-Sorin-Ovidiu - absent
Bujor Dumitru-Marcel - absent
Bumbu Octavian-Liviu - prezent
Burlea Marin - absent
Butnaru Florinel - absent
Butunoi Ionel-Daniel - absent
Cadăr Leonard - absent
Calcan Valentin-Gigel - absent
Câmpeanu Mariana - absentă
Chelaru Ioan - prezent
Chiriac Viorel - prezent
Chiru Gigi Christian - absent
Chiuariu Tudor-Alexandru - prezent
Ciorbea Victor - prezent
Coca Laurențiu Florian - prezent
Constantinescu Florin - prezent
Cordoș Alexandru - prezent
Corlățean Titus - absent
Coste Marius - absent
Cotescu Marin-Adrănel - prezent
Crețu Gabriela - prezentă
Cristache Iulian - absent
Cristina Ioan - prezent
Croitoru Cătălin - absent
Deneș Ioan - absent
Dincă Mărinică - absent
Dobra Dorin-Mircea - absent
Dobrițoiu Corneliu - prezent
Donțu Ovidiu-Liviu - prezent
Drăghici Damian - prezent
Dumitrescu Cristian-Sorin - prezent
Dumitrescu Florinel - absent
Dumitrescu Iulian - absent
Durbacă Eugen - prezent
Duruț Aurel - prezent
Ehegartner Petru - prezent
Federovici Doina-Elena - prezentă
Fifor Mihai-Viorel - prezent
Filip Petru - prezent
Firea Gabriela - prezentă
Florian Daniel Cristian - prezent

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule senator, spuneți prezent sau absent, ca să putem să confirmăm pentru procesul-verbal.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion Rotaru:

Flutur Gheorghe - prezent
Frătean Petru-Alexandru - prezent
Geoană Mircea-Dan - prezent
Ghișe Ioan - absent
Ghilea Găvrilă - absent
Grapă Sebastian - absent
Greblă Toni - prezent
Grigoraș Viorel - prezent
Hașotti Puiu - prezent
Ichim Paul - prezent
Igaș Traian-Constantin - absent
Iliescu Lucian - prezent
Ilieșiu Sorin - prezent
Ioniță Dan-Aurel - absent
Iovescu Ioan - absent
Isăilă Marius-Ovidiu - prezent
Jipa Florina-Ruxandra - absentă
Klárik László-Attila - prezent
László Attila - prezent
Lazăr Sorin-Constantin - prezent
Luchian Dragoș - prezent
Luchian Ion - prezent
Marian Dan-Mihai - absent
Marian Valer - prezent
Marin Nicolae - absent
Markó Béla - absent
Mazăre Alexandru - prezent
Mihai Cristian-Dănuț - absent
Mihai Neagu - prezent
Mihăilescu Petru-Șerban - prezent
Miron Vasilica-Steliana - absentă
Mitu Augustin-Constantin - absent
Mocanu Victor - prezent
Moga Nicolae - prezent
Mohanu Nicolae - absent
Mora Ákos-Daniel - prezent
Motoc Octavian - prezent
Domnul Mazăre - prezent
Mutu Gabriel - prezent
Nasta Nicolae - prezent
Neagu Nicolae - prezent
Neculoiu Marius - prezent
Nicoară Marius-Petre - prezent
Nicolae Șerban - prezent
Nicula Vasile-Cosmin - prezent
Nistor Vasile - prezent
Niță Mihai - prezent
Nițu Remus-Daniel - absent
Obreja Marius-Lucian - prezent
Olosz Gergely - prezent
Oprea Dumitru - prezent
Oprea Gabriel - absent
Oprea Mario-Ovidiu - prezent
Oprea Ștefan-Radu - prezent
Pașca Liviu-Titus - prezent
Pașcan Emil-Marius - prezent
Pataki Csaba - prezent
Pavel Marian - prezent
Păran Dorin - prezent
Păunescu Teiu - absent
Pelican Dumitru - absent
Pereș Alexandru - absent
Pop Gheorghe - prezent
Pop Liviu-Marian - prezent
Popa Constantin - absent
Popa Florian - prezent
Popa Ion - prezent
Popa Mihaela - prezentă
Popa Nicolae-Vlad - prezent
Popescu Corneliu - absent
Popescu Dumitru-Dian - prezent
Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton - prezent
Purec Ion-Simeon - absent
Rădulescu Cristian - prezent
Rogojan Mihai-Ciprian - prezent
Roșca-Stănescu Sorin-Ștefan - prezent
Rotaru Ion - prezent
Saghian Gheorghe - prezent
Savu Daniel - prezent
Sârbu Ilie - a votat
Secășan Iosif - prezent
Severin Georgică - prezent
Silistru Doina - prezentă
Solomon Antonie - absent
Stoica Ștefan - absent
Stuparu Timotei - absent
Suciu Matei - absent
Șova Dan-Coman - absent
Tánczos Barna - prezent
Tămagă Constantin - absent
Suciu Matei - prezent
Tătaru Dan - absent
Tătaru Nelu - prezent
Teodorovici Eugen-Orlando - a votat
Tișe Alin-Păunel - absent
Toma Ion - prezent
Todirașcu Valeriu - prezent
Tomoiagă Ștefan-Liviu - absent
Tudor Doina-Anca - absentă
Țapu Nazare Eugen - prezent
Ungureanu Mihai-Răzvan - prezent
Valeca Șerban-Constantin - prezent
Vasiliev Marian - absent
Vâlcov Darius-Bogdan - prezent
Vegh Alexandru - prezent
Verestóy Attila - absent
Vochițoiu Haralambie - absent
Voinea Florea - prezent
Volosevici Andrei-Liviu - absent
Vosganian Varujan - absent
Zisu Ionuț-Elie - absent

Numai o clipă. O luăm imediat de la început.

Doamna Cristiana a fost prezentă.

Antonescu a fost prezent.

Ariton Ion - absent
Badea Viorel-Riceard - absent
Barbu Tudor - absent
Bădălău Niculae - prezent
Bălu Marius - absent
Boagiu Anca-Daniela - absentă
Boboc Cătălin - prezent
Bodea Cristian-Petru - absent
Bota Marius a apărut? - absent
Bujor Dumitru-Marcel - absent
Bumbu Octavian-Liviu - a votat
Burlea Marin - absent
Butnaru Florinel - absent
Butunoi Ionel-Daniel - absent
Cadăr Leonard - absent
Calcan Valentin-Gigel - absent
Câmpeanu Mariana - absentă
Chiru Gigi Christian - a votat?
Corlățean Titus - absent
Coste Marius - absent
Cristache Iulian - absent
Cristina Ioan - absent
Croitoru Cătălin - absent
Deneș Ioan - absent

Spuneți prezent. Nu vă cunosc nici eu pe toți.

Cristina Ioan - prezent
Dincă Mărinică - absent
Dobra Dorin-Mircea - absent
Drăghici Damian - prezent
Dumitrescu Florinel - absent
Dumitrescu Iulian - absent
Durbacă Eugen - prezent
Duruț Aurel - prezent
Drăghici Damian - prezent
Florian Daniel Cristian - prezent
Geoană Mircea-Dan - prezent
Ghișe Ioan - absent
Domnul Durbacă prezent, dar treceți și votați, vă rog.
Durbacă Eugen - prezent
Ghilea Găvrilă - absent
Grapă Sebastian - prezent
Duruț Aurel - prezent
Igaș Traian-Constantin - absent
Ioniță Dan-Aurel - absent
Iovescu Ioan - absent
Isăilă Marius-Ovidiu - prezent
Jipa Florina-Ruxandra - absentă
Marian Dan-Mihai - absent
Marin Nicolae - absent
Markó Béla - absent
Mihai Cristian-Dănuț - absent
Mihai Neagu - prezent
Miron Vasilica-Steliana - absentă
Mitu Augustin-Constantin - absent
Mohanu Nicolae - absent
Nicula Vasile-Cosmin - prezent
Nițu Remus-Daniel - prezent
Oprea Gabriel - absent
Păunescu Teiu - absent
Pelican Dumitru - absent
Pereș Alexandru - absent
Popescu Corneliu - absent
Purec Ion-Simeon - absent

Imediat, Nițu.

Solomon Antonie - absent
Stoica Ștefan - absent
Stuparu Timotei - absent
Șova Dan-Coman - absent
Tămagă Constantin - absent
Tătaru Dan - prezent
Tișe Alin-Păunel - absent
Tomoiagă Ștefan-Liviu - absent
Tudor Doina-Anca - absentă
Vasiliev Marian - absent
Verestóy Attila - absent
Vochițoiu Haralambie - absent
Volosevici Andrei-Liviu - absent
Vosganian Varujan - absent
Zisu Ionuț-Elie - prezent

În regulă? și Nițu, da?

Video in format Flash/IOS

Domnul Marius-Petre Nicoară:

Și Nicoară, vedeți dacă m-ați trecut, că eu eram chestor și nu știu dacă m-ați auzit.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion Rotaru:

V-am trecut. Nicoară. Nistor ați spus? Nițu Remus Daniel, prezent; Nicoară, v-am trecut prezent.

Domnule președinte, am încheiat Senatul.

Domnule președinte, Senatul a încheiat procesul de votare.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Să înceapă Camera Deputaților.

Mulțumesc foarte mult Senatului.

O să-l rog pe domnul deputat Mircovici să înceapă cu membrii Biroului permanent și liderii grupurilor parlamentare, pentru a continua ședința acolo și a discuta bugetul Camerei Deputaților pe 2013.

Chestorii, chestorii de la Camera Deputaților, vă rog frumos.

Am nevoie de doi chestori, unul de la opoziție, dacă se poate.

Domnul Bălan, de la Partidul Democrat Liberal, dacă se poate?

Chestorii de la Camera Deputaților. Domnul Drăghici, vă rog frumos.

Domnul Motreanu, de la Partidul Național Liberal.

Domnul Motreanu sau domnul Seres Dénes, de la opoziție.

Domnule Motreanu, vă mulțumim.

Votați printre primii, ca să mergeți la Biroul permanent pentru a aproba bugetul și a-l trimite către plenul Camerei Deputaților.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Încep cu membrii Biroului permanent, așa cum a stabilit domnul președinte.

Zgonea Valeriu Ștefan - prezent

Hrebenciuc Viorel - prezent

Oltean Ioan - prezent

Mitrea Miron - prezent

Hellvig Eduard Raul - prezent

Nicolicea Eugen - prezent

Buican Cristian - prezent

Fenechiu Cătălin - prezent

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Prezent, dar vă rog frumos să veniți să și votați, domnilor colegi din Biroul permanent.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Mircovici Niculae - prezent

Vă rog, membrii Biroului permanent pe care v-am apelat, poftiți la vot! Urmează să vină să voteze.

Drăghici Mircea - prezent

Motreanu Dan - prezent

Bălan Ioan - prezent

Seres Denes - prezent

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule Mircovici, numai o secundă! După votul liderilor grupurilor parlamentare și al membrilor Biroului permanent, ne vedem în sala de ședințe a Biroului permanent al Camerei Deputaților pentru a vota bugetul și a-l trimite către plenul Camerei Deputaților, vă rog frumos.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Neacșu Marian - prezent

Rușanu Dan Radu - prezent

Stănișoară Mihai - prezent

Ciucă Bogdan - prezent

Máté András-Levente - prezent

Popa Radu Mihai...

Varujan Pambuccian - prezent

Tudose Mihai - prezent

Moldovan Carmen - prezent

Adam Ioan - prezent
Adam Luminița-Pachel - absentă
Adăscăliței Constantin - prezent
Alexe Costel - prezent
Alexe Florin-Alexandru - prezent
Cozmanciuc Corneliu-Mugurel - prezent
Almăjanu Marin - prezent
Amet Varol - prezent
Anastase Roberta Alma - absentă
Andea Petru - prezent
Andronache Gabriel - prezent
Anghel Gabriela-Lola - absentă
Antal István - prezent
Anton Marin - prezent
Anușca Roxana-Florentina - prezentă
Ardeleanu Sanda-Maria - prezentă
Arsene Ionel - prezent
Avram Constantin - prezent
Avram Marian - prezent
Axente Ioan - prezent
Babuș Radu - prezent
Balan Ioan - prezent

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule Mircovici, o secundă! Preia lucrările domnul deputat Viorel Hrebenciuc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Baltă Mihai - prezent
Băișanu Ștefan-Alexandru - prezent
Bălan Ion - prezent
Bănicioiu Nicolae - absent
Bărbulescu Daniel-Ionuț - absent
Becali George - prezent
Bejinariu Eugen - prezent
Benga Ioan - prezent
Berci Vasile - absent
Birchall Ana - absentă
Blăjuț Viorel-Ionuț - absent
Blănariu Valentin - absent
Bleotu Vasile - prezent
Boboc Valentin Gabriel - absent
Birchall Ana - prezentă
Bode Lucian Nicolae - prezent
Bogdan Gheorghe-Dănuț - prezent
Bogdănici Camelia-Margareta - prezentă
Boghicevici Claudia - prezentă
Bónis István - prezent
Borbély László - absent
Bordeianu Dan - prezent
Bot Octavian - absent
Bucur Constantin-Alin - absent
Bucura-Oprescu Simona - prezentă
Budurescu Daniel-Stamate - prezent
Buican Cristian - prezent
Buicu Corneliu-Florin - prezent
Burlacu Ștefan - absent
Calimente Mihăiță - prezent
Caloianu Mario-Ernest - absent
Calotă Florică Ică - prezent
Canacheu Costică - prezent
Cazan Mircea-Vasile - prezent
Călin Ion - prezent
Căprar Dorel-Gheorghe - prezent
Cătăniciu Steluța-Gustica - prezentă
Cernea Remus-Florinel - prezent
Chebac Eugen - absent
Cherecheș Florica - prezentă
Chiriță Dumitru - prezent
Chirteș Ioan-Cristian - prezent
Chirvăsuță Laurențiu - prezent
Chițoiu Daniel - absent
Cioată Cezar - absent
Ciobanu Gheorghe - prezent
Ciobanu Liliana - absentă
Ciocan Dan - prezent
Ciofu Tamara-Dorina - prezentă
Ciolacu Ion-Marcel - prezent
Ciubotaru Lucian-Manuel - prezent
Ciucă Liviu-Bogdan - prezent
Ciuhodaru Tudor - absent
Ciurariu Florin - prezent
Cocei Erland - prezent
Codîrlă Liviu - absent
Coman Gheorghe - absent
Comșa Cornel-George - absent
Constantin Daniel - absent
Cosma Vlad-Alexandru - prezent
Costin Gheorghe - prezent
Covaci Dorel - prezent
Cozmanciuc Corneliu-Mugurel - prezent
Crăciunescu Grigore - prezent
Cristea Aurelia - prezentă
Cristea Victor - prezent
Cristian Horia - absent
Cseke Attila-Zoltán - prezent
Culețu Dănuț - prezent
Cupă Ion - prezent
Cupșa Ioan - prezent
Firczak Gheorghe - prezent
Daea Petre - prezent
Dalca Ștefan-Petru - absent
Dascălu Constantin - prezent
Deaconu Mihai - absent
Delureanu Virgil - prezent
Diaconu Adrian-Nicolae - absent
Diaconu Mihai-Bogdan - prezent
Dima Toader - prezent
Diniță Ion - prezent
Dîrzu Ioan - prezent
Doboș Anton - prezent
Dobre Mircea-Titus - prezent
Toader Mircea - prezent
Dobre Victor Paul - prezent
Dobrinescu Traian - prezent
Dolha Mircea - prezent
Dolha Nechita-Stelian - prezent
Dolineaschi Andrei - prezent
Donțu Mihai-Aurel - absent
Dragnea Nicolae-Liviu - absent
Dragomir Gheorghe - prezent
Dragomir Maria - absentă
Dragomir Viorel Marian - prezent
Drăghici Mircea-Gheorghe - prezent
Drăghici Sonia-Maria - prezentă
Drăgușanu Vasile-Cătălin - prezent
Dumbrăvanu Paul - prezent
Dumitrache Ileana Cristina - prezentă
Dumitru Georgică - prezent
Dumitru Ioana-Jenica - absentă
Dumitru Ovidiu-Ioan - absent
Dușa Mircea - prezent
Emacu Gheorghe - prezent
Enache Marian - prezent
Enea Constantin-Cosmin - prezent
Eparu Ion - prezent
Erdei Dóloczki István - prezent
Fejér László-Ődőn - prezent
Fenechiu Cătălin-Daniel - absent
Fenechiu Relu - absent
Firczak Gheorghe - prezent
Florea Damian - prezent
Florea Daniel - prezent
Fonta Nuțu - absent
Frăticiu Gheorghe - prezent
Galan Constantin - prezent
Ganț Ovidiu Victor - prezent
Gavrilescu Grațiela Leocadia - absentă
Găină Mihăiță - prezent
Geantă Florian Daniel - prezent
Cerea Andrei Dominic - prezent
Gheorghe Florin - prezent
Gheorghe Tinel - prezent
Ghera Giureci-Slobodan - prezent
Ghiță Sebastian-Aurelian - prezent
Ghiveciu Marian - prezent
Gireadă Dumitru-Verginel - prezent
Giurescu Dinu - prezent
Gheorghe Tinel - prezent
Gliga Vasile Ghiorghe - prezent
Gorghiu Alina-Ștefania - prezentă
Grama Horia - prezent
Grapini Maria - absentă
Grecea Maria - absentă
Grindeanu Sorin Mihai - prezent
Grosaru Mircea - prezent
Gudu Vasile - prezent
Gunia Dragoș-Ionel - prezent
Guran Virgil - prezent
Gurzău Adrian - absent
Gust Băloșin Florentin - prezent
Gvozdenovici Slavomir - prezent
Harbuz Liviu - prezent
Hărău Eleonora-Carmen - prezentă
Hellvig Eduard Raul - prezent
Holban Titi - prezent
Horga Vasile - prezent
Hrebenciuc Viorel - prezent
Hulea Ioan - absent
Iacoban Sorin-Avram - absent
Iacob Ridzi Monica Maria - absentă
Ialomițianu Gheorghe - prezent
Iancu Iulian - prezent
Iane Daniel - prezent
Iane Ovidiu-Cristian - prezent
Ibram Iusein - prezent
Ignat Miron - prezent
Iliuță Vasile - absent
Intotero Natalia-Elena - prezentă
Ionescu Aurelian - prezent
Ionescu George - prezent
Iordache Florin - prezent
Irimie Vicențiu-Mircea - absent
Iriza Scarlat - prezent
Ispin Raluca-Cristina - prezentă
Itu Cornel - prezent
Kelemen Atilla-Béla-László - absent
Kelemen Hunor - absent
Kerekeș Károly - prezent
Kereskényi Gábor - prezent
Khraibani Camelia - prezentă
Korodi Attila - prezent
Laza-Matiuța Liviu - prezent
Longher Ghervazen - prezent

Pentru cei care nu au fost prezenți, fac apelul din nou.

Lubanovici Mircea - absent
Lupu Mihai - prezent
Man Mircea - prezent
Manda Iulian Claudiu - prezent
Manea Victor-Gheorghe - prezent
Manolache Marius - prezent
Manolescu Oana - prezentă
Marcoci Vlad - prezent
Marcu Nicu - prezent
Marcu Viorica - prezentă
Marian Ion Cristinel - absent
Marin Gheorghe - prezent
Markó Attila-Gabor - prezent
Marocico Ion - prezent
Martin Eduard-Stelian - prezent
Márton Árpád-Francisc - prezent
Máté András-Levente - prezent
Matei Călin-Vasile-Andrei - prezent
Mazilu Constantin - prezent
Măduța Flavius-Luigi - prezent
Melinte Ion - absent
Merka Adrian-Miroslav - prezent
Mihai Aurelian - absent
Mihăilă Ioan - prezent
Mihăilescu Ion-Bogdan - prezent
Militaru Lucian - absent
Mincă Liliana - absentă
Mircovici Niculae - prezent
Mironescu Răzvan Horia - prezent
Mitrea Manuela - prezentă
Mitrea Miron Tudor - prezent
Mîrza Gavril - prezent
Mocanu Adrian - prezent
Mocanu Vasile - prezent
Mocioalcă Ion - prezent
Mocioi Niculina - absentă
Moisii Constantin - absent
Moldovan Carmen Ileana - prezentă
Moldovan Ioan - absent
Moldovan Iosif - prezent
Molnar Zsolt - prezent
Motreanu Dan-Ștefan - prezent
Moț Constantin-Stelian-Emil - absent
Movilă Petru - prezent
Muntean Mircia - prezent
Munteanu Ioan - prezent
Murgu Neagu - absent
Nassar Rodica - prezentă
Nazare Alexandru - absent
Neacșu Marian - prezent
Nechita Aurel - prezent
Necula Cosmin - prezent
Negruț Clement - prezent
Negruț Cornelia - prezentă
Nețoiu Gheorghe - absent
Nica Dan - absent
Nica Nicolae-Ciprian - prezent
Nichita Cristina - prezentă
Nicoară Romeo Florin - absent
Nicolae Alexandri - prezent
Nicolae Florian - prezent
Nicolăescu Gheorghe-Eugen - absent
Nicolescu Theodor-Cătălin - prezent
Nicolicea Eugen - prezent
Niculae Aurel - prezent
Niculescu Dumitru - absent
Niculescu Duvăz Bogdan Nicolae - prezent
Niculescu-Mizil Ștefănescu Tohme Oana - prezentă
Nistor Gheorghe-Vlad - prezent
Nistor Laurențiu - prezent
Nistor Marioara - absentă
Niță Constantin - absent
Niță Emil - prezent
Nosa Iuliu - prezent
Oajdea Vasile Daniel - absent
Ochi Ion - prezent
Oltean Ioan - prezent
Orban Ludovic - absent
Oros Nechita-Adrian - prezent
Palașcă Viorel - prezent
Palăr Ionel - prezent
Paleologu Theodor - absent
Pambuccian Varujan - prezent
Pană Adriana-Doina - prezentă
Pardău Dumitru - prezent
Paul Maria-Andreea - prezentă
Păun Nicolae - prezent
Pârgaru Ion - prezent
Pâslaru Florin-Costin - prezent
Peia Ninel - prezent
Petrache Adrian-Alin - absent
Petrea Dorin Silviu - prezent
Petrescu Petre - prezent
Petric Octavian - prezent
Pistru-Popa Eusebiu-Manea - absent
Plumb Rovana - absentă
Pocora Cristina-Ancuța - prezentă
Podașcă Gabriela-Maria - prezentă
Ponta Victor-Viorel - absent
Pop Georgian - prezent
Popa Octavian Marius - prezent
Popa Radu Mihai - absent
Popeangă Vasile - prezent
Popescu Dan-Cristian - prezent
Popescu Dumitru-Iulian - prezent
Popescu Florin Aurelian - prezent
Popoviciu Alin Augustin-Florin - absent
Potor Călin - prezent
Preda Cezar-Florin - absent
Pușcaș Iacob - absent
Raețchi Ovidiu Alexandru - prezent
Răducanu Ion - prezent
Rădulescu Cătălin-Marian - prezent
Rădulescu Constantin - prezent
Rădulescu Romeo - prezent
Rățoi Neculai - prezent
Resmeriță Cornel-Cristian - prezent
Rizea Cristian - prezent
Roman Cristian-Constantin - prezent
Roman Gheorghe - prezent
Roman Ioan Sorin - prezent
Roman Petre - prezent
Roman Victor - prezent
Roșca Lucreția - prezentă
Roșca Mircea - prezent
Rotaru Răzvan - absent
Rusu Valentin - absent
Rușanu Dan Radu - prezent
Sava Andrei-Valentin - absent
Sămărtinean Cornel-Mircea - prezent
Săpunaru Nini - prezent
Săvoiu Ionuț-Cristian - absent
Scarlat George - prezent
Schelean Valeria-Diana - prezentă
Scutaru Adrian George - prezent
Secară Florin Mihail - absent
Sefer Cristian-George - absent
Seres Dénes - prezent
Silaghi Ovidiu Ioan - prezent
Simedru Dan Coriolan - prezent
Simionescu Adrian Constantin - absent
Smarandache Miron Alexandru - absent
Solomon Adrian - prezent
Stan Ioan - prezent
Stan Ion - prezent
Stanciu Anghel - prezent
Stanciu Zisu - prezent
Stancu Ionel - prezent
Stativă Irinel Ioan - absent
Stănescu Alexandru - prezent
Stănișoară Mihai - prezent
Steriu Valeriu-Andrei - prezent
Stoica Mihaela - absentă
Stoica Ștefan-Bucur - prezent
Stragea Sorin Constantin - prezent
Stroe Ionuț-Marian - absent
Stroe Radu - absent
Sturzu Mihai-Răzvan - absent
Suciu Vasile-Daniel - prezent
Surdu Raluca - prezentă
Surugiu Iulian-Radu - prezent
Szabó Odon - absent
Șcheau Ion - absent
Șimon Gheorghe - prezent
Șoptică Costel - prezent
Șova Lucian - prezent
Ștefan Viorel - prezent
Ștefănescu Elena Cătălina - prezentă
Știrbu Gigel-Sorinel - prezent
Tabugan Ion - prezent
Taloș Gheorghe-Mirel - prezent
Tararache Mihai - absent
Tămâian Ioan - prezent
Tănase Răzvan-Ionuț - absent
Tănăsescu Claudiu-Andrei - prezent
Tătaru Florin-Cristian - prezent
Teju Sorin - prezent
Teodorescu Cătălin-Florin - prezent
Teodorescu Ioan Viorel - prezent
Thuma Hubert Petru Ștefan - prezent
Tiuch Cătălin - prezent
Tîlvăr Angel - prezent
Toader Mircea-Nicu - prezent
Tocuț Dan-Laurențiu - prezent
Tomac Eugen - absent
Traicu Rodin - prezent
Tudorache Daniel - prezent
Tudorie Violeta - prezentă
Tudose Mihai - prezent
Turcan Raluca - prezentă
Tușa Adriana-Diana - prezentă
Țigăeru Roșca Laurențiu - prezent
Țîmpău Radu-Bogdan - prezent
Udrea Elena-Gabriela - prezentă
Udriște Gheorghe - prezent
Uioreanu Elena-Ramona - prezentă
Urcan Ionaș-Florin - prezent
Uricec Eugen-Constantin - prezent
Ursărescu Dorinel - prezent
Vainer Aurel - prezent
Varga Lucia-Ana - absentă
Varga Vasile - prezent
Vasilescu Nicolae - prezent
Vasilică Radu Costin - absent
Vizitiu Sergiu-Constantin - absent
Vladu Iulian - prezent
Vlase Petru Gabriel - prezent
Vlădoiu Aurel - prezent
Voicu Mădălin-Ștefan - prezent
Voicu Mihai Alexandru - absent
Vreme Valerian - prezent
Vulpescu Ioan - prezent
Weber Mihai - prezent
Zaharcu Neviser - prezent
Zamfir Daniel-Cătălin - prezent
Zisopol Dragoș-Gabriel - prezent
Zgonea Valeriu Ștefan - prezent
Zlati Radu - prezent

Dacă dintre dumneavoastră...

Haideți să verificăm.

Gudu Vasile - prezent

Bogdan Gheorghe Dănuț - prezent

Bode Lucian Nicolae - prezent

Ionescu George - prezent

Dacă mai este cineva care a venit între timp...

Domnule președinte de ședință, am terminat. Să votez și eu.

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Birourile permanente sunt rugate să meargă la sala Constantin Stere pentru verificarea, numărarea voturilor și depunerea jurământului de către Avocatul Poporului.

   

După pauză

Video in format Flash/IOS

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Domnule secretar Mircovici, aveți cuvântul pentru a prezenta rezultatul votului.

Vă rog.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Proces-verbal referitor la rezultatul votului exprimat de către deputați și senatori cu privire la numirea în funcția de președinte a Consiliului Național al Audiovizualului.

În temeiul prevederilor art.32 alin.(4) din Regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au procedat la verificarea și numărarea voturilor exprimate de către deputați și senatori prin vot secret cu buletine de vot asupra propunerii de numire a doamnei Georgescu Laura Corina în funcția de președinte al Consiliului Național al Audiovizualului și au constatat următoarele:

- numărul total al deputaților și senatorilor - 586;

- numărul deputaților și senatorilor prezenți - 430; numărul total de voturi exprimate - 430;

- numărul de voturi anulate - zero;

- numărul total de voturi valabil exprimate - 430, din care,

- voturi pentru - 382; voturi contra - 48.

Potrivit prevederilor art.38 alin.(7) din Regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, numirile în funcție se hotărăsc cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți.

Ca urmare a faptului că din totalul de 586 de deputați și senatori au fost prezenți 430, din care au votat 382 pentru, ceea ce reprezintă majoritatea cerută de Constituție și regulament, Birourile permanente au constatat că este întrunită majoritatea de voturi necesare pentru numirea doamnei Georgescu Laura Corina în funcția de președinte al Consiliului Național al Audiovizualului.

Încheiat astăzi, 22 ianuarie 2013.

Semnează, membrii Birourilor permanente ale celor două Camere.

Felicitări, doamnă președinte!

Video in format Flash/IOS

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Rog și pentru Avocatul Poporului.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Proces-verbal referitor la rezultatul votului exprimat de către deputați și senatori cu privire la numirea în funcția de Avocat al Poporului.

Video in format Flash/IOS

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Mai rar, ca să putem prinde în stenogramă, vă rog.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

În temeiul prevederilor art.32 alin.(4) din Regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au procedat la verificarea și numărarea voturilor exprimate de către deputați și senatori prin vot secret cu buletine de vot cu privire la numirea Avocatului Poporului.

- Numărul total al deputaților și senatorilor - 586;

- numărul deputaților și senatorilor prezenți - 430;

- numărul total de voturi exprimate - 430;

- numărul de voturi anulate - 15;

- numărul total de voturi valabil exprimate - 415.

După verificarea și numărarea voturilor au rezultat următoarele: pentru domnul Anastasiu Crișu, voturi pentru - 358; voturi contra - 57; pentru domnul Gheorghe Iancu, voturi pentru - 57; voturi contra - 358.

Potrivit prevederilor art.7 alin.(3) din Legea nr.35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, este numit ca Avocat al Poporului candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi ale deputaților și senatorilor prezenți.

Având în vedere faptul că din totalul de 586 de parlamentari au fost prezenți 430, din care pentru domnul Anastasiu Crișu au votat pentru 358, Birourile permanente au constatat că este întrunită majoritatea de voturi cerută de lege pentru numirea domnului Anastasiu Crișu în funcția de Avocat al Poporului pentru un mandat de 5 ani.

Felicitări, domnule profesor!

Video in format Flash/IOS

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Mulțumesc, domnule secretar.

În conformitate cu procesele-verbale prezentate, pentru numirea președintelui Consiliului Național al Audiovizualului a fost numită doamna Georgescu Laura Corina, iar pentru funcția de Avocat al Poporului, domnul Anastasiu Crișu.

Vă mulțumesc.

Ședința se închide.

Video in format Flash/IOS

Ședința s-a încheiat la ora 16,00.

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie jeudi, 23 janvier 2020, 18:26
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro