Plen
Sittings of the Chamber of Deputies of October 11, 2016
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.144/17-10-2016
Video in format Flash/IOSVideo - Flash & IOS

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002 2001 2000
1999 1998 1997
1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
28-01-2020
Video archive:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2016 > 11-10-2016 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of October 11, 2016

7. Prezentarea și dezbaterea moțiunii simple intitulate "Și minciuna poate să ucidă!", inițiate de deputați aparținând Grupului parlamentar al PSD. (rămasă pentru votul final)  

   

După pauză

   

(În continuare, conducerea ședinței a fost preluată de domnul deputat Petru Gabriel Vlase, vicepreședinte al Camerei Deputaților.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Rog liderii de grup să-și invite colegii în sală.

Doamnelor și domnilor deputați,

La punctul 2 al ordinii de zi avem înscrisă dezbaterea moțiunii simple inițiate de 80 de deputați.

În temeiul art. 190 din Regulament, întreb dacă vreunul dintre semnatari își retrage adeziunea la această moțiune? Nu. Mulțumesc.

Pentru dezbaterea moțiunii, Biroul permanent și Comitetul liderilor grupurilor parlamentare vă propun următoarele: moțiunea simplă va fi citită de unul dintre semnatari; Guvernului i se rezervă 50 de minute, pe care le utilizează la începutul și la încheierea dezbaterilor, pentru dezbateri luându-se în calcul câte 10 secunde pentru fiecare deputat.

Timpul maxim alocat grupurilor parlamentare, precum și deputaților neafiliați se prezintă astfel: Grupul parlamentar al PSD - 21 de minute; Grupul parlamentar al PNL - 20 de minute; Grupul parlamentar al UNPR - 6 minute; Grupul parlamentar al ALDE - 4 minute; Grupul parlamentar al UDMR - 3 minute; Grupul parlamentar al minorităților naționale - 3 minute; deputații neafiliați - 3 minute.

Obiecții? Nu sunt.

Supun votului aceste propuneri.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Cine este împotrivă?

Cine se abține?

Cu unanimitate de voturi, propunerea Biroului permanent a fost aprobată.

Înainte de a trece la prezentarea moțiunii, îi rog pe liderii grupurilor parlamentare să depună la secretarii de ședință lista cu numele deputaților înscriși la dezbateri.

Vă rog.

Dau cuvântul domnului deputat Munteanu Ioan pentru citirea textului moțiunii simple.

Vă rog, domnule deputat.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ioan Munteanu:

Domnule viceprim-ministru,

Doamnelor și domnilor miniștri,

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor deputați,

Titlul moțiunii este "Și minciuna poate să ucidă".

O persoană necunoscută ajunge într-un guvern de tehnocrați să hotărască destinele unei activități, deosebit de importante într-un stat de drept, cea în care se decide asupra drepturilor fundamentale ale oamenilor.

Încă de la instalare, după ce a afirmat că "A participat la încheierea Capitolului 24 - JAI", doamna Raluca Prună a demonstrat nu numai că nu cunoaște principiile care guvernează în orice țară democratică justiția, dar aproape fiecare apariție a sa adâncește și mai mult prăpastia dintre pretențiile Guvernului tehnocrat și realitatea de zi cu zi.

La data de 22 ianuarie 2016, printr-o notă de informare a unor direcții din Ministerul Justiției, se atrage atenția asupra necesității prezentării la CEDO a unui document în care, pe de o parte, să se detalieze progresele înregistrate cu privire la condițiile din penitenciare, precum și angajamentul ferm al României de îmbunătățire a condițiilor de detenție și de dezvoltare a măsurilor alternative.

În acest sens, Ministerul Justiției, Ministerul Administrației și Internelor, cât și Ministerul Finanțelor Publice, urmau să întocmească un calendar în care să se includă și un plan bugetar, act normativ ce urma să fie adoptat de către Guvern și prezentat CEDO.

În acest context, la data de 14 iunie 2016, ministrul justiției, doamna Raluca Prună, se prezintă în fața CEDO, unde susține și depune un act privind măsurile care au fost luate și cele care urmau a fi luate în vederea îmbunătățirii condițiilor din penitenciare.

Despre această prezentare, ministrul Justiției face afirmații în plenul CSM din data de 6 octombrie 2016, susținând: "Eu m-am dus și am mințit la CEDO, și spun bine mințit la CEDO, că eu am crezut că, dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român... deci EU AM MINȚIT ACOLO spunând că noi am asigurat buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, aproape un miliard de euro, dar astea erau niște bune intenții, pentru că, în realitate, în buget, noi nu avem acești bani". Am reprodus ad litteram citatul.

Sigur, un comentariu scurt la citat, e vorba de un miliard de lei și nu un miliard de euro, dar este alt subiect.

Reproșurile asociațiilor profesionale ale magistraților, cu referire la condițiile concrete în care își desfășoară aceștia activitatea, refuzul de a identifica magistrații care au desfășurat poliție politică au culminat cu revolta privind declarația ministrului justiției.

Declarația doamnei Prună este mincinoasă sub două aspecte: unul privește "minciuna cu hârtia sub semnătura cuiva din statul român"; cel de-al doilea, că un înalt demnitar al statului român a mințit în fața unui organism internațional.

Cu privire la primul aspect, prin bugetul de stat aprobat de către Parlamentul României pentru anul 2016, pentru Administrația Națională a Penitenciarelor a fost alocată suma de 1.157,7 miliarde lei, iar suma de 71,9 miliarde lei reprezenta venituri proprii.

De la aprobarea bugetului și până în luna iunie 2016 nu au mai fost adoptate alte acte normative care să suplimenteze fondurile alocate prin buget.

Dacă întreg bugetul era de 1. 269,6 miliarde lei, cum putea să susțină doamna Raluca Prună că a semnat fără să știe, informarea, către CEDO, că pentru anul 2016 se vor aloca peste un miliard lei? Adică șapte penitenciare ori 150 de milioane, adică aproape tot bugetul pentru anul 2016 al ANP.

Se pune logic întrebarea: atunci când a semnat nu avea obligația să verifice care era bugetul integral al Administrației Naționale a Penitenciarelor?

Cum puteau să se aloce într-un an peste un miliard lei pentru construcția a șapte penitenciare, când nu existau nici studii de fezabilitate?

Întrebăm: cine a autorizat-o pe doamna Raluca Prună să se prezinte la CEDO cu un act ce cuprindea informații false? Sau a fost doar decizia dumneaei?

Ce măsuri a luat prim-ministrul României atunci când a luat la cunoștință de susținerile false ale ministrului Justiției din 14 iunie 2016? Nu poate să pretindă că nu a știut, fiind vorba despre un act ce se înainta unui organism internațional, într-o speță care afecta România.

Urmează o altă întrebare logică: a fost obligat ministrul justiției să revină la CEDO cu informațiile corecte?

Ce măsuri trebuia să luați, domnule prim-ministru, vineri, când toate publicațiile mass-media au menționat despre declarația dată de ministrul justiției în plenul CSM?

Ce măsuri ați luat, domnule premier, atunci când lucrătorii din penitenciare au înțeles să-și exprime nemulțumirile față de condițiile de muncă și refuzul doamnei ministru al justiției de a-i primi și a încerca să rezolve unele dintre problemele ridicate?

Domnule premier,

De ce nu ați luat măsuri împotriva ministrului justiției atunci când a afirmat "Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic"?

I-ați solicitat, domnule prim-ministru, un punct de vedere ministrului justiției cu privire la inserările din Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația din penitenciarele din România?

Prin neluarea vreunei măsuri împotriva ministrului justiției sunteți parte, domnule prim-ministru, la afirmațiile mincinoase care pun într-o situație gravă, greu de acceptat într-un stat de drept, faptul că instituțiile publice și demnitarii pot, fără niciun fel de jenă, să mintă, să întocmească acte false, pe care apoi să le prezinte în fața instituțiilor internaționale?

Credeți că, în aceste condiții, se poate vorbi, domnule prim- ministru, de dezinformări de natură a aduce atingere relațiilor internaționale ale României?

Doamna ministru Prună ar trebui să aibă o singură soluție în această situație. Nu e aici, i-aș fi spus în față, demisia!

Noi, cei prezenți astăzi în Camera Deputaților, vă cerem acest lucru.

Sigur, așteptăm din partea Guvernului, de fapt a doamnei ministru ne-am fi așteptat, răspuns la întrebările pe care le-am spus prin moțiunea citită.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc.

Dau cuvântul reprezentantului Guvernului, domnului viceprim-ministru Borc.

Vă reamintesc că aveți 50 de minute alocate și la început, și la sfârșitul dezbaterilor, deci vi le gestionați cum credeți de cuviință.

Video in format Flash/IOS

Domnul Costin Grigore Borc (viceprim-ministru):

Domnule președinte de ședință,

Doamnelor și domnilor deputați,

Din păcate, doamna ministru a justiției este în avion, avionul dumneaei a întârziat din cauza vremii, și vă cerem permisiunea ca doamna ministru să răspundă săptămâna viitoare înaintea votului la moțiune.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc.

Dau cuvântul reprezentantului Grupului parlamentar al ALDE, doamna deputat Cătăniciu. Aveți patru minute, doamnă deputat.

Video in format Flash/IOS

Doamna Steluța-Gustica Cătăniciu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Domnule viceprim-ministru,

Stimați colegi,

Vă spun sincer că nu mă așteptam la atâta tupeu de tehnocrat! Chiar nu mă așteptam ca doamna ministru Prună să lipsească la momentul dezbaterii moțiunii în ceea ce o privește.

Domnule viceprim-ministru,

În calitatea pe care doamna ministru Prună o avea în Guvernul României, aceea de ministru al justiției, vă anunț că a depășit orice performanță. S-a confruntat într-un an de zile cu două moțiuni, e adevărat, simple, dar care ar trebui să-i dea de gândit atunci când își va face bilanțul acestui mandat, și dânsei, și în mod deosebit prim-ministrului Dacian Cioloș, care în mod inexplicabil o susține în continuare.

Prima dată s-a confruntat în Parlament cu moțiunea simplă, atunci când a declarat cu nonșalanță că drepturile omului reprezintă un lux teoretic, pentru cetățenii României, evident. Dacă o astfel de declarație ar fi făcut-o la Bruxelles, ar fi zburat imediat din postul de traducător. În România, grație susținătorilor dânsei, a rămas să ne dea lecții. Așa ne trebuie!

Atunci cred că i s-a apărut foarte simplu, pentru că a trecut peste moțiune la fel de simplu, confruntându-se cu o sală goală și tăcută a Parlamentului României. Pe atunci mai avea susținători printre parlamentarii care i-au găsit o scuză. "A fost eroare de comunicare", spuneau colegii de la PNL care nu au votat moțiunea.

Din păcate, după acea declarație, a început să acționeze așa cum gândește, a încălcat decizii ale Curții Constituționale doar pentru a face pe plac celor care o susțin, nepăsându-i că cetățenilor României le sunt încălcate grav drepturile și libertățile și fără a ține cont că în calitate de ministru al justiției avea obligația de a fi garantul respectării Constituției în Guvernul din care făcea parte.

Toată activitatea doamnei ministru, de nesocotire a legii, toată acțiunea dânsei de dezinformare în spațiul public, atunci când a fost confruntată cu memorandumul magistraților, a culminat cu declarația făcută în fața Consiliului Superior al Magistraturii, cu un cinism demn de mentorul dânsei, Monica Macovei, din informările căreia a reușit să-și facă "o radiografie completă a ceea ce însemna justiția în România". A adus la cunoștința opiniei publice, prin acea declarație, că a mințit în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, o declarație care a șocat o țară întreagă, mai puțin pe domnul prim-ministru Cioloș, altfel, ar fi fost deja demisă.

Stimați colegi,

Înainte de instalarea Guvernului, din care încă mai face parte doamna ministru, în mod inexplicabil, un guvern politic responsabil a reușit să obțină un răgaz din partea Curții Europene a Drepturilor Omului, care a apreciat eforturile depuse la nivelul sistemului penitenciar, în vederea creșterii capacității de cazare, dar și măsurile alternative adoptate pe termen scurt, în vederea diminuării efectelor generate de fenomenul supraaglomerării din penitenciare. Cu toate acestea, Curtea a precizat că eforturile nu sunt suficiente, motiv pentru care a constatat că supraaglomerarea locurilor de deținere este o problemă sistemică și a luat în calcul pronunțarea unei hotărâri pilot împotriva României.

Acesta este momentul în care, domnule viceprim-ministru, ați venit dumneavoastră, tehnocrații, pe fondul unei crize de încredere în clasa politică, așa cum ne-a explicat doamna Guseth la audierile din cadrul Comisiei juridice.

Pentru că doamna ministru al justiției nu a fost în stare să facă lucruri concrete pentru a continua eforturile întreprinse, s-a acoperit de hârtii ca un adevărat funcționar ce este. Când nu au mai ajutat-o hârtiile, a recurs la minciună, dărâmând tot ceea ce s-a construit în acest domeniu de către un guvern politic responsabil, din care ALDE a făcut parte și care, vă reamintesc, domnule prim-ministru, nu v-a votat, pentru că de la început nu am avut încredere în dumneavoastră.

A mințit în fața Curții Europene a Drepturilor Omului! Aveți idee cât va costa statul român această minciună...

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Vă rog să încheiați, doamnă deputat.

Video in format Flash/IOS

Doamna Steluța-Gustica Cătăniciu:

... a doamnei ministru?

A pus statul român într-o situație fără ieșire, pierzându-și credibilitatea în fața instanței supreme în materie de drepturi fundamentale ale omului.

Cine putea să facă mai bine acest lucru, dacă nu doamna care ne-a anunțat cu multă nonșalanță că drepturile omului sunt un lux?

Cred că pentru noi toți este ușor de înțeles ce consecințe poate avea declarația unui ministru al justiției care recunoaște că a mințit CEDO...

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Vă rog să încheiați, doamnă deputat.

Video in format Flash/IOS

Doamna Steluța-Gustica Cătăniciu:

Închei acum, domnule președinte.

.... mai puțin pentru doamna ministru care se va întoarce la Bruxelles cu un CV îmbogățit cu funcția de ministru, în speranța unei lefi mărite.

În concluzie, stimați colegi, este foarte puțin probabil ca această moțiune să aibă ca efect demiterea doamnei Raluca Prună din funcția de ministru.

Dacă primul-ministru Cioloș ar fi avut nemulțumiri cu privire la această minciună, ar fi demis-o deja. Însă dacă la atât se va rezuma reacția Parlamentului, la o faptă a unui înalt demnitar român,...

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Vă mulțumesc, doamnă deputat.

Video in format Flash/IOS

Doamna Steluța-Gustica Cătăniciu:

... aceea de a minți în fața CEDO ...

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Doamna Steluța-Gustica Cătăniciu:

... cu implicații nebănuite pentru România, înseamnă că ne merităm soarta.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc.

Domnul Máté András, Grupul UDMR. Vă rog. Trei minute.

Video in format Flash/IOS

Domnul Máté András-Levente:

Mulțumesc, domnule președinte.

Chiar este un record de a lua cuvântul la o moțiune simplă împotriva aceluiași ministru al justiției în decurs de un an de zile. Așa cum știm, în martie am luat cuvântul, și atunci din păcate sala era goală, unii colegi n-au fost prezenți, și atunci vorbeam despre acea afirmație a doamnei ministru care spunea că "Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi este un lux teoretic".

Iată că astăzi nu vorbim despre drepturi și luxuri, acum vorbim despre o situație, spun eu, mai gravă, faptul că cineva recunoaște că a mințit în fața unei instituții importante, cum este Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Mă gândesc, oare cum o să se uite la noi oficialii de acolo și celelalte state membre, ce vor spune dacă avem un membru al Guvernului care revine acasă și spune că "Da, am mințit acolo!" și recunoaște în fața unei alte instituții care, din când în când, spun eu, ar trebui să fie mai atentă și mai exigentă, Consiliul Superior al Magistraturii. Și e foarte grav că s-a mințit sau au fost spuse lucruri nesincere în fața CEDO.

Într-adevăr, în România, sistemul penitenciar are nevoie de reformă. Dacă unii au citit, și sunt ferm convins că mulți dintre noi am citit, raportul Avocatului Poporului atrage semnalul pe acest subiect și România urmează, dacă se continuă în așa fel, să plătească daune de aproximativ 70 de milioane de euro.

Deci, în loc să spunem lucrurile greșit în fața CEDO, cred că ar fi trebuit să observăm acei pași pe care ar trebui să-i facă un ministru pentru a rezolva această problemă. Și, mă întreb, ce o să se întâmple în viitor, dacă vom continua în așa fel încât România să fie condamnată la CEDO, mai ales cu asemenea afirmații făcute de un oficial al României?

Doar câteva date în încheiere, pe care le-am cerut de la Ministerul Finanțelor Publice: România a fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar în anul 2012 România, din bugetul statului, a plătit daune de 8.779.000 lei noi, iar în anul 2013 România, tot din bugetul statului, a plătit 8.683.000 lei.

Cred că deja acești bani erau de ajuns pentru a rezolva sistemul penitenciar!

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc.

Domnul Iordache, Grupul parlamentar al PSD.

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin Iordache:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Domnule vicepremier,

Dumneavoastră ne-ați propus ceva inedit, ca doamna ministru care trebuia să fie astăzi în plen, să vorbească săptămâna viitoare, dar eu cred că premierul Dacian Cioloș, după ce va citi această moțiune, cred că va avea decența și săptămâna viitoare doamna ministru nu va mai fi ministru.

Deci nu poate cineva care nu va fi săptămâna viitoare ministru să vină să vorbească în Parlament. Dumneaei putea veni foarte bine astăzi, să ne prezinte un punct de vedere, un punct de vedere care nu ne-a convins nici pe noi și cred că n-a convins nici întreaga societate.

Practic, în această moțiune eu și cu colegii mei am spus trei chestiuni foarte importante. Doamna Raluca Prună, ministru al justiției în Cabinetul tehnocrat, a prezentat și a susținut în fața Curții Europene a Drepturilor Omului un document neconform cu realitatea: asigurarea bugetului a șapte penitenciare, de câte 150 de milioane, deci aproape un miliard de lei.

2. Revolta asociațiilor profesionale a magistraților cu privire la declarația doamnei ministru Prună în fața CEDO, dar și privind absența măsurilor pentru îmbunătățirea condițiilor concrete în care aceștia își desfășoară activitatea, precum și refuzul de a identifica magistrații care au desfășurat poliție politică.

Afirmația doamnei ministru Prună, și anume, "cu o urmărire penală și combaterea infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic", o desconsideră și o descalifică din postura de ministru.

Se arată, doamnelor și domnilor colegi, într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției că declarația doamnei ministru a fost făcută în contextul lipsei investițiilor pentru instanțe, nevoii de a avea aceste investiții și necesitatea unei programări bugetare multianuale. Sunt total de acord cu faptul că este nevoie de investiții pentru instanțe, dar această nevoie nu poate constitui un temei pentru a face afirmații neadevărate sau chiar mincinoase. Unde? La Curtea Europeană a Drepturilor Omului!

Trebuie să constatăm că indignarea cu privire la faptele doamnei ministru nu este numai a noastră, ci a întregii societăți civile, sindicate, lucrători din penitenciare și, finalmente, după cum vorbeam, despre apărarea drepturilor omului de către deținuți.

Reamintesc - și vă spun cu toată fermitatea - drepturile omului nu sunt un lux, iar datoria noastră, ca stat, este de a ne respecta angajamentele luate în plan internațional, dar mai ales datoria față de cetățean, de a-i asigura drepturi, indiferent de corectitudinea sau lipsa de corectitudine a unui ministru.

Ca membru al Guvernului tehnocrat, consider că trebuia să cunoască doamna ministru o regulă a dreptului internațional: drepturile unui demnitar în fața unei jurisdicții internaționale produc efecte. Ce efecte credeți dumneavoastră că a produs, prin emiterea unor declarații, așa cum ați spus dumneavoastră în fața CSM-ului, mincinoase?

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Vă mulțumesc, domnule deputat.

Vă informez că Grupurile parlamentar al PNL, al UNPR, minoritățile și deputații neafiliați nu au cerut înscrierea la cuvânt.

În acest caz, am încheiat dezbaterile.

Reprezentantul Guvernului, pentru finalul dezbaterilor. Vă rog, aveți cuvântul.

Nu avem. Vă mulțumesc frumos.

Dezbaterile, fiind finalizate, exprimarea votului asupra moțiunii va avea loc în ședința de vot final.

Pauză. Vot final la 15,30, conform programului.

Vă rog, liderii, la prezidiu. (Consultări.)

Vă mulțumesc. În urma consultării cu Comitetul liderilor de grup, s-a decis să începem ședința de vot final.

Vă rog, procedură, un minut.

Video in format Flash/IOS

Domnul Remus-Florinel Cernea:

Vă mulțumesc foarte mult, domnule președinte de ședință.

Vreau să vă anunț că-mi continui greva de vot. Cât timp nu vom vota în mod electronic, cu cartelele noastre, care sunt funcționale, sistemul este funcțional - este un sistem pentru care s-au plătit bani publici și o sumă importantă - cât timp nu avem vot electronic, eu nu voi mai vota. Acest vot prin ridicare de mână este expus fraudării, pentru că nu se numără corect mâinile ridicate.

De asemenea, cetățenii nu beneficiază de informația cu privire la cum anume votează fiecare dintre noi pentru fiecare proiect de lege. Ar trebui, din respect pentru cetățeni și pentru transparența acestei instituții, să trecem la votul electronic cât mai rapid. Am schimbat Regulamentul, s-a tot promis de 6 luni că reintrăm în vot final și asta nu s-a întâmplat.

De aceea, vă întreb, când vom avea vot electronic? Dar, oricum, până când nu vom avea vot electronic, ar trebui să nu mai votăm cu mâinile ridicate.

De asemenea, cred că nici nu există cvorum de vot. Ar trebui făcut un apel nominal. Părerea mea, din ochi, este că nu există cvorum de vot.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Vă mulțumesc, domnule deputat.

Declar deschisă ședința de vot final, la propunerea Comitetului liderilor de grup.

Vă rog, secretarii, să-mi comunicați cvorumul.

În sală sunt prezenți 141 de deputați. Deci nu suntem în cvorum.

În acest caz, ședința de vot final nu poate avea loc.

Suspendăm ședința.

Vă mulțumesc.

Membrii Biroului permanent, la sala Biroului permanent.

   

Ședința s-a încheiat la ora 15,15.

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mercredi, 29 janvier 2020, 13:58
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro