You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2017 > 19-04-2017

Sittings of the Chamber of Deputies of April 19, 2017

23. Dezbaterea Proiectului de Lege pentru completarea art.14 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.13/2013 privind serviciile poștale (PL-x 41/2017). (rămas pentru votul final)
 
see bill no. 41/2017

   

Domnul Petru Gabriel Vlase:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

29. Proiectul de Lege pentru completarea art. 14 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 13/2013 privind serviciile poștale.

Comisia pentru IT. Domnișoara Dobrică.

Video in format Flash/IOS

Doamna Ionela Viorela Dobrică:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

În conformitate cu prevederile art. 61 din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor a dezbătut proiectul de lege în ședința din 15 februarie 2017.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea art. 14 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 13 privind serviciile poștale, în sensul instituirii posibilității angajării unor salariați cu contract de muncă pe durată determinată, pe perioada concediilor de odihnă, în anumite situații specifice.

În urma dezbaterilor, membrii Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaților respingerea Proiectului de Lege pentru completarea art. 14 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 13/2013 privind serviciile poștale, având în vedere faptul că dispozițiile acestuia se regăsesc în cuprinsul Ordonanței Guvernului nr. 27/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2013 privind serviciile poștale, aprobată, cu modificări, prin Legea nr. 238/2016.

Prin urmare, inițiativa legislativă a rămas fără obiect.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Domnul Bichineț?

Video in format Flash/IOS

Domnul Corneliu Bichineț:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Nu știu unde umblă deputatul Movilă, unul dintre inițiatori, așa că mă văd nevoit să intervin eu din partea Grupului PMP.

Nu mai este nici Poșta Română ce a fost pe vremea copilăriei noastre, când așteptam cu toții o scrisorică, o carte poștală, mai ales când făceam la școală nenorociri și luam legătura cu factorul poștal să ne-o dea nouă scrisoarea și nu părinților. Cred că mai țineți minte.

S-au schimbat multe. Ați văzut, săptămâna trecută doamna Săftoiu spunea că nici declarațiile politice nu-și mai au rostul. Vii, depui hârtiuța la Parlament și e foarte bine, nu te aude nimeni dacă vorbești cursiv, dacă faci greșeli de gramatică, ți-o scrie cineva, o depui acolo, e perfect...

Totuși, în țara aceasta, unde toți copiii au telefoane mobile și bătrânii știu să lucreze pe Internet, eu cred că și CEC-ul, și Poșta Română trebuie să fie în grija noastră.

Am văzut, Guvernul Cioloș, nici nu mă mir, a respins. El a respins tot ce era normal pe pământ, dar văd că și domnul Grindeanu, cu Guvernul Domniei Sale, s-a luat după Cioloș și respinge și Domnia Sa.

L-am văzut la Paște pe domnul premier, mi-a plăcut de Domnia Sa, are fulgurații poetice, chiar metafizice, și mă așteptam să fie mai generos.

În concluzie, inițiative de acest gen, care sunt bune și sunt preluate de Guvern, sunt și mai bune, pentru că Guvernul este elastic, orice Guvern poate să fie permisiv, iar cei care le inițiază să facă bine să rămână la lucrări, dacă sunt serioși.

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Domnul Popescu.

Video in format Flash/IOS

Domnul Pavel Popescu:

Vreau să-i spun colegului meu de la PMP că inițiativa legislativă a rămas fără obiect.

Grupul PNL va vota împotriva acestei inițiative, având în vedere faptul că dispozițiile acestuia se găsesc în cuprinsul Ordonanței Guvernului nr. 27/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2013 privind serviciile poștale, aprobată cu modificări prin Legea nr. 238/2016.

Deci obiectul de reglementare al inițiativei era rezolvarea unei situații sensibile, prin raportare la situația prezentată, precum și ținând cont de dispozițiile Codului muncii, care nu permitea angajarea de personal pe durata cât titularul de post era în concediu de odihnă. Este bine că s-a adoptat reglementarea expresă a acestei problematici. Aceasta a fost adusă în discuție și de către organizațiile sindicale ale poștașilor, precum și de Instituția Prefectului, de pe întreg teritoriul țării, ca fiind de maximă importanță, având în vedere faptul că actuala prevedere legislativă nu permite înlocuirea acestora pe perioada concediilor.

Din aceste motive, Grupul PNL va vota împotriva inițiativei rămase fără obiect de reglementare.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Încheiem ședința...

Procedură.