Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2017 > 26-09-2017

Ședința Camerei Deputaților din 26 septembrie 2017

16. Supunerea la votul final:  
  16.19 Proiectul de Lege pentru completarea art.9 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr.18/1991 (PL-x 457/2016). (respins)
 
consultă fișa PL nr. 457/2016

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

  ................................................

19. Proiectul de Lege pentru completarea art. 9 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

Comisiile - pentru agricultură și pentru mediu - propun respingerea.

Vă rog să votați.

276 de voturi pentru, două voturi împotrivă, o abținere. Aprobată.

Vă rog.

Domnul Corneliu Olar:

Mulțumesc, domnule președinte.

Vroiam să clarific niște lucruri.

Parlamentul României, statul român, nu cred că este pus să dea legi împotriva proprietarilor. Constituția garantează dreptul de proprietate.

Având în vedere că administrația locală, consiliul local, este proprietar de drept și administrează bunurile din domeniul public, cum condiționăm noi să scoatem la licitație un bun care este administrat, al proprietarului de drept? Asta vreau să - și de aceasta a și votat, Partidul Național Liberal, împotrivă - să clarific dacă voi mai lucra la aceste legi cândva, să dăm legi în favoarea comunităților locale și nu să încurcăm crescătorii de animale.

Ce se întâmplă la ora actuală? Dacă un crescător de animale are, să spun, 4-5, vorbim de vite mari, la noi în Apuseni sunt prea puține oi. Știți că trebuie să aibă o suprafață de la 0,3 hectare în sus, până la 3 hectare. Dacă el nu poate să asigure suprafața pe care i-o cere APIA, prin dosarul pe care-l depune la APIA, își pierde dreptul de subvenție.

De aceea, trebuie să fim foarte atenți pe cine ajutăm aici! Statul român, sau proprietarul, sau crescătorul de animale din comunitatea respectivă?

Vă mulțumesc.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc, domnule deputat.

Să știți că au fost doar două voturi împotrivă, în cazul în care PNL-ul a votat împotrivă!