Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2018 > 28-02-2018

Ședința Camerei Deputaților din 28 februarie 2018

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.2 Corneliu Olar - declarație politică intitulată "Comemorarea lui Horea, Cloșca și Crișan, sub guvernare de Teleorman";

 

Domnul Ben-Oni Ardelean:

  ................................................

Din partea Grupului parlamentar al PNL, domnul Cristian Buican. Nu este.

Domnul Corneliu Olar.

Poftiți, domnule deputat, vă aștept.

Domnul Corneliu Olar:

Bună dimineața!

"Comemorarea lui Horea, Cloșca și Crișan, sub guvernare de Teleorman"

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Am avut norocul să mă nasc, să locuiesc și să fiu în mai multe mandate primar în localitatea în care s-a născut și a trăit marele erou Horea. Am fost mândru să fiu primar al acestei localități din Țara Moților și declar, de la tribuna Parlamentului, că m-am simțit mult mai respectat în calitatea de primar al comunei Horea, decât în calitatea de deputat în Parlamentul României.

Nu mi-am propus să vorbesc azi despre imaginea pe care o are Parlamentul în ochii cetățenilor României. Doresc doar să spun, cu multă durere, că acum, când se împlinesc 233 de ani de la tragerea pe roată a eroilor Horea și Cloșca, se vorbește prea puțin despre ce a însemnat Răscoala de la 1784 pentru România și pentru Europa, se vorbește prea puțin despre cât de mare erou a fost Horea.

Am sperat ca, măcar acum, în anul când sărbătorim Centenarul Marii Uniri, Parlamentul și Guvernul României să comemoreze cum se cuvine Răscoala de la 1784 și pe eroii Horea, Cloșca și Crișan.

Am sperat ca măcar în Anul Centenarului Parlamentul și Guvernul României să facă măcar câțiva kilometri de drum național modernizat și câteva legi bune pentru urmașii lui Horea din Țara Moților și Munții Apuseni.

Promisiuni au fost multe, promisiuni au rămas toate. Liderii PSD care guvernează România de azi nu par să fie preocupați cu adevărat nici de eroi, nici de urmașii eroilor, nici de popor, nici de România, nici măcar de Teleorman.

Corneliu Olar, deputat al PNL de Alba.

Domnul Ben-Oni Ardelean:

Mulțumesc, domnule deputat.