Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2018 > 28-02-2018

Ședința Camerei Deputaților din 28 februarie 2018

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.13 Corneliu Bichineț - replici la unele comentarii prilejuite de discursurile anterioare;

 

Domnul Ben-Oni Ardelean:

  ................................................

Din partea Grupului parlamentar al PMP, domnul Corneliu Bichineț.

Vă rog.

Domnul Corneliu Bichineț:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Să punem lucrurile în ordine.

Nimeni nu va mai surprinde în discursul meu politic de aici, în plen, vreodată, vreo expresie cu caracter ambiguu, care să dea naștere la interpretări.

Nimeni nu va mai surprinde vreo frază - pentru că, ați văzut, că vorbesc ușor în fraze - care să dea posibilitatea vreunui obscur să vină la microfon, să mă atace.

Nu o să surprindeți în propozițiile mele - pentru că, ați văzut, vorbesc și în propoziții bine, corect - ceva, vreo noțiune, vreun cuvânt care să dea posibilitatea vreunuia care n-a spus decât "Jur", în două-trei mandate, de la acest microfon, să vină să mă atace.

Ce am vrut să spun la Legea educației? Este prezent în sală bunul profesor de la Iași, deputatul de excepție, Gavrilă.

Ați fost 12 ani inspector general la Iași. Bun! Sunt gelos, câteodată, dar drept, în esență.

Doamnă, am vrut să spun că nu veți putea ajunge niciodată ministrul învățământului, pentru că știți gramatică și n-aveți cum să accedeți, cel puțin în perioada aceasta, în minister! Dar eu vă doresc noroc în viață!

2. Vreau să-i mulțumesc Andreei Cosma, care a lăsat la offside Corul Casandrelor, care m-a agasat pe mine, aici, și a vrut să mă flageleze, pur și simplu, fără să înțeleagă nimic.

Prin lămuririle Domniei Sale, deputata Cosma, a pus lucrurile în făgașul lor normal, lăsându-l pe "Portocală" cald, și pe mine rece, la toate atacurile și invectivele unor oameni care au crezut că au posibilitatea să mă flageleze aici.

Am rămas, totuși, un pic derutat, când un coleg de-al nostru - citez, pentru că o să citez acum - a spus că: "Protestează în numele doamnelor". La o astfel de remarcă, eu nu am ce să comentez!

De asemenea, domnule președinte, vreau să vă spun că am rămas cu un fel de sperietură, când dinspre partea dreaptă a sălii, un fel de ființă, greu încadrabilă, ca gen, tot își făcea loc spre pupitru, și atunci când a avut posibilitatea să vorbească, m-a jignit în mod cât se poate de grosolan.

În astfel de situații, eu fiind un bun creștin, n-am spus decât "Ducă-se pe pustii!".

Stimați colegi,

V-am vorbit săptămâna trecută despre Roșiești, Vaslui, un sat despre care vreau să vă vorbesc și acum.

Las pigmeii deoparte și vreau să vorbesc despre oamenii mari. V-am vorbit de Veniamin Costache, fost episcop, fost mitropolit, iluminist, cărturar care însemna foarte mult pentru cultura neamului. În același sat, Roșiești, doi părinți norocoși...

 

Domnul Ben-Oni Ardelean:

Domnule deputat, concluziile!

Domnul Corneliu Bichineț:

...au adus pe lume doi copii care au ajuns membri ai Academiei Române: Dumitru Bagdasar și Nicolae Bagdasar. Primul, neurochirurg. Al doilea frate, mai mic, filosof.

Cu astfel de oameni vreau eu să prezint județul Vaslui!

Iar în ce mă privește pe mine, Corneliu Bichineț, o să fac în așa fel încât să nu fie sat în România care să nu fi auzit de mine, la modul frumos!

Vă mulțumesc, domnule președinte, viitor președinte al PNL.

Numai bine! (Aplauze.)

Domnul Ben-Oni Ardelean:

Mulțumim, domnule Bichineț, că v-ați încadrat în timp.