Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din iunie 2020

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Programul IMM Invest, simplificat la maximum pentru a fi accesat de cât mai mulți români

Am inițiat și votat în Parlament îmbunătățirea reglementărilor Programului IMM Invest, alături de colegii deputați liberali, deoarece relansarea economiei românești, sprijinirea antreprenorilor și a angajaților români este prioritatea principală a Executivului în această perioadă dificilă.

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Marele plan PNL de relansare economică, în moarte clinică!

Au trecut două luni și jumătate de la debutul stării de urgență, iar guvernul PNL încă nu a prezentat marele plan de susținere și relansare economică pe care-l anunță aproape zilnic. Suntem la începutul verii, dar nu există niciun program asumat oficial de guvernul IOC, Iohannis, Orban, Cîțu.

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
PSD si PNL nu respectă dreptul constituțional al copiilor la educație și informație în școli!

PSD si PNL nu respectă dreptul constituțional al copiilor la educație și informație în școli! Semnătura părinților este o dublă reglementare și o birocrație inutilă!

3 iunie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Marți, 3 iunie 2020, a avut loc ședința online a Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care a avut următoarea ordine de zi:

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Angel Tîlvăr (Grupul parlamentar al PSD)
Prețul RCA ar trebui să scadă! Două luni, traficul auto a fost drastic redus

Prin Decretul nr. 195/16.03.2020, pe tot teritoriul României, s-a instituit starea de urgență, care prevedea printre altele, restrângerea dreptului de circulație pentru cetățenii României.

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Violeta Răduț (Grupul parlamentar al PSD)
CCR le mai dă o lovitură liberalilor

Vă mai amintiți de marele plan al PNL de #privatizare a #sănătății în România? De aberația prin care românii erau puși în situația "plătești ca să trăiești", în situația de a-și face un fel de abonament de sănătate, un fel de RCA sau Casco, în funcție de câți bani avea fiecare? De marea reformă liberală a sănătății?

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL)
Ioan Balan (PNL): Vom elimina efectele crizei prin investiții masive în infrastructura națională și prin susținerea proiectelor administrațiilor publice locale

Deputatul PNL, Ioan Balan, spune că programul de relansare economică pe care îl va promova Partidul Național Liberal în perioada următoare va prioritiza investițiile publice, generatoare de locuri de muncă bine plătite, și va sprijini consolidarea firmelor românești, care vor trebui să asigure produse pentru consumul românilor și pentru export:

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grupul parlamentar al PSD)
Dublarea alocațiilor pentru copii, o datorie morală și obligație legală. PNL, să-ți fie rușine!

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, a declarat că dublarea alocațiilor pentru copii reprezintă o datorie morală și o obligație legală. Totodată, Beatrice Tudor a mai arătat că liberalilor ar trebuie să le fie rușine după ce au încercat să amâne dublarea alocațiilor, la doar două zile după ce liderii și parlamentarii PNL trimiteau mesaje cu ocazia Zilei Copilului.

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Proiectele de infrastructură rutieră vor scoate Moldova din izolare

Lansarea și accelerarea proiectelor de infrastructură rutieră din zona Moldovei a constituit tema unei dezbateri publice organizate de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, la inițiativa CNAIR.

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu-Augustin Ilișanu (Grupul parlamentar al PSD)

În declarația sa politică intitulată ,,PNL nu poate aduce perspective pozitive în viața copiilor. Demagogia și incompetența guvernanților afectează inclusiv educația copiilor. De ce nu luați măsuri pentru a mări alocațiile și a aduce mai multă bucurie în viața copiilor și a părinților?”, deputatul băcăuan Claudiu-Augustin Ilișanu transmite un următorul mesaj:

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Ludovic cel rupt de economie

Premierul României, Ludovic Orban, pare total rupt de realitățile economice, efectiv nici nu înțelege, nici nu știe să-și gestioneze propriile proiecte. Mai mult, pare și bipolar sau cel puțin amnezic, exemplul cel mai clar fiind al Fondului Suveran de Investiții, o idee promovată de PSD încă din 2019.

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
Munca la domiciliul altora

Săptămânal, P.S.D. acordă un premiu pentru incompetență. În această săptămână, avem doi câștigători: Violeta Alexandru și Ion Ștefan.

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Dezvoltarea competențelor digitale, o prioritate

Starea de urgență, impusă în România timp de două luni pentru a limita răspândirea coronavirusului, a confirmat o situație pe care am reclamat-o cu mulți ani în urmă.

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cornel Itu (Grupul parlamentar al PSD)
Românii cu boli cronice, bătaia de joc a Guvernului Orban

Situația românilor care suferă de boli cronice în criza sanitară generată de pandemia de coronavirus a fost și este, în continuare, complet neglijată de Guvernul Orban. Sute de mii de pacienți cronici, diagnosticați cu cancer, diabet, AVC, boli renale sunt lăsați de izbeliște de stat, deși ar trebui să beneficieze de tratamente prompte, care le pot salva viața.

3 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Ziua de 2 iunie reprezintă pentru noi, italienii din toată lumea, La Festa della Repubblica, sărbătoare ce în mod normal am fi sărbătorit-o prin dans și cântec.

2 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Georgescu (Grupul parlamentar al PSD)
În plină pandemie, Guvernul și-a bătut joc de persoanele cu handicap, de programatori și de constructori!

O nouă șmecherie politică a domnului Ludovic Orban – premierul României, devenit între timp celebru pentru petreceri cu tutun și alcool în spații publice închise, bineînțeles... fără mască de protecție!

2 iunie 2020 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Dan Răzvan Rădulescu (Grupul parlamentar al USR)

Având în vedere omiterea dispozițiilor cu privire la corectarea încrucișată a lucrărilor în „Ordinul privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național 2020”, am solicitat Ministerului Educației și Cercetării o completare a documentului normativ, similar prevederilor din anul 2018, pentru a asigura obiectivitatea procesului de evaluare.

2 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat George Șișcu (Grupul parlamentar al PNL)
Avem nevoie de un guvern și o administrație locală care să tragă în aceeași direcție. Modernizarea României se face de la firul ierbii, pornind de la comunitate și trăgând în sus întreaga țară!

România va avea alegeri locale peste câteva luni. Ar fi trebuit ca scrutinul să aibă loc chiar în această perioadă, dar pandemia a dat planurile peste cap, făcând imposibilă desfășurarea alegerilor în condiții sigure.

2 iunie 2020 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc miercuri, 3 iunie, începând cu ora 14.00 (la Camera Deputaților, sala „Mihai Viteazul”, nivel P1).

2 iunie 2020
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grupul parlamentar al PSD)

Am adresat domnului ministru al sănătății, Nelu Tătaru, o întrebare cu privire la transformarea Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în spital Covid.

2 iunie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
Copiii cu autism au nevoie de îngrijire paliativă permanentă! Am depus legea pentru prelungirea certificatului de handicap până la 18 ani!

Parlamentarul social-democrat Tamara Ciofu a anunțat marți, 2 iunie, că 100 de senatori și deputați de la toate formațiunile politice au semnat pentru inițiativa legislativă pe care a elaborat-o pentru extinderea termenului de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap până la vârsta de 18 ani.

2 iunie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar PRO Europa
PRO România propune asigurarea unui venit minim vital pentru românii afectați de coronacriză

PRO România propune ca fiecare cetățean afectat de coronacriză să beneficieze de sprijin pentru trai decent, prin asigurarea, de către stat, a unui venit minim vital lu-nar. Astfel, ajutorul urmează să fie calculat ca diferență dintre suma de 1500 de lei și venitul net lunar al persoanei.

2 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florinel Stancu (Grupul parlamentar PRO Europa)
Județul Dolj are șansa să devină un județ cu o economie sustenabilă

Președinții de consilii județene și primarii vor avea puteri maxime asupra fondurilor europene de miliarde de euro care vor fi alocate României în perioada de programare 2021-2027 pentru investiții regionale, destinate inclusiv firmelor mici și mijlocii, conform viitoarei arhitecturi instituționale propuse de Ministerul Fondurilor Europene.

2 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina-Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
1 iunie, zi de sărbătoare și de conștientizare a nevoilor copiilor din România

De Ziua Internațională a Copilului, președinta Comisiei pentru egalitatea pentru femei și bărbați, deputata USR, Cristina Iurișniți, transmite susținerea sa pentru cei mai tineri dintre cetățenii României.

1 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
Dacă adulții au prezentul, au copiii viitorul?

Un gând bun, cu mult drag, tuturor celor mici care au ziua lor speciala, de 1 Iunie! Sunt exact 70 de ani de când România marchează 1 Iunie ca Zi Internațională a Copilului.

1 iunie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Matei Dobrovie (Grupul parlamentar al PNL)
PNL propune măsuri de susținere a familiilor cele mai vulnerabile în contextul pandemiei de Covid-19

Deputatul PNL Matei Dobrovie a inițiat o propunere legislativă de recunoaștere socială a famiiilor numeroase și de definire a acestora în legislație, după modelul altor state europene precum Spania, Franța și Belgia. Inițiativa include măsuri de sprijin pentru familiile cele mai vulnerabile în contextul pandemiei de coronavirus.

1 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Viorel Stan (Grupul parlamentar al PSD)
La mulți ani, copii!

De ziua lor, toți copiii merită o atenție deosebită pentru a ști că au anumite drepturi, că sunt importanți.

1 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar al PRO Europa)
La Mulți Ani, dragi copii!

1 Iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria și copiii, de a le oferi iubirea și aprecierea noastră. Această zi este de obicei  sărbătorită cu petreceri, diverse spectacole dedicate copiilor sau cu reuniuni în aer liber ale familiilor, toate acestea dedicate micuților.

1 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Copilăria – un început de poveste. Emoții, sensuri și responsabilități sociale. „Când nu mai ești copil, ai murit de mult.” (Constantin Brâncuși)

Copilăria este vârsta paradisiacă a începutului de poveste a vieții, este timpul când jocul, bucuria, emoțiile se împletesc treptat cu etape de cunoaștere și explorare a lumii din jur. În inocența lui copilul întreabă, se miră, descoperă universul apropiat.

1 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Cea mai mare bogăție din această lume sunt copiii!

Ziua de 1 iunie a fost și va fi un prilej de bucurie și răsfăț pentru cei mici!

1 iunie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
La Mulți Ani tuturor copiilor!

Ziua de 1 iunie este o zi deosebită, este sărbătoarea celor mai dragi ființe din viața noastră – Ziua internațională a copiilor.

1 iunie 2020 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 iunie 2020, 3:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro