Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din iunie 2021

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biro Rozalia Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)

Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, doamna Biro Rozalia-Ibolya, a avut marți, 22 iunie, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. domnul Sufyan S. Qudah, ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei în România.

22 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Diana-Anda Buzoianu (Grupul parlamentar al USR)
Legea privind protecția arborilor remarcabili a ajuns astăzi în Senat

Senatorul USR PLUS, Aurel Oprinoiu, și deputata USR PLUS, Diana-Anda Buzoianu, inițiatorii legii, au depus la Biroul Permanent al Senatului propunerea legislativă privind protecția arborilor remarcabili.

22 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat George Șișcu (Grupul parlamentar al PNL)
Ultimul Summit NATO a fost un succes pentru România. Securitatea românilor este și mai bine asigurată

România a primit o nouă garanție de securitate la Summitul NATO de la Bruxelles, drumul nostru alături de partenerii nord-atlantici fiind unul sigur și solid.

22 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)
Cîmpeanu a pus pe butuci viitorul unui număr record de 16.500 de elevi, pentru că n-a putut să-i țină în școală în pandemie

Este cifra-dezastru a zilei în care începe evaluarea națională: 16.500!
16.500 de elevi de clasa a VIII-a nici măcar nu s-au înscris la Evaluarea Națională, pentru că Guvernul, incapabil să le asigure dreptul la educație în condiții de pandemie, i-a lăsat în aer.

22 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Vasilică Toma (Grupul parlamentar al PSD)
Nu renunțăm la Autostrada Unirii!

timp ce PNL și USR PLUS au decis fără niciun scrupul că infrastructura moldavă nu reprezintă nicidecum o prioritate și au lăsat Moldova complet izolată și fără nicio șansă la dezvoltarea economică de care are atât de mare nevoie, alături de reprezentanții societății civile din Iași, respectiv organizațiile care militează pentru dezvoltarea infrastructurii din Moldova, nu renunț din a transforma obiectivul de dezvoltare a infrastructurii moldave într-o realitate care să salveze Moldova.

22 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gheorghe Șimon (Grupul parlamentar al PSD)
Alături de colegii mei de partid voi susține proiectul de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii

Anul 2020 este al 31-lea an în care se înregistrează un declin demografic, al 31-lea an în care numărul morților a fost mai mare decât numărul noilor născuți.

Natalitatea scade, România îmbătrânește și peste câteva decenii ne vom confrunta cu o serioasă problemă economică. Rapoartele statistice arată că până în 2050, populația României va fi de doar circa 15 milioane, din care o treime vor fi pensionari, dacă nu luăm urgent măsuri concrete! [...]

22 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Privind președinția APCEMN deținută de Parlamentul României
22 iunie 2021

Parlamentul României, prin președintele Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, a preluat Președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), de la Parlamentul Republicii Moldova, cu ocazia sesiunii plenare a Adunării generale a APCEMN. Lucrările s-au desfășurat astăzi, 22 iunie 2021, în sistem videoconferință.

22 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ștefan-Iulian Lőrincz (Grupul parlamentar al USR)

PSD și AUR au rămas și astăzi campioni în rostogolirea de fake news mai ceva ca televiziunile și website-urile lor de casă.

22 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iulian-Alexandru Muraru (Grupul parlamentar al PNL)
Pentru prima dată în istoria sa, Parlamentul României va organiza, pe 30 iunie, o ședință solemnă a camerelor reunite pentru comemorarea victimelor Pogromului de la Iași, din iunie 1941

În urma demersurilor făcute în calitate de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, am primit decizia și acordul liderilor Camerei Deputaților și Senatului pentru organizarea unei ședințe solemne a Parlamentului României pentru comemorarea victimelor Pogromului de la Iași, din urmă cu 80 de ani. Este doar una componentele amplului program de activități comemorative care vor avea loc pe teritoriul României în perioada următoare.

22 iunie 2021 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Vești bune pentru educație: peste 130.000 de tablete și laptopuri pentru elevi și profesori

123.600 elevi și peste 6.000 de profesori vor primi tablete și laptopuri cu acces inclus la internet, pentru activități școlare în mediul online, în urma semnării a 111 contracte de finanțare prin Axa 2 a Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020. Proiectele, care sunt implementate de școli, sunt finanțate cu 254,8 milioane lei din fonduri europene nerambursabile.

Cele 111 contracte semnate recent reprezintă o primă parte dintre cele 233 proiecte selectate prin Axa 2 – Acțiunea 2.3.3 Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e‐educație, e‐incluziune, e‐sănătate și e‐cultură. Celelalte proiecte vor fi contractate până la 31 iulie 2021. [...]

20 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Adrian George Axinia (Grupul parlamentar AUR)
Transparența, un slogan ratat de actuala Putere. Câți bani a cheltuit Guvernul pentru informare și publicitate pe tema COVID-19?

În ciuda folosirii obsesive de către actuala Putere a sloganului privind transparența în administrație și în cheltuirea banului public, Guvernul PNL-USR PLUS-UDMR se dovedește a fi cel mai lipsit de transparență Executiv pe care România l-a avut în ultimii 30 de ani.

18 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
Inițiativă legislativă ce introduce, pentru regimul contravențiilor, un termen clar de punere în aplicare a hotărârilor judecătorești

Pentru a corecta un vid legislativ care împiedică aplicarea unor hotărâri judecătorești cu privire la regimul contravențiilor, 25 de deputați PNL au depus ieri, 17 iunie, la Parlament, un proiect de act normativ prin care se impune un termen clar de executare a deciziei instanței referitoare la munca în folosul comunității.

18 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)

Domnul deputat AUR, Dan Tanasă, președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, a participat, miercuri, 16 iunie, la dezbaterea „Vouchere culturale pentru elevii din învățământul preuniversitar”.

17 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Copiii nu reprezintă o prioritate

Majoritatea parlamentară formată în jurul PNL-USR-UDMR a reconfirmat că pentru ea copiii nu sunt o prioritate. În fapt, pentru actuala majoritate de ”centru noaptea” românii nu reprezintă o prioritate.

17 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
Inițiativă legislativă: plângerile contravenționale și solicitările de înlocuire a sancțiunii amenzii contravenționale cu munca în folosul comunității să fie soluționate în ședințe de judecată online

29 de deputați PNL au depus joi, 17 iunie, la Parlament, o inițiativă legislativă prin care propun ca plângerile contravenționale și solicitările de înlocuire a sancțiunii amenzii contravenționale cu munca în folosul comunității să fie soluționate exclusiv în ședințe de judecată desfășurate în sistem online.

17 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Horia Țuțuianu (Grupul parlamentar al PSD)

În 2020, s-au născut cei mai puțini copii din 1930 încoace. Scăderea alarmantă a natalității are două mari cauze, reducerea nivelului de trai al familiilor tinere și emigrarea masivă a populației active.

17 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE
privind preluarea Președinției APCEMN de către Parlamentul României - 22 iunie 2021

Parlamentul României, prin președintele Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, va deține Președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), în a doua jumătate a anului 2021.

17 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Natalia-Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD)
„Guvernul lui Iohannis” și „Ministerul lui Ghinea”

Românii se află în punctul în care nu știu încotro. În timp ce aroganța miniștrilor funcționează de minune, cetățenii caută răspunsuri sincere. Lipiți de scaunele de miniștri, reprezentanții Cabinetului Cîțu intimidează prin discursuri apocaliptice și realizări inexistente. Cetățenii au devenit peste noapte un public afundat în neștiință iar ei, oratorii și învățătorii țării.

17 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Miercuri, 16 iunie 2021, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care s-a desfășurat în sistem mixt (fizic și online), având următoarea ordine de zi:

1. Propunere legislativă pentru modificarea Legii educației naționale nr.1/2011 (Plx 177/2021) [...]

17 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Romulus Marius Damian (Grupul parlamentar al PSD)
Lipsă de consens în coaliția de guvernare și pe tema educației!

În ședința de marți, 15 iunie, membrii Comisiei pentru învățământ, deputații PSD, USR, UDMR, minorități și AUR, cu excepția deputaților PNL, au votat pentru un raport favorabil asupra unei propuneri legislative referitoare la schimbarea modului de numire a directorului sau directorului adjunct în cazul vacantării funcției, astfel încât aceștia să nu mai fie numiți de către centru, de inspectorii scolari, ci să fie aleși de către unitățile școlare, de către consiliile de administrație a unităților școlare, în dorința de a depolitiza acest proces și de a oferi mai multă autonomie școlilor, care știu cel mai bine cine este cel mai pregătit să ocupe o astfel de funcție.

17 iunie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin Piper-Savu (Grupul parlamentar al PSD)
Copiii pe primul loc !

Datele statistice arată că România este țara în care:

 • 36 % din cei 3,7 milioane de copii ai României sunt în risc de sărăcie și excluziune socială, iar 3% din copii adorm flămânzi și nu au niciodată suficientă mâncare;
 • 16 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la președintele Grupului de prietenie cu Republica Tunisiană din Parlamentul României, domnul deputat Florian-Claudiu Neaga (Grupul parlamentar al PSD)

  Președintele Grupului de prietenie cu Republica Tunisiană din Parlamentul României, domnul deputat Florian-Claudiu Neaga, alături de membri ai grupului, domnul senator Császár Károly Zsolt, domnul senator Cernic Sebastian, domnul deputat Lungoci Dumitru-Lucian, domnul deputat Căuș Vasile-Aurel și domnul deputat Floroiu Ionel, au avut o întâlnire miercuri, 16 iunie, la Palatul Parlamentului, cu E.S. doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisiene în România.

  16 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Dumitru Coarnă (Grupul parlamentar al PSD)
  Distribuția de măști de protecție neconforme. Să-l întrebăm pe Arafat: cine este responsabil pentru nerespectarea normelor din domeniul sanitar, prin introducerea pe piață de produse neconforme ? Lipsa unui standard de produs pentru masca de protecție !

  În declarația politică susținută în Parlament în 16 iunie 2021, deputatul PSD Dumitru Coarnă a atras atenția asupra nerespectării normelor din domeniul sanitar, prin introducerea pe piață de măști de protecție neconforme și asupra lipsei unui standard de produs pentru masca de protecție.

  16 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la domnul deputat Claudiu-Augustin Ilișanu (Grupul parlamentar al PSD)

  În declarația sa politică din data de 16 iunie 2021, ,,PNRR-ul în loc să aducă România mai aproape de Europa prin oportunități serioase de dezvoltare, prin ignoranța și lipsa de profesionalism a guvernării PNL-USR-PLUS, o situează la marginea Europei și adâncește stereotipurile despre nivelul de preocupare și seriozitate și despre cum ne facem temele în comparație cu celelalte state membre”, deputatul băcăuan Claudiu-Augustin Ilișanu transmite următorul mesaj:

  16 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
  Donarea de sânge, un act de maximă responsabilitate umană și socială

  Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, aniversată în data de 14 iunie, îmi exprim convingerea că la nivel național trebuie să conștientizăm populația asupra beneficiilor pentru semenii noștri aflați în dificultate, mai ales că suntem încă în pandemie, iar pericolul nu a trecut.

  16 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Monica Elena Berescu (Grupul parlamentar al USR)
  Noul city manager din Iași este omul din buzunarul inculpaților

  Mihai Chirica își bate joc de ieșeni, din nou. Primarul s-a spălat pe mâini de toate principiile și criteriile de competență cu care a defilat în campanie, dăruind funcția de city manager lui Petru Movilă, un apropiat al oamenilor judecați în dosarul “Zoiosul”, în care este menționat și edilul în funcție.

  16 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
  Politica economică a guvernului - o continuă strângere a curelei

  Guvernul dreptei reușește să își depășească aproape zilnic limitele în ceea ce privește austeritatea oferită românilor, în loc să se ocupe de reclădirea calității vieții lor, așa cum pompos și populist se laudă.

  Cât de curând, consecințele acestor politici total defectuoase și ale managementului lipsit de o viziune sănătoasă vor fi dureroase, din păcate, pentru oameni. [...]

  16 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
  România în haos

  Cu fiecare zi care trece ne dăm seama că suma incompetenței din România se regăsește în Guvernul Cîțu.

  16 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Dumitru Viorel Focșa (Grupul parlamentar AUR)
  Garantarea dreptului constituțional la un mediu sănătos este mai presus decât interesele economice

  În calitate de reprezentant al constănțenilor, consider că realizarea unor investiții imobiliare majore în apropierea rafinăriei Midia, fără a exista o procedură de evaluare a impactului asupra mediului și asupra calității vieții viitorilor locuitori ai ansamblului rezidențial de către instituțiile care ar trebui să vegheze la respectarea acestor drepturi este extrem de greșită.

  Nu poți construi un cartier în vecinătatea unei rafinării fără ca locuitorii să nu fie afectați, de-a lungul timpului, de procedeele industriale, dintre care foarte multe cancerigene – și vă dau două exemple – eliberarea în atmosferă a benzenului și a hidrogenului sulfurat, două substanțe extrem de toxice care afectează iremediabil calitatea vieții! [...]

  16 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la domnul deputat Vasilică Toma (Grupul parlamentar al PSD)
  Invitație de participare la consultarea pentru asigurarea securității alimentare românești și salvarea agriculturii ieșene

  Pandemia ne-a arătat tuturor cât de importantă este la nivel european și mondial securitatea alimentară și cât este de urgent ca fiecare stat să facă o prioritate din crearea unui sistem real și funcțional de securitate alimentară.

  16 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la domnul deputat Filip Havârneanu (Grupul parlamentar al USR)
  Fondul școlii și fondul clasei vor deveni infracțiuni sancționate prin lege

  Interzicem prin lege fondul școlii și fondul clasei și sancționăm această colectă!

  Am depus astăzi, în Parlament, o nouă inițiativă legislativă în care solicit ferm ca practica strângerii ilegale de bani de la părinți și copii să fie eliminată și pedepsită.

  16 iunie 2021 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc joi, 17 iunie, începând cu ora 10.00 (la Camera Deputaților, sala ”Mihai Viteazul”, nivel P1).

  16 iunie 2021
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biro Rozalia-Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)
  Conferința privind viitorul Europei (CoFE)

  La Strasbourg a avut loc, astăzi, prima adunare plenară a Conferinței privind viitorul Europei, platformă lansată formal la 9 mai a.c.

  Camera Deputaților a fost reprezentată de președintele Comisiei pentru politică externă, deputatul UDMR, doamna Biro Rozalia-Ibolya, care, în intervenția sa, a salutat importanța strategică a acestei Conferințe, atât pentru consolidarea rezilienței Uniunii Europene în fața provocărilor fără precedent generate de pandemia actuală, cât și pentru conturarea viitorului Uniunii. [...]

  16 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)

  Președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, domnul deputat Dan Tanasă, a participat luni, 14 iunie, între orele 10.00-13.00, în sistem videoconferință, la Forumul Generația Egalității în România.

  16 iunie 2021 detalii
    DECLARATIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Raisa Enachi (Grupul parlamentar AUR)
  Incompetența autorităților din județul Vaslui – mai ales a președintelui Comerei de Comerț, Industrie și Agricultură. Oare cât de importante sunt problemele județului, în viziunea autorităților din județul Vaslui?

  Aproape de fiecare dată când se organizează întâlniri și dezbateri de către instituțiile statului, printre alte discuții, se pune accentul pe depolitizarea acestora, de parcă n-am ști, cu toții, că, de fapt, depolitizarea în viziunea PSD-PNL-UDMR și USR nu înseamnă decât o clasică rotire de cadre, „Pleacă-ai noștri, vin ai noștri!”, după cum ar fi spus marele Tănase.

  16 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Georgeta Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
  Se poate și mai rău decât de la zero la abis?

  Respingerea de către Comisia Europeană a Planului Național de Redresare și Reziliență este o nouă palmă pe obrazul „guvernului meu”, atât pentru girantul acestuia, președintele Iohannis, cât și pentru partidele alese pentru a desemna executivul condus de Florin Cîțu.

  16 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la domnul deputat George Tuță (Grupul parlamentar al PNL)
  Reutilizarea datelor pentru binele public, un punct de interes pe agenda parlamentară

  Evenimentul ”Data is beautiful” a fost organizat luni, 14 iunie, la Camera Deputaților, unde au participat membri ai Parlamentului și alți actori relevanți pentru subiectul datelor deschise. Dialogul a avut ca scop găsirea de soluții pentru sprijinirea instituțiilor publice odată cu implementarea Directivei europene privind publicarea datelor din sectorul public din 2019.

  15 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)
  Vești proaste pentru milioane de familii – PNL-USR au tăiat iar alocațiile copiilor!

  Marți, 15 iunie 2021, la Comisia pentru muncă din Camera Deputaților, parlamentarii puterii au votat împotriva copiilor. Deputații lui Cîțu și Ghinea nu vor să dubleze alocațiile – ok - am înțeles, dar de ce nu vor să le crească nici măcar cu 20% cum au promis alături de Iohannis, în campania electorală?

  15 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Gheorghe Șimon (Grupul parlamentar al PSD)
  PNRR, planul unui eșec liberal

  Planul Național de Redresare și Reziliență propus de liberali nu valorează nici măcar cât hârtia pe care a fost scris, dovadă și criticile venite de la Bruxelles. Incompetenții conduși de Cîțu au improvizat un document fără fundament, fără calcule precise, pe modelul pe care acționează de mai bine de un an de când sunt la putere.

  15 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Vasilică Toma (Grupul parlamentar al PSD)
  Stăpânul Planului Național de Ratare al României, Cristian Ghinea, trebuie să demisioneze acum!

  În acest moment, unul dintre cele mai importante portofolii din Guvernul României aparține Investițiilor și Proiectelor Europene, unde își dă măsura incompetenței useristul Cristian Ghinea.

  15 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)

  Data de 15 iunie a fiecărui an ne readuce în memorie ziua în care poetul Mihai Eminescu s-a născut pentru veșnicie.

  15 iunie 2021 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc miercuri, 16 iunie, începând cu ora 9.30 (la Camera Deputaților, sala ”Mihai Viteazul”, nivel P1).

  15 iunie 2021
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Marius Horia Țuțuianu (Grupul parlamentar al PSD)

  Orice vot împotriva moțiunii simple ce-l vizează pe ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, va fi un vot pentru corupția masivă din PNRR.

  15 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Alexandra Presură (Grupul parlamentar al PSD)

  Astăzi s-a votat moțiunea simplă prin care PSD a cerut demisia ministrului Cristian Ghinea.

  15 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE

  În perioada 18 – 21 iunie 2021, Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) organizează Misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din Armenia, prilej cu care a adresat parlamentelor statelor participante invitația de a trimite observatori ai procesului electoral.

  15 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la domnul deputat Ioan Vulpescu (Grupul parlamentar al PSD)

  Domnul deputat Ioan Vulpescu, președintele delegației Camerei Deputaților la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei (A.I.O) și raportor al Comisiei pentru regulament din cadrul A.I.O., participă, în perioada 14-15 iunie a.c., la Reuniunea Secretariatului Internațional, a Președinților de comisii și a Raportorilor A.I.O., ce se desfășoară la Belgrad, Republica Serbia, în format restrâns, cu participarea reprezentanților parlamentelor membre A.I.O. din 10 state.

  15 iunie 2021 detalii
    DECLARATIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Raisa Enachi (Grupul parlamentar AUR)
  Dezastrul deportării populației Basarabiei și a Bucovinei de Nord în regiunile înghețului veșnic al Siberiei, mai-iunie 1941

  Primele trei operațiuni au fost efectuate în 1940, iar intervalul dintre a treia și a patra operațiune de deportare a fost de aproape un an.

  14 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la domnul deputat Mihai Botez (Grupul parlamentar al USR)
  Ziua Donatorului de Sânge – 14 iunie. Ziua în care să ne amintim de semenii noștri

  În fiecare an, pe 14 iunie, este marcată Ziua Donatorului de Sânge. Pentru a marca această zi, deputatul USR PLUS de Vaslui, Mihai Botez, a mers la Centrul de Transfuzii din Bârlad pentru a dona.

  14 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Mihail Albișteanu (Grupul parlamentar AUR)
  Luați mâinile de pe copiii României!

  Observ, în ultima vreme, inițierea unor acțiuni legislative cu privire la copii. Interesant este că multe dintre aceste inițiative sunt promovate de către actuali sau de către foști factori de răspundere și de autoritate ai statului român care se declara de orientare liberală.

  14 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Marius Horia Țuțuianu (Grupul parlamentar al PSD)

  Până aici i-a fost incompetenței lui Ghinea. Nu mai tolerăm. Sincer sper ca nici cei din PNL și UDMR să nu mai treacă cu vederea impotența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene și să voteze moțiunea simplă împotriva lui Ghinea.

  14 iunie 2021 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc luni, 14 iunie, începând cu ora 13.00 (sala ”Sala Mihai Viteazul”, nivel P1).

  14 iunie 2021
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Dan-Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD)
  Donarea de sânge face diferența dintre viață și moarte! Fiecare dintre noi avem puterea și datoria să ne ajutăm semenii!

  Pandemia de Covid-19 a redus și mai mult numărul donatorilor de sânge din județul Botoșani ce se prezintă la Centrul de Transfuzii Sanguine. Din dorința de a încuraja și alți donatori-noi sau cu experiență, deputatul social-democrat Dan Șlincu s-a prezentat în această dimineață la CTS Botoșani pentru donare.

  11 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Alexandra Presură (Grupul parlamentar al PSD)

  Trist, dar adevărat, Guvernul Cîțu, cu cinismul bine cunoscut față de cetățeni, anulează majorarea alocațiilor pentru copii prevăzută prin lege de la 1 iulie. Versiunea adoptată de Senat a proiectului de lege anulează două din cele mai 5 tranșe de majorare prevăzute tot de Orban și Cîțu în OUG 123/2020, încălcând astfel, cu nerușinare, promisiunile făcute înainte de alegeri că vor găsi resurse și vor dubla în final alocațiile, așa cum prevede legea adoptată prin votul PSD.

  11 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la domnul deputat Vasile Toma (Grupul parlamentar al PSD)
  Cadrul Temporar pentru sprijinirea firmelor afectate de Covid a fost extins! Guvernul României nu acordă niciun ban firmelor și antreprenorilor români!

  La data de 19 martie 2020, în plin lockdown, Comisia Europeană a adoptat „Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19”. Scopul său a fost și rămâne acela de a permite statelor membre să utilizeze flexibilitatea totală prevăzută în normele privind ajutoarele de stat pentru a sprijini economia în contextul focarului de coronavirus.

  11 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Marius Horia Țuțuianu (Grupul parlamentar al PSD)
  Domnia și prostia lui Ghinea au nenorocit România!

  Ministrul #ZeroFonduri ar face bine să-și asume faptul că a trimis la Bruxelles un PNRR foarte prost, făcut pe genunchi și netransparent în privința costurilor. Drept dovadă stau zecile de pagini de observații primite de la Comisia Europeană. Diversiunile penibile nu își au rostul aici.

  11 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Iulian Bulai (Grupul parlamentar al USR)
  Inițiativa Grivița 53 – primul teatru independent construit de la zero – continuă în Parlamentul României

  În săptămâna care tocmai a trecut, la Camera Deputaților a avut loc, timp de trei zile, o activitate de conștientizare și strângere de fonduri pentru proiectul Grivița 53 – primul teatru independent construit de la zero după 75 de ani – la inițiativa regizoarei Chris Simion-Mercurian.

  11 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la doamna deputat Oana-Marciana Özmen (Grupul parlamentar al USR)
  Declarație în cadrul Conferinței Internaționale RCEPB 2021 ediția XII
  Temă RCEPB 2021: nZEB și Valul de Renovare a Clădirilor – Tehnologie, Afaceri și Politici

  Planul de Redresare și Reziliență este o șansă pe care țara noastră o are pentru a implementa reforme, pentru a eficientiza cheltuirea banului public și, nu în ultimul rând, pentru a aduce investiții atât de necesare pentru dezvoltarea României.

  11 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Marius Horia Țuțuianu (Grupul parlamentar al PSD)

  Guvernul Cîțu pică examenul PNRR pentru a VI-a oară, la Bruxelles! Comisia Europeană a respins și această variantă și România se face din nou de râs, condusă fiind de un Guvern incompetent, incapabil să formuleze un plan coerent prin care să atragă banii europeni.

  11 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Raisa Enachi (Grupul parlamentar AUR)
  Ziua Eroilor români – Înălțarea Domnului
  Patriotismul – factor esențial al unității românilor

  Zestrea principală a oricărui popor este tradiția. Aceasta formează în timp amprente ce se sădesc adânc în conștiința neamului, formând o structură aparte numită morfogenetica sau Egregorul Neamului Românesc.

  10 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Marius Horia Țuțuianu (Grupul parlamentar al PSD)

  Hristos S-a înălțat!
  Cinste și respect tuturor eroilor români căzuți de-a lungul timpului pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate, pentru apărarea țării și întregirea neamului!

  10 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
  Ziua Eroilor

  În acest an, ziua de 10 iunie este ziua dedicată eroilor acestei țări. Prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an în cea de-a 40-a zi de la Sfintele Paști, adică de Înălțarea Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români.

  10 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la președintele Comisiei pentru știință și tehnologie, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

  Ședința Comisiei pentru știință și tehnologie, în ziua de marți, 8 iunie 2021, s-a desfășurat de la ora 15:30. Membrii Comisiei au avut pe ordinea de zi un singur punct - dezbateri generale privind modernizarea cadrului legislativ referitor la domeniul cercetării, inovării și digitalizării.

  10 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Gianina Șerban (Grupul parlamentar AUR)
  Casa Verde Fotovoltaice

  În data de 8 iunie 2021, i-am adresat o interpelare domnului ministru al mediului, apelor și pădurilor, Tánczos Barna, în care am abordat problematica trecerii de la energiile convenționale la energiile neconvenționale (energii regenerabile), o problematică adesea dezbătută în cadrul ședințelor Comisiei Europene, și nu numai.

  10 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Ștefan-Ovidiu Popa (Grupul parlamentar al PSD)
  Miercuri, 9 iunie 2021, am votat împotriva unui proiect de lege toxic, inițiat de Guvernul Cîțu!

  Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.37/2020, în sensul creării posibilității de a solicita suspendarea plății ratelor de capital, dobânzilor și comisioanelor, pentru o perioadă de maximum 9 luni, atât pentru creditele pentru care s-a obținut deja suspendarea obligațiilor de plată, cât și pentru cele pentru care nu s-a aplicat această facilitate.

  10 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Georgeta Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
  Eroii și martirii neamului românesc ne-au învățat lecția patriotismului

  Începând din 1920, Ziua Eroilor se organizează în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, la 40 de zile după Sfintele Paști.

  10 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
  Guvernul a ignorat Ziua Tratatului de la Trianon

  Ziua de 4 iunie a marcat, în mod oficial, Ziua Tratatului de la Trianon în România, dar foarte puțini români au cunoscut acest lucru.

  10 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
  Introducerea educației financiare în școli a intrat în linie dreaptă

  Introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar reprezintă un deziderat și un proiect personal, la care au aderat doamna Natalia Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților, și domnii deputați Andi Cristea, Lungu Daniel și Țepeluș Laurențiu.

  9 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Brian Cristian (Grupul parlamentar al USR)
  Apel de la tribuna Parlamentului pentru donare de sânge

  Miercuri, 9 iunie, deputatul USR PLUS, Brian Cristian, a susținut de la tribuna Parlamentului o declarație politică cu privire la o cauză pentru care a militat mult timp înainte de a intra în politică: donarea de sânge în România.

  9 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
  Guvernul liberal și-a îndeplinit angajamentele luate în fața românilor

  Institutul Național de Statistică (INS) confirmă oficial sustenabilitatea măsurilor luate anul trecut de Guvernul liberal, sub conducerea președintelui Ludovic Orban.

  9 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Rodica Paraschiv (Grupul parlamentar al PSD)
  Cât de importantă este Prahova pentru Guvernul Cîțu și PNRR?

  Județul Prahova s-a aflat, zeci de ani, pe primele locuri la nivel național, din multe puncte de vedere, atât social, cât mai ales economic.

  9 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Palatul Parlamentului va fi iluminat, miercuri, 9 iunie, începând cu ora 22.00, în culoarea turcoaz, pentru a marca Ziua Conștientizării Bolii Batten.

  9 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
  Agricultura românească a fost pusă pe butuci!

  De când au preluat frâiele guvernării, cei care se intitulează urmașii Brătienilor, împreună cu cei care militează pentru dezordine socială, și aici mă refer la cei care reprezintă formațiunea USR PLUS, și-au fixat o țintă principală de la care nu doresc să abdice.

  9 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Dumitru Coarnă (Grupul parlamentar al PSD)
  Acuzații de plagiat la ocuparea postului de manager al Spitalului Municipal Oltenița, județul Călărași. Restricționarea pacienților non-Covid la serviciile medicale și fraudă la bugetul spitalului - lucruri care îl recomandă pe noul manager.

  Deputatul PSD, Dumitru Coarnă, prin declarația politică susținută în Parlament miercuri, 9 iunie, a semnalat o serie de nereguli legate de managementul Spitalului Municipal Oltenița, din județul Călărași și a atras atenția cu privire la frauda în cuantum de 140.000 lei la bugetul spitalului, cauzată prin facturarea unei lucrări către o “firmă de casă” agreată de PNL Oltenița a unui sistem de securitate deja existent și funcțional, montat și donat în martie 2020 de o altă societate din municipiul Oltenița.

  9 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
  Guvernul austerității este obligat să sprijine dotarea cabinetelor medicale ale medicilor de familie

  Guvernul României și, în special Ministerul Sănătății, au datoria să elaboreze programe și măsuri concrete care să conducă la diminuarea numărului persoanelor bolnave, așa cum se întâmplă în celelalte țări din Uniunea Europeană.

  9 iunie 2021 detalii
     DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Natalia Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD)
  Liniște, Guvernul muncește la foc automat. Pentru cine, încă nu știm!

  În timp ce se folosesc în continuare de scuza pandemiei pentru a nu acționa în domeniul sănătății, turismului și mai ales al educației, guvernanții dau dovadă de eficiență și determinare doar atunci când vine vorba despre interesele lor personale și ale coaliției.

  9 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputa Georgeta Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
  Guvernul „Nu avem bani” este dator românilor cu soluții, nu cu lamentări jalnice

  Istoria austerității ce lovește periodic România se repetă acum aproape identic, după 11 ani.

  9 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Dumitrița Gliga (Grupul parlamentar al PSD)

  În data de 19 februarie 2021, ministrul Claudiu Năsui anunța cu mare fast și mândrie că a fost adoptată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 10 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 224/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, precum și privind unele măsuri fiscale.

  9 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)
  Cîțu joacă „alba-neagra” cu alocațiile copiilor. Rușine!

  Cîțu va încălca grav legea dacă dă OUG pentru amânarea creșterii alocațiilor pentru copii de la 1 iulie. Acum doi ani aveau un slogan: „Cât de cinic poți să fii să iei banii la copii?!”.

  9 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Ana-Loredana Predescu (Grupul parlamentar al PSD)
  Turcan face economie spărgând pușculița copiilor!

  Ana-Loredana Predescu, deputat PPU (social-liberal), afiliat Grupului parlamentar al PSD, condamnă ferm decizia Guvernului de a nu acorda copiilor cea de-a doua majorare de alocații, stabilită prin lege, la data de 1 iulie 2021.

  8 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biro Rozalia-Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)

  Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, doamna Biro Rozalia-Ibolya, a avut marți, 8 iunie, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. doamna Fusun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia la București, la solicitarea ambasadei acestei țări.

  8 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Mihail Albișteanu (Grupul parlamentar AUR)
  Scoateți Moldova din izolare!

  De 31 de ani Moldova a fost lăsată de izbeliște de guvernanții de la București, fiind tratată ca o “rudă săracă”. La nivel regional și local s-au discutat diverse proiecte care vizau dezvoltarea regiunii de NE sau dezvoltarea Moldovei în general, dar acestea păcătuiau prin aceea că nu își coordonau obiectivele, astfel că cel mai adesea ajungeau, cu largul concurs al Centrului, să se încurce unul pe celălalt.

  8 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Marius Budăi (Grupul parlamentar al PSD)
  Guvernul Dreptei a șters Botoșaniul și toată Moldova de pe harta investițiilor pentru următorii 5 ani

  Deputatul social-democrat botoșănean Marius Budăi, fost ministru al Muncii, le atrage atenția guvernanților de la PNL-USR și UDMR că au lăsat județul Botoșani și zona de Nord-Est a României fără banii de investiții necesari recuperării decalajelor față de Transilvania și zona de Nord-Vest a țării.

  8 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Ștefan Mușoiu (Grupul parlamentar al PSD)
  Ștefan Mușoiu, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților: Cooperarea interparlamentară dintre România și Turcia reprezintă cadrul oportun pentru aprofundarea temelor de interes comun

  Domnul Ștefan Mușoiu a discutat în această dimineață cu Excelența Sa, doamna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia la București.

  8 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Dumitru Viorel Focșa (Grupul parlamentar AUR)
  PSD, PNL, USR – mai multe litere, aceleași interese

  Observând inadvertențe clare între discursul asumat de partidele politice și practicile sprijinite de acestea in concreto, deputatul Dumitru Viorel Focșa îi semnalează ministrului Transporturilor și Infrastructurii, domnul Cătălin Drulă, că USR-PLUS promovează profesionalismul, meritocrația și competența în funcții publice doar la nivel declarativ: ”Ați demonstrat că între PSD, PNL și USR PLUS nu există nicio diferență, iar faptul că promovați aceleași interese politice constituie o realitate cinică și sinistră!”.

  8 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Marian Mina (Grupul parlamentar al PSD)
  Un nou tun financiar marca USR: sediul Companiei Tarom, dat spre închiriere

  În timp ce ministrul Drulă anunță că, din 2024, Tarom urmează să facă profit, compania rămâne fără sediu.

  8 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la domnul deputat Marius Horia Țuțuianu (Grupul parlamentar al PSD)

  Astăzi, 8 iunie, am primit vizita reprezentanților Ligii Militarilor Profesioniști (LMP), președintele LMP, Dan Albu, și colegul său Doru Păcurar.

  8 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat George Șișcu (Grupul parlamentar al PNL)
  PNRR nu este demagogie de tip PSD și nu conține promisiuni îndepărtate. Pentru fiecare proiect există și banii asigurați

  Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă proiectul major pentru România următorilor ani. PNRR nu este o promisiune îndepărtată, ci are ca scop dezvoltarea rapidă a țării. Proiectele vor trebui finalizate până în 2026, iar mare parte din bani vor fi utilizați pentru autostrăzi, căi ferate, spitale, școli, dar și pentru rețele de apă sau canalizare.

  8 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Ileana-Cristina Dumitrache (Grupul parlamentar al PSD)

  Luni, 7 iunie, am participat la o dezbatere care are ca scop identificarea de soluții legislative și măsuri ce pot fi transmise către Guvernul României și alte instituții abilitate pentru a fi implementate, organizată de Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, din care fac parte.

  8 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

  Marți, 8 iunie 2021, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care s-a desfășurat în sistem mixt (fizic și online), având următoarea ordine de zi:

  8 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Filip Havârneanu (Grupul parlamentar al USR)
  Frică de transparență în administrație!

  Marile partide din România se tem să facă politică la vedere! Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului a Camerei Deputaților a avizat negativ proiectul meu legislativ, în care am cerut transparentizarea ședințelor de consiliu local și județean.

  8 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Alexandra Huțu (Grupul parlamentar al PSD)
  Statul de Dreapta: 7 lei/zi, alocația unui elev versus 1.500 lei/zi salariul cumulat al premierului senator Cîțu

  Deputatul social-democrat Alexandra Huțu îi acuză pe liderii Coaliției de guvernare ai Dreptei de încălcarea legii, impostură și pierderea oricărei legături cu viața reală a familiilor cu copii din România.

  7 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  privind participarea delegației Parlamentului României la cea de-a 15-a Sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei (3-4 iunie 2021 – în sistem de videoconferință)

  În perioada 3-4 iunie 2021, au avut loc lucrările celei de-a 15-a Sesiuni plenare a Adunării Parlamentare a Mediteranei (APM), organizată pentru prima dată în sistem de videoconferință.

  7 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Ștefan Mușoiu (Grupul parlamentar al PSD)
  Cooperarea româno-indoneziană discutată la întrevederea președintelui Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Indonezia, domnul Ștefan Mușoiu, cu omologul indonezian, doamna Nurul Arifin.

  Președintele Grupului de prietenie cu Republica Indonezia din Parlamentul României, domnul Ștefan Mușoiu, a avut luni, 7 iunie, o întrevedere, în format de videoconferință, cu doamna Nurul Arifin, președintele Grupului de prietenie omolog din Parlamentul Republicii Indonezia.

  7 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
  Respect pentru dascăli!

  Ziua învățătorului este în fiecare zi în care dascălul, profesorul, intră în clasă. Ziua învățătorului este în fiecare zi în care un elev învață și reușește. Misiunea lui este să-i ajute pe copiii noștri să învețe pentru a-și găsi calea în viață.

  5 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
  Jos pălăria în fața învățătorilor!

  Vrem, nu vrem, în spatele fiecăruia dintre noi se află un dascăl. E un lucru pe care-l recunoaștem rar, dar care se vede zi de zi. Spre cinstea sau dezamăgirea celor care ne-au pus în mână, pentru prima oară tocul (vă mai aduceți aminte cum arată un toc și o călimară?) și bețișoarele (mai există?)...

  5 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Alexandru Popa (Grupul parlamentar al PNL)
  PSD trebuie să înceteze șantajul la adresa brăilenilor! Bugetul alocat UAT-urilor trebuie să fie direcționat pe proiecte de investiții și nu în funcție de afinitățile politice!

  În toți acești ani cât a condus Brăila, PSD a urmărit doar să subjuge mediul economic brăilean, pe de o parte, iar pe de altă parte să mențină comunitățile locale în mizerie, fără fondurile necesare proiectelor de investiții, totul doar pentru ca primarii să depindă de pixul șefului de la județ.

  4 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Valentin-Ilie Făgărășian (Grupul parlamentar al PNL)
  "Parlamentar pentru o zi" – un program de succes pentru tinerii implicați în viața publică!

  Mă bucur că am avut oportunitatea să lucrez cu o generație de tineri minunați, pasionați de activitatea parlamentară.

  4 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Dan-Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD)
  DN28B și DN29D din județul Botoșani lăsate în paragină în aproape 2 ani de guvernare PNL-USR

  Deputatul social-democrat, Dan Șlincu, îi acuză pe liderii centrali și locali ai celor două mari partide care formează Coaliția Austerității Naționale, PNL și USR, de nepăsare și abandonare a botoșănenilor în ceea ce privește drumurile naționale care traversează județul și fac legătura cu restul țării.

  4 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biro Rozalia-Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)

  Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, doamna Biro Rozalia-Ibolya, a avut marți, 2 iunie, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru integrarea europeană și euroatlantică a Ucrainei, doamna Olha Stefanishyna.

  4 iunie 2021 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ
  primit de la președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, domnul deputat George - Cătălin Stângă (Grupul parlamentar al PNL)
  „Provocările de mediu cauzate de schimbările climatice”

  Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților organizează luni, 7 iunie, începând cu ora 12.00, dezbaterea cu tema „Provocările de mediu cauzate de schimbările climatice” (etaj 6, sala 6115). Evenimentul are ca scop identificarea de soluții legislative și măsuri ce pot fi transmise către Guvernul României și alte instituții abilitate pentru a fi implementate.

  4 iunie 2021 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc luni, 7 iunie, începând cu ora 13.00 (la Senat, sala ”Avram Iancu”, nivel P1).

  4 iunie 2021
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Cătălina Ciofu (Grupul parlamentar al PNL)

  În 2018, când a fost inițiat acest proiect de lege, PL-x 257/2018, care reglementează instituirea unor măsuri privind prevenirea discriminării mamelor care alăptează, precum și combaterea încălcării dreptului la hrană al copiilor, eram proaspăt mămică.

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Marian Mina (Grupul parlamentar al PSD)
  Ministrul Drulă, maestrul promisiunilor deșarte. Joc odios de “șeptică” în privința proiectelor mari de infrastructură

  Promisiunea Olteniei și Banatului.

  După ce au angajat toate fondurile europene nerambursabile aferente exercițiului financiar 2021-2027, în proiecte cu finanțare sigură, în Transilvania, după ce au făcut „scârțu” cu PNRR –ul care nu finanțează autostrăzi, domnul ministru Vrulă (și nu Drulă, pentru că se pare că vrea multe, dar nu face nimic în realitate) găsește că poate realiza mai mult decât niște hârtii inutile.

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
  Nu este suficient!

  Documentul integral al Planului Național de Redresare și Reziliență a fost publicat ieri. Conform acestuia, România ar primi 14,248 miliarde sub formă de grant și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuri pentru un total de 29,2 miliarde euro.

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
  PNRR, pușculița PNL sau bani pentru toți românii?

  Bătălia pentru conducerea Partidului Național Liberal are consecințe nefaste pentru toți românii, fiind transferată în mod anacronic din plan politic în plan guvernamental.

  3 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)

  Inițiativa legislativă PL-x 160/2021 de modificare a Codului administrativ în vederea transparentizării ședințelor de consiliu local, susținută de 58 de parlamentari USR PLUS, a primit avize favorabile de la Consiliul Legislativ și de la Consiliul Economic și Social.

  Această inițiativă vine și ca urmare a nenumăratelor sesizări pe care le-am primit din țară și este de asemenea susținută și așteptată atât de cetățeni, cât și de reprezentanți ai societății civile ce susțin transparența, deschiderea administrațiilor publice și cetățenia activă. [...]

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
  Campania de vaccinare, un eșec zdrobitor al guvernului dreptei

  Campania de promovare a vaccinării este un eșec total al Guvernului, care nu a reușit să își îndeplinească obiectivul declarat de minim cinci milioane de români imunizați până în data de 1 iunie.

  3 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la doamna deputat Oana Murariu (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)
  Admiterea la Institutul Național al Magistraturii și admiterea în magistratură au fost deblocate

  Plenul Camerei Deputaților a votat azi, 3 iunie, proiectul de lege privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii, formarea profesională inițială a judecătorilor și procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Național al Magistraturii, stagiul și examenul de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari, precum și la concursul de admitere în magistratură - PL-x nr. 567/2020 în evidențele Camerei Deputaților.

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Marian Mina (Grupul parlamentar al PSD)
  CFR Marfă urmează să fie tunul lui Drulă în mandatul vremelnic de la Ministerul Transporturilor

  Astăzi vorbim de cifre reci. Compania are active de 4.7 miliarde de lei (aproximativ un miliard de euro). Anul trecut, CFR Marfă a încasat o jumătate de miliard de lei și a cheltuit de aproape două ori mai mult.

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Lilian Scripnic (Grupul parlamentar AUR)
  În companiile multinaționale se fură mult mai mult decât la stat?

  Problema comportamentului moral și juridic al corporațiilor multinaționale este una dintre cele mai acute probleme socio-economice ale secolului în care trăim. Peste tot în lume se discută despre această problemă, nu însă și în România, unde orice multinațională funcționează ca un stat în stat.

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Vasile Toma (Grupul parlamentar al PSD)
  PNL și USR au decis: Moldova și Iașiul nu fac parte din România!

  Dacă mai avea cineva vreo îndoială, prin varianta finală a PNRR-ului, în care Moldova este menționată și prezentată sporadic spre aproape deloc, PNL și USR arată că au eliminat oficial Moldova și Iașiul din România!

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
  Reușita PNRR va crește calitatea vieții românilor

  Prezentarea oficială în plenul Parlamentului României a Planului Național de Redresare și Reziliență de către premierul liberal Florin Cîțu reprezintă un pas extrem de important în implementarea acestui obiectiv fundamental pentru dezvoltarea țării noastre în următorii ani.

  3 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

  Joi, 3 iunie 2021, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care s-a desfășurat în sistem mixt (fizic și online), având următoarea ordine de zi:

  1. Propunere legislativă pentru modificarea și completarea legii Educației Naționale nr.1 din 2011, cu modificările și completările ulterioare (Plx 144/2021) [...]

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
  PNRR este un eșec de proporții pentru Iași! Parlamentarii PNL și USR au arătat că nu contează deloc în politica mare

  Spre deosebire de Cluj-Napoca, oraș care contează mult în alegerea viitorului președinte al PNL, Iașul pare să nu fi prins aproape nimic din zecile de miliarde alocate de Uniunea Europeană pentru revitalizarea economiei.

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Natalia Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD)
  România normală a guvernanților.
  „România lucrului bine făcut” înseamnă și îngroparea județului Hunedoara

  În acest an și jumătate de guvernare a Coaliției PNL, USR PLUS și UDMR am avut parte doar de vizite ale liderilor acestora în teritoriu în scop electoral.

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Oana - Marciana Ozmen (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)
  Eficiența energetică – unul din elementele cheie ale PNRR

  Deputata USR PLUS, Oana Ozmen, a declarat de la tribuna Parlamentului astăzi, 3 iunie, că Planul Național de Redresare și Reziliență, prin componentele care vizează eficiența energetică, este o șansă pe care țara noastră o are pentru a implementa reforme, pentru a eficientiza cheltuirea banului public și, nu în ultimul rând, pentru a aduce investiții atât de necesare pentru dezvoltarea României.

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Dumitru Coarnă (Grupul parlamentar al PSD)
  Colegiul Medicilor Veterinari, prin A.N.S.V.S.A., semnalează: animale comercializate fără documente și fără să fie supuse procedurilor de depistare a bolilor! Cauza: lipsa creditelor de angajament din bugetul alocat către A.N.S.V.S.A. Guvernul tace și nu face ! Pericolul din farfuria noastră!

  În declarația politică susținută în Parlament în 3 iunie 2021, deputatul PSD Dumitru Coarnă a atras atenția asupra unor probleme grave care necesită implicare imediată și luarea de măsuri urgente în vederea remedierii lor, întrucât sănătatea publică este în pericol.

  3 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Mihail Albișteanu (Grupul parlamentar AUR)
  1 iunie 2021 - (nu doar) o zi de bucurie

  Întâi IUNIE, Ziua Internațională a copilului reprezintă, în fiecare an, un prilej de bucurie pentru cei mici și un moment de nostalgică aducere aminte pentru adulți.

  2 iunie 2021 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Domnul deputat Tudor Rareș Pop (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS) va susține miercuri, 2 iunie, începând cu ora 14.00, o declarație de presă (nivel P1). Tema acesteia va fi depunerea unui proiect de lege ce reglementează și îmbunătățește accesul la servicii de asistență medicală mobilă pentru pacienții din zonele defavorizate. Alături de dânsul va fi și dr. Vlad Berbecar, actualul președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

  2 iunie 2021
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Dumitrița Gliga (Grupul parlamentar al PSD)

  Deputatul PSD Dumitrița Gliga i-a transmis premierului Florin Cîțu o interpelare cu privire la atitudinea nepăsătoare a guvernului față de zootehnia românească și față de micii producători autohtoni.

  “Atât scandalul public referitor la eventualele conflicte interne din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), cât și măsurile mai mult sau mai puțin inspirate adoptate în vederea eliminării focarelor de gripă aviară recent depistate, au readus această instituție în lumina reflectoarelor, evidențiind astfel numeroase lacune și o lipsă flagrantă de profesionalism. [...]

  2 iunie 2021 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ
  primit de la domnul deputat Valentin Făgărășian (Grupul parlamentar al PNL)

  În perioada 3-4 iunie va avea loc evenimentul „Parlamentar pentru o zi”, organizat în sala de Grup a Partidului Național Liberal din Camera Deputaților.

  2 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat George Șișcu (Grupul parlamentar al PNL)
  Cum să anunți moțiune de cenzură pe tema PNRR când abia am depus planul la Bruxelles? Este lipsită de logică acțiunea PSD

  PSD a anunțat prin vocea lui Marcel Ciolacu depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Cîțu, demers pe care îl consider demagogic și politicianist. Moțiunea PSD nu își propune să rezolve problemele economice importante ale țării, ci este doar un exercițiu de imagine pus în scenă de lideri politici de stânga care nu au de oferit vreo perspectivă electoratului.

  Domnul Ciolacu vine acum și spune că este necesară moțiunea de cenzură din cauza eșecului Planului Național de Redresare și Reziliență. Gluma liderului social-democrat nu cred că poate fi gustată nici măcar de membrii săi de partid. PNRR abia a fost depus la Bruxelles, iar despre un eventual succes sau eșec vom putea vorbi abia peste doi ani, când ar trebui să apară primele rezultate ale acestui ambițios program. [...]

  2 iunie 2021 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  primit de la domnul deputat George-Cristian Tuță (Grupul parlamentar al PNL)
  Consiliul Economic si Social a avizat favorabil:
  Instituțiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte

  Consiliul Economic si Social a avizat favorabil, fără observații, propunerea legislativă pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

  2 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
  „Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile!”

  Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, adresez un mesaj de felicitare pentru toți copiii, atât din județul Dâmbovița, cât și din toată țara. Le doresc o copilărie fericită, noroc și sănătate, să fie mereu în paza Domnului și în grija și dragostea părinților.

  1 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la domnul deputat Marius Horia Țuțuianu (Grupul parlamentar al PSD)

  La mulți ani, copile! Chiar dacă anii trec, chiar dacă responsabilitățile sunt din ce în ce mai multe, chiar dacă devii la rândul tău părinte, păstrează în suflet măcar o fărâmă a minunatei lumi a copilăriei!

  1 iunie 2021 detalii
    DECLARAȚIE DE PRESĂ
  primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
  „Să ne revanșăm pentru toată bucuria pe care ne-o oferă copiii noștri, întotdeauna și necondiționat!”

  Cu veselia, sinceritatea, puritatea și frumusețea sufletelor lor, copiii ne oferă zilnic prilej de sărbătoare.

  1 iunie 2021 detalii
    INFORMARE DE PRESĂ

  Programul evenimentului “Ziua porților deschise – Împarte-ți ziua cu părinții la Camera Deputaților” se va prelungi până când ultima persoană așezată la rând pentru a vizita instituția va parcurge traseul propus.

  1 iunie 2021 detalii
   

  Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 iunie 2021, 7:29
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
  E-mail: webmaster@cdep.ro