Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din noiembrie 2019

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Reconstrucția României deșertificate de PSD

În aceste zile începem să aflăm amploarea dezastrului lăsat în urmă de guvernările Dragnea. Eșecul guvernelor PSD va fi suportat de noi toți, indiferent de culoarea politică, de preferințele noastre din cabina de vot.

12 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Ibram Iusein (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Luni, 11 noiembrie 2019, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care a avut următoarea ordine de zi:

12 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Aida Căruceru (Grupul parlamentar al PSD)
Victoria #PSD împotriva coaliției urii

Rar mi-a fost dat să văd o campanie a urii mai puternică decât cea îndreptată împotriva PSD în ultimele luni de zile. Cu toate acestea, cu toată ura lor, cu toate schemele lor politice, binele a învins, iar președintele PSD Viorica Dăncilă a intrat în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Este o victoria a PSD, este o victorie a Vioricăi Dăncilă, este o victorie în fața răului și în fața urii.

12 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernarea PNL va genera sărăcie și instabilitate economică și socială pentru toți românii

Așa-numitul program de guvernare al PNL, prezentat de premierul Orban sub forma unei fițuici galbene, nu reprezintă altceva decât un atac direct la bunăstarea românilor și la economia națională. „Guvernul meu” le propune românilor reinstaurarea austerității în țară, sub pretextul modificării programelor și legilor adoptate de PSD în ultimii trei ani.

12 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grupul parlamentar al PNL)
Cătălin Blebea, recomandarea d-nei Dăncilă la SRTv, trimis în judecată de DIICOT

Problemele cu justiția continuă să iasă la iveală în ceea ce privește oamenii PSD-ului care au fost plasați pe funcțiile din instituțiile publice ale statului român.

12 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, precizează că astăzi, 12 noiembrie, se sărbătorește Ziua Statului major al Apărării.

12 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu-Augustin Ilișanu (Grupul parlametnar al PSD)

În declarația sa ,,De Ziua Veteranilor, 11 noiembrie, să îi cinstim pe eroii noștri, prin fapte, așa cum a făcut Partidul Social Democrat - singurul partid care le-a redat bătrânilor statutul social pe care aceștia îl meritau și care îi va trata în continuare cu inimă și conștiință, prin implicare permanentă pentru nevoile lor sociale și economice”, deputatul băcăuan Claudiu-Augustin Ilișanu, membru în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, transmite următorul mesaj:

12 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ciprian-Constantin Șerban (Grupul parlamentar al PSD)

În declarația intitulată ,,România așteaptă un președinte cu inimă, care să semene bunătate în popor. Pe 24 noiembrie, luptăm pentru fiecare român în parte, prin Viorica Dăncilă!”, deputatul nemțean Ciprian-Constantin Șerban transmite un mesaj privind istoria votului și contextul pregătirii celui de-al doilea scrutin al alegerilor prezidențiale.

12 noiembrie 2019 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc marți, 12 noiembrie, începând cu ora 10.00 (la Camera Deputaților, sala „Barbu Catargiu”, nivel P1).

11 noiembrie 2019
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Ion Mocioalcă (Grupul parlamentar al PRO Europa)

Ziua de 11 noiembrie este dedicată cinstirii veteranilor care au reprezentat România în teatrele de operații.

Această zi a fost aleasă în spiritul zilei de 11 noiembrie 1918, când a intrat în vigoare Armistițiul dintre Puterile Antantei și Germania, în urma căruia s-a pus capăt Primului Război Mondial, act istoric ce a creat premisele necesare înfăptuirii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Tot astăzi, Europa își amintește cu recunoștință eroismul militarilor căzuți la datorie în timpul Marelui Război.

11 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Populația săracă – prima victimă a măsurilor Guvernului Iohannis/Orban

În ultima ședință de Guvern condusă de doamna Viorica Dăncilă a fost citită, în primă lectură, Hotărârea de Guvern prin care se propunea creșterea salariului minim la 2.262 lei pentru angajații fără studii superioare și 2.620 de lei pentru persoanele cu studii superioare. Practic, se propunea creșterea salariului minim net cu 100 de lei pentru persoanele fără studii superioare și cu 150 de lei pentru persoanele cu studii superioare de la 1 ianuarie.

11 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Stadiul amenajării Casei Memoriale „Aron Pumnul“

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a adresat Departamentului pentru Românii de Pretutindeni o solicitare legată de stadiul în care se află amenajarea Casei Memoriale „Aron Pumnul“ din Cernăuți.

11 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mugur Cozmanciuc (Grupul parlamentar al PNL)
Votul românilor ne arată că își doresc în continuare un președinte responsabil

Votul românilor de duminică, 10 noiembrie, ne arată că își doresc în continuare ca România să fie condusă de un președinte responsabil, care luptă pentru drepturile lor, pentru țară.

11 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Varujan Vosganian (Grupul parlamentar al ALDE)
Foaia de parcurs a României

Pentru realizarea marilor proiecte de infrastructură, în Romania începutului de secol XXI, cea mai importantă resursă nu este banul. Cele mai importante resurse sunt viziunea strategică și capacitatea managerială.

11 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Reorganizare guvernamentală în disprețul românilor de peste hotare

Pe data de 4 noiembrie a fost învestit guvernul Iohannis-Orban și au fost adoptate o serie de măsuri de reorganizare a instituțiilor și ministerelor. În fapt, au desființat tot ce se putea desființa fără niciun fel de analiză prealabilă și fără niciun fel de logică.

11 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați, amintește de ziua de 11 noiembrie - Ziua Armistițiului deoarece la această dată, în anul 1918, ora 11.00, s-a încheiat Armistițiul între Puterile Antantei și Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial și se creau condițiile necesare realizării Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

11 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biró Rozália-Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)

În perioada 7-9 noiembrie 2019, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Delegației Parlamentului României la Inițiativa Central-Europeană - Dimensiunea Parlamentară (ICE-DP), participă la Reuniunea Adunării Parlamentare ICE-DP intitulată „Dezvoltarea infrastructurilor pentru afaceri mai competitive în zona ICE” care se desfășoară la Roma.

8 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar al PRO Europa)
A venit momentul să decidem din nou pentru România!

Rostul președintelui este nu să blocheze roțile dezvoltării, administrării, guvernării țării, ci să facă astfel încât acestea să se poată mișca. Deosebit de important este omul care ne va reprezenta în următorii cinci ani în lume.

8 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Candidatul PNL, anticomunistul Iohannis, îndoctrina copiii la școală cu ideologia comunistă în 1987

Românii trebuie să fie informați cu privire activitatea candidatului PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis. Ura și lipsa de caracter îl împing pe Klaus Iohannis la acuze isterice. Acesta a declarat la reuniunea Ligii Aleșilor Locali ai liberalilor: „Am câștigat greu. Dar parcă așa un iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD”!

Dar cine este președintele care le dă românilor lecții despre democrație? La data de 11 iunie 1987, „Tovarășul profesor Klaus Iohannis” a primit nota 10 pentru îndoctrinarea elevilor cu tezele comunismului! Iohannis, un comunist devotat, care îndoctrina copii pe vremea lui Ceaușescu, a ajuns să acuze de comunism PSD-ul, partidul care a dus România în NATO și Uniunea Europeană. [...]

8 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul deputat Marilen-Gabriel Pirtea (Grupul parlamentar al PNL)
O prioritate în fața noii guvernări: oprirea involuției României în clasamentul internațional al oportunităților mediului de afaceri

„Rezultatele anuale comparative, oferite publicității de către Banca Mondială, legate de caracteristica de competitivitate a mediului de afaceri din economiile țărilor lumii, arată o involuție în acest an, față de datele ce caracterizau economia noastră acum un an.

7 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Educație, formare profesională, devenire a tinerilor în societatea cunoașterii.
Reușite și perspective social-democrate

Prof. dr. Camelia Gavrilă, vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport și coordonatorul Departamentului pentru Educație Națională din cadrul PSD a organizat miercuri, 6 noiembrie 2019, la Hotelul Unirea din Iași, în sala “Alexandru Ioan Cuza”, o dezbatere și consultare publică, un eveniment semnificativ, la care au participat profesori, psihologi, experți în educație, manageri, consilieri și parlamentari, precum și autorități locale.

7 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Problemele bugetare și fiscale lăsate de PSD

Ce rămâne după PSD știm deja și putem să o spunem oricând: un dezastru economic pentru România. Nu știm exact dimensiunile, dar previziunile analiștilor sunt sumbre. Potrivit Consiliului Fiscal, bugetul pe 2019 va depăși ținta de deficit agreată cu Uniunea Europeană, iar 2020 se arată mult mai problematic, cu importante creșteri de cheltuieli prevăzute de legile date de PSD.

Cea mai mare dificultate pentru viitorul guvern o reprezintă ținerea sub control a deficitului bugetar, în condițiile în care majoritatea consultanților consideră că ținta de 3% este nerealistă. România sub PSD s-a îndatorat zilnic cu sume uriașe la dobânzi imense pentru a-și asigura cheltuielile curente, cu toate că premierii pesediști se lăudau că am fi devenit „tigrul Europei“. [...]

6 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Petru-Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
Klaus Iohannis, prim-ministru

Am asistat la o preluare abuzivă a Guvernării României de către un partid care a obținut doar 19% în alegerile din 2016. Prin trădări și cumpărări de parlamentari la bucată, candidatul Iohannis și-a asigurat, pentru a doua oară, guvernul ”său”.

6 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Varujan Vosganian (Grupul parlamentar al ALDE)

În Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS), autoritate autonomă aflată sub controlul Parlamentului României, lucrurile sunt chiar mai grave decât apăreau zilele trecute.

6 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Viorica Dăncilă are șanse reale să devină prima femeie președinte al României

Organizația Femeilor Social Democrate are o responsabilitate însemnată în ceea ce privește mobilizarea din ultimele zile ale campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Noi, femeile, putem să dinamizăm activitatea politică din această perioadă, în așa fel încât să obținem un rezultat meritoriu la scrutinul de duminică, 10 noiembrie.

Cred în șansele reale ale doamnei Viorica Dăncilă de a reuși să devină prima femeie președinte al României, deoarece prestația sa politică de până acum o recomandă să continue ca șef al statului proiectele guvernamentale inițiate în ultima perioadă pentru bunăstarea oamenilor. [...]

5 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ciprian-Constantin Șerban (Grupul parlamentar al PSD)

Partidul Social Democrat a fost și este aproape de oameni. Soluționarea blocajului examenului de rezidențiat a venit de la noi, întrucât pentru cei instalați acum la Palatul Victoria și pentru cel ce le dă imboldul puterii, carierele unor tineri medici nu contează, ci doar acapararea rapidă a puterii pentru ei înșiși

5 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Anual, în data de 4 noiembrie, italienii sărbătoresc Giorno delle Forze Armate, Ziua Forțelor Armate italiene. Această sărbătoare a unității naționale este menită a aminti generațiilor viitoare sacrificiile depuse pe câmpurile de bătălie ale Primului Război Mondial și victoria Antantei.

5 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Constantin Codreanu (Grupul parlamentar al PMP)
Constantin Codreanu, către noul premier: Cum pot fi considerați românii de pretutindeni o simplă chestiune de politică externă?

Deputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a transmis, marți, 5 noiembrie, prim-ministrului Ludovic Orban și ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, o interpelare cu privire la funcționarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și a Comitetului Interinstituțional pentru Românii de Pretutindeni.

5 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Nicușor Halici (Grupul parlamentar al PSD)

Președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, deputatul PSD de Vrancea Nicușor Halici, a primit, luni, 4 noiembrie 2019, vizita delegației Comitetului pentru Justiție din Parlamentul Suediei, condusă de președintele acestuia, Frederik Lundh Sammeli.

5 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grupul parlamentar al PSD)

În Guvernarea PSD, din 2016 până în prezent, s-au realizat la nivel național, conform Programului de Guvernare, investiții în toate domeniile, în special cel al sănătății.

4 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mugurel Cozmanciuc (Grupul parlamentar al PNL)
România are un Guvern liberal, care va guverna pentru români!

Guvernul PNL, care va fi condus de premierul Ludovic Orban, a fost astăzi învestit de plenul Parlamentului, cu 240 de voturi, în ciuda boicotului masiv pus la cale de cei de la PSD.

4 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați, anunță faptul că Guvernul Dancilă va adopta în ședința de guvern de luni, 4 noiembrie, studiul de fundamentare pentru construirea și operarea unei bănci naționale de sânge, plasmă umană și celule stem - studiu care stă la baza procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat ce urmează a fi efectuată de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

4 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dănuț Bica (Grupul parlamentar al PNL)
Dănuț Bica, deputat PNL, susține că învestirea Guvernului Ludovic Orban reprezintă singura șansă pentru România în această perioadă critică

Deputatul PNL de Argeș, Dănuț Bica, apreciază că demiterea Guvernului Dăncilă prin ultima moțiune de cenzură inițiată de PNL nu trebuie să ne lase să dăm uitării răul pe care l-au făcut României guvernele PSD din ultimii șapte ani și jumătate:

4 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău: „Istoria se repetă! Noul guvern al PNL, susținut de candidatul Iohannis, anunță închiderea și comasarea spitalelor!”

Indiscutabil, românii trebuie să îl sancționeze la vot pe candidatul PNL, Klaus Iohannis, pentru a nu se mai reveni la situația din anul 2010, când o serie de spitale din fiecare județ al țării au fost închise și comasate.

4 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, anunță faptul că Guvernul Dăncilă va adopta, în ședința de guvern de luni, 4 noiembrie, o hotărâre cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Infrastructura Bazei 57 Aeriană din Cazarma 888 Mihail Kogălniceanu".

4 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
Nicolae Giugea (PNL) spune cu ce pleacă la drum Guvernul Orban, după șapte ani și jumătate de guvernare PSD anti-românească!

”Nu cred că ați auzit până acum, atât din partea prim-ministrului Ludovic Orban, cât și a miniștrilor din echipa sa să invoce vreun moment moștenirea dezastruoasă lăsată de PSD, după șapte ani și jumătate de prăduire a avuției naționale. Dacă Ludovic Orban nu a făcut acest lucru, îmi asum eu rolul de a vă prezenta, chiar și sumar, numai câțiva dintre indicatorii dezastrului economic și social lăsat în urmă de guvernele anti-naționale ale PSD.

4 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gabriel Horia Nasra (Grupul parlamentar al PSD)
Traficul infernal din Cluj-Napoca și zona metropolitană este ignorat de autoritățile locale!

În opt luni se împlinesc patru ani, un mandat, de când Emil Boc și Dan Tarcea conduc municipiul Cluj-Napoca, însă la nivel de promisiuni electorale, în domeniul infrastructurii, nerealizările sunt evidente, putând concluziona că în aproape patru ani, mai mult au stat cu mâinile în sân decât să identifice soluții pentru descongestionarea traficului, darămite să rezolve această problemă stringentă pentru toată zona metropolitană.

4 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Competențele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în privința educației

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat Guvernului României detalii privind demersul deputatului Constantin Codreanu de a trece Institutul Limbii Române (ILR) la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

1 noiembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Incompetența angajaților din ministere ne împiedică să ne facem treaba!

De la începutul sesiunii parlamentare doresc să inițiez o completare la Legea Educației prin care să stabilesc creșterea numărului de posturi de consilieri școlari/psihologi școlari. Dacă textul actual al legii prevede un consilier școlar la 800 de elevi, propunerea mea prevede: unui post de consilier școlar îi este alocat un număr de 400-600 de elevi, respectiv 200-400 de preșcolari.

1 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grupul parlamentar al PNL)
Reclamele la doamna Firea ne costă milioane de euro

De câteva luni de zile, la radio și la tv, printre reclamele la chipsuri, farmacii și produse de curățat baia își fac, agasant de des, apariția reclamele Primăriei Capitalei la d-na Firea.

1 noiembrie 2019 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Ludovic Orban dovedește un mare dispreț față de români

Dacă Guvernul Orban desconsideră instituțiile statului încă dinainte să fie învestit, presupunând că acest scenariu sumbru pentru români s-ar materializa, oare cât respect va arăta după ce se va vedea cazat la Palatul Victoria?

1 noiembrie 2019 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 12 noiembrie 2019, 14:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro