Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din noiembrie 2022

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, doamna deputat Diana Anda Buzoianu (Grupul parlamentar al USR)

Astăzi, 28 noiembrie, a avut loc, la Parlament, masa rotundă cu tema „România îngropată în gunoaie: cum facem ca deșeurile să devină resurse?" organizată de deputata USR, Diana Buzoianu, vicepreședinta Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputatilor, alături de Claudiu Mureșan, președintele Comisiei pentru mediu a Senatului.

28 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cătălina Ciofu (Grupul parlamentar al PNL)
Ziua Națională a României

Pe 1 decembrie toți românii sărbătoresc Ziua Națională, marcând momentul istoric de întregire a țării formând România Mare prin alăturarea Transilvaniei.

28 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Kiss Janos (Grupul parlamentar al PNL)
1 Decembrie de ieri, de azi, de mâine. 1 Decembrie dintotdeauna

Ziua Națională a României ne aduce aminte de momentele care ne-au făcut românii care suntem astăzi, motiv de sărbătoare pentru faptul că, în ciuda tuturor vicisitudinilor istoriei, suntem, astăzi, români și vom fi mereu astfel.

Această zi ne face să conștientizam forța pe care o pot avea visurile atunci când în pânzele lor suflă speranțele și energiile unui întreg popor.

28 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru știință și tehnologie, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

În ziua de luni, 28 noiembrie 2022, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol, președintele Comisiei pentru știință și tehnologie a Camerei Deputaților, a găzduit întâlnirea de lucru dintre domnul deputat Florin Claudiu Neaga, membru al Comisiei pentru știință și tehnologie a Camerei Deputaților, doamna Paulina Anastasiu, directorul Grădinii Botanice "Dimitrie Brândză" din București și domnul Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice "Vasile Fati" din Jibou.

28 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gheorghe Șimon (Grupul parlamentar al PSD)
Un an de guvernare PSD în favoarea românilor!

După un an de guvernare, cu PSD prezent și profund implicat în actul de guvernare, România nu doar că a făcut față celor mai grave crize din istoria recentă, dar a reușit să facă progrese importante.

28 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații
Comisia parlamentară SRI, în control la Direcția Regională de Informații Maramureș

Comisia parlamentară SRI s-a deplasat joi, 24 noiembrie, la Baia Mare, la sediul principal al Direcției Regionale de Informații (DRI) Maramureș, pentru o activitate de control privind organizarea și funcționarea unității, cu competențe în județele Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare.

28 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dragoș Cătălin Teniță (neafiliat)

De 1 decembrie, le urez "La mulți ani!", din inimă, bibliotecarilor români, acei eroi care schimbă viețile copiilor punându-le cartea în mână

Sunt Cătălin Teniță, deputat în Parlamentul României, și, în acest mandat, mi-am asumat, printre altele, misiunea de a susține bibliotecile, pentru că bibliotecile schimbă vieți. În țările dezvoltate, bibliotecile au încetat demult să mai fie simple depozite de carte. Bibliotecile sunt adevărate centre comunitare unde cetățenii se pot întâlni pentru dezbateri, organizațiile non-profit pot desfășura cursuri și ateliere, tinerii pot demara activități antreprenoriale sau cluburi pe teme de interes. Bibliotecile au devenit locuri de acces la Internet, dar și locuri în care oamenii pot împrumuta unelte sau pot folosi o imprimată 3D sau un spațiu comun de lucru.

28 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Româncele trebuie să-și apere drepturile și să facă front comun împotriva violenței în familie

Adunarea Generală a ONU a stabilit, prin Rezoluția din 54/134 din 17 decembrie 1999, data de 25 noiembrie drept „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor” și a invitat guvernele, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze activități menite să trezească conștiința publică în fața acestor probleme.

25 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare aplicat României, un pas vital pentru aderarea la Spațiul Schengen

Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) este un capitol închis pentru România, acesta urmând a fi ridicat printr-o decizie a Comisiei Europene. Hotărârea anunțată de forul european este foarte importantă, având în vedere cei 15 ani în care țara noastră a fost monitorizată prin MCV, chiar de la aderarea la Uniunea Europeană.

25 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, domnul deputat George-Cătălin Stângă (Grupul parlamentar al PNL)
Pentru a reuși să schimbăm percepția oamenilor cu privire la deșeuri trebuie ca toți actorii implicați să colaboreze!

Săptămâna aceasta am participat la un eveniment special la Timișoara. Este vorba despre Timișoara Food Summit 2022, cel mai important eveniment din Sud-Vestul țării, de agribussines, producție alimentară, producție de băuturi, retail și HoReCa.

25 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, prilej oportun pentru conștientizarea și respectarea drepturilor româncelor

Adunarea Generală a ONU a stabilit, prin rezoluția din 54/134 din 17 decembrie 1999, data de 25 noiembrie drept „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor” și a invitat guvernele, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze activități menite să trezească conștiința publică în fața acestor probleme.

25 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cristian-Paul Ichim (neafiliat)
Ziua Internațională a Eliminării Violenței Împotriva Femeilor

Ziua de 25 noiembrie a fost declarată de către ONU - Ziua Internațională a Eliminării Violenței Împotriva Femeilor.

25 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Virgil Alin Chirilă (Grupul parlamentar al PSD)

Am inițiat propunerea legislativă care permite autorităților locale extinderea programului de masă caldă pentru toate unitățile de învățământ.

25 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Raisa Enachi (Grupul parlamentar AUR)
Ziua combaterii violenței împotriva femeilor

În fiecare an, la 25 noiembrie, sărbătorim Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la acest flagel.

25 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar PSD)
Diminuarea fenomenului violenței împotriva femeilor trebuie să cointereseze toate româncele

Societatea civilă și instituțiile statului trebuie să coopereze activ în vederea diminuării fenomenului violenței în familie, deoarece fenomenul rămâne unul îngrijorător în România.

25 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (neafiliat)
Victimele violenței domestice trebuie să aibă acces la măsurile de sprijin pentru formare profesională și încadrare în muncă

Deputata Oana Cambera a depus un proiect de lege care va sprijini victimele violenței domestice, pentru a crește șansele acestora la încadrarea în muncă și, în același timp, va reduce dependența lor financiară de abuzatori.

25 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
Româncele trebuie să învețe să se apere de violență!

Din 1999, Adunarea Generală a ONU a decis printr-o Rezoluție ca, în fiecare an, data de 25 noiembrie să fie marcată în întreaga lume ca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Organizația Națiunilor Unite recomandă tuturor guvernelor, instituțiilor publice și organizațiilor non-guvernamentale să accentueze corespunzător această zi, prin manifestări de conștientizare asupra proporțiilor îngrijorătoare luate de acest fenomen nedorit, precum și prin acțiuni concrete pentru diminuarea violenței la care sunt supuse zilnic femeile. [...]
25 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
Adoptarea declarației politice referitoare la comemorarea foametei deliberate din anii 1932-1933 din Ucraina, Holodomor

Adoptarea în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului din 23 noiembrie a inițiativei deputatului Nicolae Miroslav Petrețchi, referitoare la comemorarea foametei deliberate din anii 1932-1933 din Ucraina, Holodomor, în contextul comemorării a 90 de ani de la Holodomorul anilor 1932 – 1933, reprezintă un semnal puternic de susținere și solidaritate din partea României față de Ucraina și poporul ucrainean, precum și un gest firesc de omagiere a milioanelor de vieți nevinovate, curmate brutal în acea perioadă.

24 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai-Cătălin Botez (Grupul parlamentar al USR)
Tinerii sub 26 de ani, angajați și aflați într-o formă de învățământ, scutiți de plata asigurării sociale de sănătate.

Mihai Botez, deputat USR reprezentând județul Vaslui, a depus o inițiativă legislativă de modificare a Codului Fiscal care va scuti tinerii sub 26 de ani de plata asigurărilor sociale de sănătate.

24 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
Calea ireversibilă de la ultimul congres, la libertate și democrație

Se împlinesc astăzi 33 de ani din ziua de 24 noiembrie 1989, când Nicolae Ceaușescu era reales în funcția de secretar general, la al XIV-lea Congres al Partidului Comunist Român.

24 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gabriel Valer Zetea (Grupul parlamentar al PSD)
Contractele de finanțare pentru investițiile la Aeroportul Internațional Maramureș au fost semnate de ministrul PSD al transporturilor, Sorin Grindeanu!

Miercuri, 23 noiembrie 2022, la Ministerul Transporturilor din București, ministrul PSD, Sorin Grindeanu, a semnat, alături de directorul Aeroportului Internațional Maramureș, Dorin Buda, cele două contracte de finanțare pentru aeroport.

24 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Pavel Popescu (Grupul parlamentar al PNL)
Deputatul PNL Pavel Popescu a depus o inițiativă legislativă care vizează accesul universităților din țară care gădzuiesc Institute Confucius la fonduri pentru cercetarea științifică de la bugetul de stat

Deputatul PNL Pavel Popescu, anterior președinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, a depus în Parlamentul României un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, ar putea bloca accesul universităților din țară care colaborează cu Institutele Confucius, finanțate de Partidul Comunist Chinez, la fondurile din bugetul de stat destinate finanțării cercetării științifice universitare.

24 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Marți, 22 noiembrie 2022, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care s-a desfășurat cu prezență fizică, având următoarea ordine de zi:

24 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
Majorarea pensiilor va ajuta seniorii noștri să treacă cu bine financiar peste iarnă

PSD continuă inițierea și susținerea măsurilor pozitive, pentru a ajuta populația să depășească crizele succesive din prezent și să treacă în mod decent peste această iarnă.

24 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru constituționalitate, domnul deputat Ringo Dămureanu (Grupul parlamentar AUR)

Vom avea din nou sau nu CCM la nivel național? Cu ce procent se va obține reprezentativitatea la nivel de unitate și de cine? Câți membri pot înființa un sindicat? Cum se va realiza accesul sindicatelor în unități? Ce venituri pot realiza legal sindicatele? Revin grevele? Vor putea desfășura organizațiile sindicale activități cu caracter politic?

24 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Pavel Popescu (Grupul parlamentar al PNL)
Inițiativa deputatului PNL Pavel Popescu pentru a face posibilă creșterea salariilor angajaților DNSC - Directoratului Național de Securitate Cibernetică a fost votată de Camera Deputaților și merge la promulgare

La doi ani și jumătate de la înființarea Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), legea care va face posibilă plata corectă pentru experții acestei instituții, inițiată de deputatul PNL Pavel Popescu, a fost adoptată de Camera Deputaților, Cameră decizională, și va merge la promulgare.

24 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florian Claudiu Neaga (Grupul parlamentar al PSD)
Partidul Social Democrat își impune viziunea privind necesitatea pachetului de măsuri sociale în Coaliție și asigură creșterea pensiilor, salariilor, alocațiilor și indemnizațiilor, într-un mod echitabil față de categoriile cele mai defavorizate

Partidul Social Democrat a poziționat întotdeauna românii în centrul viziunii Programului de guvernare, precum și a politicilor publice propuse spre elaborare, adoptare și implementare ca parte a soluțiilor așteptate de cetățeni la multiplele crize cu care aceștia se confruntă.

24 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Respectarea și promovarea drepturilor copiilor, onorate așa cum se cuvine de PSD

Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, celebrată recent pentru a 33-a dată în România, atrage atenția asupra respectării drepturilor și libertăților de care trebuie să se bucure fiecare copil.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Rujan (Grupul parlamentar al PNL)
Încheierea MCV reprezintă un succes imens pentru România și o șansă în plus pentru aderarea la Schengen.

Deputatul PNL Dumitru Rujan salută decizia Comisiei Europene privind încheiere Mecanismului de Cooperare și Verificare și apreciază că acest lucru reprezintă rezultatul progreselor semnificative înregistrate în ultimii ani, sub guvernarea PNL, și o recunoaștere oficială a reformelor care s-au făcut pentru consolidarea statului de drept și pentru angajarea României pe drumul ireversibil al luptei împotriva corupției:

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel-Sorin Gheba (Grupul parlamentar al USR)

Am fost prezent la dezbaterile din Senat cu privire la un proiect legislativ de restricționare a exportului de animale vii. Inițiativa ar avea un impact economic semnificativ și negativ asupra balanței comerciale a României și asupra crescătorilor de ovine.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Tânăra generație trebuie să cunoască adevărata istorie a românilor

La 33 de ani de la Revoluția română, a venit cu adevărat momentul să renunțăm definitiv la mentalitatea comunistă în ceea ce privește educația copiilor noștri. În calitate de deputat și cadru didactic, consider că este nevoie să completăm programa școlară și să schimbăm percepția, deseori eronată, despre anumite evenimente petrecute în timp.

23 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, domnul deputat Adrian Solomon (Grupul parlamentar al PSD)

În data de 22 noiembrie 2022, după nenumărate dezbateri și consultări cu reprezentanții partenerilor sociali, Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților a reușit să finalizeze dezbaterile și să dea un vot favorabil asupra propunerii legislative privind dialogul social – Plx 715/2018, inițiată de doi parlamentari, respectiv deputații Adrian Solomon și Gabriel Petrea.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Politica „bully” nu poate funcționa la nesfârșit, cu atât mai mult în UE!

Am observat cu toții, în ultimii ani, o schimbare a politicii de cooperare a guvernului de la Budapesta, mai ales în relație cu partenerii europeni. Mai mult, după ultima rundă de alegeri din Ungaria, administrația maghiară condusă de Viktor Orban și-a înăsprit discursul, mult prea adesea chiar radicalizând-ul.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel-Liviu Toda (neafiliat)

Rolul României în cadrul NATO și Uniunea Europeană nu mai poate fi pus la îndoială în actuala situație geopolitică.

23 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru știință și tehnologie, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Miercuri, 23 noiembrie 2022, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol, președintele Comisiei pentru știință și tehnologie a Camerei Deputaților, a găzduit întâlnirea de lucru dintre doamna senator Silvia Monica Dinică, președinta Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie a Senatului, și domnul Marius Viorel Poșa, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Nagy (Grupul parlamentar AUR)
Orașul Pâncota

declarația politică de miercuri, domnul deputat de Arad, Vasile Nagy, atrage atenția asupra necesității dezvoltării economice, a dezvoltării potențialului agricol și turistic din Orașul Pâncota, dar și asupra nevoii de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor, un oraș care are nevoie de o dezvoltare a economică echilibrată și de investiții, pentru dezvoltarea și consolidarea sectorului productiv.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Adrian Alda (Grupul parlamentar al PSD)
Noi soluții salutare pentru diminuarea crizei fertilizanților

Deputatul PSD de Arad, Adrian Alda, a prezentat, într-o declarație politică, o gamă de noi soluții salutare pentru diminuarea crizei fertilizanților, resimțită la nivelul tuturor exploatațiilor agricole din Uniunea Europeană.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Pensiile românilor și alocațiile copiilor, majorate de Guvernul Nicolae Ciucă

Coaliția de guvernare a adoptat o serie de decizii extrem de importante pentru viitorul apropiat al românilor, ce vor fi aplicate de către Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă.

23 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mara Daniela Calista (Grupul parlamentar al PNL)
A fost promulgată legea care prevede pensii mai mari din Piloanele II, III și IV prin impozitarea echilibrată a acestora

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal inițiat de deputații PNL, Mara Calista și Bogdan Huțucă, care a fost adoptat în Camera Deputaților miercuri, 19 octombrie, cu 254 de voturi pentru, a fost promulgat și devine Legea nr.309/2022.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
PSD susține concret studenții și tinerele familii pentru a traversa cu succes actuala perioadă grea

Lansarea programelor naționale „Family Start” și „Student Invest” de către ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, doamna Gabriela Firea, reprezintă garanția faptului că PSD și-a îndeplinit cu succes toate promisiunile cuprinse în Programul „Sprijin pentru România” pentru acest an.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Măsuri concrete ale PSD pentru menținerea unui nivel de trai decent al românilor

PSD susține că România trebuie să facă pași apăsați pentru a ajunge la stadiul calității vieții din statele dezvoltate ale Europei. Pentru a atinge acest deziderat, avem imperioasă nevoie de un mediu de afaceri viabil, stabil și predictibil.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Tranziția copiilor orfani de la îngrijirea în instituții la cea în comunitate, o prioritate a PSD

În fiecare an, la mijlocul lunii noiembrie, marcăm „Ziua Mondială a Copiilor Orfani”. Este o zi tristă pentru acești copii orfani, rămași singuri pe lume după ce părinții lor s-au stins prematur. Cu siguranță, copiii aflați în aceste situații sunt cei mai necăjiți și traumatizați, deoarece nimic nu poate alina durerea pierderii unui părinte, mai ales la o vârstă fragedă.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
Rezolvarea problemei transportului elevilor navetiști, un act de responsabilitate a statului

Un act normativ adoptat în aceste zile rezolvă disfuncționalitățile existente până în prezent în ceea ce privește transportul elevilor navetiști.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sebastian Ilie Suciu (Grupul parlamentar AUR)
Hidroelectrica, pentru cetățeni sau pentru corporații?

Suntem nevoiți să readucem în discuție problema siguranței noastre energetice, pentru că guvernul și-a propus să îngenuncheze complet acest sector care și așa șchiopătează.

23 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Anamaria Gavrilă (neafiliat)
How much pentru Schengen?

Olanda, Suedia, Austria ne spun că România nu are voie în Schengen. Chiar dacă din punct de vedere tehnic noi îndeplinim condițiile, se pare că nu am îndeplinit toate dorințele…

23 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru știință și tehnologie

Ședința Comisiei pentru știință și tehnologie s-a desfășurat în ziua de luni, 21 noiembrie 2022, de la ora 17:00, după votul final. Membrii Comisiei au avut spre dezbatere și aprobare, următoarea ordine de zi:

22 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana Loredana Predescu (Grupul parlamentar al PSD)
Cum păstrăm forța de muncă în țară în contextul Schengen?

Piața muncii din România se confruntă cu o criză majoră din cauza lipsei de forță de muncă, cu precădere în zona activităților care nu necesită studii superioare sau pregătire specializată.

22 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (neafiliat)
Deputata Oana Cambera a participat la Smart City Congress în Barcelona
„Orașele inteligente ar trebui să fie rezultatul colaborării între societatea civilă și mediul privat”

Oana Cambera, deputat de Ilfov, a participat în perioada 15-17 noiembrie la Smart City Congress în Barcelona (SCEWC), aflat la a 11-a ediție, cel mai prestigios eveniment internațional dedicat soluțiilor Smart City la nivel global.

22 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicu Fălcoi (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR, Nicu Fălcoi, a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO

În cadrul sesiunii anuale a Adunării Parlamentare NATO care s-a desfășurat la Madrid în perioada 18-21 noiembrie 2022, deputatul USR de Timiș, Nicu Fălcoi, a fost ales în conducerea Adunării Parlamentare NATO:

22 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Viața românilor, în centrul preocupărilor politice și guvernamentale ale PSD

PSD a pus și va pune întotdeauna oamenii în centrul atenției preocupărilor sale. Viața românilor este foarte importantă în această perioadă, dincolo de cifrele și procentele seci ale unor decizii.

22 noiembrie 2022 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Camera Deputaților va găzdui, în perioada 23 noiembrie – 20 decembrie, o expoziție dedicată comemorării victimelor Holodomorului din 1932-1933 (holul din fața sălii de plen, nivel P1).

La deschiderea oficială, care va avea loc miercuri, 23 noiembrie, începând cu ora 12:30, vor participa ambasadorul Ucrainei în România, domnul Ihor Prokopchuk, șefi ai misiunilor diplomatice acreditate la București, oficiali români și reprezentanți ai Parlamentului României.

22 noiembrie 2022
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gheorghe Șimon (Grupul parlamentar al PSD)
Trebuie să eliminăm pragul de 9,4% din PIB ca limită a creșterii pensiilor

Pensiile ar urma să fie majorate de la 1 ianuarie 2023, dar aceste creșteri nu trebuie să depășească 9,4% din PNNR.

Potrivit unei analize făcute, cheltuielile totale cu pensiile se vor încadra, la limită, în pragul de 9,4% din PIB, după majorarea veniturilor totale ale pensionarilor cu 15%, dar acest procent va limita creșteri ulterioare pe fondul fluctuației creșterii economice. [...]

22 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana-Maria Cătăuță (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul Ana-Maria Cătăuță, membru al Delegației Parlamentului României la AP NATO:
,, Este o onoare pentru mine să contribui activ la activitățile Adunării Parlamentare NATO în calitate de raportor al subcomitetului pentru relații trans-atlantice”

Deputatul Ana-Maria Cătăuță, membru al Delegației Parlamentului României la AP NATO și vicepreședinte al Grupului Pro America, a participat, în perioada 18-21 noiembrie 2022, la Madrid, la cea de-a 68-a Sesiune a Adunării Parlamentare a NATO.

22 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
„Caravana de bine” a Crucii Roșii și-a îndeplinit cu brio misiunea din comuna Vârtoapele

Sub genericul „Caravana de bine”, Crucea Roșie Teleorman a parcurs duminică un veritabil maraton al sprijinirii oamenilor din comuna Vârtoapele.
Rezultatele au fost chiar peste așteptările noastre, având în vedere că au fost acordate 193 de consultații medicale gratuite, pe cele mai stringente specializări, la care au participat 62 de persoane vulnerabile.

21 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
„Împreună oprim violența în școli”, o campanie națională care ne privește pe toți

Preocuparea noii conduceri a Ministerului Educației de a transforma în realitate Programul Național „România educată”, elaborat sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis, este manifestată pe multiple domenii de acțiune.

21 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
Drepturile copilului trebuie respectate și promovate de fiecare dintre noi

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului este un bun prilej de conștientizare a societății românești cu privire la respectarea acestora de către toți cei implicați, de la părinți la cadrele didactice, și de la instituțiile guvernamentale cu atribuții în acest domeniu la fiecare cetățean.

21 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Ștefan Mușoiu (Grupul parlamentar al PSD)

Președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Ștefan Mușoiu, a avut luni, 21 noiembrie, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. domnul Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei în România.

21 noiembrie 2022 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la secretarul Comisiei pentru industrii și servicii, doamna deputat Oana-Marciana Özmen (Grupul parlamentar al PNL)
A IV-a ediție a dezbaterii „Standardele Nzeb/eficiența energetică, o provocare pentru statele membre UE

Continuând seria edițiilor de succes dedicate Standardelor Nzeb și eficienței energetice, inițiate de doamna deputat Oana Marciana Ozmen, secretar al Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, vă invităm marți, 22 noiembrie 2022, la Palatul Parlamentului, la Sala ”Mihai Viteazu”, nivel P1, intrarea S1, la Ediția a IV-a pentru a aborda două subiecte extrem de importante:

21 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Monica-Elena Berescu (Grupul parlamentar al USR)
Acasă la noi, în România, unul din fiecare zece copii nou-născuți are o mamă copil!

O tragedie tăcută se petrece în fiecare zi în țara noastră: avem zeci de mii de fete care devin mame înainte de a împlini 18 ani.

21 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dragoș Cătălin Teniță (neafiliat)
Adoptată la Senat cu 119 voturi din 120!
Transformarea Programului pentru Școli al României („Lapte și Corn”) în „Mic Dejun Sănătos”, propusă de deputatul Cătălin Teniță, merge acum la Camera Deputaților

Senatul României a adoptat astăzi modificările aduse Ordonanței Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru Școli al Uniunii Europene (Lapte și Corn), singurul program de alimentație școlară cu acoperire națională.

21 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cristian-Paul Ichim (neafiliat)
Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Astăzi, 20 noiembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Cu prilejul acestei zile, să medităm asupra măsurilor luate până acum de Guvern pentru a proteja aceste drepturi esențiale, printre care se numără dreptul la educație, familie, protecție, nutriție, asistență medicală, timp liber.

20 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cristian-Paul Ichim (neafiliat)
Ziua comemorării victimelor accidentelor de circulație

În data de 18 noiembrie a fost Ziua comemorării victimelor accidentelor de circulație și mă tem că și anul care va veni ne va găsi pe același loc nefast în numărătoarea anuală a celor care și-au pierdut viața din cauza indiferenței Guvernului sau a neglijenței administrațiilor locale.

20 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gabriel-Valer Zetea (Grupul parlamentar al PSD)
Contractul pentru terminalul Aeroportului Internațional Maramureș NU a fost semnat în prezența premierului Nicolae Ciucă!

Consiliul Județean Maramureș a înregistrat joi, 17 noiembrie 2022, cea mai rușinoasă zi din istoria administrației județene. Premierul Nicolae Ciucă a fost invitat în Maramureș de către președintele filialei județene a PNL, Ionel Bogdan, președinte al Consiliului Județean Maramureș, pentru a participa la semnarea unui contract pentru finanțarea noului terminal al Aeroportului Internațional Maramureș.

19 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Paraschiv (Grupul parlamentar al PSD)
Ce efecte va avea scăderea demografică din România și ce putem face pentru a opri acest declin?

Crizele suprapuse din ultimii ani au avut și vor avea, cu siguranță, și în perioada următoare, implicații majore asupra populației la nivel mondial.

Deși, în această săptămână, pe glob, s-a depășit cifra de opt miliarde de oameni, în zona Europei, populația a scăzut simțitor în ultimele zeci de ani, iar România nu face excepție. [...]

18 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Kiss Janos (Grupul parlamentar al PNL)
Ziua Cercetătorului și Proiectantului din România

Sâmbătă, 19 noiembrie, este celebrată Ziua cercetătorului și proiectantului din România. Instituirea acestei zile s-a realizat prin Hotărârea de Guvern nr. 764/1994, în semn de omagiu față de activitatea savantului George Emil Palade, unul dintre creatorii biologiei celulare moderne, născut în această zi.

Celebrarea acestei zile trebuie să aducă un omagiu tuturor celor care s-au dedicat nobilei munci de creație intelectuală, contribuind intensiv la dezvoltarea și modernizarea economiei și societății românești, precum și la integrarea în condiții onorabile a României în Uniunea Europeană. [...]

18 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florian Claudiu Neaga (Grupul parlamentar al PSD)
Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă asupra burnout-ului medical

Pandemia de coronavirus din ultimii doi ani și-a pus amprenta nu doar asupra societății și mediului de afaceri, ci mai ales asupra sistemului medical, în integralitatea sa, de la medici și asistente până la brancardieri și infirmiere. Personalul medical din întreaga țară a funcționat timp de aproximativ doi ani în ture nesfârșite, sub o presiune fără precedent.

Din postura de medic vă pot asigura de faptul că alegerea acestei profesii vocaționale implică o serie lungă de sacrificii, datoria și salvarea vieților omenești solicitând prezența cadrelor medicale la orice oră din zi din noapte. De cele mai multe ori este o luptă contra cronometru, așa cum s-a desfășurat și pandemia de SARS Cov-2. [...]

18 noiembrie 2022 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Georgeta Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)

Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați și Ambasada Republicii Chile, cu invitați din partea corpului diplomatic acreditat în România, organizează luni, 21 noiembrie, începând cu ora 11.30, evenimentul “Gender Equality: Legislation and Best Practices in Romania and Latin America” (sala de ședințe a Comisiei pentru învățământ, et 3, corp B4).

18 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Raisa Enachi (Grupul parlamentar AUR)
O lume în care violența extremă împotriva copiilor poate scăpa nepedepsită, nu este o lume sigură pentru nimeni!

Miercuri, doamna deputat Raisa Enachi a citit în plenul Camerei Deputaților declarația politică pe subiectul: „O lume în care violența extremă împotriva copiilor poate scăpa nepedepsită, nu este o lume sigură pentru nimeni!”.

18 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)

Am primit astăzi, la Parlament, o delegație americană condusă de doamna dr. Mara Karlin, Assistant Secretary of Defense for Strategy, Plans and Capabilities.

18 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
Deputatul PNL Teleorman, Maria Stoian, oferă consultații medicale gratuite ca voluntar al Crucii Roșii

Voi participa duminică, 20 noiembrie, la acțiunea derulată de Crucea Roșie Filiala Teleorman în satul Vârtoapele de Sus, comuna Vârtoapele, sub genericul „Caravana de bine”.

Cu acest prilej, la Căminul social din localitate, vis-a-vis de Primărie, o echipă multidisciplinară de medici, asistenți medicali, voluntari și angajați ai Crucii Roșii Teleorman vor oferi localnicilor consultații medicale gratuite, în intervalul orar 10.00-18.00. [...]

18 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Aurel Căuș (Grupul parlamentar al PNL)
19 octombrie – Ziua Cercetătorului și Proiectantului din România

Economia prezentului, bazată pe cunoaștere, face imposibilă decuplarea celor mai multe activități productive de cercetare și proiectare.

18 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)
Premieră în Parlamentul României! Proiect de opinie negativ împotriva Comunicării Parlamentului European pe teme ce includ „identitatea de gen și LGBTIQ”

În urma expunerii domnului deputat AUR, Dan Tanasă, președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, aceasta a emis un aviz negativ în privința Planului de acțiune pentru tineret în cadrul acțiunii externe a UE pentru perioada 2022-2027, întrucât documentul conține, între altele, referiri la "egalitatea de gen" și "LGBTIQ".

17 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Studenții au un rol important în dezvoltarea cursului democratic al României

Deputatul PSD, Elena Stoica, le-a transmis studenților români, cu ocazia zilei dedicate lor, un mesaj de apreciere și, totodată, și-a exprimat sprijinul pentru implicarea lor în viața socială, economică și culturală.

17 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Veniturile pensionarilor cu pensii mici trebuie să crească

România, ca și alte țări din lume, traversează o perioadă plină de provocări, iar inflația se află la un nivel foarte mare. Deși prognoza pentru inflație a fost revizuită de BNR la aproximativ 16%, trebuie subliniat că inflația pentru persoanele cu venituri mici este mult mai mare.

Există creșteri importante la produsele de bază și la facturile pentru utilități, ceea ce afectează în mod disproporționat puterea de cumpărare a românilor cu venituri mai mici. [...]

17 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
O șansă la viață pentru copiii prematuri

După cum arată statisticile oficiale, în fiecare an se nasc prematur în întreaga lume peste 15 milioane de copii, ceea ce înseamnă că unul din zece copii se naște prematur. Din datele oficiale, în România, aproximativ 9% din copii se nasc înainte de termen.

17 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
Modernizarea societății românești depinde fundamental de implicarea studenților

Ziua internațională a studenților este aniversată în fiecare an în 17 noiembrie, fiind declarată, în anul 1941, de către Consiliul Internațional al Studenților, în scopul comemorării evenimentelor tragice petrecute, în 1939, la Praga.

17 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Marcel Tuhuț (Grupul parlamentar al PSD)
Partidul Social Democrat susține producătorii locali și valorificarea produselor românești!

Peste 50 de cooperative și producători agricoli își valorifică marfa în marile magazine, prin Casa de Comerț Agroalimentar Unirea – inițiativă a PSD și a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale!

17 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florian Claudiu Neaga (Grupul parlamentar al PSD)

Săptămâna internațională pentru eliminarea cancerului de col uterin, marcată în județul Sălaj printr-o acțiune de depistare precoce a afecțiunilor neoplazice a sânului și colului uterin

În anul 2020, Organizația Mondială a Sănătății a lansat Strategia Globală pentru accelerarea eliminării cancerului de col uterin ca o problemă de sănătate publică, materializată prin adoptatea unei rezoluții în acest sens de către 194 de state. [...]

17 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasilică Toma (Grupul parlamentar al PSD)
Cu Inimă din județul Iași: Fermierii și producătorii ieșeni au de acum un cadru sigur unde își pot valorifica munca și comercializa produsele

Județul nostru s-a evidențiat mereu prin munca fermierilor și producătorilor săi care ne oferă produse locale de calitate cunoscute și apreciate în întreaga lume.

17 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Alexandru Badea (Grupul parlamentar al USR)

Eram sigur că Klaus Iohannis va promulga Legile Justiției fără să aștepte avizul Comisiei de la Veneția. Putea să amâne până la expirarea termenului de promulgare sau chiar să solicite Parlamentului o reexaminare.

17 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Oana Gianina Bulai (Grupul parlamentar al PSD)
Avem datoria să le oferim tuturor copiilor din România o copilărie fericită

România se confruntă cu o realitate tristă când vine vorba despre copii. Potrivit celor mai recente date, țara noastră are cei mai mulți copii din Uniunea Europeană expuși la sărăcie și excluziune socială.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sebastian-Ilie Suciu (Grupul parlamentar AUR)
România secolului XXI, încălzită pe lemne

Domnul deputat AUR, Sebastian Suciu, atrage atenția că actuala guvernare perseverează vehement în a săpa groapa independenței energetice a României.

16 noiembrie 2022 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc miercuri, 16 noiembrie, începând cu ora 13.00 (sala ”Barbu Catargiu”, nivel P1).

16 noiembrie 2022
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Natalia Elena Intotero (Grupul parlamentar al PSD)
Ziua Sportului Românesc: proiect adoptat de Parlamentul României

Inițiativa legislativă privind instituirea Zilei Sportului Românesc a fost adoptată miercuri, 16 noiembrie, în unanimitate de membrii Camerei Deputaților, în calitate de for decizional.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
Schimbări pozitive de abordare a politicii externe a României

Aderarea României la NATO și Uniunea Europeană nu reprezintă, nici pe departe, sfârșitul dezideratelor noastre de politică externă. Simplul statut de membru în cele două entități nu conferă în mod neapărat și prestigiu sau notorietate României, în cadrul proceselor decizionale negociate între statele membre.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Reglementarea unui preț corect la energia electrică, un pas important spre predictibilitatea bugetară a fiecărui român

PSD susține ferm reglementarea prețului energiei, astfel încât acesta să fie sustenabil atât pentru populație, cât și pentru economie.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Reforma educației trebuie să înceapă cu clasele mici

Am răspuns cu deosebită bucurie invitației de a participa la ediția a II-a a Simpozionului județean „Educație de calitate în orice situație – Exemple de bune practici”, organizat de Asociația Învățătorilor din județul Bacău.

Reîntâlnirea cu foștii mei colegi din învățământul primar a fost fantastică și emoționantă, fiind un excelent prilej de a rememora amintirile frumoase din activitatea didactică pe care am desfășurat-o împreună, ani la rând. [...]

16 noiembrie 2022 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru știință și tehnologie, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Ședința Comisiei pentru știință și tehnologie, s-a desfășurat în ziua de miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 09:30. Membrii Comisiei au avut spre dezbatere și aprobare, următoarea ordine de zi:

dd>1.Propunere legislativă privind unele măsuri pentru continuarea activității pe funcții de execuție de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare Plx 703/2022 – aviz; [...]

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Viorel Focșa (Grupul parlamentar AUR)
Iohannis, Ciucă și Ciolacu – trioul toxic pentru România

Domnul deputat AUR, Dumitru Viorel Focșa, atrage atenția că România se îndreaptă spre statutul de colonie a Vestului.

16 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Marți, 15 noiembrie 2022, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care s-a desfășurat cu prezență fizică, având următoarea ordine de zi:

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Nagy (Grupul parlamentar AUR)
Orașul Nădlac

În declarația politică de miercuri, domnul deputat de Arad, Vasile Nagy, atrage atenția asupra necesității dezvoltării economice, a dezvoltării potențialului agricol și turistic din Orașul Nădlac, dar și asupra nevoii de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor, un oraș care are nevoie de o dezvoltare economică echilibrată și de investiții pentru dezvoltarea și consolidarea sectorului productiv.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Normele de protecție a siguranței financiare a românilor, întărite la nivel european

Parlamentul European a adoptat noi norme cu rol în consolidarea rezilienței cibernetice la nivelul Uniunii Europene (UE).

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Marcel Tuhuț (Grupul parlamentar al PSD)
Partidul Social Democrat lansează o nouă schemă de ajutor de minimis pentru mediul de afaceri

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, a emis un Ordin privind aprobarea Ghidului Solicitantului pentru instituirea schemei de ajutor de minimis în vederea tranziției către o economia circulară.

Schema de ajutor vine în întâmpinarea mediului de afaceri și încurajează investițiile în tehnologia verde și tranziția la o economie sustenabilă. [...]

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florian Claudiu Neaga (Grupul parlamentar al PSD)
Un pas important în dezvoltarea infrastructurii de sănătate din România - construirea Spitalului Regional de Urgență de la Craiova a intrat în linie dreaptă

Ministrul social-democrat, domnul prof. dr. Alexandru Rafila, a semnat de curând contractul de proiectare pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova, care va urma să fie realizat de o asociere între mai multe companii din România și Turcia.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Sorin Gheba (Grupul parlamentar al USR)

Astăzi este ziua Patrimoniului Mondial UNESCO. Conservarea sa este o luptă continuă în care clasa politică este datoare generațiilor trecute și celor viitoare să se poziționeze de partea naturii și a culturii!

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara Daniela Calista (Grupul parlamentar al PNL)
Pensii mai mari pentru mai mulți angajați de la ArcelorMittal Tubular Products Roman

Proiectul de Lege pentru completarea art.30 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice susținut de deputatul PNL Neamț, Mara Calista, a fost adoptat miercuri, 16 noiembrie, cu 244 de voturi pentru. Camera Deputaților este for decizional.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
Toleranța, factor fundamental al păcii, democrației și consolidării statului de drept

Prin Rezoluția 51/95 din anul 1996, Adunarea Generală a ONU invită statele membre să celebreze în fiecare an, la 16 noiembrie, Ziua Internațională a Toleranței.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Cardul european de sănătate, un instrument gratuit pentru asigurarea sănătății optime a fiecărui român care se deplasează în Europa

Românii au dreptul la un sistem de sănătate riguros, corect și predictibil, cu servicii prompte și de calitate, și atunci când călătoresc în străinătate, atât în vacanțe, cât și în interes de serviciu.

16 noiembrie 2022 detalii
  
ANUNȚ DE PRESĂ

Ședința online a Biroului permanent al Camerei Deputaților va avea loc astăzi, 16 noiembrie, începând cu ora 18.30.

16 noiembrie 2022
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Viorel Focșa (Grupul parlamentar AUR)
România Educată, un eșec previzibil

Domnul deputat AUR, Dumitru Viorel Focșa, atrage atenția că au trecut 8 ani de când a fost lansat proiectul „România Educată” și 200.000 de copii per generație au trecut prin școală. Rezultatele, din păcate, au fost văzute de toți: viitorul țării a fost sabotat.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, deputat Ana-Maria Cătăuță (Grupul parlamentar al PSD)
,,Este obligația noastră morală să lăsăm urmașilor noștri intacte bunurile de patrimoniu, care ne fac cunoscuți în lumea întreagă prin caracterul lor inestimabil și prin valoarea universală remarcabilă”

Președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, deputatul Ana-Maria Cătăuță, a susținut miercuri, 16 noiembrie, în ședința de plen, o alocuțiune dedicată împlinirii a 50 de ani de la adoptarea Convenției privind protecția patrimoniului mondial, cultural și natural și a Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Pași concreți pentru realizarea unor parcuri eoliene în arealul Mării Negre

Am participat zilele trecute la vizita de lucru a membrilor Grupului de lucru offshore wind din cadrul Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților în Regatul Scoției.

În cadrul acesteia au fost programate întâlniri cu o serie de reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului scoțian, autorități locale, universități, precum și exponenți ai mediului de afaceri. De asemenea, în program au figurat vizite la obiective economice de top din Scoția, îndeosebi din domeniul energetic. [...]

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasilică Toma (Grupul parlamentar al PSD)
Rămân la aceeași opinie: Pensii corecte, nu speciale! Banii trebuie folosiți pentru sprijinirea pensionarilor cu venituri mici!

În vremuri de criză economică, când vârstnicii noștri se numără printre cele mai afectate categorii sociale, principiul contributivității trebuie însoțit și acordat principiului solidarității.

16 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Viitorul UE nu trebuie să fie sub imperiul intereselor electorale locale!

Cuvintele următoare nu sunt adresate doar dumneavoastră, ci tuturor politicienilor din Europa care înțeleg sintagma universală „United we stand, divided we fall!”. Chiar dacă veți simți supărarea și tristețea în vorbele mele, nu toate adevărurile trebuie să fie îndulcite.

Ceea consider cu adevărat trist, ca european, ca român și politician social-democrat este că viitorul Uniunii Europene pare să stea în obiectivele politice mici și vremelnice ale unor partide speriate de suișurile și coborâșurile electorale. [...]

16 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Loredana Predescu (PUSL, afiliat Grupului parlamentar al PSD)
Legislația lucrătorilor non-UE, modificată în sprijinul antreprenorilor români

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, afiliat Grupului PSD și conducătorul „Grupului de lucru pentru modificarea legislației privind lucrătorii non-UE”, desfășurat sub egida Comisiei pentru industrii și servicii, anunță primii pași pentru modificarea cadrului legislativ privind lucrătorii non-UE.

15 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Kiss Janos (Grupul parlamentar al PNL)
Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România

La 16 noiembrie 1972, la Paris, în cadrul Conferinței generale a ONU pentru Educație, Știință și Cultură, statele membre ale UNESCO adoptau Convenția privind Protecția Patrimoniului Mondial Cultural și Natural.

15 noiembrie 2022 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO
Expoziție-eveniment “Convenția privind protecția patrimoniului mondial, cultural și natural – 50 de ani”

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, împreună cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, în parteneriat cu Romfilatelia, organizează miercuri, 16 noiembrie 2022, începând cu ora 12.30, expoziția ,,Convenția privind protecția patrimoniului mondial, cultural și natural – 50 de ani”, în foaierul sălii de plen a Camerei Deputaților.

15 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Ștefan Mușoiu (Grupul parlamentar al PSD)

Deputatul Ștefan Mușoiu, președintele Comisiei pentru afaceri europene, participă, în perioada 13-15 noiembrie 2022, la cea de-a LXVIII-a reuniune plenară a COSAC, organizată la Praga, în cadrul dimensiunii parlamentare a Președinției cehe a Consiliului UE.

15 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Consuela Florea (Grupul parlamentar al PSD)

În data de 11 noiembrie 2022, doamna deputat Oana Consuela Florea (PSD) a participat la seminarul cu titlul „Ciclul legislativ: între coordonarea și raționalizarea procesului”, la Chișinău, în Republica Moldova, la invitația Grupului Parlamentului European pentru sprijinirea democrației și coordonarea alegerilor (DEG).

15 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Raisa Enachi (Grupul parlamentar AUR)
15 noiembrie 1987 – Ziua către Libertate

Presa din România nu a publicat, la acea vreme, nici cea mai vagă informație privind revolta muncitorilor din Brașov, însă aceasta a fost prompt comentată de mass-media internațională, constituind un semnal vizibil al crizei regimului.

15 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana Loredana Predescu (PUSL, afiliat Grupului parlamentar al PSD)
Revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987

Există în viața unui popor momente unice prin care se marchează prezența dinamică a actorilor sociali implicați în transformarea societății. Deși istoria a depins mereu de participarea lor, eroii n-au fost suficient de impozanți încât să confere, prin simpla lor invocare, întreaga dimensiune a temporalității de referință.

15 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Aurel Căuș (Grupul parlamentar al PNL)
Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România, ziua în care fiecare dintre noi ne simțim un pic mai mult acasă

Cu exact cincizeci de ani în urmă, în data de 16 noiembrie 1972, la Paris, cu prilejul cadrul celei de-a XVII-a sesiuni a Conferinței generale a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, statele care alcătuiesc UNESCO au adoptat Convenția privind Protecția Patrimoniului Mondial Cultural și Natural.

15 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ileana Cristina Dumitrache (Grupul parlamentar al PSD)
Ziua Dobrogei

În fiecare an, la data de 14 noiembrie sărbătorim Ziua Dobrogei pentru a marca ziua în care, în 1878, Dobrogea revenea la teritoriul național.

14 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana-Loredana Predescu (PUSL, afiliat Grupului parlamentar al PSD)
Solicit autorităților dispunerea unei anchete sociale în cazul minorelor abuzate

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, afiliat Grupului PSD, trage un semnal de alarmă către autorități în cazul celor două copile, din Brașov, răpite și violate de către un recidivist și cere măsuri concrete pentru a preveni astfel de tragedii.

14 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
Măsuri active pentru respectarea drepturilor pacienților diabetici

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului a fost marcată, pentru prima oară, la 14 noiembrie 1991, din inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a Federației Internaționale a Diabetului (FID).

14 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
Scăderea numărului bolnavilor de diabet depinde de perpetuarea unui stil de viață sănătos

Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului a fost marcată pentru prima oară în 14 noiembrie 1991, din inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a Federației Internaționale a Diabetului.

14 noiembrie 2022 detalii
  
COMUNICAT DE PRESĂ

primit de la președintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Bende Sándor (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

În perioada 8-11 noiembrie 2022, o delegație a Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, condusă de domnul deputat Bende Sándor, președintele comisiei, a efectuat o vizită în Scoția, la Aberdeen și Edinburgh.

14 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Prevenția și asigurarea tratamentului, vitale pentru reducerea numărului pacienților diabetici

În data de 14 noiembrie este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului, prilej cu care se organizează diferite manifestări care au ca scop o bună informare a oamenilor cu privire la diabet.

14 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Horia Țuțuianu (Grupul parlamentar al PSD)
La mulți ani, Dobrogea noastră, tărâm de poveste și încărcat de legende!

Te-am descoperit ușor, pas cu pas, la fiecare cărare străbătută, cu fiecare adiere a vântului tău uscat, cu oamenii tăi autentici, cu diversitatea și armonia ta, cu istoriile tale zbuciumate,

14 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Legea care aprobă Planul național de prevenire și combatere a cancerului a fost promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea nr.293/3 noiembrie 2022 pentru prevenirea și combaterea cancerului, în urma votării, în Parlament, a proiectului de lege inițiat în acest sens de parlamentarii coaliției majoritare.

11 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
PSD susține tinerii

Tinerii reprezintă resursa cea mai importantă a unei țări, deoarece modul în care se dezvoltă aceștia va modela societatea românească viitoare. De aceea, Partidul Social Democrat a lansat programe menite să ajute tinerii care se află la început de drum.

11 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Recunoștință și respect veteranilor din teatrele de operații ai Armatei Române

Îi omagiem, astăzi, pe veteranii din teatrele de operații, a căror zi a fost instituită prin Legea nr.150/2014 privind modificarea și completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celor decedați.

11 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Raisa Enachi (Grupul parlamentar AUR)
Guvernul român instituie amenzi pe bandă rulantă

În această săptămână, doamna deputat Raisa Enachi a depus în scris, la Camera Deputaților, declarația politică cu titlul “Guvernul României instituie amenzi pe bandă rulantă”.

11 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
Să respectăm întotdeauna memoria celor ce s-au jertfit pentru libertatea noastră

Cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, aniversată astăzi, îmi exprim toată prețuirea pentru militarii români, pentru tot ceea ce au făcut și fac în fiecare zi. Ei sunt mereu pregătiți pentru a-și respecta angajamentele și a asigura populația că vom putea face față oricăror provocări.

11 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
Veteranii din teatrele de operații, un model de curaj și devotament

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, aniversată astăzi, este un prilej extraordinar de a-i sărbători pe militarii care ne-au reprezentat cu profesionalism, curaj și devotament, după 1990, în acțiunile militare internaționale la care a participat Armata Română.

11 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Olivia-Diana Morar (Grupul parlamentar al PNL)
Ziua Veteranilor

Ziua de 11 noiembrie are o simbolistică aparte, marcând intrarea în vigoare a Armistițiului între Puterile Antantei și Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial, o conflagrație ce a cuprins întreaga lume și a provocat zeci de milioane de morți și răniți.

11 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
Rolul vital al profesioniștilor contabili în creșterea economică și în sporirea calității mediului de afaceri

În întreaga lume se sărbătorește astăzi Ziua internațională a contabilului, ce aduce aminte că, în data de 10 noiembrie 1494, Luca Pacioli (1445-1517), călugăr franciscan, matematician și teolog, gratulat cu titlul de „Părintele contabilității”, a publicat Summa de arithmetica, geometria, proportioni et proportionalita, lucrare de referință a domeniului.

10 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Începând din 2018, pe 9 noiembrie, în România, este sărbătorită Ziua Limbii Ucrainene. Anul acesta, Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) a organizat o amplă conferință internațională cu participanți din 7 țări: Belgia, Canada, Cehia, România, Slovacia, Ucraina și Ungaria.

10 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, doamna deputat Ana Maria Cătăuță (Grupul parlamentar al PSD)
Participarea doamnei deputat Ana-Maria Cătăuță, președintele Comisiei, la evenimentul organizat de Comisia Națională a României pentru UNESCO, Asociația Heritage pentru UNESCO, Uniunea Arhitecților din România și Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, dedicat prezentării Culelor din Oltenia – sit aflat pe Lista indicativă a României, în contextul împlinirii a 50 de ani de la adoptarea Convenției privind protecția patrimoniului mondial, cultural și natural

“Demersul inițiat de UNESCO, în acest an aniversar, având ca tema centrală «Următorii 50 de ani: Patrimoniul mondial ca sursă de reziliență, umanitate și inovație» va asigura, cu certitudine, cadrul potrivit pentru identificarea soluțiilor concrete de salvgardare și promovare a patrimoniului mondial, cultural și natural.

10 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina, domnul deputat Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL)
Am asigurat reprezentanții Radei Supreme că România sprijină ferm independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei

Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina, deputatul PNL Ioan Balan, consideră că vizita în România, în perioada 8-10 noiembrie, a unei delegații ucrainene conduse de domnul Serhiy Babak, co-președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu România și președinte al Comisiei pentru educație, știință și inovare din Rada Supremă, aduce o contribuție importantă la consolidarea relațiilor bilaterale și la colaborarea dintre cele două state, la toate nivelurile:

10 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Extinderea listei medicamentelor compensate și gratuite, un pas important pentru îmbunătățirea stării de sănătate a românilor

În centrul preocupărilor Partidului Social Democrat privind îmbunătățirea condiției sistemului de sănătate din România se află asigurarea unor servicii medicale de un înalt grad calitativ, precum și accesul populației la medicamente noi și facile din punctul de vedere al prețurilor.

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
Rolul determinant al tinerei generații în definirea viitorului României

Sunt încredințată că participarea tinerilor noștri în toate sferele de activitate este vitală dezvoltării societății românești, construită pe valori precum democrația, toleranța și bunăstarea.

9 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu (Grupul parlamentar al PNL)

Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a primit astăzi, 9 noiembrie, vizita unei delegații din Republica Coreea, formată din reprezentanți ai Adunării Naționale și ai Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare.

9 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Marți, 8 noiembrie, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care s-a desfășurat cu prezență fizică, având următoarea ordine de zi:

9 noiembrie 2022 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae-Miroslav Petrețchi (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Pentru al cincilea an consecutiv, ucrainenii din România sărbătoresc, pe 9 noiembrie, Ziua Limbii Ucrainene, instituită prin Legea nr. 213/2018.

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cătălina Ciofu (Grupul parlamentar al PNL)

Ziua Limbii Ucrainene se sărbătorește anual, pe 9 noiembrie. În toate localitățile unde trăiesc membri ai comunității ucrainene se pot organiza manifestări culturale dedicate acestei sărbători.

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Transformarea digitală a României – o prioritate a Partidului Național Liberal

„România Digitală - România Liberală” este mai mult decât un concept al Partidului Național Liberal, fiind un crez care transmite hotărârea noastră de a moderniza din punct de vedere informațional România, ca parte integrantă a dezvoltării și modernizării țării.

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florian Claudiu Neaga (Grupul parlamentar al PSD)
Ministerul Sănătății demarează un program de depistare activă a tuberculozei la nivelul a 11 județe, printre care și județul Sălaj

La solicitarea ministrului social-democrat, prof. dr. Alexandru Rafila, Ministerul Sănătății demarează acțiunea de depistare activă a tuberculozei în 11 județe, printre care și la nivelul județului Sălaj, în cadrul Programului „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”. Programul dispune de o alocare de 3,5 milioane de euro, suma reprezentând finanțare nerambursabilă de la Fondul Global.

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PNL)
PSD cere schimbarea tratatelor europene pentru a transforma Uniunea Europeană într-o instituție a echității, egalității și solidarității

Partidul Social Democrat consideră că Uniunea Europeană nu întrunește în prezent toate principiile în scopul căreia a fost creată, respectiv egalitate, echitate și prosperitate pentru toate statele membre. Europa nu trebuie să lase pe nimeni în urmă, și, în consecință, PSD susține declanșarea procedurilor pentru modificarea tratatelor europene, din convingerea că Uniunea Europeană trebuie să devină mai echitabilă pentru toți.

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel-Codruț Blaga (Grupul parlamentar al USR)

Reprezentanții Grupului Marshall Memorial Fellowship U.S. au fost prezenți luni, 7 noiembrie, în Parlamentul României, unde alături de colega mea, Oana Țoiu, am organizat vizita delegației oamenilor de afaceri și aleșilor locali din Statele Unite ale Americii, sub deviza “Democrația românească la locul de muncă”.

German Marshall Fund of the United States (GMF) reprezintă o organizație politică nepartizană a cărei direcție susține că Statele Unite și Europa formează o echipă puternică. [...]

9 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Participarea la „Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Politician Lider (WPL)” (Reykjavik, 8-10 noiembrie 2022)

Doamnele deputat Rozália-Ibolya Biró, președintele Comisiei pentru politică externă, Cristina Trăilă, vicepreședinte al Comisiei permanente a Camerei Deputaților și Senatului privind Statutul deputaților și al senatorilor, organizarea și funcționarea ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, și Diana Olivia Morar, secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, participă, în perioada 8-10 noiembrie 2022, la Reykjavik, în Islanda, la Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Lider Politician (WPL), organizat de WPL în colaborare cu Parlamentul și Guvernul Islandei. Doamna deputat Rozalia Biró va fi speaker în cadrul panelului de discuții „Leaders Talk – „Data – Driven Action for Women`s Health Policy: A Proposed Framework”.

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, domnul deputat George Cătălin Stângă (Grupul parlamentar al PNL)
„Trebuie să continuăm demersurile și angajamentele pe care ni le-am asumat în privința combaterii schimbărilor climatice”

Zilele acestea are loc cea de a 27-a Conferință a Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27).

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Defrișarea „aurului verde” al României, un atentat la siguranța națională

Despăduririle, sau mai exact totalitatea acțiunilor prin care pădurile sunt înlăturate complet de pe anumite suprafețe, au crescut nejustificat în România, în loc să asistăm la o ameliorare a fenomenului.

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
Sistemul național de sănătate trebuie susținut de servicii publice excelente, la prețuri rezonabile și accesibile tuturor

Pandemia a reamintit întregii lumi că un procent cât mai ridicat al populației vaccinate înseamnă șanse exponențial mai mari la viață.

9 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională
Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților a desfășurat marți, 8 noiembrie, o deplasare la Sibiu alături de structura similară din Senat

În acest context, conducerea Serviciului de Telecomunicații Speciale a prezentat membrilor Comisiilor reunite Raportul activității desfășurate în anul 2021, în acord cu prevederile Legii nr. 92/1996 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Telecomunicații Speciale.

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Nagy (Grupul parlamentar AUR)
Orașul Lipova

În declarația politică de miercuri, domnul deputat de Arad, Vasile Nagy, atrage atenția asupra necesității dezvoltării economice a orașului Lipova, a mediului de afaceri, a spiritului antreprenorial, a infrastructurii locale, a resurselor umane și a conservării mediului înconjurător.

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Programele „Student Invest” și „Family Start” vor contribui la o viață mai bună pentru studenți și tinerele familii

Guvernul susținut de PSD a aprobat semnarea a două programe extrem de importante pentru viitorul României, „Student Invest” și „Family Start”, parafarea convențiilor de creditare și implementare a acestora urmând să îmbunătățească substanțial viața de zi cu zi a românilor.

Consensul politic din coaliția de guvernare a permis aplicarea cu celeritate a celor două pachete de măsuri propuse de ministrului PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea. Acestea presupun acordarea de credite de 10.000 de euro pentru studenți și, respectiv, de 15.000 de euro pentru tinere familii, garantate de stat și cu dobândă subvenționată. [...]

9 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat George Șișcu (Grupul parlamentar al PNL)
Avem toată libertatea de a ne iubi țara! Nu ne interzice nimeni să fim patrioți!

Una dintre marile minciuni care se tot vântură în spațiul public de către formațiuni politice extremiste este că Uniunea Europeană ne impune să ne pierdem identitatea națională sau să nu mai dovedim patriotism față de țara noastră. Este, în mod evident, fals și de natură să stârnească în rândul românilor sentimente anti-europene, deși este tocmai inversul acțiunilor UE și a doctrinei sale.

9 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru știință și tehnologie, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Ședința Comisiei pentru știință și tehnologie s-a desfășurat în ziua de miercuri, 9 noiembrie 2022, de la ora 09:30. Membrii Comisiei au avut, spre dezbatere și aprobare, următoarea ordine de zi:

9 noiembrie 2022 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Valentin-Ilie Făgărășian (Grupul parlamentar al PNL)
Joi, 10 noiembrie 2022, va avea loc a IV-a ediție a evenimentului ”Parlamentar pentru o zi”

Am plăcerea de a vă invita la cea de-a IV-a ediție a evenimentului ”Parlamentar pentru o zi”, în data de 10 noiembrie 2022, începând cu ora 10.00, la Sala ”Iuliu Maniu” din Camera Deputaților, nivel P. Această ediție va găzdui o nouă serie de tineri entuziaști, dornici de a-și extinde cunoștințele din spectrul politic.

Vocile tinerilor merită auzite, întrucât noile generații vor clădi viitorul României, drept pentru care promovarea acestora este esențială.

8 noiembrie 2022
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
Efectele pozitive ale radiologiei au un aport concludent asupra sănătății publice

Ziua internațională a radiologiei este marcată, în fiecare an, la 8 noiembrie, pentru a crește gradul de conștientizare al populației în ceea ce privește importanța acestei specialități medicale.

8 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dragoș Cătălin Teniță (neafiliat)
Raport favorabil cu UNANIMITATE la Comisia pentru învățământ pentru Modificarea Legii privind Programul pentru Școli al României (Lapte și Corn), propusă de deputatul Cătălin Teniță

Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților a dat astăzi raport favorabil, cu UNANIMITATE, modificărilor aduse Legii privind Programul pentru Școli al României (Lapte și Corn), singurul program de alimentație școlară cu acoperire națională.

8 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florian Claudiu Neaga (Grupul parlamentar al PSD)
Ministerul Sănătății, condus de Partidul Social Democrat, extinde lista medicamentelor compensate începând cu data de 1 decembrie 2022

Sănătatea românilor a reprezentat o prioritate pentru Partidul Social Democrat în momentul în care a fost decisă intrarea la guvernare.

8 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat George Cristian Tuță (Grupul parlamentar al PNL)
Viitorul muncii este acum

”România Viitorului - Automatizare și viitorul Muncii” a reprezentat tema principală de discuții în cadrul evenimentului de amploare care s-a desfășurat marți, 8 noiembrie, de la ora 15.00, la Camera Deputaților, la sala ”Iuliu Maniu”.

8 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Simplificarea documentației pentru investiții în capacități de producție a energiei din surse regenerabile

La momentul actual, ne confruntăm cu o criză energetică fără precedent, dat fiind și contextul critic în care aceasta a apărut. Deși la nivel european, se solicită statelor membre să accelereze de urgență tranziția verde, să reducă dependența energetică a Uniunii Europene prin efort coordonat de diversificare și dezvoltare a surselor regenerabile de energie și a hidrogenului, la nivel național există o serie de neajunsuri, atât în legislație, cât și în practica din sistem, care îngreunează nu numai realizarea unor astfel de investiții, ci și absorbția fondurilor disponibile prin PNRR.

8 noiembrie 2022 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la domnul deputat George Cristian Tuță (Grupul parlamentar al PNL)

”România Viitorului - Automatizare și viitorul Muncii” este tema unei dezbateri de amploare care se organizează marți, 8 noiembrie, de la ora 15.00, la Camera Deputaților, sala ”Iuliu Maniu”.

La eveniment vor participa reprezentanți din mediul academic și industrie, ministrul Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, europarlamentarul Victor Negrescu, parlamentari, oficiali guvernamentali și alți actori relevanți în domeniu, inclusiv reprezentanți ai fundației UIPath. Moderatorul dezbaterilor va fi chestorul Camerei Deputaților, George Tuță.

7 noiembrie 2022
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Neață (Grupul parlamentar al PSD)

Grupul parlamentar de prietenie România -Vietnam a făcut o vizită la Hanoi, la invitația grupului omolog din Adunarea Națională, în perioada 16 - 21 octombrie 2022.

7 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat George Cristian Tuță (Grupul parlamentar al PNL)
Studenți de la șapte universități din țară contribuie la debirocratizarea României în cadrul ediției a doua a competiției studențești „România fără dosar”

Hackathonul studențesc ”România fără dosar” a dat startul ediției a doua în perioada 31 octombrie – 9 noiembrie 2022. Cele 10 echipe vor prezenta proiectele finale în fața juriului, la Parlamentul României, miercuri, 9 noiembrie începând cu ora 12.00.

7 noiembrie 2022 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu, va avea marți, 8 noiembrie, începând cu ora 10.00, o întrevedere cu domnul Gordan Jandrokoviæ, președintele Parlamentului Republicii Croația (sala “I.G. Duca”, nivel P1).

7 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
Să îngrijim și să promovăm Bujorul, Floarea Națională a României

Legea pentru declararea florii de bujor ca Floare Națională a României a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis. Inițiativa legislativă oferă soluțiile legislative în vederea reglementării organizării anuale, la nivel național și local, a unei suite de manifestări care să marcheze această distincție.

7 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Monica-Elena Berescu (Grupul parlamentar al USR)
Pachet de legi pentru dezvoltarea și sprijinirea start-up-urilor și IMM-urilor din sectorul tech

Sectorul IT&C reprezintă aproape 7% din PIB-ul României, fiind o industrie strategică cu perspective excelente pentru viitor. Pentru a-și atinge potențialul, companiile din IT aflate la început de drum au nevoie de o legislație coerentă, care să le faciliteze creșterea rapidă pentru revendicarea statutului de unicorn al industriei.

4 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Garantarea unui cont bancar fără comisioane financiare pentru fiecare român - o inițiativă legislativă a PNL

Parlamentarii PNL au depus o propunere legislativă pentru modificarea și completarea unor acte normative, în scopul creșterii incluziunii financiare, a cărei adoptare va simplifica în mod fundamental viața românilor.

4 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Marcel Tuhuț (Grupul parlamentar al PSD)
Opt localități din județul Alba pot primi finanțare pentru construirea sau renovarea centrelor comunitare integrate

Opt unități administrativ-teritoriale din județul Alba pot beneficia de finanțare nerambursabilă de circa 200.000 de euro fiecare pentru construirea de la zero sau modernizarea centrelor comunitare integrate de servicii medicale și sociale.

Principalul scop al centrelor comunitare integrate este acela de a spori accesul la servicii medicale de calitate pentru populație și, în special, pentru grupurile vulnerabile. [...]

3 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biró Rozália – Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)
Întrevederea președintelui Comisiei pentru politică externă, doamna Biro Rozalia-Ibolya, cu E.S. dl. Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei în România

La solicitarea Ambasadei Ucrainei în România, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, doamna Biro Rozalia-Ibolya, a avut marți, 1 noiembrie, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. Dl. Ihor Prokopchuk, ambasadorul acestei țări la București.

3 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
La Mulți Ani, bravi vânători de munte!

Trupele de vânători de munte ale Armatei Române au fost înființate în 3 noiembrie 1916, în timpul Primului Război Mondial, reprezentând încă de la început o unitate de elită a infanteriei românești, fiind în prim-planul misiunilor de apărare a țării, de la primele două conflagrații mondiale până în prezent.

3 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Marcel Tuhuț (Grupul parlamentar al PSD)
Partidul Social Democrat propune reglementarea pieței energetice în mod simplu și echitabil: nimeni nu va plăti prețuri mai mari, iar pentru categoriile vulnerabile facturile vor fi mai mici!

Modelul propus de Partidul Social Democrat în Coaliție pentru reglementarea prețurilor la energia electrică aduce beneficii suplimentare, pe lângă cele deja acordate de Guvern, în special pentru consumatorii vulnerabili și pentru economia românească.

3 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Rujan (Grupul parlamentar al PNL)
Produsele fabricate în România sunt de bună calitate și foarte căutate, însă exportăm încă prea puțin

Deputatul PNL Dumitru Rujan consideră că agravarea deficitului balanței comerciale a României nu este cauzată doar de creșterile constante ale importurilor, ci și de slabă valorificare a produselor românești prin intermediul exporturilor, deși mărfurile fabricate în țara noastră sunt de foarte bună calitate, competitive și foarte căutate:

3 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
La Mulți Ani ostașilor noștri cu ocazia Zilei Vânătorilor de Munte!

Potrivit Ordinului Marelui Cartier General (MCG) nr. 294 din 3 noiembrie 1916, Școala de Schiori din București (prima formă organizatorică apropiată de vânătorii de munte, înființată la 30 septembrie 1916) a fost transformată în Corpul Vânătorilor de Munte.

Unitatea era organizată în trei batalioane, fiecare a câte trei companii. La comanda acestui corp de trupă, care însuma aproximativ 2.000 de combatanți, a fost numit căpitanul Virgil Bădulescu. [...]

3 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la de la doamna deputat Anamaria Gavrila (neafiliat) si de la domnul deputat Mihai-Ioan Lasca (neafiliat)
Adresă către CSAT pentru PACE!

În ultimele săptămâni, am fost martorii unor evenimente politice, pe care nimeni din conducerea țării nu are bunăvoința să le clarifice. Mă refer, în mod special, la demisia ministrului Apărării, Vasile Dîncu, urmată de o declarație controversată.

Acesta a plecat din funcție, invocând neînțelegeri cu președintele Klaus Werner Iohannis și precizând că acetsa este și comandantul suprem al Armatei Române! Ex-ministrul Apărării nu ne-a oferit niciun detaliu despre natura neînțelegerilor pe care le-a avut cu domnul Iohannis. [...]

3 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru constituționalitate, domnul deputat Ringo Dămureanu (Grupul parlamentar AUR)
Colegiul Național ”Frații Buzești”

140 DE ANI DE ȘTIINȚĂ ȘI EDUCAȚIE

Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova împlinește în aceste zile impesionanta și venerabila vârstă de 140 de ani de existență, cu redutabile rezultate în învățământul preuniversitar românesc și dintre cele mai onorante în plan internațional.

Filele Istoriei educației naționale, din 1882 și până astăzi, s-au scris cu evocarea prestigioasei instituții de învățământ craiovene, cunoscută în Țară și recunoscută prin rezultate pe plan internațional. [...]

3 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Să-i onorăm cum se cuvine pe militarii vânători de munte!

Armata Română aniversează astăzi Ziua Vânătorilor de Munte, trupe înființate în 3 noiembrie 1916, în timpul Primului Război Mondial, care au reprezentat, încă de la începuturi, o specialitate de elită a infanteriei românești.

3 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru știință și tehnologie, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Joi, 3 noiembrie, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol, președinte al Comisiei pentru știință și tehnologie a Camerei Deputaților, a primit vizita oficială a domnului prof. univ. dr. ing. Ioannis Chrysoulakis, Secretar General în cadrul Secretariatul General al Diplomației Publice și al Diasporei Grecești din Ministerul Afacerilor Externe Elen și a delegației Ambasadei Republicii Elene în România, formată din doamna Pelagia Gkountra – Consul, doamna Eleni Kostoula – Secretar și a domnului prof. univ. dr. ing. Mihai Mihăiță – Președinte al Academiei de Științe Tehnice din România (ASTR).

3 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Pași concreți în combaterea violenței domestice

„...Respectarea drepturilor omului trebuie să facă parte din educația globală și din demnitatea omului, iar toate aspectele violenței fizice sau mintale împotriva persoanei umane constituie o violare a drepturilor sale”, se arată într-o Rezoluție a Parlamentului European, elaborată încă din data de 11 iunie 1986.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Planul Național pentru Combaterea Cancerului, o șansă uriașă pentru îmbunătățirea condiției bolnavilor oncologici

România are oficial un Plan Național de Combatere a Cancerului, în urma votului aproape unanim acordat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Proiectul de lege pentru prevenirea și combaterea cancerului este rodul muncii parlamentarilor partidelor din coaliția de guvernare, a comisiilor de Sănătate din cele două Camere și, nu în ultimul rând, a specialiștilor din Ministerul Sănătății.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
PSD susține industria românească

Ministrul PSD al Economiei, domnul Florin Spătaru, dezvoltă în mod permanent scheme de ajutor pentru industria prelucrătoare din România. Săptămâna aceasta s-a deschis sesiunea de depunere a solicitărilor pentru granturi în valoare totală de 300 de milioane de euro destinate retehnologizărilor sau investițiilor în linii de producție nepoluante.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sebastian Ilie Suciu (Grupul parlamentar AUR)
Înțeleptul își face vara sanie și iarna căruță

În timp ce Germania închide parcuri eoliene si redeschide mine de cărbuni pentru a face față situației, noi închidem termocentralele una câte una. Închidem termocentralele de la Paroșeni, Turceni, Rovinari precum și numeroase unități din Complexul Energetic Oltenia. Toate acestea sunt mediatizate abundent în presa locală, în timp ce Guvernul refuză să confirme sau să dezmintă aceste informații.

2 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
IMM-urile au un rol determinant în relansarea economiei naționale

Am participat, în această seară, la Ateneul Român, la a 30-a ediție a „Topului Național al Firmelor Private din România – TOP 2022”, eveniment de referință al mediului de afaceri românesc.

2 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Miercuri, 2 noiembrie, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care s-a desfășurat cu prezență fizică, având următoarea ordine de zi:

1. Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.127/2022 privind înființarea unor posturi de personal contractual în schema de personal a Consiliului Superior al Magistraturii (PLx 651/2022)

2. Propunere legislativă pentru completarea art.109 din Legea nr.208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente (Plx 653/2022) [...]

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marian Crușoveanu (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernul României va finanța construirea noului stadion ”Gheorghe Hagi”, din Municipiul Constanța, cu aproximativ 100 de milioane de euro

Cunoscutul stadion Farul din municipiul Constanța, care de-a lungul anilor a fost o emblemă și un motiv de mândrie pentru iubitorii de sport și a reprezentat o locație ce anima viața sportivă, urmează să fie dărâmat pentru a fi construit, cu finanțarea Guvernului, un complex sportiv modern.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernul a majorat cu 38.000 numărul elevilor care primesc o masă caldă sau un pachet alimentar zilnic

Guvernul Nicolae Ciucă a adoptat o ordonanță de urgență prin care crește substanțial numărul școlilor care beneficiază de prevederile Programului „Masă caldă”, de la 350 la 450.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Stoica (Grupul parlamentar al PSD)
Noul ministru al Apărării are capacitatea și probitatea necesare acestei înalte demnități

Desemnarea parlamentarului PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, în funcția de ministru al Apărării, este un gest de maturitate politică. Sunt convinsă că domnul senator are capacitatea și probitatea necesare acestei înalte demnități și se va achita cu brio de nobila misiune ce i-a fost încredințată.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Nagy (Grupul parlamentar AUR)
Orașul Ineu

În declarația de miercuri, domnul deputat de Arad, Vasile Nagy, atrage atenția asupra necesității unei strategii de dezvoltare durabile a infrastructurii locale în Orașul Ineu, asupra stimulării dezvoltării economice, a mediului de afaceri și a spiritului antreprenorial.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana Loredana Predescu (PUSL, afiliat Grupului parlamentar al PSD)
Legile pot fi îmbunătățite! Meșteșugul românesc, artizanii, meșteșugarii sunt pe cale de dispariție!

La nivel internațional, există interes pentru sectorul meșteșugurilor tradiționale și se manifestă în diferite forme (studii, parteneriate, strategii instituționale, politici publice, legi, proiecte etc.) cu scopul prezervării acestora, identificării riscurilor ce le amenință și identificării de soluții, în timp ce, în România, acest crâmpei de tradiție parcă a fost uitat.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Lilian Scripnic (Grupul parlamentar AUR)
Pericolul deficitului commercial

Lansez public un avertisment pentru Executiv și un puternic semnal de alarmă în fața pericolului iminent care paște întreaga țară din cauza deficitului comercial înregistrat în luna august a acestui an.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Pași concludenți ai Guvernului Nicolae Ciucă în scopul realizării independenței energetice a României

Dezvoltarea infrastructurii energetice naționale este în prim-planul preocupărilor Guvernului condus de premierul PNL Nicolae Ciucă, mai ales în această perioadă de criză majoră pe plan mondial.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
Atacarea legilor justiției la CCR, un joc de imagine demagogic

Deciziile Curții Constituționale sunt suverane și ele trebuie respectate de toată lumea. Aceste aspecte trebuie să fie învățate și aplicate de toate partidele politice parlamentare, mai ales dacă susțin că respectă preceptele democrației autentice.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat George Șișcu (Grupul parlamentar al PNL)
România are modele de succes și mult viitor! Depinde de noi să le vedem și să le urmăm

Ne plângem permanent că suntem într-o criză a valorilor, că ne lipsesc modelele de succes. Numai că am ajuns atât de negativiști, încât pare că nu mai avem capacitatea de a le vedea nici măcar atunci când sunt lângă noi sau în raza privirii noastre.

2 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iulian Alexandru Muraru (Grupul parlamentar al PNL)
Pentru Guvernul României și pentru Prim-Ministrul Nicolae Ciucă, importanța libertății religioase ca expresie a politicilor memoriei este de o importanță maximă

La invitația Prof. Univ. Dr. Habil. Marcel Măcelaru, coordonator al domeniului „Teologie” din cadrul Facultății de Științe Umaniste și Sociale, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, am avut plăcerea de a susține o prelegere în format online pe tema combaterii antisemitismului și xenofobiei în cadrul Conferinței Internaționale Reconciliation in the Public Square, prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la înființarea primei Biserici Penticostale din România în comuna Păuliș, județul Arad.

1 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Nassar (Grupul parlamentar al PSD)
Vocația meseriei de dascăl în România educată

Școala este spațiul în care copiii socializează și învață în mod plăcut lucrurile serioase și profunde, care să-i ajute să cunoască și să înțeleagă mai bine lumea în care trăiesc.

1 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana Loredana Predescu (PUSL, afiliat Grupului parlamentar al PSD)
Managementul deșeurilor este de fapt Managementul Resurselor, iar colectarea selectivă - colectarea separată a deșeurilor

În calitate de membru în Comisia pentru industrii și servicii și în Subcomisia pentru dezvoltare durabilă, am participat la Dezbaterea cu tema „Eficiența energetică în retail și colectarea selectivă a deșeurilor”, care a avut loc, pe 31 octombrie, la Parlamentul României.

1 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru știință și tehnologie

Ședința Comisiei pentru știință și tehnologie, s-a desfășurat în ziua de luni, 31 octombrie 2022, de la ora 17:30. Membrii Comisiei au avut spre dezbatere și aprobare, următoarea ordine de zi:

1 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională

În perspectiva actualizării și îmbunătățirii legislației, marți, 1 noiembrie, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a organizat dezbateri privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice și pe tema statutului pompierilor civili din serviciile publice comunitare voluntare.

1 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Marcel Tuhuț (Grupul parlamentar al PSD)
Agricultura românească urmează să beneficieze de aproximativ 16 miliarde de euro ce vor fi disponibili în următorii ani pentru investiții

Agricultura din România va beneficia, în perioada 2023-2027, de aproximativ 16 miliarde de euro pentru programe de investiții! Circa 6 miliarde de euro vor fi alocate pentru investiții în agricultură și dezvoltare rurală, 9,78 miliarde euro pentru acordarea subvențiilor în agricultură și 151,7 milioane euro pentru măsuri de piață.

1 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
La Mulți Ani slujbașilor Radioului național!

În fiecare an, la 1 noiembrie se aniversează Ziua radioului național, aceasta fiind data la care, în 1928, se inaugura postul național de radio, cu apelul „Alo, Alo, aici Radio București, România”!

1 noiembrie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Virgil Alin Chirilă (Grupul parlamentar al PSD)
Orice diferență peste propunerea PSD de creștere a pensiilor cu 10% ar trebui direcționată către pensionarii cu venituri mici

Deputatul PSD Alin Chirilă a declarat, marți, 1 noiembrie 2022, că joaca PNL cu procentele privind majorarea punctului de pensie denotă imaturitate și amatorism politic. În viziunea deputatului social-democrat, diferența dintre procentul de 10% avansat de PSD și procentele vehiculate de liberali ar trebui direcționată pentru măsuri de sprijin adresate pensionarilor cu venituri mici.

1 noiembrie 2022 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 29 noiembrie 2022, 2:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro