Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)

Salariile românilor au crescut în medie cu 4,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică (INS). Dezinformările trebuie să înceteze.

Deputatul PSD Ana Birchall, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat că informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la scăderea salariului mediu brut din România sunt tendențioase, pot dezinforma opinia publică și trebuie să înceteze.
„Institutul Național de Statistică a transmis luni faptul că salariul mediu nominal net din România, de la nivelul lunii mai, a crescut cu 4,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, în spațiul public se încearcă manipulativ să se acrediteze ideea că salariul mediu brut de la nivelul lunii mai a scăzut cu 2,8% față de luna precedentă, ocolind adevărul, anume că în luna aprilie angajații au beneficiat de primele și premierile ocazionale pentru Sfintele Sărbători de Paști.
În realitate, câștigul salariul net a crescut în medie cu 4,4% în luna mai 2014, față de aceeași perioadă a anului trecut, exact așa cum precizează INS într-un comunicat de presă emis luni”, a afirmat Ana Birchall.
„Dezaprob folosirea selectivă a informațiilor furnizate de Institutul Național de Statistică, cu scopul de a dezinforma manipulativ românii. Zvonurile și intoxicările care spun că salariul mediu a scăzut în România sunt menite să creeze agitații inutile. Adevărul este că astăzi, peste 800.000 de români câștigă cu 200 de lei mai mult lunar datorită faptului că salariul minim a fost crescut de la 700 de lei la 900 de lei de către Guvernul Victor Ponta”, a subliniat deputatul PSD.
„Este de-a dreptul ridicol, ca să nu spun o dovadă de rea credință, să spui că salariul mediu este în scădere atâta timp cât în ultimii doi ani câștigurile salariale din România au crescut constant. Salariul minim a fost crescut de la 700 de lei cât era în februarie 2013, la 900 de lei cât este astăzi, ultima creștere a fost efectuată chiar la începutul lunii iulie a.c. prin HG nr. 871/2013. La aceasta se adaugă și dreptățile sociale pe care Guvernul Ponta le-a considerat priorități de guvernare: am dat înapoi cei 25% tăiați de Guvernul Boc, am crescut salariile pentru medicii rezidenți și pentru profesorii debutanți și am majorat constant salariul minim obligatoriu.
Opinia publică trebuie să fie informată corect și echidistant prin prezentarea în totalitate și nu trunchiat, a informațiilor pe care INS le transmite.
Chiar dacă unora le este greu să recunoască, politicile publice economice, financiare și sociale promovate de Guvernul Victor Ponta s-au dovedit eficiente. Drept dovadă, creșterea economică este printre cele mai mari din UE, revizuită în creștere pe trimestrul 1 din 2014 la 3,9%, în timp ce inflația se menține la un minim istoric de sub 1%. În același timp, prețurile de consum au scăzut cu 0,04% în mai față de aprilie 2014 și românii consumă mai mult. Toate aceste semne ne arată o economie puternică, în continuă dezvoltare așa cum merită să aibă România”, a mai declarat Ana Birchall.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 19 octombrie 2019, 20:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro