Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2006 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 1 martie 2006 ora 10:15

2. Proiecte de legi și propuneri legislative aflate la comisii pentru examinare în fond cu termenul de depunere a raportului depășit
s-a luat act: se vor pune pe site-ul Camerei Deputaților

Proiecte de legi și propuneri legislative aflate la comisii pentru examinare în fond cu termenul de depunere a raportului depășit Domnul Adrian Năstase:

Iată, sunt 40 de proiecte de legi și propuneri legislative care au termenul de depunere a raportului depășit.

Vă propun să luăm notă de aceste lucruri, să trimitem din nou niște scrisori și, de asemenea, poate facem publice aceste lucruri. Deci, această informație poate ar trebui făcută publică, nu?

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Informația este publică, la termenul anterior s-a stabilit ca vicepreședinții, pe sectoare, să se ocupe. Eu mi-am făcut singur o asemenea evidență, nu am vrut să îngreunez activitatea secretariatului nostru și am trimis deja scrisori președinților de comisie, solicitându-le și colegial o discuție. Așa că este bine să continuăm să acționăm sectorial.

Domnul Adrian Năstase:

Eu aș vrea, totuși, că informația este publică, în sensul că fiecare proiect legislativ este pe site cu elementele de identificare și parcursul și se pot trage anumite concluzii. Să ne gândim, dacă nu ar fi util, însă, ca acest material de sinteză și cu elementele de identificare, de data aceasta mai clare - pe comisii, nu pe proiecte legislative - să le facem publice. Poate nu luăm o decizie acum.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Dar să le punem pe site-ul Biroului permanent, că au fost luate în dezbatere.

Domnul Nicolae Titu Gheorghiof:

Mă iertați, termen de depunere a raportului, 27.06.2003.

Ce se întâmplă? Sectorial, sunt de viitor, nu?

Doamna Daniela Popa:

Asta vroiam să vă anunț, domnule președinte, așa cum am stabilit în ședința trecută de Birou permanent, eu ca vicepreședinte răspund de trei comisii și am o asemenea situație realizată și îmbrățișez propunerea pe care ați făcut-o, cu afișarea pe site a situației respective.

Domnul Marin Diaconescu:

Domnule președinte, aș fi de părere ca în ședința de luni, în afară de observațiile pe care le vor face domnii vicepreședinți pe diversele comisii de care răspund, să chemăm președinții comisiilor cu restanță mare, pentru că, dacă ne uităm puțin pe ele, sunt tocmai comisiile care nu prea lucrează și, dacă ne ducem și astăzi și le verificăm, vom întâlni aceeași situație! De aceea, v-aș ruga, la cele patru-cinci comisii cu o situație mai dificilă să chemăm președinții aici, pentru că, nu știu câți dintre dumnealor vor citi site-ul.

Domnul Adrian Năstase:

Sunt, totuși, comisiile care, în mod tradițional, au temele mai complicate! La industrie sunt foarte multe, la agricultură, ei spun că sunt foarte complicate, la sănătate, în sfârșit, mai ales acum, la muncă la fel, iar la cultură sunt toate acele blocaje care vin pe diferite variante.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Scuzați-mă, dacă citiți cu atenție la cultură, majoritatea acestora au fost dezbătute, numai că sunt în redactare rapoartele. Majoritatea au fost votate ieri sau sunt discutate astăzi, sunt pe ordinea de zi, cu unele excepții, unde, într-adevăr, există blocaje care sunt datorate altor evenimente.

Domnul Adrian Năstase:

Eu cred că acum, vicepreședinții vor putea să aibă această comunicare frecventă cu cei de la comisii și să urmărească și ei aceste elemente!

Doamna Daniela Popa:

Fiind vorba de Comisia de cultură - și răspund de această comisie - vreau să vă spun că din cele nouă proiecte de legi cu termen de raport depășit, a avut dreptate domnul deputat Marton Arpad, vreo patru au raportul în curs de redactare, încă două sunt pe ordinea de zi a comisiei, unul este finalizat, de asemenea, și este ultima fază și pentru unul s-a cerut din partea Ministerului Integrării o amânare a dezbaterilor, pentru realizarea unei consultări între Consiliul Concurenței și Comisia Europeană.

Deci cam asta este, pe scurt, situația proiectelor de la Comisia pentru cultură.

Domnul Adrian Năstase:

Eu nu aș sugera să invităm, deocamdată, președinții de comisii, pentru că creăm o anumită tensiune în relația cu comisiile, dar avem deja o bază acum pentru o discuție cu ei și atunci, am să-i rog pe vicepreședinți să urmărească atent aceste lucruri.

Rămânem însă cu această decizie, ca informația ca atare să fie pusă pe site în formula agregată, în formula sintetică pe care am distribuit-o astăzi și am discutat-o.

Trecem la următorul punct.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 27 ianuarie 2022, 1:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro