Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2022 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 21 iunie 2022 ora 14:00

Vorbitor: Alexandru Victoria-Violeta

Avizul comun al comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului cu privire la candidaturile pentru ocuparea a două posturi de membru în Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) Doamna Victoria-Violeta Alexandru:

Dar totuși e semnată de doi deputați, dacă-mi permiteți, înainte să ia cuvântul domnul Andronache, să țineți cont de faptul că sunt cu mâna ridicată.

Solicitarea e semnată de două persoane, de subsemnata și de domnul Moșteanu, eu chiar fiind în sală la audieri și puteam să vă relatez de acolo.

Deci, dacă-mi permiteți, aș dori să-mi spun și eu punctul de vedere pe scurt.

(Discuții în sală.)

.............................
Doamna Victoria-Violeta Alexandru:

Audierea s-a făcut, mă rog, aparent, în regulă, în sensul în care am putut să punem întrebări tuturor. La final, ni s-a cerut de către președintele care conducea ședința, noul președinte al Comisiei juridice de la Senat - deci este un domn, nu o doamnă - să dăm un aviz pozitiv întregii liste, în condițiile în care unii dintre candidați se prezentaseră lamentabil. Și lasă că se prezentaseră lamentabil, dar unii dintre ei aveau un CV incompatibil conform Legii de organizare a CNCD-ului, cu acea candidatură. Deci cum să dau un aviz pozitiv unei liste întregi, bloc, adică să ridic mâna să fiu pentru cineva care nu avea nici pregătirea și nici prestația corespunzătoare cu funcția respectivă.

În acest sens, colegul meu, domnul deputat Moșteanu, a cerut v-a solicitat, alături de mine, să reluați procedura de vot. Hai, la audieri a fost cum a fost, dar votul cu adevărat a fost viciat.

Și dacă tot mi-ați dat cuvântul, țineți cont de faptul că și din partea Grupului Independenților de Dreapta aveți - și domnul președinte Ciolacu m-a ascultat ieri în Biroul permanent de la Cameră - o solicitare depusă în primele zile ale lunii iunie, am dat și numărul, legat de introducerea pe circuit conform deciziei pe care trebuie să o luați astăzi a Proiectului de lege privind indemnizațiile parlamentarilor, așa cum bine a explicat domnul președinte Ciolacu.

Vă mulțumesc.

.............................
Doamna Victoria-Violeta Alexandru:

Mă puteți împinge afară.

.............................
Doamna Victoria-Violeta Alexandru:

Scoateți fluturii afară, dacă doriți.

.............................
Doamna Victoria-Violeta Alexandru:

Nu vă supărați, aveți la mapa dumneavoastră, la birourile celor doi președinți, de o săptămână jumătate, ceva similar la care nu ați răspuns. Una o aveți la dumneavoastră, una o discutați aici. Trebuie să le discutați procedural pe amândouă, măcar, și decideți în consecință.

.............................
Doamna Victoria-Violeta Alexandru:

Și cealaltă pe care o aveți la birouri, cum vă pronunțați pe ea? Măcar închideți subiectul pe ordinea de zi.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 7:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro