Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2022 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 22 iunie 2022 ora 14:26

1. Moțiune simplă
dezbatere: luni, 27.06.2022, ora 17.30; vot: miercuri, 29.06.2022 consultă

Moțiune simplă

1 - Moțiunea simplă inițiată de colegii noștri de la USR.

Potrivit articolului 191, alineatul (1) din Regulament, Președintele Camerei stabilește data dezbaterii moțiunii simple, care nu poate depăși 6 zile de la înregistrarea acesteia, înștiințând Guvernul în acest sens.

Iau o pauză și îi dau cuvântul domnului Andronache.

Vă rog.

Domnul Gabriel Andronache:

Da. Mulțumesc.

Rugăminte: pentru a fi valabilă această moțiune simplă, rugămintea mea este ca în tabelele de semnături să fie blurate acele inscripțiuni, că nu știu cum să le denumesc, despre un anumit grup parlamentar care nu există.

Rugămintea mea este să figureze fie neafiliați - e corect să semneze o moțiune simplă, nicio problemă - dar nu pot reprezenta un grup parlamentar nerecunoscut. El nu există, există doar deputați neafiliați.

Mulțumesc.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Observația dumneavoastră este corectă dar, pentru echidistanță, îi dau cuvântul doamnei Violeta Alexandru. Fără nicio ironie.

Doamna Victoria-Violeta Alexandru:

O să vă spun separat; nu că mă feresc, dar aveți niște intervenții în plen pe care dumneavoastră le considerați amuzante, dar care nu sunt deloc uneori. La asta mă refeream, nu la mine personal. Dumneavoastră puteți să faceți orice glumă vreți în ce mă privește.

Revin. Semnătura este cea care primează. Semnătura deputatului pe moțiunea de cenzură este ceea ce primează.

Din punctul nostru de vedere, procedura cu privire la acest grup al deputaților independenți de dreapta, pe Regulament și pe cele două Hotărâri ale Curții Constituționale - repet, care sunt, dacă vă uitați pe ele, sunt clare - pe cele trei documente, regulament și hotărâri, procedura de înființare a grupului a fost parcursă.

Faptul că faceți un aviz este o altă discuție; dar, până nu ieșim din acest dialog apropo de acest grup, părerea mea este că nu puteți să-mi interziceți să mă reprezint în calitate de ceea ce eu consider că am îndeplinit procedural. Nici măcar nu mi-ați răspuns de trei luni la ce ați considerat că trebuie să citească Comisia juridică, să interpreteze, să lectureze.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Mulțumesc, doamna Alexandru.

Doamna Victoria-Violeta Alexandru:

Nici măcar n-ați răspuns la acest lucru.

Prin urmare, semnătura e cea care primează; iar în ce mă privește consider că am îndeplinit ce era de îndeplinit pentru înființarea grupului.

Mulțumesc.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Mulțumesc.

Doamna Victoria-Violeta Alexandru:

Și eu dumneavoastră.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Mulțumesc.

Domnul Andronache, vă rog.

Domnul Gabriel Andronache:

În tabel scrie partidul pe care îl reprezintă deputatul care a semnat. Să treacă în clar partidul pe care îl reprezintă. Le este cumva teamă că intră sub incidența Regulamentului scriind în mod clar partidul la care sunt afiliați acum? Să scrie în clar partidul. Și atunci discutăm altfel. Să vedem, poate fi reprezentat în Parlament un partid care nu a participat la alegeri? Așa este tabelul, partidul. Care este partidul pe care îl reprezentați?

Doamna Victoria-Violeta Alexandru:

Haideți, domnul Andronache, că ați spus de șapte ori!

Dacă vreți, duceți-vă la Comisia juridică și judecați cu Laura Vicol solicitarea dată de Biroul permanent.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Mulțumesc, doamna Alexandru.

Rămân la părerea mea pe care mi-am exprimat-o înainte de a se iniția acest dialog.

Să continuăm.

Dacă ar fi să fim riguroși, această moțiune ar trebui să fie discutată cel târziu duminică, în 26 iunie, că așa zice la Regulament, cele șase zile; dar vă propun ca dezbaterea moțiunii să aibă loc luni, lunea viitoare, de la ora 17.30, iar votul asupra moțiunii să-l exercităm miercuri, la sesiunea de vot final.

Domnul Moșteanu...

Stimați colegi, sunteți de acord?

Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?

Mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 8:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro