Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe nov. 2014 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 10 noiembrie 2014 ora 14:00

2. Oferta editorială a Societății Române de Radiodifuziune pentru reflectarea campaniei electorale pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie 2014
consultă

Oferta editorială a Societății Române de Radiodifuziune pentru reflectarea campaniei electorale pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie 2014 Domnul Marian Neacșu:

Dacă membrii Birourilor permanente sunt de acord cu această ordine de zi? În unanimitate ordinea de zi a fost aprobată.

Stimați colegi,

Stimați invitați,

În conformitate cu prevederile art. 54 alin. (4) din Legea nr. 370/2004 coroborat cu art. 36 alin. (2), avem obligația ca în termen de două zile de la anunțarea de către Curtea Constituțională, prin Hotărârea nr. 59, a rezultatelor votului din turul I a candidaților care vor participa în turul II al alegerilor prezidențiale și respectiv stabilirea datei de 16 noiembrie pentru desfășurarea turului II al alegerilor prezidențiale, ne aflăm în situația în care trebuie să luăm în dezbatere proiectul de emisiuni electorale organizate de Televiziunea publică și respectiv de Radioul public, în conformitate cu prevederile actului normativ pe care l-am prezentat ceva mai devreme, respectiv repartizarea timpilor de antenă. Sunt prezenți în sală și reprezentanții celor două instituții publice de media, sunt prezenți în sală și reprezentanții celor doi competitori electorali rămași în competiție, respectiv domnul Victor Viorel Ponta și domnul Klaus Iohannis.

Aveți fiecare dintre colegii mei, membri ai Birourilor permanente, în mapă materialele despre care am discutat.

Dacă din partea Televiziunii Române reprezentantul dorește să mai facă ceva precizări, dincolo de materialul pe care l-ați depus la mapă?

Domnul Cristian Zgabercea:

Nu.

Domnul Marian Neacșu:

Mulțumesc.

Dacă din partea Societății Române de Radiodifuziune mai doriți precizări suplimentare față de ceea ce avem prezent în mapă?

Domnul Dan Preda:

Nu.

Domnul Marian Neacșu:

Dacă reprezentanții celor doi competitori electorali aveți întrebări, discuții legate de materialele respective, propuneri.

Reprezentanții Partidului Social Democrat?

Doamna Gabriela Firea:

Mulțumesc foarte mult. Deocamdată nu. Așteptăm să vedem cum va decurge prezentarea celor două oferte, dacă se va face sau dacă ne limităm la ceea ce avem în mapă.

Mulțumesc.

Domnul Marian Neacșu:

Doamnă senator, din câte am înțeles, pentru că înainte de a vă da dumneavoastră cuvântul am solicitat reprezentanților celor două instituții publice dacă mai au de făcut alte completări referitoare la materialele pe care le avem în mapă, domniile lor au spus că nu. Bănuiesc că acelea sunt materialele pe care vom discuta.

Reprezentanții Alianței Creștin Liberale, aveți la acest moment întrebări?

Doamna Brândușa Miron:

Deocamdată nu.

Domnul Marian Neacșu:

Mulțumesc.

Deci, avem materialele care sunt în mapă și care sunt înaintate și către reprezentanții competitorilor electorali.

Am văzut punctul de vedere al celor două instituții publice de media. În măsura în care membrii Birourilor permanente, reprezentanții competitorilor și reprezentanții instituțiilor publice vor fi de acord în principiu, pentru că noi suntem de acord cu materialele prezentate la mapă, instituțiile publice de media, Radio și Televiziunea Română, împreună cu reprezentanții competitorilor electorali, să aveți o întâlnire, cred că așa este corect atunci când decideți, și aș spera să faceți aceasta cât mai repede, să vă puneți de acord asupra tipurilor de programe și proiecte editoriale, a timpilor de antenă, cum să îi repartizați în conformitate și cu Decizia Consiliului Național al Audiovizualului.

Dacă referitor la această propunere a mea dumneavoastră aveți puncte de vedere?

Domnul Cristian Zgabercea:

TVR - nu.

Domnul Marian Neacșu:

Radioul?

Domnul Dan Preda:

Nici Radioul.

Domnul Marian Neacșu:

Reprezentanții Partidului Social Democrat?

Doamna Gabriela Firea:

Așteptăm invitația din partea posturilor publice de Radio și de Televiziune pentru o discuție în legătură cu timpii de antenă și, de asemenea, pentru tragerea la sorți, acolo unde este cazul.

Mulțumesc.

Domnul Marian Neacșu:

În regulă.

Reprezentanții ACL?

Doamna Brândușa Miron:

La fel.

Domnul Marian Neacșu:

Am să vă rog să stabilim acum, dacă sunteți de acord, pentru că tot avem rolul de mediator aici, ca să propuneți ziua și data. V-aș ruga să fie cât mai degrabă, pentru ca ea să fie supusă dezbaterii dumneavoastră.

Domnul Dan Preda:

Propunem, dacă toată lumea este de acord, să rămânem acum.

Domnul Marian Neacșu:

Eu cred că este o soluție cât se poate de constructivă, dumneavoastră să fiți de acord.

Domnul Ion Stavre:

Și noi suntem de acord.

Domnul Marian Neacșu:

Reprezentanții partidelor?

Doamna Gabriela Firea:

Noi suntem de acord.

Domnul Marian Neacșu:

Este în regulă.

Atunci, eu le mulțumesc colegilor mei, membri ai Birourilor permanente pentru participarea la ședință.

Închid ședința și vă rog pe dumneavoastră, reprezentanții partidelor și reprezentanții Televiziunii și respectiv ai Radioului să rămâneți să vă puneți de acord asupra problematicii specifice.

Vă mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 7 decembrie 2023, 19:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro