Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
filip.havarneanu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Filip Havârneanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Filip Havârneanu (Grupul parlamentar al USR)
Frică de transparență în administrație!

Marile partide din România se tem să facă politică la vedere! Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului a Camerei Deputaților a avizat negativ proiectul meu legislativ, în care am cerut transparentizarea ședințelor de consiliu local și județean.

Aceste partide care mimează corectitudinea și claritatea deciziilor luate vor, de fapt, să își ascundă în continuare cacealmaua din administrație, refuzând ca întrunirile să fie filmate și accesibile cetățenilor.
Faptul că astăzi a fost oprită o inițiativă care îi împiedica pe aleși să mai ia decizii importante, tocmite în secret, în funcție de interesele lor, arată cât dispreț au față de dreptul la informare al oamenilor și câtă onestitate are la bază activitatea lor din instituții. S-au pus bariere unui proiect curajos care ar fi prins avânt, fiindcă aleșilor le este teamă ca românii să vadă felul în care ei iau hotărâri, modul în care ajung la ele și aranjamentele care îi ajută pe unii să bată palma, ca la târg, neglijând nevoile cetățenilor.
Voi milita în continuare pentru o administrație care nu funcționează cu jaluzelele trase și pentru limpezirea actelor politice care nu vor mai limita dreptul la informarea publică. Blocarea acestui proiect, care a primit anterior aviz favorabil atât de la Consiliul Economic și Social, cât și de la Consiliul Legislativ, nu este justificată! Modificarea și completarea Codului Administrativ îi îngrozește pe mulți politicieni obișnuiți să își scoată la vânzare deciziile și să facă din sediile administrațiilor niște târguri oferind oamenilor mult argou și datini de partid, care îi țin captivi în orașe subdezvoltate. Avându-i alături pe colegii mei din USR PLUS și pe toți cetățenii care se simt excluși de politicienii care se opun participării lor la procesul decizional, voi lupta în continuare pentru acest proiect necesar.
Deciziile din administrație trebuie să fie puse sub lupă, pentru a nu lăsa loc de suspiciuni, iar cei care vor să le îngroape în tăcere pentru a-și sluji cumetriile trebuie să știe că nu se încheie totul aici.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 4:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro