Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Laurențiu Nistor > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la președintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare, domnul deputat Laurențiu Nistor (Grup PSD)
România - investiții străine de 1,6 miliarde de euro

Încă din primele luni ale acestui an, mai mulți investitori străini și-au anunțat prezența în România. O astfel de veste nu poate decât să ne bucure, întrucât companiile străine nu ne ocolesc țara, iar această realitate este o confirmare a faptului că măsurile luate de Guvern în sprijinul mediului de afaceri sunt benefice.

Astfel, românii au început să producă pentru Airbus, germanii de la Continental fac recrutări pentru fabrica din Brașov, Compania Preh, furnizor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi și Daimler, își extinde prezența în țara noastră printr-un centru la Iași, elvețienii de la Alu Menziken vor investi 44 de milioane de euro, iar Mitsubishi Motors analizează posibilitatea de a deschide, anul viitor, o fabrică în România.
De altfel, la începutul lunii mai, grupul german Continental și-a anunțat intenția de a-și spori numărul angajaților pe piața românească. Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și anvelope, va angaja încă 1.500 de oameni anul acesta.
În acest context, am adresat o întrebare Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat legată de prioritățile privind consolidarea mediului de business, prin atragerea investițiilor străine. În răspunsul remis, ministerul precizează că, în acest moment, 84 de proiecte de investiții sunt în diverse stadii de implementare. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 1,6 miliarde de euro, cu un număr total al noilor locuri de muncă create de peste 15.000.
O altă veste bună este faptul că România urcă în ierarhia exportatorilor de grâu. Cu un potențial agrar foarte mare, auzim asta de 27 de ani, dar acum suntem și pregătiți să-l fructificăm. Programul de guvernare al PSD își propune obiective îndrăznețe pentru agricultura din țara noastră. Primul pas a fost acordarea subvențiilor la timp. Pentru acest an este de așteptat ca agricultura românească să crească mai ales datorită subvențiilor europene.
Mai sunt foarte multe lucruri de făcut pentru ca România să ofere locuitorilor săi un nivel de trai cât mai decent. Tocmai de aceea ne vom îndeplini cu rigurozitate programul de guvernare pentru care am primit votul de încredere al oamenilor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 2 decembrie 2023, 6:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro