Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Luminita-Pachel Adam > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Luminita-Pachel ADAM
Communiques de presse

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup UNPR)

Deputatul UNPR Luminița Adam a depus miercuri, 30 martie, propunerea legislativă pentru completarea art.17 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

30 martie 2016 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la doamna deputat Luminița-Pachel Adam (Grup PSD)
TEHNOCRAT SAU POLITICIAN? MAI BINE PATRIOT!

Tehnocrat, un cuvânt la modă în aceste zile. Toată lumea vrea tehnocrați, vorbește despre ei, are așteptări de la ei. O definiție dată de dicționarul explicativ al limbii române definește tehnocrația drept o orientare social-economică, conform căreia societatea poate fi dirijată în exclusivitate pe baza principiilor raționalismului științifico-tehnic, ai căror purtători sunt inginerii și oamenii de știință.

19 noiembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PSD)

În perioada 9-10 februarie 2015 s-a desfășurat la Istanbul reuniunea Comisiei generale pentru justiție, afaceri interne și cooperare în materie de securitate a Adunării Parlamentare a Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP).

13 februarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

La 27 mai, doamna deputat Luminița Adam a rostit în plenul Camerei Deputaților o declarație politică intitulată „România, o țară condusă de Guvernul AOLEU”, în care își exprimă dezamăgirea față de actuala guvernare, ale cărei promisiuni au rămas neîndeplinite.

27 mai 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP – DD)

„Domnilor guvernanți, vă pasă de România?”, este întrebarea pe care a adresat-o doamna deputat Luminița Adam în numele parlamentarilor PP-DD, într-o declarație politică rostită astăzi, 25 februarie, în plenul Camerei Deputaților.

25 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

La 10 februarie, doamna Luminița Adam, deputat ales în colegiul uninominal nr. 7 din județul Olt i-a adresat o interpelare ministrului delegat al Apelor, Pădurilor și Pisciculturii, Lucia Varga pentru a-i cere sprijinul în corectarea viciilor de implementare ale „Proiectului privind înființarea perdelelor forestiere”, cu ale căror consecințe negative se confruntă cetățenii pe care îi reprezintă în Parlamentul României.

11 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

Marți, 17 decembrie, doamna Luminița Adam, deputat PP-DD, a susținut o declarație politică intitulată 'Doamne, ocrotește-i pe români!"

17 decembrie 2013 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Doamna deputat Liliana Mincă (Grup PP-DD) va susține marți, 17 decembrie, începând cu ora 10.00, o conferință de presă pe tema pensionării femeilor la 65 de ani (sala Grupului, etaj 1M).

16 decembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRERSĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

Astăzi, 28 noiembrie, doamna deputat Luminița Adam a rostit în plenul Camerei Deputaților o declarație politică intitulată "Noi, parlamentarii PP-DD, dorim un buget orientat mai mult spre nevoile oamenilor și nu dedicat obținerii bunăvoinței FMI", în care atrage atenția asupra gravelor probleme ale "bugetului care urmează să fie adoptat", pe care actualul guvern, copleșit de ultimele evenimente desfășurate la București, se pare că le ignoră.

28 noiembrie 2013 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la doaman deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)
DE CE ... ÎNGHEAȚĂ APELE?

Stimați colegi parlamentari, Pentru că trebuie să justifice banii pe care Guvernul USL vrea să-i dea clientelei politice au inventat geruri anormale și calamități meteorologice.

19 noiembrie 2013 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)
Cum își respectă USL promisiunile din campanie "De la o Românie puternică la o țară sărăcită"

Domnilor guvernanți, stimați colegi, In ultima vreme, din ce în ce mai des, Guvernul Ponta își încalcă promisiunile electorale. În loc de « România puternică » promisă, vedem o țară cu oameni ce sunt pe zi ce trece tot mai sărăciți.

29 octombrie 2013 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)
Ne respectăm promisiunile, îi respectăm pe cei care ne-au ales!

Stimate colege, stimați colegi, Peste puțin timp se împlinește un an de la alegerile parlamentare și cred că trebuie să facem un bilanț al promisiunilor onorate. În tot acest timp, majoritatea USL a încercat să minimalizeze activitatea parlamentarilor Partidului Poporului - Dan Diaconescu.

22 octombrie 2013 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)
A fost Roșia Montană, acum, Pungești...
Nu este normal să ducem în derizoriu protestele cetățenilor!

Stimate colege, stimați colegi, Din ce în ce mai des, guvernul USL este depășit de situație. Din ce în ce, mai multe proteste, mai mulți oameni ieșiți în stradă. A fost Roșia Montană, acum i-a luat locul Pungești-ul și gazele de șist. Încă de la început, parlamentarii Partidului Poporului - Dan Diaconescu au fost împotriva exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică. Toate susținerile noastre s-au izbit de majoritatea care ne conduce, majoritate care, din păcate, este numai cantitativă, nu și calitativă. Lipsa unei informări corecte, emiterea unor proiecte nefundamentate științific, bazate doar pe interese pecuniare au fost cauzele ce au stat la baza protestelor. Ne întrebăm acum ce se va întâmpla după aceasta suspendare a activității companiei Chevrom. Se așteaptă liniștirea protestatarilor pentru a se relua încercările de exploatare? Sau, poate, vom învăța ceva din întâmplările dramatice ale acestor zile și, atunci când vom iniția derularea unor proiecte de asemenea anvergură, o vom face în mod profesionist și documentat?

22 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)
Să omorâm câinii, apoi pensionarii, asistații social, șomerii și tot ce vă încurcă în căpătuiala bugetară

De la tragedia de luni, când Ionuț a fost căzut pradă indiferenței de zeci de ani a autorităților statului, retrăim parcă vremurile anilor '40 când foarte mulți semeni de-ai noștri și-au pierdut orice urmă de umanitate. De luni, inamicul public numărul unu îl constituie câinii fără stăpân, de pe străzile orașelor. De luni, am uitat ceea ce înseamnă bunătatea, înțelepciunea și până la urmă umanitatea. Și, da, de luni parcă am încetat să mai fim oameni.

6 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

In luna iunie a.c., de la tribuna Parlamentului României, i-am adresat o întrebare domnului ministru al Educației Naționale, Remus Pricopie, referitoare la problematica imposibilității obținerii titularizării în ciuda întrunirii condițiilor legale. Tema abordată a vizat o problemă care mi-a fost supusă atenției de către un cadru didactic din județul Olt și viza o situație în care se află mai multe cadre didactice din România care caută fără speranță o rezolvare, atât la instituțiile de profil, cât și în justiție. Astfel, mi-a fost semnalat faptul că la școala din Izbiceni doamnei Mariana Miu, profesor de istorie, i s-a desființat catedra iar acum, acolo, orele sunt predate de profesoara de fizică...

14 august 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

La 27 iunie a.c. doamna deputat Luminița Adam, în calitate de co-inițiator, a înaintat spre dezbatere și adoptare, în procedură de urgență, la Biroul permanent al Camerei Deputaților o propunere legislativă pentru modificarea alin.(4) al art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare.

2 iulie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminita Adam (Grup PP-DD)

Deputatul PP-DD Luminița Adam a formulat în această săptămână o întrebare către ministrul Educației Naționale, domnul Remus Pricopie. Tema abordată a vizat o problemă care i-a fost supusă atenției de către un cadru didactic din județul Olt. Întrebarea, având ca obiect "Imposibilitatea obținerii titularizării în ciuda întrunirii condițiilor legale", vizează o situație în care se află multe cadre didactice din România care caută fără speranță o rezolvare, atât la instituțiile de profil, cât și în justiție.

26 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

La 18 iunie a.c. doamna deputat Luminița Adam a înaintat spre dezbatere și adoptare, în procedură de urgență, la Biroul permanent al Camerei Deputaților o propunere legislativă pentru completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

19 iunie 2013 detalii
  INTERPELARE
primită de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)
Problemele centrelor județene de aparatură medicală

În primul rând, am remarcat cu neplăcută surprindere faptul că ați dat un răspuns absolut identic la interpelarea domnului deputat Alin Constantin Bucur, cu nr. 180B/2013, interpelare al cărei conținut era diferit, deși avea aceiași tematică.

18 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

Astăzi, 11 iunie a.c., doamna deputat Luminița Adam, în calitate de membru în Comisia comună pentru revizuirea Constituției, a prezentat în plenul Camerei Deputaților o declarație politică, prin care trage un semnal de alarmă privind tendința USL de a continua politicile guvernării anterioare de spoliere a păturilor celor mai săraci cetățeni ai României. Redăm în continuare această declarație integral:

[...]

11 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

Astăzi, 3 iunie a.c. doamna deputat Luminița Adam i-a adresat o întrebare ministrului Agriculturii, domnul Daniel Constantin, prin care dorește să i se răspundă care sunt măsurile de urgență și dacă este capabil actualul Guvern să-i susțină pe fermierii ale căror culturi au fost afectate de grindină. Redăm în continuare această întrebare integral:

3 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

Astăzi, 29 mai a.c., Camera Deputaților a aprobat modificarea legii Referendumului în forma propusă de USL în sensul reducerii pragului de prezență la acest tip de scrutin de la 50% la 30%, dar și introducerea condiției unui vot de 25% din alegători pentru validarea rezultatelor.

29 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

La 8 aprilie a.c. am depus o interpelare adresată ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu.

20 mai 2013 detalii
  INTERPELARE
primită de la doamna deputat Luminița Adam (Grup PP-DD)

Doamna deputat Luminița Adam a depus astăzi, 8 aprilie, o interpelare adresată ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu.

8 aprilie 2013 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie samedi, 25 mai 2024, 2:43
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro