Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Marius Manolache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Marius Manolache (Grup PSD)

În zilele de vineri, 28 și sâmbătă, 29 martie, la sala Rondă a hotelului Intercontinental se desfășoară lucrările Congresului Avocaților.

La acest congres au participat reprezentanții principalelor instituții ale statului: Președinția României, Guvernul României, prin intermediul miniștrilor, reprezentanți ai profesiilor liberale, ai mediului academic, precum și reprezentanți ai Parlamentului României.
Domnul deputat Marius MANOLACHE participând la acest eveniment a transmis mesajul Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților prin care se arǎta, o datǎ în plus raportul benefic și trainic de cooperare și colaborare între profesia liberalǎ a avocaților și puterea legiuitoare.
Totodatǎ, domnul deputat Marius MANOLACHE și-a exprimat bucuria de a participa, atât ca reprezentant al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, cât și în nume propriu la Congresul Avocaților, considerând cǎ la baza unei legislații coerente a tuturor domeniilor de activitate dintr-o societate stau dezbaterile și propunerile pertinente ce vin și din partea acestei importante categorii profesionale farǎ de care actul de justiție nu ar putea să fie pe deplin împlinit – avocații. Apreciazǎ contribuția pe care au avut-o avocații la adoptarea în forma actualǎ a Codului civil, a Codului de procedură civilă, dar și la momentul adoptării Codului penal și a Codului de procedură penală, a altor acte normative cum ar fi cele ce se referǎ la statutul magistraților, organizarea judiciară, Consiliul Superior al Magistraturii sau cele ce privesc Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat.
Și-a exprimat convingerea că avocații vor veghea în continuare la asigurarea stabilității legislației și a respectării drepturilor și libertăților cetățenești așa cum sunt ele consacrate în Constituție și în Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 22:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro