Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Zsolt Molnar > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Molnár Zsolt (Grup UDMR)
Să nu ne lăsăm manipulați de interpretări exagerate în cazul din Târgu Secuiesc

„Actele de violență sunt intolerabile iar noi, UDMR, alături de întreaga comunitate maghiară, respingem cu toată fermitatea orice formă de violență fizică sau verbală. Condamnăm orice gest care ar putea leza securitatea și siguranța oamenilor”, a declarat deputatul UDMR de Timiș Molnár Zsolt, în ședința de plen a Camerei Deputaților din data de 3 decembrie 2015.

În declarația politică rostită în plenul Camerei Deputaților, deputatul a făcut referire la situația creată în urma arestării unei persoane la Târgu Secuiesc, bănuite de către autorități de planificarea unor acte de violență.
„Opinia extremiștilor nu definește punctul de vedere al întregii națiuni. Fiecare națiune își are extremiștii ei, însă vocile lor sunt întotdeauna moderate de către majoritatea acelui popor. Extremismul național nu este tolerat în Europa, iar UDMR susține cu toată fermitatea acest punct de vedere”, a declarat deputatul Molnár Zsolt care a mai adăugat că modul în care a fost prezentat cazul în presă a creat o situație fără precedent, o tensiune inutilă și nejustificată între cele două comunități.
Molnár Zsolt a reamintit faptul că modul în care instituțiile statului au comunicat în acest caz a dat posibilitatea unor comentarii și atitudini nejustificate, ceea ce, în România, membră a Uniunii Europene, este inadmisibil să fie aduse în dezbatere astfel de discursuri retrograde, învechite și prăfuite.
„Cu siguranță nu asta e țara cerută în stradă de mulțime”, a spus Molnár Zsolt.
Deputatul UDMR a subliniat că Uniunea apreciază poziția organizației Active Watch, care atrage atenția asupra responsabilității și bunei-credințe a jurnaliștilor în ceea ce privește modul de abordare a unor subiecte extrem de sensibile, care pot stârni reacții xenofobe la adresa comunității maghiare și îi îndeamnă pe jurnaliști să verifice acuratețea, veridicitatea informațiilor furnizate chiar de către instituțiile implicate.
Deputatul Molnár Zsolt a reamintit, de asemenea, că UDMR este și va fi în continuare un adept și un susținător ferm al dezvoltării democratice din România, iar toți cei care vor să identifice Uniunea cu un caz izolat de presupus extremism, nu fac decât să nege întreaga construcție post-decembristă.
Toate declarațiile unor personaje de la televiziuni sau reprezentanți ai unor partide ce nu își găsesc alt loc în spectrul politic, decât prin defăimarea comunității maghiare, nu fac decât să intoxice opinia publică și să distorsioneze relațiile interetnice.
„Să nu ne lăsăm manipulați de personaje avide de puncte de rating sau procente în sondaje. Parcurgem un moment dificil, inclusiv pe plan internațional, în jurul nostru asistăm la tot felul de conflicte, unele foarte grave. O dată în plus, este momentul în care trebuie să ne gândim la unitate, nu la dezbinare. Întotdeauna UDMR a ales calea democratică și vom rămâne adepții consecvenți ai valorilor democratice”, a subliniat deputatul Molnár Zsolt.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie samedi, 23 septembre 2023, 1:58
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro