Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
Links:
www.cameliabogdanici.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Camelia-Margareta Bogdănici > Press releases Versiunea pentru printare

Camelia-Margareta BOGDĂNICI
Press releases

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup Progresist)
Pe 30 octombrie se împlinește un an de la incendiul devastator din clubul bucureștean Colectiv, în urma căruia și-au pierdut viața 64 de persoane, majoritatea tineri, iar alte 147 au fost rănite. Deputatul Camelia Margareta Bogdănici transmite condoleanțe familiilor îndurerare.
28 octombrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup progresist)
Ziua Mondialã a Vederii în România

Joi, 13 octombrie, este prima dată când sărbătorim Ziua Mondialã a Vederii, în România. Anul trecut am depus la Camera Deputaților o inițiativă pentru a marca această zi, la cerința comunã a Societãții Europene de Oftalmologie și a Societãții Române de Oftalmologie, inițitivă care este astăzi Legea 48/2016, promulgată în martie 2016.

13 octombrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia-Margareta Bogdănici (Grup UNPR)
O promisiune îndeplinită

În cursul zilei de astăzi, pe ordinea de zi a Comisiei Juridice și a Comisiei pentru Sănătate și Familie, s-a aflat Proiectul de Lege privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr.349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

4 octombrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup parlamentar progresist)
Iașiul are nevoie URGENT de un Spital Regional de Urgență

Cutremurul din noaptea de 24 septembrie ne-a ”trezit” la realitate (sau cel puțin așa sper). În situația unui cutremur sau a unui accident cu victime multiple, zona Moldovei nu are un spital regional de urgență care să trateze acești pacienți.

26 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia-Margareta Bogdănici (Grup Progresist)
Cea mai activă femeie parlamentar din județul Iași

Deputatul UNPR, Conf. dr. Camelia-Margareta Bogdănici, este cea mai activă femeie parlamentar din județul Iași, în urma analizei de specialitate realizate în ediția a patra a Indicelui Activității Parlamentare (IAP) 2016.

7 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia-Margareta Bogdănici (Grup UNPR)
Ziua Mondială a Sănătății

În data de 7 aprilie va fi marcată Ziua Mondială a Sănătății. În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății selectează un domeniu prioritar al sănătății publice, de interes global, ca temă pentru Ziua Mondială a Sănătății, care se celebrează în ziua înființării OMS. Tema pentru acest an este Diabetul zaharat.

5 aprilie 2016 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup UNPR)
Ziua Mondială a Vederii în România a fost legiferată!

Mă bucur foarte mult că plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat, astăzi, 02 martie 2016, propunerea mea legislativă prin care se instituie Ziua Mondială a Vederii în România în cea de a doua zi de joi a lunii octombrie.

2 martie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup UNPR)
ANPS = „aceeași Mărie, cu altă pălărie”

Ca medic, am susținut întotdeauna programele de prevenție în sănătate, precum și propunerile legislative care se referă la acest lucru, indiferent de apartenența politică a inițiatorului.

9 februarie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Camelia-Margareta Bogdănici și Dumitru-Iulian Popescu (Grup PSD)

În data de 10.11.2015, Comisia pentru sănătate și familie și Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților au dezbătut Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe.

12 noiembrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup PSD)
Să respectăm medicii care efectuează gărzi!

Astăzi, 3 noiembrie, Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților a dezbătut Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, inițiată de mine și dorită de toți medicii din România.

3 noiembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup PSD)
Ziua Mondială a Vederii în România a fost adoptată de plenul Senatului

Mă bucur foarte mult să văd că Senatul României a adoptat astăzi, 28 octombrie 2015, Propunerea legislativă prin care se instituie Ziua Mondială a Vederii în România, în cea de a doua zi de joi a lunii octombrie.

Ca prim inițiator al acestei propuneri legislative, dar și ca medic oftalmolog, le mulțumesc colegilor mei din Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților și colegilor din UNPR pentru că mi-au sprijinit demersul legislativ, devenind astfel coinițiatori ai propunerii legislative. [...]

28 octombrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup PSD)
“Vocea unui parlamentar a fost auzită”

Începând cu 25 octombrie 2015, pe Aeroportul Internațional Iași au fost introduse două noi zboruri, spre Paris și Munchen.

27 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Camelia Margareta Bogdănici și Dumitru-Iulian Popescu (Grup PSD)
UNPR încurajează consumul de lapte produs în România

Astăzi, 27 octombrie 2015, Comisia pentru sănătate și familie a avizat favorabil proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri suplimentare pentru etichetarea laptelui proaspăt pentru consum, precum și a produselor lactate.

27 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup PSD)
Luna vederii sănătoase

În data de 8 octombrie 2015 a fost marcată Ziua Mondială a Vederii, iar astăzi, 15 octombrie, sărbătorim Ziua Bastonului Alb. Se poate spune că luna octombrie reprezintă “luna vederii”.

15 octombrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna Camelia Margareta Bogdănici (Grup PSD)

Ziua Mondială a Vederii

În data de 8 octombrie 2015 este sărbătorită Ziua Mondială a Vederii, sloganul acestui an fiind “Sănătate oculară pentru toți”. Tema din acest an subliniază importanța sănătății oculare la nivel mondial și, în același timp, promovează accesul egal la tratament.

Ziua Mondială a Vederii atrage atenția asupra numărului crescut de pacienți cu afecțiuni oftalmologice, dar și asupra necesității și importanței controlului medical periodic în scopul prevenirii și tratării eficiente a acestor afecțiuni. [...]

8 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup PSD)
Decontarea toxinei botulinice a fost aprobată!

În data de 8 septembrie am adresat Ministerului Sănătății interpelarea nr. 2332B, demers prin care am atras atenția cu privire la dificultățile de ordin medical întâmpinate de persoanele diagnosticate cu distonie neuromusculară.

7 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup PSD)
Reglementarea profesiei de dietetician a devenit realitate!

Astăzi, 7 octombrie, plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat Propunerea legislativă privind organizarea și exercitarea profesiei de dietetician.

7 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru sănătate și familie
Deputații UNPR (Grup PSD) susțin o campanie de vaccinare bazată pe o informare corectă

Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul dr. Iulian Popescu,, împreună cu secretarul Comisiei, doamna Conf. Dr. Camelia-Margareta Bogdănici susțin un program de vaccinare a copiilor bazat pe o corectă informare a părinților și a cadrelor didactice.

30 septembrie 2015 detalii
  Comunicat de presă
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Astăzi, 22.09.2015, în cadrul Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, s-a dezbătut Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.77/2011 privind stabilirea unei contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății. Acest proiect de lege se referă la taxa de clawback.
22 septembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PSD)
Medicii rezidenți vor putea beneficia de locuințe ANL
Salut măsurile luate recent de Guvernul României în ceea ce privește situația medicilor rezidenți. Potrivit O.U.G nr. 35/2015, medicii rezidenți vor putea beneficia de locuințe ANL, aceștia fiind incluși în categoria “tineri specialiști din învățământ și sănătate”. Mă bucur să văd măsuri concrete care sprijină tinerii și personalul medical pe care îl încurajează să rămână în țară.
4 septembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PSD)
La mulți ani, români de pretutindeni!

Duminică, 31 mai 2015, este sărbătorită Ziua românilor de pretutindeni, prilej cu care vor fi organizate numeroase manifestări culturale atât în țară cât și în străinătate. Precizez că sunt coautor al Legii nr. 101/2015 care prevede că Ziua românilor de pretutindeni se sărbătorește în fiecare an, în ultima duminică din luna mai.

29 mai 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PSD)
La mulți ani, tuturor copiilor!

Luni, 1 Iunie, sărbătorim Ziua Copilului, zi în care toți copiii trebuie să fie în centrul atenției noastre. În calitate de medic oftalmopediatru, iubesc foarte mult copiii și consider că trebuie să le oferim tot ce este mai bun pentru o dezvoltare frumoasă.

29 mai 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (Grup PSD)
Deschideți ochii! Pacienții români au nevoie de servicii psihologice decontate de CNAS

În România, psihologii clinicieni nu pot încheia contracte directe cu casele de asigurări de sănătate, ci doar contracte indirecte, prin intermediul unor medici specialiști, dintr-un număr limitat de specialități medicale, respectiv: ORL, oncologie, psihiatrie, neurologie și diabet.

13 mai 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PSD)
Ziua egalității de șanse între femei și bărbați


Astăzi, 8 mai, este marcată Ziua egalității de șanse între femei și bărbați. În 11 februarie a.c., Camera Deputaților a adoptat Proiectul de lege privind declararea zilei de 8 mai - Ziua egalității de șanse între femei și bărbați, având drept scop promovarea egalității de șanse între sexe, ca parte integrantă a politicii sociale.

8 mai 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PSD)
Gânduri și urări cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

Astăzi, 7 martie 2015, este marcată Ziua Mondială a Sănătății, prilej cu care am semnat Pactul pentru Sănătate în România 2025.

7 aprilie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PSD)

Astăzi, 4 martie, în plenul Camerei Deputaților au fost dezbătute mai multe inițiative legislative în domeniul sănătății. Pentru o informare corectă a celor interesați, doresc să fac câteva precizări în legătură cu una dintre acestea, și anume Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.103/2012 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr.18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului (PL-x nr. 53/2014). Propunerea legislativă dorește să reglementeze salarizarea gărzilor medicilor rezidenți.

4 martie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia-Margareta Bogdănici (neafiliat)
ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI

Ziua de 4 februarie marchează anual Ziua mondială de luptă împotriva cancerului. Anul acesta, evenimentul se desfășoară sub sloganul "Not Beyond Us" = "Cancerul - nu este mai presus de noi".

4 februarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Margareta Bogdănici (neafiliat)

Astăzi, 25 noiembrie 2014, plenul Camerei Deputaților a respins propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare (Pl-x 412/2013).

25 noiembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (neafiliat)

Ziua Europei, sărbătorită în data de 9 mai 2014 în toate statele Uniunii Europene, ar fi trebuit să reprezinte pentru cei care dețin puterea politică astăzi, un moment de bilanț și de reflecție, totodată, asupra nereușitelor care caracterizează guvernarea PSD.

12 mai 2014 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (neafiliat)
Ziua Europei, între aniversare și lipsuri!

Ziua de 9 marchează o triplă sărbătoare pentru națiunea română. Pe lângă Ziua Europei, sărbătorită și de România începând din 2007, după aderarea la Uniunea Europeană, este data la care, în 1877, a fost proclamată independența de stat a României iar în 1945 s-a consemnat victoria coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial.

8 mai 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici
MINISTERUL SĂNĂTĂȚII TREBUIE SĂ DEBLOCHEZE URGENT POSTURILE DIN SISTEMUL SANITAR!

Este cunoscut faptul că sistemul sanitar românesc se confruntă cu un deficit major de personal medical, lucrurile înrăutățindu-se pe an ce trece, din cauza plecării medicilor și a asistenților medicali în străinătate.

29 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (neafiliat)

Ieri, 31 martie 2014, în plenul Camerei Deputaților s-a dezbătut moțiunea simplă intitulată “Guvernul Ponta 3 amenință viața pacienților: amână lista de medicamente compensate”, inițiată de PNL.

1 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (neafiliat)

Astăzi, 25 martie, pe ordinea de zi a ședinței plenului Camerei Deputaților s-a aflat Propunerea legislativă pentru modificarea OUG privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1 și pentru luarea unor măsuri în domeniul învățământului, a cărei inițiator sunt.

25 martie 2014 detalii
  COMUNCAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia-Margareta Bogdănici (neafiliat)

În săptămâna 9 - 15 martie 2014 se organizează Săptămâna Mondială a Glaucomului, manifestare deosebit de importantă atât pentru lumea medicală, dar și pentru întreaga populație.

10 martie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (neafiliat)

Astăzi, 4 martie 2014, am participat la ședința Comisiilor pentru muncă și protecție socială, pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați și cea pentru sănătate și familie din Camera Deputaților și Senat, unde a fost audiat candidatul propus pentru funcția de Ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

4 martie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Deputații Camelia Margareta Bogdănici, Mihaela Stoica, Elena Gabriela Udrea, Daniel Florian Geantă, Florin Gheorghe, Dragoș-Ionel Gunia, Adrian Gurzău, Petru Movilă, Clement Negruț, Theodor Paleologu, Florin Aurelian Popescu, Florin Mihail Secară, Eugen Tomac și Valerian Vreme (neafiliați) vor susține miercuri, 12 februarie, începând cu ora 13.00, o conferință de presă (sala „Spiru Haret”, nivel P). Tema acesteia vizează dezbaterea celor două moțiuni simple pe care aceștia intenționează să le depună.

12 februarie 2014
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)

În perioada 27 - 29 noiembrie 2013, am participat, alături de mai multe colege deputat și senator din Parlamentul României, la Summit-ul anual 2013 "Spiritul femeilor în parlamente - evoluția societății". Manifestarea a fost organizată de către Forumul Global al Femeilor în Parlamente (WIP) și a avut loc în Bruxelles, Belgia, la Parlamentul European. Am făcut parte din Grupul de lucru "Rolul instituțiilor academice și al organizațiilor de femei în formarea liderilor internaționali femei".

2 decembrie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)
Medicii rezidenți nu pot fi păcăliți!

Guvernul USL a anunțat ieri o creștere salarială pentru medicii rezidenți de 3% - 4%. Gest mai mult decât rușinos din partea USL, în condițiile în care numai înscrierea la rezidențiat îi costă pe acești tineri 360 lei, adică jumătate din salariul lor lunar. Până și un student Erasmus care studiază în străinătate se bucură de o alocație de minimum 275 Euro/lună, sumă ce depășește venitul de numai 790 lei/lună al unui rezident, după 6 ani de facultate și licențiat în medicină.

5 noiembrie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Bogdanici (Grup PDL)
Atenție guvernanți, copiii din județul Iași nu mai pot veni la școală!

Problemele generate de nedecontarea transportului școlar, dar și a navetei cadrelor didactice, pun copiii din județul Iași în situația de a nu mai putea veni la școală. Foarte mulți elevi din județul Iași sunt în situația de a fi exmatriculați pentru absențele acumulate. Aceștia nu mai pot veni la școală, deoarece familiile din care provin nu au banii necesari pentru a le plăti abonamentele pentru transport.

4 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)
"Ziua bastonului alb"

Mâine, 15 octombrie, va fi sărbătorită Ziua internațională a nevazătorilor, denumită și „Ziua bastonului alb”. Această sărbătoare a fost instituită de Organizația Europeană pentru Bunăstarea Nevăzătorilor, în anul 1993, la Varșovia. Ulterior, acest eveniment a căpătat valențe internaționale, fiind sărbătorit pe întregul mapamond.

14 octombrie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)
O nouă lovitură pentru cercetarea medicală din Iași

Ministrul Nicolăescu a început distrugerea a ceea ce încă mai putea funcționa bine în sectorul medical românesc. Mă refer la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie "Cantacuzino" - filiala Iași, pe care Ministrul Nicolăescu a decis să o închidă începând cu data de 18 octombrie a.c.

1 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)
O nouă taxă USL - "TVA pe inteligență"

Ministrul Nicolăescu ne surprinde cu o nouă declarație lipsită de sens. Dorește să ne convingă că banii de care are nevoie astăzi medicina românească pentru rezolvarea unor probleme cu care sistemul medical se confruntă, pot fi obținuți din impozitarea studiilor clinice.

24 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia-Margareta Bogdănici (Grup PDL)

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași readuce in atenția Ministerului Sanatații o problema majora a sistemului de sănătate, și anume, faptul că serviciile medicale, în speță de psihiatrie, sunt depășite de dificultățile cu care se confruntă.

8 iulie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)
Incompetența blochează conturile Ministerului Sănătății!

Partidul Democrat Liberal cere demisia domnului Eugen Nicolăescu, Ministrul Sănătății. Măsura judecătorească de blocare a conturilor Ministerului Sănătății, dispusă astăzi, 28.05.2013, de o instanță judecătorească, constituie un temeinic motiv pentru ca Ministrul Sănătății, domnul Eugen Nicolăescu să își dea demisia din fruntea Ministerului. Această întâmplare nefericită reclamă grave deficiențe în actul guvernării de la nivelul conducerii Ministerului Sănătății și scoate din nou la iveală incompetența care îl caracterizează pe domnul Nicolăescu.

28 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)
Încet, dar sigur către colapsul sistemului sanitar românesc

Atrag atenția Ministrului Sănătății că toate deciziile luate de domnia sa în ultima perioadă riscă să producă un adevărat colaps al sistemului sanitar românesc. Sistemul medical nu mai poate funcționa în baza unor decizii haotice care bulversează pe zi ce trece funcționarea acestuia.

17 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)

Astăzi, 14 mai 2013, pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a figurat proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind desemnarea Ministerului Sănătății ca unitate de achiziții publice centralizată.

14 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)

Ieri, 23 aprilie 2013, a fost efectuată la Iași a patra operație de prelevare de organe din această lună. Această intervenție a fost una complexă, având în vedere că pe lângă prelevarea multiorgan, a fost prelevat pentru prima dată la Iași os și tendon.

24 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)
Ministerul Educației contribuie cu bună știință la exportul cercetătorilor români

În calitate de cadru didactic în învățământul superior nu pot să nu remarc situația dificilă în care a fost pusă cercetarea românească de către Guvernul USL, fapt ce a dus la demisia în bloc a membrilor Consiliului Național al Cercetării Științifice. Bugetul pentru cercetare a fost înjumătățit în mod inexplicabil de actualii guvernanți. Reducerea dramatică a finanțării a aruncat cercetarea în haos. Cercetarea nu poate fi decât un proces continuu, nu unul fragmentat sau organizat în funcție de o finanțare imprevizibilă, derulându-se potrivit unui plan prestabilit.

16 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)
În luna aprilie haosul din sănătate se adâncește

În ultima perioadă, asistăm cu îngrijorare la degradarea zilnică a sistemului sanitar din România. Deciziile luate de Ministrul Sănătății vin mai degrabă să deterioreze sistemul național de sănătate, nicidecum să amelioreze starea dificilă în care se află.

10 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)

În urmă cu trei săptămâni, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Orale, marcată pe 20 martie 2013, în cadrul campaniei "Zâmbește România" subliniam nevoia și importanța educației permanente în privința îngrijirii sănătății orale în România, în special în rândul copiilor.

9 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici

Marți, 2 aprilie 2013, am depus la Camera Deputaților o inițiativă legislativă menită să îmbunătățească cadrul legislativ din domeniul protecției persoanelor cu handicap.

5 aprilie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)

Mă bucur să văd cum vocea unui parlamentar de opoziție a fost auzită de ministrul Nicolăescu. În urma solicitărilor venite din partea unui număr semnificativ de medici de familie ieșeni, am adresat la începutul lunii martie a.c., ministrului Sănătății, domnul Eugen Nicolăescu, o interpelare prin care i-am cerut să modifice prevederile inițiale din Contractul-cadru referitoare la raportul plății per capita/per serviciu de la 70/30 la 50/50, așa cum a fost până acum. Fără îndoială, această măsură ar fi bulversat într-un mod serios rețeaua de medicină de familie.

22 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Camelia Bogdănici (Grup PDL)

Referitor la declarația Prim-ministrului Ponta, potrivit căreia Guvernul intenționează desființarea Programului "Laptele și cornul", consider total inadecvată luarea unei asemenea măsuri, în condițiile în care unul dintre obiectivele acestui program este, după cum știm, reducerea abandonului școlar. Să ne gândim la avantajele pe care le-a avut acest program, mai ales în școlie din mediul rural, unde rata abandonului școlar ar fi fost mult mai ridicată în lipsa derulării acestui program alimentar.

22 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Camelia Bogdănici și Petru Movilă (Grup PDL)

Fără să le pese de faptul că sunt responsabili pentru viața a aproape 22 milioane de oameni, membrii cabinetului Ponta iau decizii radicale bazate pe o serie de măsuri nefondate, fără cap și fără coadă.

13 martie 2013 detalii
 

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania monday, 22 july 2024, 8:26
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro