Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Claudia Boghicevici > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Grupul parlamentar al PNL
Dezbatere PNL pe tema modificării Codului muncii

Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților a organizat, miercuri, 7 octombrie, o nouă dezbatere publică pe tema inițiativei cetățenești de modificare a Codului muncii (PL-x nr. 577/2015), la care au participat comitetul de inițiativă al legii și parlamentari liberali, printre care domnul Eugen Nicolăescu, doamna Claudia Boghicevici, doamna Cristina Pocora, doamna Florica Cherecheș, domnul Gheorghe Ialomițianu, domnul Gheorghe Udriște, domnul Mircea Toader, domnul Iulian Vladu și domnul Horia Cristian.

Întâlnirea de astăzi a prilejuit un dialog constructiv pe marginea principiilor care trebuie să fundamenteze un demers legislativ referitor la flexibilizarea relațiilor angajat-angajator, în contextul unei distribuiri echilibrate în ceea ce privește drepturile și obligațiile partenerilor unui contract de muncă.
În cadrul întâlnirii, reprezentanții sindicatelor și-au exprimat nemulțumirea față de actualul Guvern care refuză să exprime un punct de vedere referitor la această inițiativă cetățenească de modificare a Codului Muncii, în pofida implicațiilor multiple asupra economiei și pieței muncii din România. Participanții au atras, totodată, atenția că dialogul social este blocat sistematic de actualul Guvern, făcând ca orice proces de consultare și negociere între partenerii sociali să se desfășoare cu dificultate. Concluzia reprezentanților sindicatelor a fost că este nevoie de o dezbatere serioasă și argumentată între toți partenerii sociali, care să fie baza unei decizii a Parlamentul României.
La rândul său, liderul Grupului PNL din Camera Deputaților, domnul Eugen Nicolăescu, i-a asigurat pe participanți de angajamentul PNL de a crea un cadru de dialog pe tema modificării Codului Muncii, o condiție esențială în realizarea unei legislații coerente în domeniu.
Liberalii consideră că în Parlamentul României este necesară o dezbatere transparentă cu privire la modificările ce se doresc la Codul Muncii, care să nu fie tranșate în grabă și sub presiunea intereselor politice de moment.
PNL solicită Guvernului Ponta să realizeze un studiu privind impactul schimbării Codului Muncii și așa cum procedura o impune să transmită cât mai rapid Parlamentului un punct de vedere în privința inițiativei cetățenești aflată în atenția comisiilor de specialitate.
În perioada următoare, PNL intenționează să organizeze consultări cu reprezentanți ai mediului de afaceri și organizațiilor sindicale din România, de la nivel național și local, pentru a ajunge la acea concluzie care oferă cele mai bune soluții pentru legislația și piața muncii din România.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 7:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro